Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Forum voor Democratie zet weer een hartstochtelijke Jodenhater op hoge plek kieslijst

  •  
13-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4378 keer bekeken
  •  
ANP-464247171

De neofascistische partij Forum voor Democratie steekt ook in Drenthe zijn Jodenhaat niet onder stoelen of banken. De nummer 2 op de kieslijst in die provincie, Daniël Osseweijer, is een actief verspreider van antisemitische complottheoriën, zowel die van anderen als van hemzelf. Dat blijkt uit een onderzoek van Nieuwscheckers, een groep factcheckers verbonden aan de universiteit Leiden.

Tot eind vorig jaar zat Osseweijer namens Forum in de Provinciale Staten in Groningen en doet nu een gooi naar een zetel in Drenthe. Het is niet de eerste keer dat de FvD’er zich schuldig maakt aan het verspreiden van antisemitisme. Toen hij daarover in 2021 op de vingers werd getikt, verweerde hij zich door te zeggen dat hij nu eenmaal niet alles dubbelcheckt.

Het antisemitisme loopt niet alleen als een rode draad door de partij van Thierry Baudet, maar zit ook diepgeworteld in Osseweijer. Behalve het verspreiden van Jodenhaat van andere sociale mediaaccounts, deelt hij ook graag zijn eigen schadelijke complottheorieën. Zoals dat Joden verantwoordelijk zijn voor het communisme, compleet met link naar site die Joden omschrijft als “leden van een parasitaire raciaal-religieuze gemeenschap die andere landen infiltreren en daar de macht proberen te grijpen door controle over banken, de media en de politiek te krijgen”. Ook prees hij een naar eigen zeggen “helder boekje” aan, dat door Eddo Verdoner, de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding (NCAB), omschreven werd als “een geschrift dat eeuwenoude antisemitische complottheorieën bevat”.

Andere twitteraars die gretig bijval krijgen van Osseweijer zijn onder meer een account dat schrijft dat “Joden kinderen verwerken in het vlees van McDonald’s”. Volgens Osseweijer is de betreffende persoon een “lieve vrouw, een echte verbinder”.

Nieuwscheckers bracht vorig jaar ook al het virulente antisemitisme binnen Forum voor Democratie in kaart. Ze maakten duidelijk hoe meerdere FvD-politici berichten deelden “waarin antisemitisme gemeengoed is, variërend van complottheorieën rond George Soros tot extreme haatberichten over Joden die kinderbloed drinken”. NCAB Verdoner sprak al eerder van “een gevaarlijke ontwikkeling” nadat partijleider Thierry Baudet klassiek antisemitische teksten deelde over “een Joodse elite die uit is op werelddominantie”.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (72)

Thuru
Thuru14 mrt. 2023 - 11:24

Deze reactie is verwijderd

Scheef ehh ninger
Scheef ehh ninger14 mrt. 2023 - 9:39

Tja, zat er niet ook een dame van de Hofstadgroep bijvoorbeeld bij de VVD? Ook bij Groen Links lopen niet uitsluitend brave burgers rond toch? Zo had de PVV iemand die ontlasting door brievenbussen deponeerde. Ik denk dat overal wel wat rare figuren rondlopen. Dat FvD bestaat uit een groep losgeslagen idioten weten we allemaal al langer. Ik denk dan aan het boerengezegde “Alles wat je aandacht geeft groeit”. Met andere woorden: Geef die lui toch niet zoveel aandacht joh!

1 Reactie
Pera71
Pera7114 mrt. 2023 - 11:27

De ‘dame van de Hofstadgroep’ heeft een serieuze gevangenisstraf uitgezeten en spijt betuigd voor haar gedragingen. Onder deze voorwaarden mogen ook degenen die de samenleving een mes in de rug hebben gestoken tijdens de coronacrisis, de oorlog van Putin steunen, en racistische bagger verspreiden, ook wel terug in de samenleving. Zolang ze bruinrechtse bagger verspreiden horen ze hier niet vrij rond te lopen.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin13 mrt. 2023 - 23:03

Het antisemitisme neemt over verschillende continenten schrikbarend toe, de fascistische internationale is een feit, uniform van top tot teen, waartoe dat leidt weten we maar al te goed, en wat doen we er aan, we kijken toe en er gebeurt niets, ik zou weerbare joodse nederlanders en andere groeperingen willen oproepen niet te wachten tot het te laat is, hoe dat z'n beslag moet krijgen kan ik niet zeggen maar dat hier paal en perk aan moet worden gesteld lijkt me duidelijk.

Marcus A.2
Marcus A.213 mrt. 2023 - 19:06

FvD is een partij voor laag intelligente mensen (op zich niets mis mee) die zich niet gehoord voelen. Een goede arbeiderspartij die staat voor 'het volk' en de woke ideologie even links laat liggen zou de fvd nog meer de wind uit de zeilen kunnen nemen. Hopelijk een grof verlies voor deze partij.

11 Reacties
Adaestuo
Adaestuo13 mrt. 2023 - 20:58

Marcus A.2 De middenklasse is getalsmatig gezien bovengemiddeld laagopgeleid? Dat is namelijk waar het grootste deel van het FvD electoraat uit bestaat. Dat kan waarschijnlijk voor jou een ongemakkelijke waarheid zijn, maar kom dan niet met het kletsverhaaltje dat het gaat om een partij die vooral of enkel maar laag intelligente mensen aanspreekt en aantrekt.

Volrin
Volrin14 mrt. 2023 - 4:52

"de woke ideologie" Ten eerste is woke geen ideologie. Ten tweede, op welke manier hebben arbeiders daar last van?

Zandb
Zandb14 mrt. 2023 - 7:46

Marcus U ziet niets in een "woke ideologie". U bent liever realistisch. U vindt dus, zo blijkt hier, dat we bijvoorbeeld heel waakzaam moeten zijn tegen een partij als het FvD. En waarom bent u terecht zo waakzaam? Als u even rustig nadenkt, dat zult u hoop ik begrijpen, dat partijen als de PVV en het FvD bij uitstek partijen zijn die er nou juist een soort van wanstaltige "waakzaamheidsideologie" op na houden. Want die zogenaamde waakzaamheid is niet gebaseerd op het op de juiste wijze toepassen van art. 1 van de grondwet maar gericht TEGEN bepaalde bevolkingsgroepen.

Norsemen
Norsemen14 mrt. 2023 - 7:49

"de woke ideologie" Als jij echt denkt dat dit bestaat is FvD de partij voor je.

Norsemen
Norsemen14 mrt. 2023 - 7:53

De gemiddelde FvD stemmer is een twintiger uit Urk. Het is niet voor niets dat vrijwel geen enkele student op die partij stemt.

Marcus A.2
Marcus A.214 mrt. 2023 - 8:06

@volrin Ik denk dat arbeiders daar last van hebben omdat zij vooral nood hebben aan andere thema's.

Volrin
Volrin14 mrt. 2023 - 9:40

@Marcus "@volrin Ik denk dat arbeiders daar last van hebben omdat zij vooral nood hebben aan andere thema's. " Ik vroeg HOE ze daar last van hebben. Niet wat voor hypothetisch scenario er zou kunnen zijn.

Satya
Satya14 mrt. 2023 - 11:04

Marcus Historisch gezien heeft de arbeidersbewegingen altijd gestaan naast donkere mensen, voor vrouwen en later geaardheid. Waarom zou dat nu niet kunnen?

Marcus A.2
Marcus A.214 mrt. 2023 - 21:27

@satya "Historisch gezien heeft de arbeidersbewegingen altijd gestaan naast donkere mensen, voor vrouwen en later geaardheid. " Ik wou dat het waar was maar de zogeheten 'onderklasse' had en heeft de luxe niet voor idealisme. Het ga veeleer om overleven. Wokisme leeft niet onder arbeiders. Dat weet ik uit ervaring. Er is vrijwel geen arbeider die gender neutrale toiletten nodig vindt. Om maar eens wat te noemen. Dat soort idealisme, hoe prachtig misschien ook, hoort thuis bij de yuppen die daar ruimte voor hebben.

Marcus A.2
Marcus A.214 mrt. 2023 - 21:29

@volrin "Ik vroeg HOE ze daar last van hebben." Dat vroeg je niet. Je bent het alfabet toch wel meester hoop ik?!

Marcus A.2
Marcus A.214 mrt. 2023 - 21:33

@norsemen "Als jij echt denkt dat dit bestaat is FvD de partij voor je." Nee dat is het niet. Ik stem op de pvdd. Bij dieren geen gender issues, geen antisemitisme of racisme, geen hypocrisie. Dieren zijn door God gegeven om ons tot voorbeeld te zijn. Althans dat denk ik als ik naar mijn labrador kijk:)

Mathijsco
Mathijsco13 mrt. 2023 - 18:49

Ach, en aan de andere kant: morgen maakt Baudet een salto op het Binnenhof, en roept hij dat er microfoons zitten verstopt in de zakken van Smiths. Laat dat de pijn wat verzachten.

onyxcumulus
onyxcumulus13 mrt. 2023 - 17:38

Voor het FvD is het wachten tot 2024. Dan is het precies 100 jaar geleden dat Hitler in de gevangenis terecht kwam vanwege de gepleegde coup. De coup zelf was in november 2023. Knoop dat in je oren FvD. Lijkt mij de dag om hetzelfde te doen als jullie voorbeeld Adolf. eeuwige roem en vernedering zal jullie toekomen..Stelletje halve zolen...

2 Reacties
Olav Meijer
Olav Meijer13 mrt. 2023 - 20:11

@ onyxcumulus: Zullen we het toch maar op rechtsstatelijke principes houden en pas tot gevangenneming overgaan als iemand onherroepelijk is veroordeeld tot een vrijheidsstraf? Tenslotte menen we toch meer democratisch bewustzijn in onze mars te hebben dan die malloten?

onyxcumulus
onyxcumulus14 mrt. 2023 - 8:02

@Olav Meijer 13 mrt. 2023 - 21:11 @ onyxcumulus: ""Zullen we het toch maar op rechtsstatelijke principes houden en pas tot gevangenneming overgaan als iemand onherroepelijk is veroordeeld tot een vrijheidsstraf?""" Waar schrijf ik dan dat we dat wel moeten doen?

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa13 mrt. 2023 - 16:06

Er zijn dus thema's van FVD waar ik het mee eens ben. Dit maakt mij 'extreem rechts' blijkbaar. Maar goed, dat is dan maar zo. Ik ben het met FVD eens omtrent covid, omtrent free speech, omtrent verzet tegen doorgeslagen woke politiek en omtrent het de-escaleren van de oorlog met Rusland Wel is het zo dat Baudet vroeger een gastspreker was op de ijzerwake in Vlaanderen. Hij was toen letterlijk kale neonazi's aan het toespreken. Ik kan niet op de partij stemmen van zo'n persoon. Hij heeft hier ook nooit afstand van genomen Daarnaast waren er in het begin letterlijk banden tussen NVU en FVD. Daarom zal ik nooit op de FVD stemmen.

27 Reacties
Satya
Satya13 mrt. 2023 - 16:54

Dit klinkt inderdaad behoorlijk extreemrechts. Of je op ze stemt interesseert me niet, je normaliseert een fascistische en racistische partij. Een gevaar voor iedereen die vvmu belangrijk vindt. Woke speelt geen rol van betekenis, wat jij woke noemt zijn emancipatiebewegingen. Veel plezier op de uiterste rechtse vleugel.

Volrin
Volrin13 mrt. 2023 - 17:10

De FvD verspreid trijf over corona, woke wordt de FvD als dogwhistle gebruikt tegen alles waarze het mee oneens zijn en is nauwelijks een ding in NL. Tenslotte is FvD niet voor deescalatie maar overduidelijk voor Poetin en verspreid ook gewoon Russische propaganda.

GeenProbleem
GeenProbleem13 mrt. 2023 - 17:55

@Volrin 'De FvD verspreid trijf over corona' Nou en? Dat mag toch in een vrij land? 'oneens zijn en is nauwelijks een ding in NL.' Bron?

Yun99
Yun9913 mrt. 2023 - 18:06

@Baloemparoempaloempa > "Er zijn dus thema's van FVD waar ik het mee eens ben. Dit maakt mij 'extreem rechts' blijkbaar." Zo werkt het niet. U bent extreemrechts als u extreemrechtse standpunten aanhoudt, en op geen van de standpunten die u opnoemde heeft extreemrechts een monopolie. Geert Wilders en ik zijn allebei tegen rituele slacht. Ik vanwege het dierenwelzijn, en hij waarschijnlijk om moslims dwars te zitten. Dit maakt mij in geen enkele mate een anti-islam populist.

GeenProbleem
GeenProbleem13 mrt. 2023 - 18:30

@yun99 ' Dit maakt mij in geen enkele mate een anti-islam populist.' Daar heb je gelijk in, maar er zijn veel mensen die daar mee worstelen; die willen kosten wat kost bepaalde politieke stromingen (of dat nou rechts of links is) niet in de kaart spelen. Vooral bij corona zag je dit, genoeg mensen die zagen dat de totale repressie bij bijvoorbeeld demonstraties, QR codes, en vragen stelde over de oorsprong van Corona (komt waarschijnlijk gewoon uit een lab in Wuhan) etc niet deugden maar daar over zwegen uit angst omdat ze dan bijvoorbeeld door vrienden en familie heel misschien wel in het 'wappie kamp' zouden worden geplaatst.

Adaestuo
Adaestuo13 mrt. 2023 - 18:51

@Baloemparoempaloempa 13 mrt. 2023 - 17:06 O, free speech ja, je bent ervan op de hoogte dat de fvD daar heel selectief in is? Min of meer vergelijkbaar met de opvatting van Jair Bolsonaro dat mensenrechten alleen gelden voor rechtse blanke mensen.

Yun99
Yun9913 mrt. 2023 - 20:06

@GeenProbleem Ah, op die manier. Tja, aan het hokjesdenken van anderen valt niet direct wat te doen.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa13 mrt. 2023 - 21:08

Free speech is extreem rechts? Pacifisme is extreemrechts? Tegen een avondklok zijn en QR codes, extreemrechts? Kritiek op bepaalde excessen van de gender politiek, extreem rechts? Zoals ik net al zei, noem me hoe je wilt, Satya. Jullie Bij1 slaat nog geen deuk in een pakje boter. Je bereikt niets, voor niemand. Niets voor linkse mensen en niet voor rechtse mensen. Niets voor zwarte mensen en niets voor witte mensen. Jullie overschatten en overschreeuwen jezelf en iedereen kijkt door je heen Jij weet niet wat ik woke noem. Woke noem ik de canclecultuur. Het feit dat een JK Rowling bedreigd word, omdat ze ergens een andere mening over heeft, dat noem ik woke. Het feit dat mensen op de universiteiten hun mening niet meer durven te uiten, dat is woke. Het intimideren van andersdenkende. Iets dat extreem rechts ook doet, trouwens... Ik zit op geen enkele vleugel, Satya. Ik ben mijn eigen vleugel. Ik praat namens mijzelf.

Zandb
Zandb14 mrt. 2023 - 7:51

Baloemparoempaloempa U zegt: "Er zijn dus thema's van FVD waar ik het mee eens ben. Dit maakt mij 'extreem rechts' blijkbaar." En het is zo simpel: Wie, waarom dan ook, op de NSDAP van Hitler stemde, die zat hartstikke fout.

Volrin
Volrin14 mrt. 2023 - 7:52

@Baloem "Free speech is extreem rechts? Pacifisme is extreemrechts? Tegen een avondklok zijn en QR codes, extreemrechts? Kritiek op bepaalde excessen van de gender politiek, extreem rechts? Zoals ik net al zei, noem me hoe je wilt, Satya. " Behalve dat de dingen die jij noemt, niet door Satya als extreem rechts bestempeld zijn. Daarnaast welke excessen van 'de gender politiek' heb je het over? "Jullie Bij1 slaat nog geen deuk in een pakje boter. Je bereikt niets, voor niemand. Niets voor linkse mensen en niet voor rechtse mensen. Niets voor zwarte mensen en niets voor witte mensen. Jullie overschatten en overschreeuwen jezelf en iedereen kijkt door je heen " Wat hoop emotionele polemiek, zonder inhoud. "Jij weet niet wat ik woke noem. Woke noem ik de canclecultuur." Dan weet u dus zelf niet wat woke is. Dat is namelijk niet synoniem met cancelcultuur. Daarnaast, geef eens bewijs dat er in Nederlands sprake is van een cancelcultuur, laat staan dat partijen in de TK daar voorstanders van zijn. " Het feit dat een JK Rowling bedreigd word, omdat ze ergens een andere mening over heeft, dat noem ik woke." Maar dat is niet woke, net zo min als dat een slager die bedreigd wordt veganistisch is. "Het feit dat mensen op de universiteiten hun mening niet meer durven te uiten, dat is woke." Geef daar eens bewijs van dan.

Volrin
Volrin14 mrt. 2023 - 7:54

@Baloem " Het intimideren van andersdenkende. Iets dat extreem rechts ook doet, trouwens..." Inderdaad, wat de partij die jij opvoert als kampioen free speech dus ook doet. "Ik zit op geen enkele vleugel, Satya. Ik ben mijn eigen vleugel. Ik praat namens mijzelf. " Nee, je beweert ook te kunnen praten namens woke en mensen op de universiteit. Zonder enige feitelijke onderbouwing.

Norsemen
Norsemen14 mrt. 2023 - 8:00

"Ik ben het met FVD eens omtrent covid, omtrent free speech, omtrent verzet tegen doorgeslagen woke politiek en omtrent het de-escaleren van de oorlog met Rusland" Dan zou ik in de eerste plaats zeggen dat je vooral heel dom bent.

Satya
Satya14 mrt. 2023 - 8:51

"Free speech is extreem rechts?" Nee, links. Fvd is niet voor free speech. Zie alleen al hoe zo'n Arend Glas losgaat als er een fvd bijeenkomst is op openbaar gebied en daar tegengeluid is. Ooit een fvd-er Glas horen veroordelen vanaf het podium? Horen zeggen dat tolereren we niet? "Pacifisme is extreemrechts?" Ze steunen Poetin, agressor in deze. Ik leef volgens het non agressie principe maar verdedig me wel degelijk. Fvd steunt de agressor, niet degene die zich verdedigd. "Tegen een avondklok zijn en QR codes, extreemrechts?" Er was sprake van een noodsituatie. Een onbekende factor leek ons te bedreigen. Je zou een punt hebben zouden die maatregelen nu van kracht zijn. Heb trouwens gewoon hardgelopen en gewandeld, er werd over het algemeen heel menselijk met de noodmaatregelen omgegaan door de autoriteiten. Ook de QR code kon je met een test omzeilen. "Kritiek op bepaalde excessen van de gender politiek, extreem rechts? " Leveren zij kritiek dan? Volgens mij ben ik kritisch op de gender beweging. Dat probeer ik te doen zonder op de ander te trappen of hun bestaansrecht te ontkennen. Kom ik terug op de corona maatregelen. Ik had een probleem met hoe bv Piet lekkerkerk daarmee omging, die wilde ongevacineerden uitsluiten, dat leek soms ontmenselijking. Het is niet onredelijk te zeggen zonder qr code kom je er niet in. We bieden je, als je je niet wilt vaccineren nog een mogelijkheid om binnen te komen, testen. Een ---->>>>

Proletarier
Proletarier14 mrt. 2023 - 9:02

@ Baloemparoempaloempa Ik constateer dat jij werkelijk geen idee hebt wat woke is. Woke gaat uit van gelijkwaardigheid tussen mensen of ze nu bi - homo - trans - lesbisch - gekleurd - blank - religieus - atheistisch zijn. Maar die gelijkwaardigheid is voor jou overduidelijk niet 1 brug te ver maar minimaal 10 bruggen te ver. En ja dat zijn standpunten van extreem rechts, dus dan concludeer ik niet anders dan dat jij inderdaad extreem rechts bent. Je kan ook gewoon fatsoenlijk zijn en mensen gelijkwaardig behandelen. En inderdaad als je een LHBT hater bent dan is cancelen een volstrekt acceptabele reactie. Ik heb geen behoefte aan Neanderthalers die mensen haten enkel om hoe ze geboren zijn. En de haat van anti woke mensen tegen mensen die staan voor gelijkwaardigheid is niet gelijk aan de haat/afkeer van woke mensen tegenover woke haattende mensen. Doei !

Satya
Satya14 mrt. 2023 - 9:07

---->>> minderheid hoeft geen vrij spel te hebben. Mag ook rekening houden met de meerderheid. Er was geen sprake van uitsluiten. "Jullie Bij1 slaat nog geen deuk in een pakje boter. " Al meerdere keren op dit platform aangegeven niets met bij1 te hebben. Verafschuw uitspraken als witte onschuld bestaat niet, heb niets met de inzet voor elitaire doeleinden terwijl de jongens op mbo vergeten worden terwijl juist daar sprake van racisme is. Op de universiteit kom je er wel en ik vind representatie geen na te streven doel. "Woke noem ik de canclecultuur." Is JK Rowling gecanceld? Is ze te cancelen? Met 900 miljoen ben je niet te cancelen. Transgenders zijn daarnaast nog altijd een buitengesloten groep, vaak slachtoffer van sexueel misbruik, hoog zelfmoord percentage. En ik ben geen persoon die menstrueert maar vrouw. Dat kan ik overal zonder enige vrees zeggen, misschien op Twitter niet, op de meeste universiteit kan ik dat ook zeggen. Wie zijn er gecanceld? Al die mensen bij Joe Rogan die dat zeggen? Het grootste podcast platform. Ben je dan gecanceld? Nee, de Transgender wordt vaak uitgesloten, de jongen op mbo die geen stageplek krijgt, de zwarte vrouw die te horen krijgt op te rotten omdat de aanwezigheid van niet blanken in Nederland toch wel het ergste is wat Nederland is gebeurd. Als je niet op een vleugel zit ga dan gewoon eens analyseren wat er eigenlijk klopt. Charles Murray heeft een hele goede functie, ---->>>

Satya
Satya14 mrt. 2023 - 9:14

---->>>> verdiend goed, krijgt plek zijn verhaal te vertellen. De mensen die roepen cancelculture gebruiken hem vaak als ultiem voorbeeld, volgens mij klopt dat niet. Weet je wie volgens mij echt op komt voor mensen die gecanceld worden? Raki Ap. Zijn verhaal kun je zo vertalen naar primitief levend Afrika waar grondstoffen in de grond zitten, dat zijn de gecancelde mensen. Lineker komt ook op voor gecancelde mensen. Laat je toch niks wijsmaken. De machtigen slaan nog steeds de onmachtigen. Ook hier in het westen. Peterson, Weinstein, Rogan en al die andere gecancelden hebben verdomd grote platforms voor gecancelden en verdienen er bakken met geld mee.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa14 mrt. 2023 - 10:44

Ja, wat ik binnen links heb gemerkt is dat je de hele tijd gecensureerd word. Op linkse forums, word je gecensureerd als je iets 'problematisch' zegt Op liberale/rechtse sites, doet men niet aan censuur en worden alle comments geplaatst In deze tijd, is links niet sterk als het om free speech gaat. En free speech is een belangrijk thema voor mij Ik denk niet dat FVD pro Poetin is. Wel zijn ze anti EU en daarom willen ze zich niet mengen in een EU oorlog tegen Rusland Jullie denken vaak zo ongenuanceerd. Jullie zien de grijstinten niet. Je kan mij extreem rechts noemen en dan? BBB en FVD hebben zeer veel aanhang. Of jullie ze extreem rechts noemen of niet, doet hen niets. Zoals ik al zei, je slaat nog geen deuk in een pakje boter FVD had kritiek op het coronabeleid, dus het coronabeleid was goed. Zo denken vele van jullie. FVD vind iets, dus ik vind dat niet. FVD heeft kritiek op WEF, dus wij van links omarmen het WEF. Een heel platte manier van denken. Een soort tribalisme, is waar je vanuit gaat.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa14 mrt. 2023 - 11:28

Peterson en Rogan hadden nooit gecanceld moeten worden, door links. Ja, ik ben het niet eens met Peterson zijn visie. Dat maakt alleen niet dat hij de mond gesnoerd moet worden. Vroeger was free speech een links thema. Nu wordt je geïntimideerd door de antifa, als je per ongeluk iets verkeerd gezegd zou kunnen hebben FVD doet het beter dan Bij1, omdat er binnen FVD een free speech cultuur is. Ik heb met FVDers gepraat en met Bij1ers en dit was een wereld van verschil De FVDer luisterde naar mijn tegenargumenten, de Bij1er niet. De Bij1er weigerde echt te luisteren en stelde zich belerend op. Hij/zij hield een monoloog. Proletarier Je kan ook gewoon fatsoenlijk zijn en mensen gelijkwaardig behandelen. En inderdaad als je een LHBT hater bent dan is cancelen een volstrekt acceptabele reactie. Ik heb geen behoefte aan Wie zegt dat ik een LHBT hater ben? Je kent mij niet, je snapt mij niet, je weet niet hoe ik denk. Het kan mij niets schelen, of je homo bent, lesbisch, bi, transgender, of wat dan ook. Als jij op je achttiende in transitie wilt gaan, dan doe je dat toch lekker. Waarom zou ik dat haten? Het lijkt mij een riskante keuze, maar je moet het zelf weten. Je weet niet hoe egoïstisch ik ben. Ik ben veel te egoïstisch, om te haten. Haat is een vorm van betrokkenheid. Proletarier, jij schrijft hier de meest ongenuanceerde reacties altijd. Met je Karl Marx buste als profielfoto. Nee, we zitten niet te wachten op een nieuwe USSR/dictatuur.

Satya
Satya14 mrt. 2023 - 12:49

"Op liberale/rechtse sites, doet men niet aan censuur en worden alle comments geplaatst" Serieus? Ben van alle platforms verbannen. Daar modereert men achteraf. Geen verschil. Voor de rest vermijd je op alles in te gaan. Begrijp ik, je zult moeten toegeven dat je lucht aan het verkopen bent. Ik heb geprobeerd een gesprek met je aan te gaan, argumenten te gebruiken maar het was tijdverspilling, je begint over nieuwe onderwerpen om maar niet in te hoeven zien dat je lucht verkoopt. Jij verwijt anderen gebrek aan nuance, dat is nogal hilarisch als je niet op inhoud ingaat.

Volrin
Volrin14 mrt. 2023 - 13:14

@Baloem "Op liberale/rechtse sites, doet men niet aan censuur en worden alle comments geplaatst" Onzin, op veel van die sites zijn ook regels tegen persoonlijke aanvallen, racisme etcetera. "In deze tijd, is links niet sterk als het om free speech gaat. En free speech is een belangrijk thema voor mij " Snapt u dan, dat u niet bij de FvD moet zijn, die onwelvallige meningen en mensen wil uitsluiten?

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa14 mrt. 2023 - 13:41

Ik zit niet bij FVD. Ik stem geen FVD. Ik ben een soort van zwevende kiezer. Ik zweef altijd Ik postte op liberale/rechtse sites en op linkse sites. En op linkse sites werd iedereen altijd gecensureerd.... Ik ben ook tegen dat linkse leraren meldpunt van FVD. Daarmee gaan ze dezelfde kant op als woke. Als ze dat doorzetten, worden ze net zo erg als woke. Een leraar mag van mij marxist zijn, of FVDer, of SPer, of VVDer. Laat je leraren met rust. Net als dat 'rioolratten' debacle. Laat journalisten met rust! Ze gaan hiermee dezelfde kant op als woke. Toch zien we in deze tijd een cancle cultuur meestal voortkomen uit links, niet uit rechts. Laurens Buijs werd gecandeld door links, niet door rechts. Het is niet zo dat de VVD jeugd een SP leraar gaat cancelen, omdat deze leraar voor migratie is, of iets dergelijks. Dit cancelen, noemt men dan 'emancipatie'. Zo kan je alles mooi inkleuren. Liberalen hebben vaak te makkelijke ideeën over economie en verdeling. Ze hebben blinde vlekken en trekken te grote conclusies. Ze zijn vaak blind, voor de positie van mensen die geen ondernemer zijn. Wel is binnen hun kringen ruimte voor free speech, wel hebben ze vaak enig gevoel voor humor. Dit is mijn observatie, van politieke culturen. Ik onderzoek al een tijdje de politiek en de politieke stromingen/culturen. Ik weet dus waarover ik het heb.

Satya
Satya14 mrt. 2023 - 14:38

"Peterson en Rogan hadden nooit gecanceld moeten worden, door links. " Rogan heeft het grootste podcast platform en verdient net als Peterson miljoenen. Hoezo gecanceld? Fvd en bij1 zijn allebei uiterste partijen die niets toevoegen. Dat jij toevallig tegen een redelijke fvd-er aanloopt zegt niet veel. Kijken we naar gedrag partij, bv Glas bij manifestaties dan is daar geen vvmu. Kijk ook naar oorzaken waarom de partij uit elkaar is gevallen, Baudet en Cliteur bepalen de lijn daar is geen oppositie tegen mogelijk. Trap daarnaast niet in het vreemde idee dat free speech een enkel positieve karakter kent. Het kan net zo goed kwaadaardig worden gebruikt. Het gaat erom wie bij kritiek kan blijven luisteren. Ja, het verdedigen 100% waard maar niet een statisch goeds. Als jij je bij fvd goed voelt prima, jouw vrijheid, mijn vrijheid het walgelijke partij te vinden.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa14 mrt. 2023 - 16:12

Het gaat niet om geld, Satya JK Rowling is gecanceld. Dat is een smerige zaak. Of Rowling nou miljonair is of niet, staat daar los van Je zou niet geïntimideerd, aangevallen moeten worden, slechts om je mening. Of je nou rijk bent of niet. Op deze manier glijden we af naar dictatuur, als mensen geen afwijkende gedachtes/meningen meer mogen hebben. Zodra je free speech kwijt bent, bevind je je in heel vuil vaarwater. Je bevind je dan in een duister domein. Zodra mensen de hele tijd op hun woorden moeten letten, weet je dat we een gevaarlijke kant op gaan. Voor je het weet, is het te laat en leef je in een dictatuur. Iets dat radicaal links niet erg vind, zij vinden Mao immers ook een held. Ik vertel je slechts wat mijn opinies zijn, omtrent specifieke onderwerpen. Ik kan je zeggen, wat ik vind van bepaalde ideeën. Ik zit niet vast aan een totaalpakket. Ik ben niet de spreekbuis van een partij

Volrin
Volrin14 mrt. 2023 - 16:40

@Baloem "Ik zit niet bij FVD. Ik stem geen FVD. Ik ben een soort van zwevende kiezer. Ik zweef altijd " In uw oorspronkelijke bericht voerde u FvD op als kampioenen van het vrije woord. Daar hebben anderen u inmiddels op gecorrigeerd, erkent u dat?

Satya
Satya14 mrt. 2023 - 18:22

Baloem Nogmaals ik ben van ieder rechts platform verbannen. Het zal. Rowling is niet gecanceld, ze heeft een erg groot platform. In een ideale wereld is geen oorlog en wordt geen haat gezaaid. Het geloof in een ideale wereld heb ik niet, wel hoop dat partijen als fvd pvv en bij1 worden buitengesloten door mensen die medemenselijkheid belangrijk vinden.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa14 mrt. 2023 - 19:02

Volrin Linkse en rechtse mensen die tegen woke censuur vechten, vechten voor de freedom of speech Freedom of speech is iets dat hoort bij iedere liberale, sociaal democratische of libertaire orde. Zodra er geen freeom of speech is, is er waarschijnlijk een vorm van dictatuur.

Mark Huysman
Mark Huysman15 mrt. 2023 - 11:50

@Baloem Je beweert de hele tijd allerlei dingen die je vervolgens niet onderbouwt. Zo stel je dat Rowling ‘gecanceld’ is. Hoezo? Zoals anderen stellen heeft Rowling een enorm groot platform. Zelf vind ze ook niet dat ze gecanceld is, zie: https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/news/jk-rowling-trans-harry-potter-b2243432.html Hier een artikel over mensen die echt gecanceld zijn: https://theintercept.com/2020/10/04/israel-palestine-blacklists-canary-mission/ Mensen die opkomen voor de rechten van Palestijnen. En dat artikel kan met vele andere voorbeelden aangevuld worden. Norman Finkelstein is waarschijnlijk de bekendste academicus die niet meer kan werken vanwege z’n inzet voor de Palestijnen. Mensen klagen erover dat allerlei miljonairs en miljardairs met rechtse opvattingen en enorme platforms ‘gecanceld’ worden terwijl in werkelijkheid machteloze (en vaak arme) academici en activisten gecanceld worden vanwege hun progressieve opvattingen, vooral waar het het MO betreft.

Wir sind Pabst
Wir sind Pabst13 mrt. 2023 - 16:03

Er zijn meerdere partijen in ons land waar een anti-Joods geluid klinkt.

7 Reacties
GeenProbleem
GeenProbleem13 mrt. 2023 - 17:02

Verpakt in een andere boodschap uiteraard.

Volrin
Volrin13 mrt. 2023 - 17:10

En? Wat is je punt?

Wir sind Pabst
Wir sind Pabst13 mrt. 2023 - 18:24

@ Volrin Wordt een beetje moe van het eeuwige bashen van dezelfde partijen.

Adaestuo
Adaestuo13 mrt. 2023 - 20:03

@Wir sind Pabst "Wordt een beetje moe van het eeuwige bashen van dezelfde partijen." Ja, daar heb je wel een punt. Het is werkelijk te idioot voor woorden dat je partij geen veilige en warme onderkomen kan en mag zijn voor overtuigde antisemieten doordat veel mensen in de samenleving daar als gevolg van het woke virus geen waardering voor kunnen opbrengen...🤨

Volrin
Volrin14 mrt. 2023 - 4:56

@Wir Sind Pabst "@ Volrin Wordt een beetje moe van het eeuwige bashen van dezelfde partijen. " Het gaat hier om een partij die openlijke antisemieten op de kieslijst zet en dan is het probleem volgens jou dat telkens dezelfde partij daarover wordt aangesproken? N.b. Daar worden ook andere partijen, zoals JA21 en de PVV voor bekritiseerd (antisemitisme en fascisme).

Zandb
Zandb14 mrt. 2023 - 7:55

Wir Er zijn dus partijen in Nederland waar mensen als Daniël Osseweijer kansen krijgen maar waar dan niemand moeite mee heeft? Gelooft u dat nou echt?

Norsemen
Norsemen14 mrt. 2023 - 11:29

"Er zijn meerdere partijen in ons land waar een anti-Joods geluid klinkt" Noem er is één dan.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa13 mrt. 2023 - 15:58

FVD wilt geen dienstplichten naar Oekraïne. Vroeger werd dit gezien als een zeer links standpunt. Pacifisme werd gezien als links, gelieerd aan de arbeidersbewegingen FVD Is kritisch over de NAVO en de EU. Vroeger werd dit gezien als een links standpunt. Alleen marxisten waren kritisch over de NAVO en de VS FVD is voor freedom of speech, vroeger werd dit gezien als een links standpunt FVD vond dat de overheid teveel macht kreeg over de vrijheid van het individu, in het corona debacle. Vroeger was individuele vrijheid en grondrechten een min of meer links thema. Vroeger waren dat groenlinks onderwerpen Dus is FVD extreem rechts? Blijkbaar noemt men hen nu extreem rechts. Wel ben ik het met jullie eens, dat er ook een paar heel foute figuren in FVD zitten. En Baudet neemt daar geen afstand van, omdat zijn partij dan uit elkaar zou vallen. FVD verwijt 'het kartel' opportunisme, maar heeft zelf ook opportunistische trekken .

13 Reacties
Satya
Satya13 mrt. 2023 - 16:46

"FVD is voor freedom of speech, vroeger werd dit gezien als een links standpunt" Vandaar dat ze een meldpunt willen voor leraren met de verkeerde mening. Natuurlijk laat je Taylor en Kennedy buiten beschouwing, al zal de kkk wel een linkse mening zijn volgens jou. "Pacifisme werd gezien als links, gelieerd aan de arbeidersbewegingen" Poetin is erg pacifistisch uiteraard. Worden dienstplichtigen uitgezonden naar oorlogsgebied? Onbegrijpelijk hoe navo tegenstanders het bombarderen door Poetin steunen. Poetin doet wat de navo doet en jullie juichen. Vreemd. "FVD vond dat de overheid teveel macht kreeg over de vrijheid van het individu, in het corona debacle." Zoals? Zou het wel het killervirus zijn die het leek Zou je de actie te weinig vinden. Er was geen vaccinatie plicht en met een negatieve test kon je zo de kroeg in.

Volrin
Volrin13 mrt. 2023 - 17:12

"FVD is voor freedom of speech, vroeger werd dit gezien als een links standpunt " Bullshit, zie het lerarenmeldpunt waar ook zij voorstander van zijn. Zie ook hun hetze tegen 'woke'.

Volrin
Volrin13 mrt. 2023 - 17:16

En zie ook hun heksenjacht op 'riooljournalistiek'.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa13 mrt. 2023 - 21:19

Satya. Dat rioolratten gedoe en dat leraren meldpunt, maakt ook dat ik niet op ze zal stemmen. Ik vind gewoon wat ik vind en het kan mij dan niet schelen of jullie dat zien als links, rechts, conservatief, progressief, wat dan ook. Ik ben het soms met Klaver eens, soms met Baudet. Maar ik heb niets met hun politieke beweging te maken Baudet kwam met de motie, waarin hij zich afvraagt of er dienstplichtigen naar Oekraïne gestuurd mogen worden. Iedereen vind het blijkbaar prima, dat er dienstplichtigen naar Oekraïne gestuurd worden, blijkt uit die motie Jij vind dat prima, Satya? Jonge kinderen, mogen straks naar Oekraïne gestuurd worden? Jij hebt zelf kinderen? Ga jij er heen ? Laten we hier een world war 3 van maken? Is dat woke? Is dat 'een emancipatieproces' ?

stokkickhuysen
stokkickhuysen13 mrt. 2023 - 22:16

Wat zijn 'dienstplichten'? toch noet dienstplichtigen? die hebben we toch niet meer? En reageer nou eens op dat lerarenmeldpunt, de debunk van de coronakritiek etc. Je kakelt kritiekloos extreemrechts na, neemt niet de tijd om je punten te verduidelijken, en als klap op de vuurpijl neem je ook de slachtofferrol met liefde aan. Waarom zou jij eigenlijk niet extreemrechts zijn?

Volrin
Volrin14 mrt. 2023 - 7:56

@Baloem "Satya. Dat rioolratten gedoe en dat leraren meldpunt, maakt ook dat ik niet op ze zal stemmen. " Het maakt jouw bewering dat ze voor freedom of speech vechten ook onzin. "Ik vind gewoon wat ik vind en het kan mij dan niet schelen of jullie dat zien als links, rechts, conservatief, progressief, wat dan ook. Ik ben het soms met Klaver eens, soms met Baudet. Maar ik heb niets met hun politieke beweging te maken " Dan is er ook geen noodzaak dat in meerdere reacties, uit ten treure te verdedigen. "Baudet kwam met de motie, waarin hij zich afvraagt of er dienstplichtigen naar Oekraïne gestuurd mogen worden. Iedereen vind het blijkbaar prima, dat er dienstplichtigen naar Oekraïne gestuurd worden, blijkt uit die motie " Bron? "Laten we hier een world war 3 van maken? Is dat woke? Is dat 'een emancipatieproces' ? " Dienstplichtigen naar Oekraïne sturen heeft echt niks met woke te maken. U blijft maar demonstreren dat u niet weet wat het woord betekend en het gebruikt als wegwuifmiddel.

Norsemen
Norsemen14 mrt. 2023 - 8:03

FvD is helemaal niet voor de freedom of speech. Ze vinden dat zij zelf mogen zeggen wat ze willen, niet dat anderen mogen zeggen wat ze willen.

Satya
Satya14 mrt. 2023 - 8:34

"Jij vind dat prima, Satya? Jonge kinderen, mogen straks naar Oekraïne gestuurd worden? Jij hebt zelf kinderen? Ga jij er heen ?" We hebben geen opkomst plicht en sturen enkel soldaten (vrijwillige slaven) naar oorlogsgebieden van een vrijwillig beroepsleger. Waar was jij toen Nederland deze mensen zonder eigen wil naar Burundi stuurde om een dictator te steunen? Toen ze naar Congo werden gestuurd om extremistische hutu te ontzetten die nu dorpen Tutsi uitmoorden? Zou het winst noemen als er een keer tegen een dictator wordt gestreden, voor de vrijheid van Oekraïne om zelf te beslissen waar ze bij willen horen. Ik heb geen kinderen en neem ze ook niet, ik kan mijzelf daar niet genoeg voor wegcijferen. Het Nederlandse leger vecht normaal voor dictatuur. Waarom heb je nu ineens een probleem als het tegen een dictator vecht? Ik ben tegen sancties omdat je daar enkel burgers mee raakt maar Poetin steunen zoals fvd doet, echt niet sta liever alleen. Vind het bijzonder hoe jij Oekraïners wilt laten vallen. Fvd is niet anders als woke, fvd is tegen emancipatie bewegingen bezig. Wil jij een doorgeslagen beweging bestrijden zet je er normale ideeën tegenover maar dat doet fvd niet. Weet je trouwens wanneer bewegingen doorslaan? Door terechte klachten jarenlang weg te honen, het bestaansrecht van mensen te ontkennen.

Proletarier
Proletarier14 mrt. 2023 - 11:13

@Baloemparoempaloempa FVF is voor vrijheid van meningsuiting? Dat is echt de grootste grap die ik in lange tijd gehoord heb. Forum HAAT vrijheid van meningsuiting. Er is niks meer in de wereld dat ze haatten dan linkse mensen met een mening. De D van FVD is net zo niets zeggend als de D van DDR of de D van de DPRK. Het is een wassen neus. Wat ze eigenlijk zeggen is dat zij vinden dat zij alles mogen zeggen en dat anderen de mond gesnoerd moeten worden. En dat gaat dus niet gebeuren want fatsoenlijke mensen zullen zich altijd uitspreken tegen de rechts extremistische terreur van het forum volk. Op het moment dat de grote leider Thierry te maken krijgt met een linkse mening pakt hij meteen de slachtofferrol en rent hij huilend weg, is al meerdere keren gebeurd. Het forum volk kan emotioneel niet aan dat er mensen met een andere mening zijn, dat kan nauwelijks vrijheid van meningsuiting genoemd worden. En het feit dat jij erin trapt is triest.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa14 mrt. 2023 - 13:09

Proletarier Op dit moment, is links anti free speech. Omdat free speech minderheden zou kunnen kwetsen. Vanuit de woke gedachte, kan je niet voor freedom of speech zijn, of artistieke freedom Ik heb mij zowel binnen linkse als rechtse kringen begeven en alleen binnen de linkse kringen was er geen ruimte voor freedom of speech. Ieder woordje dat je zei moest gewogen worden. Want 'worden zijn wapens' etc. Ik vond de analyses van rechts vaak overdreven, te makkelijk, ik was het er niet mee eens. Maar, ik ervaarde binnen hun kringen wel de ruimte om ergens van af te wijken en te zeggen wat ik dacht. Mensen reageerde binnen rechts hatelijk op elkaar, hard, maar er vonden wel ook dialogen en debatten plaats. Dit gebeurde niet binnen links. Binnen links was iedereen poeslief, maar er vond nooit een discussie plaats, want discussies kunnen 'kwetsend' zijn. Ik heb het nu dan over Bij1-achtig links. Modern links is vaak indirect communistisch. Communisme heeft niets met freedom of speech. Waarom niet? Men ziet freedom of speech als een liberale naïviteit. Marxisten stellen andere prioriteiten

Volrin
Volrin14 mrt. 2023 - 16:41

@Baloem "Op dit moment, is links anti free speech. Omdat free speech minderheden zou kunnen kwetsen. Vanuit de woke gedachte, kan je niet voor freedom of speech zijn, of artistieke freedom " Absolute free speech is er nooit geweest. Ook niet in de VS, waar ze nog harder dan u roepen over free speech.

Proletarier
Proletarier14 mrt. 2023 - 18:17

@Baloemparoempaloempa Links in Nederland is communistisch? Ik wil best met je een inhoudelijk gesprek/discussie voeren maar links in Nederland wegzetten als communistisch geeft alleen aan dat jij geen ENKEL historisch besef hebt over wat communisme is. Leg mij maar eens uit wat communisme volgens jou is en waarom links in NL dat zou zijn? Ben benieuwd naar je reactie want gezien je eerdere posts zal het vast niet hoog intellectueel zijn, maar ik geef je het voordeel van de twijfel.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa14 mrt. 2023 - 19:00

Volrin.... De wet beperkt free speech, wanneer je oproept tot moord, of geweld, of als je iemands gegevens deelt. Meer ook niet. Als de wet linkse of rechtse meningen gaat verbieden, schuif je langzaam op richting dictatuur. Iets dat naïef links blijkbaar niet snapt

Olav Meijer
Olav Meijer13 mrt. 2023 - 15:19

Eens te meer blijkt: we mogen dit sluipende giftige gevaar nooit onderschatten, hoe idioot en verward de aanhangers van dit soort theorieën ook lijken. In onzekere tijden kunnen kiezers naar extreme hoeken uitwijken, zodat rechts-extremisten een bepaalde invloedssfeer kunnen verwerven.

3 Reacties
Yun99
Yun9913 mrt. 2023 - 16:10

"In onzekere tijden..." Dit, en ik denk dat dit ook gevoed wordt door een onbetrouwbare en niet transparante overheid.

BrotherV
BrotherV13 mrt. 2023 - 17:29

Yun, dat kan zo zijn, maar dat maakt ze niet minder fascistisch.

Yun99
Yun9913 mrt. 2023 - 18:15

@BrotherV Eens, het was een toevoeging. De populariteit van dit soort theorieën is niet gestegen als een soort natuurverschijnsel. Een van de beste remedies tegen dit soort gedachtegoed is een fatsoenlijke, betrouwbare overheid.