Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden: kans op kernoorlog in 60 jaar niet zo groot geweest

Ernstigste waarschuwing voor Armageddon tot nu toe
Joop

Forum organiseerde avond voor rijke ondernemers op ambassade VS

  •  
21-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
petehoekstra
Trump-fan, nepnieuwsverspreider en ambassadeur Pete Hoekstra hielp Forum voor Democratie eerder deze maand met de organisatie van een partij-evenement voor welgestelden op de Amerikaanse ambassade. Dat meldt De Groene Amsterdammer. Amerikaanse diplomaten reageren geschokt op de gang van zaken.
De partijbijeenkomst op de ambassade is vrijwel zeker in strijd met internationale verdragen. Zo verbiedt het Verdrag van Wenen buitenlandse gezanten om zich te mengen in de politiek van een gastland. Hoekstra sprak in december vorig jaar ook al op een bijeenkomst van Forum voor Democratie. Daarnaast was hij begin mei te gast in het FvD Journaal.
Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken was de Forum-avond op de Amerikaanse ambassade niet in strijd met Nederlandse regels. Er zit echter wel een wetswijziging aan te komen waardoor giften van buiten de EU worden verboden. Het gratis ter beschikking stellen van ruimte voor een partijbijeenkomst is een gift in natura.
De rijke bezoekers van de avond op de Amerikaanse ambassade werden uitgenodigd via een mail van Joyce Vastenhouw, hoofd fundraising bij Forum. Onder meer Yves Gijrath (de man achter de Miljonair Fair), kledingmagnaat Roland Kahn en Hotels.nl-oprichter Kees Eldering waren van de partij.
Op Twitter probeert Hoekstra de aandacht af te leiden van het schandaal door tekeer te gaan tegen Instituut Clingendael.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (32)

OlavM
OlavM22 okt. 2020 - 11:00

[Op Twitter probeert Hoekstra de aandacht af te leiden van het schandaal door tekeer te gaan tegen Instituut Clingendael.] Deze afleidingstactiek is rechtstreeks van Trump afgekeken, of misschien zelfs rechtstreeks door de laatste aanbevolen.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden22 sep. 2020 - 14:47

Ambassadeur VS moet uitleg geven over partijbijeenkomst Forum. Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat in gesprek met de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra over de bijeenkomst van Forum voor Democratie die op de Amerikaanse ambassade werd gehouden. ,,Er mag geen sprake zijn van fondsenwerving", stelde minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking - https://www.ad.nl/politiek/ambassadeur-vs-moet-uitleg-geven-over-partijbijeenkomst-forum~a74ce4fc/

Aart van de aap
Aart van de aap22 sep. 2020 - 13:13

Ja, zogenaamd een partij van het volk en 'de gewone man' hahaha Oplichter is het toch, die Baudet

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*22 sep. 2020 - 10:52

Dag. Komt er wel een serieus onderzoek?. Ik hoorde net op de radio, *volgens Thierry Baudet ...*. Echt iets voor de journalisten bij b.v. Nieuwsuur, de Volkskrant, NRC Handelsblad enz., lijkt mij, om een reconstructie van die avond te maken en z.s.m. te laten zien aan alle 17 miljoen Nederlanders. En jullie hoeven ook niet bang te zijn hoor, miljoenen Nederlanders zullen achter jullie staan, neem ik aan, in Nederland, toch nog altijd een democratische rechtsstaat pur sang. Een heel fijne dag.✌

Pater
Pater22 sep. 2020 - 10:51

Baudet heeft de Trump=metode al aardig in de vingers: gewoon ontkennen (wat niet meer lukt: er waren mensen bij...) en vervolgens in de tegenaanval. Thierry Baudet @thierrybaudet Overspannen gedoe over zogenaamde “steun” van de Amerikanen. Eerst waren het toch de Russen? Allemaal niets van waar natuurlijk. Trouwens wel benieuwd wanneer de media eens gaan vragen naar de werkelijk bestaande steun die linkse clubs achter de schermen van Soros ontvangen! #FVD De brutaliteit evenaart die van Facebook! (zie elders op deze site het stukje over de ieren en facebook)

harmmeijer
harmmeijer22 sep. 2020 - 9:46

Unheimisch idee. Ook vanuit de VS rammelt ondemocratisch gajes aan onze Europese poort en zijn democratieën. Heeft Rusland er een vriend bij?

NoahAmber
NoahAmber22 sep. 2020 - 9:07

Zo verbiedt het Verdrag van Wenen buitenlandse gezanten om zich te mengen in de politiek van een gastland. Dat is toch iets wat de VS al sinds jaar en dag doet. Zich inmengen in zaken van autonome staten. Ze zijn niet vies van het destabiliseren van overheden waar ze niets aan gelegen is. Zie midden Amerika, zuid Amerika, midden Oosten , zuid oost Azië enzovoort enzovoort. Optie: sluit de ambassade en pleur die Hoekstra gewoon het land uit

Bernie2
Bernie222 sep. 2020 - 7:49

Hoekstra is een akelig stuk tuig die mijn land met grove leugens in een slecht daglicht plaatst. Een van Trump's aambeien die, niet gehinderd door ook maar een greintje diplomatieke vaardigheden, deze post als vriendendienst kreeg toebedeeld. Volgens een lijvig stuk in De Groene Amsterdammer zijn ook clubs als 50Plus en CDA door Hoekstra op zijn VS-ambassade gefêteerd.Trump zit elleboogdiep in verkiezingen elders. En hij heeft fans. Zo weet FvD'er Erik de Vlieger dat Trump naar Nederland komt om Baudet te helpen en verkneukelt hij zich al bij de gedachte dat Trump na 2020 opnieuw 4 jaar mafiabaas is. 'Dan worden Democratische kopstukken gearresteerd en zal Trump ‘alle rechters vervangen’. Een scenario waar ik de bejaarde blonde kuttengraaier ook wel toe in staat acht. Hopelijk mogen de onverlaten Hoekstra en Baudet eea. voor de rechter uitleggen hoe dat zit met bemoeienissen van Trump met de Nederlandse verkiezingen. De act is immers zwaar illegaal. En dan Hoekstra naar huis sturen, tijdelijk vervangen door Donald Duck tot Biden een échte diplomaat kan benoemen. Niets verbaast mij nog. Zou vd Staaij al door Jezus uitgenodigd zijn op een van haar orgies met een ludieke deal: 500.000 liter IJsselmeerwater veranderd in evenzoveel flessen calvinistische wijn?

2 Reacties
snieanders
snieanders22 sep. 2020 - 11:01

beste Bernie, ben je vanmorgen je pilletjes niet vergeten?.

Paul250371
Paul25037122 sep. 2020 - 21:09

snieanders Snap je niet wat hij schrijft?

Eric Minnens
Eric Minnens22 sep. 2020 - 7:01

"Amerikaanse diplomaten reageren geschokt op de gang van zaken." Ach wat, dit valt toch geheel in de lijn der verTrumpingen?

1 Reactie
vdbemt
vdbemt22 sep. 2020 - 7:29

Ja. Dat was ook mijn reactie.

Pater
Pater22 sep. 2020 - 6:28

Vrijwel zeker in strijd met het verdrag van Wenen? Laat dat 'vrijwel' maar weg. "Artikel 41 1 Ongeacht hun voorrechten en immuniteiten is het die plicht van alle personen die deze voorrechten en immuniteiten genieten de wetten en regelingen van de ontvangende staat te eerbiedigen. Zij hebben ook de plicht zich niet in te laten met de binnenlandse aangelegenheden van die staat. 2 (...) 3 De gebouwen van de zending (ambassade, verduidelijking Pater) mogen niet worden gebruikt op een wijze die onverenigbaar is met de functies van de zending als omschreven in dit Verdrag of door andere regelen van algemeen internationaal recht of door bijzondere overeenkomsten die tussen de zendstaat en de ontvangende staat van kracht zijn." Een fundraising voor één politieke partij is in strijd met lid 1, het gebruik van het gebouw voor die fundraising is in strijd met lid 3. De ambassadeur en het ambassadepersoneel profiteren van voorrechten zoals vrijstelling van vervolging en van belasting, daar staat ook wat tegenover. Pete handelt volledig in lijn met zijn baas door het schenden van voorschriften. Uitwijzen die man.

Zandb
Zandb22 sep. 2020 - 6:13

Ook hier zal iedereen wel weer zijn of haar mouwen aan kunnen passen. De voor- en de tegenstanders. Mijn zorgen nemen ze er niet niet mee weg, welke mouw er ook wordt aangepast. Mensen die de behoefte voelen om zo schaamteloos opzichtig te provoceren, die moeten we maar niet belangrijker maken dan ze onbelangrijk zijn.

2 Reacties
Buitenstaander
Buitenstaander22 sep. 2020 - 9:07

@Zandb Nou dat laatste gaat nog moelijk worden. Volgens mijn 'leven' we juist hier op JOOP van mensen die schaamteloos opzichtig provoceren. Dus ajb niet, want dan wordt het hier erg saai en kaal :-)

Zandb
Zandb22 sep. 2020 - 10:59

Norm Ik heb geen idee wie of wat u bedoelt. Maar als u vindt dat we mensen die opzichtig schaamteloos provoceren juist wèl belangrijker moeten maken maar dan alleen om wat leven in de brouwerij te brengen, dan klopt mijn inschatting dat u het moeilijk hebt met de vrijheid van meningsuiting.

quatsch
quatsch21 sep. 2020 - 23:27

"Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken was de Forum-avond op de Amerikaanse ambassade niet in strijd met Nederlandse regels." Volgens datzelfde ministerie is het geen enkel probleem dat alles wat u doet op internet gevolgd wordt de Amerikanen.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*21 sep. 2020 - 22:51

Nou nou, wat zullen al die fangirls en fanboys van Thierry Baudet, Theo Hiddema, Annabel Nanninga enz. erover denken, ik vraag me wel af. Welterusten. ✌

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland21 sep. 2020 - 21:20

Poetin gaat nu echt te ver ...

Norsemen
Norsemen21 sep. 2020 - 20:59

Die ondernemers nemen wel een heel groot risico. Als klanten er achter komen dat ze met een fout iemand zaken doen gaan ze naar een ander. Als medewerkers er achter komen dat ze een foute baas hebben, zoeken ze een andere baan. Als men er op de hockeyclub achter komt dat iemand een Baudet aanhanger is wil niemand meer iets te maken met hem hebben.

Paul250371
Paul25037121 sep. 2020 - 20:29

Extreem rechts en het conservatieve grootkapitaal. Vrienden voor het leven. Waarom flikkert Rutte die Hoekstra er niet uit? Wilders heeft nog het "fatsoen" zijn sponsors uit Amerika te verbergen. Deze directe inmenging van Amerika in een partij die in de tweede en eerste kamer zit moet hij toch veroordelen?

4 Reacties
ton14024
ton1402422 sep. 2020 - 11:13

Waarom flikkert Rutte die Hoekstra er niet uit? Omdat hij daar geen zin in heeft.

Norsemen
Norsemen22 sep. 2020 - 17:36

Ik begrijp dat jij elitair als iets negatiefs ziet, en dat is prima. Maar iemand die ultra rechts is kan nooit elitair zijn.

Paul250371
Paul25037122 sep. 2020 - 21:20

Waarom flikkert Rutte die Hoekstra er niet uit? Omdat hij daar geen zin in heeft. JIj hebt meer informatie begrijp ik. Anyway, het zou mij niet verbazen, Rutte kan Baudet ook nog wel eens nodig hebben. En ach ja, politieke inmenging. De PVV en FVD zitten natuurlijk aan het infuus van rechts conservatieve elitaire obscure Putin / Trump adepten. ( Zal Knoop het pro bono hebben gedaan?) "Maar iemand die ultra rechts is kan nooit elitair zijn." Zooo, nu denk je alles gehad te hebben. Of jij en ik hebben een verschillende definitie van "elitair" of jij hebt werkelijk geen kennis van deze materie. HItler was niets zonder de steun van het grootkapitaal om maar iets te noemen. En Baudet met zijn tuig bij de ambassade op bezoek heeft niets "elitairs"?

Norsemen
Norsemen23 sep. 2020 - 7:02

Kunst, wetenschap, adel en bedrijfsleven. Welke elite je ook neemt, ze moeten niets van extreem rechts hebben. Een goedlopende zaak hebben en in een maatpak rondlopen maakt niet dat iemand tot de zakelijke elite behoort. Bedrijven als Shell, ING, Philips en noem ze maar op moeten helemaal niets hebben van het idiote gedachtegoed van FvD.

Sonic2
Sonic221 sep. 2020 - 20:15

Het is toch razend knap hoe ultra rechts elitair, opkomen voor rijke weet te framen als opkomen voor het volk. Dat is het enige waar ze goed in zijn. In liegen en dat verkopen naar de achterban op een manier dat die in al die sprookjes trapt. En voor de rest. Ze zijn daar al jaren alle schaamte voorbij. Doodenge beweging dat FvD.

1 Reactie
Abma
Abma22 sep. 2020 - 7:03

Helemaal mee eens. Leuke band die Sonics.

Joe Speedboot
Joe Speedboot21 sep. 2020 - 19:42

Stel patjepeeërs.

MainStream
MainStream21 sep. 2020 - 19:42

Pietje, geboren te Groningen, en kan ik januari z’n biezen pakken uit Den Haag.

1 Reactie
GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*22 sep. 2020 - 0:51

Dag Main Stream. Ja inderdaad, een nieuwe *linkse* ambassadeur vanuit de VS in 2021 zal heel erg fijn zijn wat mij betreft. Misschien iemand zoals mevrouw Caroline Bouvier Kennedy, hoop ik. Welterusten. ✌

Tampert
Tampert21 sep. 2020 - 19:12

Dystopisch geheel, dat hele Forum.

MaxMax2
MaxMax221 sep. 2020 - 18:54

Rare snuiter die Pete (of was het nou Piet? :) )