Joop

FvD-senator: Baudet is geradicaliseerde, antisemitische complotdenker

  •  
26-11-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
846 keer bekeken
  •  
Thierry Baudet staat pers te woord

© AMSTERDAM - Thierry Baudet komt naar buiten om de pers te woord te staan. Baudet is toch niet uit het partijbestuur van Forum voor Democratie gezet, maar bestuursleden hebben hem gevraagd om

Thierry Baudet is een geradicaliseerde complotdenker en een antisemiet. Dat blijkt uit een brief van de nummer 3 op de Tweede Kamerlijst van Forum voor Democratie, senator Nicki Pouw-Verweij. De brief is in handen van onder meer NRC en de Telegraaf. In het NOS-programma Met het Oog op Morgen zegt ze erbij dat Baudet afgelopen vrijdag tijdens een etentje met andere kandidaat-Kamerleden “een morele grens is overgegaan”.
Uit de brief blijkt dat Baudet tijdens het diner hebben gezegd dat het coronavirus afkomstig is van de Amerikaans-Hongaarse filantroop George Soros om daarmee “een nieuwe wereldheerschappij” te vestigen. De Joodse Soros in verband brengen met allerlei complotten, al dan niet over het starten van een nieuwe wereldorde, is een welbekend antisemitisch denkbeeld. Baudet vertelde er ook nog bij dat het “Hillary Clinton en de pedofielen niet gelukt was, maar dat het via ‘cijona’ nu wel zou lukken”. Baudet heeft de gewoonte om corona uit te spreken als cijona.
Ook werd er tijdens het diner gediscussieerd over het antisemitisme binnen de jongerenafdeling JFvD , geleid door Baudets rechterhand Freek Jansen. Daarop zou Baudet aan Pouw-Verweij gevraagd hebben waar haar “kruistocht tegen het antisemitisme” toch vandaan komt. Pouw-Verweij schrijft dat ze antwoordde dat “iedereen toch tegen antisemitisme was”, waarop Baudet zou hebben geantwoord: “Bijna iedereen die ik ken is antisemiet”.
Ook blijkt uit de brief dat Baudet dat zich tijdens het diner racistisch uitliet over zwarte mensen en moslims. Daarnaast zei hij ‘drie miljoen’ coronadoden te accepteren zolang dat betekent dat er geen maatregelen worden doorgevoerd die volgens hem de vrijheid belemmeren:
Baudet zelf rijgt ondertussen de ontkenningen aan elkaar. Dat deed hij dinsdag aan het begin van de avond in het radioprogramma Dit is de dag waar presentator Tijs van den Brink hem het vuur aan de schenen legde. Dinsdagavond was Baudet te gast in het tv-programma Beau waar hij zei: “Ik denk dat we niet verder moeten met al deze malle verwijten.”
Het relaas van Nicki Pouw-Verweij wordt ondertussen bevestigd door andere FvD-prominenten op de kieslijst van de partij. Zo hebben zowel Eva Vlaardingerbroek (nummer 5) als Joost Eerdmans (nummer 4) het verhaal van Pouw-Verweij bevestigd. “Ik onderschrijf Nicky’s ervaring. Het was een rotavond. Het klopt inderdaad,” aldus Vlaardingerbroek.
De steun voor Baudet binnen Forum voor Democratie brokkelt ondertussen verder af. Ook de FvD-Europarlementariërs Eppink, Roos en Rooken spreken er schande van dat Baudet op eigen initiatief heeft opgeroepen tot leiderschapsverkiezingen. Die oproep leidde er woensdag toe dat Baudet uit het bestuur van Forum werd gezet. Verschillende FvD’ers in Statenfracties hebben zich ook uitgesproken tegen hun gevallen partijleider. Senator en gemeenteraadslid in Amsterdam Annabel Nanninga had eerder deze week al in een harde brief geschreven dat ze eist dat Baudet volledig de partij verlaat.
Donderdagochtend presenteerde Baudet in het WNL-programma Goedemorgen Nederland , met zichtbare wallen onder de ogen, een nieuw toekomstplan: hij wil de partij en de Forum-inboedel splitsen. Volgens Baudet mag hij de naam Forum blijven voeren, omdat hij een van de oprichters is. Het kamp van Joost Eerdmans en Annabel Nanninga kan dan “hun eigen naam bedenken”.
Baudet staat overigens niet helemaal alleen, na de ineenstorting van Forum. Hij kan nog steeds op de steun rekenen van zijn eveneens gevallen secondant Freek Jansen, en ook de gewipte VVD’er en huisjesmelker Wybren van Haga staat pal achter Baudet. Die laatste is via Instagram een actie gestart om Baudet terug in het zadel te helpen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (74)

Kuifje3
Kuifje328 nov. 2020 - 9:45

Ik heb altijd geleerd en ook zelf geroepen dat je niet moet afgaan op wat er OVER iemand wordt gezegd, maar wat je zelf meemaakt dat er DOOR iemand wordt gezegd of gedaan. Ik zie Baudet al een tijdje rare dingen zeggen over Corona en alleen al daarom zou hij bij mij niet in aanmerking komen mijn stem te krijgen. Hij oogt bij mij vaak alsof hij iets geslikt, gedronken of gesnoven heeft. Wat ik nooit heb gezien bij hem, en dat is iets wat met mijn Joodse achtergrond best een belangrijk ding is, dat zijn antisemitische uitspraken. Baudet is in mijn ogen geen antisemiet. Hij is een (te) jonge leider van een geïmplodeerde te snel gegroeide politieke partij. Hij doet en is ook wel wat vreemd, is weldegelijk iemand die behoorlijk nationalistisch is (daar is op zich niets mis mee), maar is nogmaals geen (openlijke) antisemiet. Met name van bepaalde figuren hier zie ik dit soort beschuldigingen erg vaak langskomen. Bedenk dat hun eigen partij vaak ook niet brandschoon is als het gaat om pure Jodenhaat. Rotte appels zitten nou eenmaal in iedere fruitmand als je ze lang genoeg laat liggen.

Thuiszitter
Thuiszitter26 nov. 2020 - 14:40

Zou maar met zijn voorstel meegaan , zo wil je toch niet heten, een naam verzonnen door zo’n gast verdiend toch nimmer een gezonde politieke partij te worden, daar kleeft toch altijd zijn naam aan vast. Overigens moet ik Nanninga of Eerdmans & co ook niet. Wilders die lacht in zijn vuistje die krijgt er een hoop stemmers bij. Die gaat richting de dertig zo vlak voor de verkiezingen.

Dave Velzen
Dave Velzen26 nov. 2020 - 14:30

Baudet is eng rechts extremistisch mannetje. Precies zoals ik van dag 1 al dacht. Ik denk zelf dat hij het prima vindt, omdat hij nu verder kan als leider extreem rechts in Nederland. Om de macht speelt hij niet meer mee, maar hij kan nu extreem rechts openlijk vertegenwoordigen en verder opbouwen en ik denk zeker 5 a 10 misschien wel 15 zetels halen in de tweede kamer. Want extreem rechts is groter dan u denkt. Klopt mijn verhaal dan is Wilders niet blij.

2 Reacties
Paulus3
Paulus326 nov. 2020 - 16:14

Ik denk niet dat hij erg overtuigd racistisch is. Maar hij boert wel met dat soort kiezers EN leden gewas. Dan maakt het op een gegeven moment niet uit. Vooral als je rivalen het tegen je gaan gebruiken (ook al tuinierden ze zelf ook mee).

Pater
Pater28 nov. 2020 - 4:51

@Dave Openlijk fascisme en antisemitisme levert m.i. nauwelijks zetels op, dan wordt het sectarisch. Daarom: Baudet zal blijven roepen dat het allemaal niet klopt. @Paulus Een paar jaar geleden twijfelde ik nog, nu niet meer. Ik ben ervan overtuigd dat hij diep racistisch is, en onvervalst fascistisch, erger dan wij ons meestal voorstellen. Baudet heeft niet voor niks die Ramautarsing tot het einde gesteund: die koppelde ras en intelligentie. Zijn vrouwbeeld is ook totaal discriminerend. Het is heel serieus dat het Kamerwerk Baudet niet echt boeit, dat is in zijn beleving gebroddel in de marge, hij wil een veel verdergaande maatschappijverandering dan jij denkt.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde26 nov. 2020 - 13:55

De brief, bevestigd door Eerdmans en Vlaardingerbroek, laat zien dat Baudet echt fout is. Ik heb altijd gedacht dat het spielerij was, een kwestie van slecht acteren, bedoeld voor de aanhang. Want als er iemand is die absoluut overtuigingskracht mist is het Baudet. Ik ben nog nooit onder de indruk gekomen van zijn verbale kunde noch van de manier waarop hij zich manifesteert. Ik vond hem meer thuis horen bij een amateurgezelschap dat een poging deed een literair toneelstuk op te voeren. Zonder overtuigingskracht stond hij iedere keer weer zijn rol te spelen. Nu blijkt dat hij niet alleen een lousy performer is maar ook iemand met foute ideeën. Hij is echt een fascist. En dat de meeste van zijn aanhang daar helemaal geen trek in heeft. Nu snap ik de opmerking van Hiddema over slechte smaak. Baudet is door de mand gevallen. Hij is in zijn eigen waan gaan geloven. Anders dan Wilders die, hoewel met verkeerde ideeën, altijd onderscheid heeft weten te maken tussen zijn persoon en zijn denkbeelden. Bert Wagendorp schreef de meest treffende woorden over Baudet: "Het begint met T. Baudet allemaal iets tragisch te krijgen. Mislukt op de universiteit, mislukt bij de krant, mislukt als romancier en nu weer mislukt als politicus. Voor een narcist zijn dat nare ervaringen. Benieuwd wat hij hierna gaat proberen, misschien kan hij het toneel op als mislukkingskunstenaar. Dat wordt ook weer een mislukking, maar dan is het tenminste onderdeel van de act."

3 Reacties
Molly Veenstra
Molly Veenstra26 nov. 2020 - 15:36

@Martin 'De brief, bevestigd door Eerdmans en Vlaardingerbroek, laat zien dat Baudet echt fout is.' Dat is zonder meer waar. Baudet is echter altijd al fout gewéést, net als de hele club die hem nu als een baksteen laat vallen. Waarom laten ze hem vallen? En waarom nu? Ik kan maar een ding verzinnen. De peilingen. Je mag best fascistische, racistische antisemitische nazi zijn binnen het forum -dat zijn alle vooraanstaande forumleden, zoals Baudet zelf terecht heeft opgemerkt op die 'nare avond'- maar je mag niet verliezen.

Paulus3
Paulus326 nov. 2020 - 16:15

Was de bevestiging niet gewoon over dat het een rot avond was?

Pater
Pater28 nov. 2020 - 4:57

Nee Paulus, Eerdmans bevestigde de inhoud van de brief. Het wordt tijd dat je Baudet's ware gedaante onderkent. @Molly Nanninga had al eerder gewaarschuwd tegen dit soort praatjes, zij is extreem rechts maar m.i. geen fascist. Ik denk dat Eerdmans antisemitisme en ideologisch gefundeerd racisme echt afkeurt. Dus ja, het opportunisme zal meespelen, maar ook oprechte schrik over de radicalisering van Baudet: drie miljoen doden ... Dat wordt Hitleriaans.

harmmeijer
harmmeijer26 nov. 2020 - 13:50

“Wie is deze rechterhand van Thierry Baudet? https://www.trouw.nl/politiek/dit-zijn-de-denkbeelden-van-freek-jansen-van-de-in-opspraak-geraakte-jeugdbeweging-van-forum~b64c432a/

1 Reactie
harmmeijer
harmmeijer26 nov. 2020 - 13:58

Tsja, niet koosjer als je je met dit soort bruine gajes inlaat, Baudet. “Theorie van omvolking Jansen heeft een grote hand in de ontmoeting van Baudet met de rechts-extremist Jared Taylor, waarover De Correspondent eind 2017 bericht. Taylor hang onder meer de theorie van de omvolking aan, als zou het ‘blanke ras’ in Europa door massale integratie verdrongen worden. Bij die ontmoeting zijn ook twee leden van de omstreden extreem-rechtse organisatie Erkenbrand aanwezig. Deze Nederlandse pendant van de Amerikaanse alt-rightbeweging ageert volgens de AIVD tegen rassenvermenging, online verspreidt ze antisemitische en racistische uitingen. Baudet zegt over Erkenbrand dat de organisatie ‘weleens uit de bocht vliegen’, maar dat het jonge mensen zijn ‘die bezig zijn de wereld te ontdekken’.”

Pater
Pater26 nov. 2020 - 13:45

Ik neem aan dat mw. Pouw oprecht is in haar verbazing over het antisemitisme van Baudet, haar verontwaardiging klinkt oprecht. En Eerdmans idem, de LPF was juist zeer Israëlvriendelijk, net als de PVV, net als Trump. Aan de verbazing van Vlaardingerhoek twijfel ik ten zeerste, vanwege haar contacten met Vlaamse neofascisten. Drie miljoen Corona-doden accepteren is wel zeer vreemd, dat is nog erger dan fascisme, dat lijkt inderdaad op doordraaien en radicaliseren. Iemand die dat roept kan niet meer in de politiek functioneren.

4 Reacties
Molly Veenstra
Molly Veenstra26 nov. 2020 - 15:41

@Pater Het is een misvatting te denken dat antisemitisme niet prima kan samengaan met een pro-Israëlhouding.

Paulus3
Paulus326 nov. 2020 - 16:18

Die brief is een verhaal over die avond. Ik denk niet dat het een neutraal verhaal of een objectieve afspiegeling is. Maar ja, het gaat de ronde.

Sonic2
Sonic227 nov. 2020 - 9:05

@ Pater Ik heb over die uitspraak lopen na te denken. Maar dat betekent dus dat Baudet er geen probleem mee heeft om mijn ouders( die ook op leeftijd zijn) op te offeren voor "vrijheid". En een heleboel oudere reageerders hier ook. Rillingen over mijn lijf. Doodenge uitspraak. En ik mis de echte woede en de echte harde veroordeling van Baudet door velen. En dat laat al zien hoe ver we in Nederland gevorderd zijn. En hoe diep het gedachtengoed al overgenomen is. Ook al stemmen veel Nederlanders nog niet op hem, maar meer om de persoon die hij niet aanstaat. Ideologisch staan ze er 100% achter. Eng. Voor de rest eens met Dave Velzen. De afgelopen dagen waren helemaal niet onvoorspelbaar. Het was voorspelbaar Baudet. Hij is altijd al geradicaliseerd geweest. Nooit vrij van contacten met nazi's. Hij is altijd volstrekt impulsief, naïef geweest. Hij heeft nooit enig politiek inzicht gehad. En hij heeft nooit mensen om hem heen kunnen begrijpen. Nooit het effect van zijn woorden kunnen begrijpen. Zijn secondanten en ook vele hier hebben dit nooit echt willen aanpakken. Daarom is de opkomst van FvD altijd fake geweest. Maar dat is inderdaad meer iets achteraf. Dit typen op 19 Maart 2019 was niet goed geweest.

Pater
Pater28 nov. 2020 - 4:40

@Molly Het is geen automatisme, klopt, maar in grote lijnen gaat het meestal wel op. Ik denk niet dat Eerdmans antisemitisch is.

DaanOuwens
DaanOuwens26 nov. 2020 - 11:54

Het is natuurlijk niet alleen Baudet. Hij heeft ook nog genoeg medestanders binnen die club. Ik begreep dat ex-VVD-er Haga nog steeds achter hem staat. Er zit niet zo veel verschil in het gedachtegoed van de ruziënde partijen. Waar Baudet vooral last van heeft is dat men in zijn clubje al te veel waardering krijgt voor het nationaal socialisme. Maar echt tegen te houden is dat niet. Er zit nu eenmaal weinig verschil tussen de visie van de nazi's en het FvD. Dus ze moeten de hele tijd lopen op een smal evenwichtsbalkje. En dus vallen er frequent leden af. Ik geloof niet dat dit een conflict is tussen goede en slechte FvD-ers. Het is een conflict tussen slechte FvD-ers. Mooi, kunnen ze anderen niet lastig vallen en zijn ze lekker met elkaar bezig. Prima, laat het lang doorgaan.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart26 nov. 2020 - 11:11

Ik zag een glimp van Tjer bij Bo, gisteren. Flink op weg om middelbaar te worden, die jongen (niet Bo, want die is ancient): ietwat opgeblazen, haast pafferig en met een danig wijkende haargrens met inhammen waar een tanker in afmeren kan. Nee, dat gaat 'm allemaal niet in de koude kleren zitten, die gekte, die waanzin, hij maakte een nerveuze, welhaast neerslachtige indruk. (Het verraad van tante Lellebel had 'm aangegrepen, dat zag je zo: schichtige blik in de heen-en-weer schieten de ogen). Op weg naar het einde.

1 Reactie
NoahAmber
NoahAmber27 nov. 2020 - 9:32

@Z_edje 27 november 2020 at 08:31 @Grietje Vleeshart 26 november 2020 at 12:11 Maar persoonlijk leedvermaak vanwege de situatie waarin hij nu verkeert, nou ja bij jou zit de haat blijkbaar zo diep dat je er geen mens meer in ziet. Los van het feit dat leedvermaak ook vermaak is, Adolf was ook een mens. Vergeet dat ook niet

Marinus Calamari
Marinus Calamari26 nov. 2020 - 10:35

"Baudet is geradicaliseerde, antisemitische complotdenker" Dat lijkt me het probleem niet, want dan zit/zat ie gewoon bij de goede partij. Ik denk dat het probleem is dat hij a) het Forumgedachtegoed iets te openlijk uitdroeg en b) Forum een fascistoïde partij is, en putschen nu eenmaal een integraal onderdeel zijn van de fascistoïde levensstijl.

Norsemen
Norsemen26 nov. 2020 - 10:13

Ik snap de verbazing niet. Iedereen wist toch al lang dat Baudet een racist was. Dat was ook de rede waarom zijn aanhangers zijn aanhangers waren, inclusief al die schijnheilige FvD'ers die nu ineens tegen hem zijn. En of hij nu een hekel heeft aan joden, homo's of niet blanken. Dat is allemaal hetzelfde.

3 Reacties
Zandb
Zandb26 nov. 2020 - 10:53

Norsemen Verbaast het u dan niet dat we, zoals u beweert, nu al zo lang weten dat Baudet een racist is, het nog zo lang duurde voordat het nu ineens hommeles is? En eerlijk gezegd ben ik nog niet gerust op de afloop. Maar misschien geldt dat ook voor u.

Molly Veenstra
Molly Veenstra26 nov. 2020 - 12:03

@Zandb Dat de bom uitgerekend nu barst is heel verklaarbaar. Het forum daalt gestaag in de peilingen en al dat boreale gebrul van de grote baas helpt allerminst, zo is zijn paladijnen inmiddels duidelijk geworden. Hij mag natuurlijk best een antisemitische racist zijn, dat zijn ze per slot van rekening allemaal daar bij het forum, zoals Baudet zelf schijnt te hebben opgemerkt. Het is alleen electoraal gezien niet handig om dat hardop om je heen te gaan lopen schreeuwen.

Norsemen
Norsemen26 nov. 2020 - 12:09

De afloop van FvD baart mij geen zorgen. Een racistische partij zorgt er namelijk niet voor dat racisme een acceptabele opvatting wordt. Dat doen anderen door die partij acceptabel te maken. En dat baart mij wel zorgen.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland26 nov. 2020 - 9:54

Maar dat een dergelijke brief opduikt is natuurlijk helemaal geen toeval hè, dat maakt deel uit van de machtsstrijd die nu gaande is in die 'partij'.

2 Reacties
Uilenspiegel
Uilenspiegel26 nov. 2020 - 10:03

Echt waar joh?

MaxMax2
MaxMax226 nov. 2020 - 10:09

Meer een angstcultuur, Baudet en zijn vriendjes (Janssen) tegen de rest.

MaxMax2
MaxMax226 nov. 2020 - 9:44

Erg goed dat Pouw-Verweij zich zo uitspreekt over dat anti-semitisme.

6 Reacties
Paul250371
Paul25037126 nov. 2020 - 10:17

Hoe vind je het anti semitisme van Baudet al die jaren? Voel je je niet bedrogen?

Satya
Satya26 nov. 2020 - 11:15

Maar ander racisme is natuurlijk geen probleem.

Norsemen
Norsemen26 nov. 2020 - 12:11

Als Pouw-Verweij zo'n probleem heeft met dit soort opvattingen had ze nooit bij FvD moeten gaan.

MaxMax2
MaxMax226 nov. 2020 - 12:35

@Paul Ik ben geen FvD stemmer dus ik voel me niet bedrogen oid, er is maar een iemand waar ik 'iets' mee heb en dat is Annabel Nanninga; maar dat is vooral vanwege haar tijd bij Geenstijl. En nee, Annabel Nanninga is geen antisemiet of een nazi.

Molly Veenstra
Molly Veenstra26 nov. 2020 - 12:36

Vorige week zat Pouw 'm samen met Eva Vlaar nog uitgebreid te adoreren bij Beau. Zou hij nou in één week plotseling een antisemiet zijn geworden?

EdwinVink
EdwinVink27 nov. 2020 - 9:17

Nanninga bedoel je die het jammer vindt dat de gaskamers van Hitler niet meer draaien of dat Joden maar lange tenen hebben. De Nanninga die de term "dobberneger" salonfahig heeft proberen te maken. Ja dat is echt wel een toppertje.

Uilenspiegel
Uilenspiegel26 nov. 2020 - 9:10

Ik adviseer: bomen knuffelen en zwemmen met dolfijnen.

1 Reactie
Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart26 nov. 2020 - 9:06

Nou, goed, je bent FvD'er en dus oerstom. Wie wel 's die uilenballen in het NRC had gezien van die Minervische laagvlieger had al lang geweten hoe de vlag aan de stok hing. Krokodillentranen, ik ben er dol op, ze zijn zo menselijk hè, en je kunt er praatprogramma's tot in lengte van dagen mee vullen.

5 Reacties
Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart26 nov. 2020 - 9:12

Er is nu eenmaal een flink qluotum aan mensen die zichzelf verschrikkkelijkkk superieur vinden. De vraag is, wie gaat er met deze krankjorume rechtse kiezers vol eigendunk en cultuurhaat aan de haal?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland26 nov. 2020 - 9:56

Nou, de gevestigde partijen doen in ieder geval hard hun best deze kiezers binnen te halen , ze buitelen over elkaar heen om zoveel mogelijk smerigs over vluchtelingen en moslims te zeggen. Dat ze daarmee de normale kiezer van zich vervreemden beseffen ze kennelijk niet. Al schijnt het de VVD niet zoveel kwaad te doen .

Marinus Calamari
Marinus Calamari26 nov. 2020 - 10:48

@Griezel Iedere extreem-rechtse, pop-rechtse en alt-rechtse partij die in NL in, zeg, de laatste drie decennia het levenslicht zag, is een afsplitsing van de VVD. Dus, nu ja, blijkbaar is dit gedachtengoed VVD-ers niet vreemd, of ze hebben er een hoge tolerantie voor.

Molly Veenstra
Molly Veenstra26 nov. 2020 - 11:48

'De vraag is, wie gaat er met deze krankjorume rechtse kiezers vol eigendunk en cultuurhaat aan de haal?' Dat ligt voor de hand. Ome Geert staat zich glunderend in zijn handjes te wrijven. De kiezers stromen straks binnen, zonder dat hij er iets voor hoeft te doen.

EdwinVink
EdwinVink27 nov. 2020 - 9:21

Wat ik immer apart vindt is dat er mensen zijn die "rechts" zijn, maar wel meer geld voor de zorg, politie, een betere woning-, inclusief huurmaarkt willen en vinden dat het allemaal wat eerlijker verdeeld moet worden. En dan stemmen op een mafkees die altijd tegen maatregelen stemt die dat zouden moetne verbeteren. Daarna is het dan natuurlijk weer de schuld van links.

frankie48
frankie4826 nov. 2020 - 9:01

Ik denk dat Hiddema bij het navragen op 18 juni 2020 aan de Minister van Binnenlandse Zaken over welke organisaties precies financiële hulp ontvingen bij het het effectief bestreden van racisme, hij toen al zocht of de namen Pouw-Verweij, Vlaardingerbroek en Eerdmans, etc bij één van die organisaties voorkwam!!!!!

5 Reacties
Paul250371
Paul25037126 nov. 2020 - 10:19

"Pouw-Verweij, Vlaardingerbroek en Eerdmans, etc bij één van die organisaties voorkwam!!!!!" Zijn dus racismebestrijders volgens jou hahahahaha. Helemaal gestoord.

frankie48
frankie4826 nov. 2020 - 11:03

Ja beste Paul, want als ik naar die foto kijk met Baudet en dat wegwijsbord zie waar zo groot een B met een pijl voor het huis van Thierry zie staan, dan bekruipt mij het ongemakkelijke gevoel dat George Soros via een geheime samenwerking met het linkse stadsbestuur van Amsterdam iets kwaadaardigs van plan is!

Paul250371
Paul25037126 nov. 2020 - 12:50

Zal het een richtingwijzer zijn die Soros daar heeft neergezet zodat antifa goed kan zien waar "B" woont?

frankie48
frankie4826 nov. 2020 - 15:28

Beste Paul, Dat zijn jouw woorden, maar ik zou graag goed onderzocht willen zien worden waarom dat bord precies daar is neergezet!

EdwinVink
EdwinVink27 nov. 2020 - 10:18

hahahaha, een aanduiding voor een alternatieve route in Amsterdam, dat continu open ligt, en ze hebben daar zomaar een letter uit het alfabet voor genomen? The horror.

stroebel
stroebel26 nov. 2020 - 8:56

In de jaren 70 had je bij VPRO-vrijdag incidenteel een praatje van een psychiater, ik herinner me dat hij, met een zwaar Duits accent, onder ander de problemen van mensen die niet klaar konden komen behandelde. “Ich zie dat problehm niecht, zai weten doch niet wat zaj missen.”. Misschien was het een rol van Ischa Meijer. Ik zou graag zien dat deze psugchiater zijn licht lieht schainen op de omgang van Thierry met het Columbian Marching Powder, gekoppeld aan een Dr. Mallebrootje complex, waarbij nebenhin sprake lijkt te zijn van een Jorg Haider achtige liebe voor een jong ding uit de achterban, als men de liefdevolle omhelzing achter de luxaflexen so interpretieren darf.

8 Reacties
GoudenBergen
GoudenBergen26 nov. 2020 - 9:47

LOL Colombiaans Bakpoeder.

MaxMax2
MaxMax226 nov. 2020 - 10:10

De beste man woont in Amsterdam of al places en jij lijkt het gek te vinden dat er daar iemand coke gebruikt??

Le Chat Botté
Le Chat Botté26 nov. 2020 - 11:52

@maxmax [De beste man woont in Amsterdam of al places en jij lijkt het gek te vinden dat er daar iemand coke gebruikt?] De man is volksvertegenwoordiger en hij gebruikt coke. En jij vindt dat niet problematisch? Ik wel. Ik wil geen harddrugsgebruiker of alcoholist als vertegenwoordiger. hiervoor heb ik tal van overwegingen, maar dit vind ik een van de belangrijkste: dergelijke drugs veranderen in de loop van de tijd iemands biochemische regulatie. Dit kan ertoe leiden dat iemand tussentijds zodanige persoonlijkheids- en/of gedragsveranderingen ondergaat, dat de gekozene niet meer (voldoende) lijkt op de persoon die je aanvankelijk gekozen hebt.

MaxMax2
MaxMax226 nov. 2020 - 12:37

@Le Chat Botte 'De man is volksvertegenwoordiger en hij gebruikt coke. En jij vindt dat niet problematisch?' Nee, dat vind ik niet problematisch; zolang het maar niet ten koste gaat van zijn dagelijks 'functioneren'.

Paul250371
Paul25037126 nov. 2020 - 12:58

"Dit kan ertoe leiden dat iemand tussentijds zodanige persoonlijkheids- en/of gedragsveranderingen ondergaat, dat de gekozene niet meer (voldoende) lijkt op de persoon die je aanvankelijk gekozen hebt." Dat Kan inderdaad, hoeft niet. Baudet is het nog dezelfde wannabenazi die hij is zoals hij begon.

Joe Speedboot
Joe Speedboot26 nov. 2020 - 14:01

'zolang het maar niet ten koste gaat van zijn dagelijks ‘functioneren’.' Als je maar lang genoeg coke gebruikt gaat dat gegarandeerd ten koste van je dagelijkse functioneren.

adriek
adriek26 nov. 2020 - 14:15

"zolang het maar niet ten koste gaat van zijn dagelijks ‘functioneren'." Gevolgen van cocainegebruik: "Langdurig dagelijks gebruik veroorzaakt slapeloosheid en verlies van eetlust. Iemand kan psychotisch worden en kan hallucinaties krijgen." Baudet is toevallig iemand die weinig slaap 'nodig' heeft, en psychotisch gedrag als gevolg van waandenkbeelden vind ik wel bij hem passen. (Cokegebruikers zien ook nooit het verband tussen 'afrekeningen in het criminele circuit' en de scootertjes die zij 's avonds bestellen.)

NoahAmber
NoahAmber26 nov. 2020 - 16:31

de omgang van Thierry met het Columbian Marching Powder, Ezel is volgens mij meer van de combinatie lavendel en absint. Dodelijker dan Columbiaans Marcheer Poeder

Hakkepuf
Hakkepuf26 nov. 2020 - 8:38

k heb het nog eens bekeken. Zo ongeveer halverwege april begon Thierry tekenen van overspannenheid te tonen. Hij zat tegen een burn-out aan. Van een ijdele studeerkamergeleerde naar een Kamerlid dat constant onder druk staat valt niet mee. Bij een burn-out is er maar één advies: stoppen en uitrusten. Thierry is doorgegaan en is beginnen door te draaien. Als je dan ook nog aan de batsers (drugs/medicijnen tegen de vermoeidheid) gaat, dan wordt het effect alleen maar versterkt. Op den duur krijg je waanbeelden en ga je wartaal uitslaan. Zover zijn we nu al een poosje. De sensatiepers vindt het prachtig. Maar het eigenlijk dieptriest dat niemand Thierry tegen zichzelf in bescherming neemt. Ik adviseer een poosje Sint Willibrordus in Heiloo. Dan kan hij tot rust komen en afkicken.

11 Reacties
Satya
Satya26 nov. 2020 - 9:00

Dat hij met KKK ideologen sprak schijnt niemand iets te interrreseren. Ongelooflijk wat een stel smeerlappen.

Sailor2
Sailor226 nov. 2020 - 9:25

Van een gespleten persoonlijkheid is het lastig afkicken.

Mokker
Mokker26 nov. 2020 - 9:30

Zal hebben meegespeeld, maar de basis was denk ik al wel aanwezig. Narcisten hebben doorgaans een enorm bord voor hun kop en een groot vermogen negatieve feedback te negeren. En daarnaast had hij de nazi-connecties al jaren, dus die sympathieën waren ook niet nieuw, het kwam nu waarschijnlijk iets heftigere naar buiten.

MaxMax2
MaxMax226 nov. 2020 - 9:43

@Satya Dat klopt volgens mij niet hoor, dat is uitgebreid in de media geweest.

GoudenBergen
GoudenBergen26 nov. 2020 - 10:09

De Nederlandse politiek is meestal extreem saai. Daarom zijn we constant bezig met wat er in andere landen, met name in de VS gebeurt. Daar houden ze van theater en circus en is het altijd verkiezingstijd. Nu maken we in Nederland iets mee dat een beetje op de VS lijkt, een soort mini-Trumpje. Een politicus die uit het niets omhoog komt, heel veel mensen aantrekt, zelfs een verkiezing wint ende meest bizarre overwinningsspeech ooit houdt. Daarna in steeds extremer vaarwater terecht komt en eindig als een doorgedraaide nazistische antisemiet, die uiteindelijk door zijn eigen partij wordt kaltgestellt. En dat allemaal binnen 5 jaar. Opgaan, blinken en verzinken... Het wordt tijd dat Baudet, Naninga en Jansen vervolgd wordt voor hun *antisemitische* uitspraken. Baudet zou eigenlijk gedwongen moet worden opgenomen.

Hakkepuf
Hakkepuf26 nov. 2020 - 10:46

@Mokker, @Satya, In jullie ogen is het praten met mensen met een andere mening al collaboratie. Je moet je dus helemaal afsluiten van mensen men een voor jou onwelgevallige mening? Zo ontstaan er bubbels en segregatie. De kunst is juist te leren weten wat er in de hoofden omgaat van mensen waar je het totaal mee oneens bent. Hoe komen ze tot die opvattingen/meningen? Dat kun je enkel te weten komen door met deze mensen in discussie te gaan. Wanneer je dat niet doet en je je stug van deze mensen afwendt, dan krijg het Hillary Clinton gevoel. Je tegenstanders wegzetten als zielige deplorables en Trump in het Witte Huis. Hoe is Geert Wilders zo groot geworden? Uit wraak voor de minachting voor de elite die niet naar je luistert.

GoudenBergen
GoudenBergen26 nov. 2020 - 10:54

vervolgd wordt = vervolg worden Maar dat geldt uiteraard ook voor alle andere antisemieten. Hierbij moet de IHRA definitie van antisemitisme leiden zijn: "Antisemitisme is een bepaald beeld van Joden dat tot uiting kan komen als haat jegens Joden. Mondelinge en fysieke uitingen van antisemitisme zijn gericht tegen Joden of niet-Joodse personen en/of hun bezittingen, tegen instellingen van de Joodse gemeenschap en tegen Joodse religieuze voorzieningen.”

Molly Veenstra
Molly Veenstra26 nov. 2020 - 11:57

@Max Dat Baudet's gezellig onderonsje met de antisemitische complotdenker Jared Taylor uitgebreid in de media is geweest betekent dat het niet klopt??? Die logica kan ik niet volgen. https://jonet.nl/baudet-geeft-ontmoeting-met-antisemiet-toe/

MaxMax2
MaxMax226 nov. 2020 - 12:32

@Molly Beetje ongelukkige bewoording van mijn kant, het klopt dat Baudet met die Taylor heeft gegeten maar wat niet klopt is dat Satya zegt dat het niemand iets lijkt te interesseren.

Satya
Satya26 nov. 2020 - 14:02

Max De ophef is nu een stuk groter. Taylor heeft een veel extremer denkbeeld betreft negroïde mensen als over Joden. Dat heeft tot een flinke botsing met Grand Wizard David Duke geleidt. Hakkepuf Waarom is praten met volgens mij collaboratie? Baudet praat alleen met mensen in dat milieu, hij praat niet West. Als het zo eenzijdig is lijkt het mij zeer logisch daar een conclusie aan te verbinden, tenzij je jezelf voor de gek wilt houden.

Satya
Satya26 nov. 2020 - 14:03

Cornel West voor de duidelijkheid niet Kanje

jandebakker
jandebakker26 nov. 2020 - 8:28

Ik denk dat het trimbos instituut maar eens snel onderzoek moet gaan doen naar de impact die lavendel snuiven heeft op de geestelijke gezondheid.

4 Reacties
Contramine
Contramine26 nov. 2020 - 9:16

In mijn tuin staat her en der ook wel lavendel. Loop ik nu ook gevaar?

rvb2
rvb226 nov. 2020 - 9:35

@Contramine: Tijdens de bloei anderhalve meter afstand bewaren en een mondkapje op.

jandebakker
jandebakker26 nov. 2020 - 10:40

@contramine Op het moment dat u een ondwingbare neiging krijgt om uw rechterhand gestrekt in de lucht te stekken kunt u het best direct contact opnemen met uw huisarts.

adriek
adriek26 nov. 2020 - 14:21

@Contramine een tuin waar dingen in groeien is sowieso gevaarlijk, denk ik, iedereen die het zich kan veroorloven laat zijn tuin tenslotte volstorten met beton...