Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Forum juicht haatmails voor Gündogan (Volt) toe, bedreigt Sjoerdsma (D66)

  •  
17-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1263 keer bekeken
  •  
gundogan
Forum voor Democratie-Kamerlid Gideon van Meijeren is blij dat de aanhangers van zijn partij hatelijke mails sturen naar Nilüfer Gündoğan van Volt. “Ik ben trots op onze achterban dat zij alles op alles zetten om mevrouw Gündoğan ervan te overtuigen dat ze met haar absurde beleid moet stoppen”, zei het rechts-radicale Kamerlid.
Gündoğan kondigde kort daarvoor aan dat ze niet van plan is zich te laten intimideren door de mails die inmiddels ook haar moeder bereiken. “Dit gaat me niet stoppen om te zeggen dat corona serieus aangepakt moet worden.”
Behalve Forum sprak het Volt-Kamerlid ook DENK aan. Tunahan Kuzu bood zijn verontschuldigingen aan voor de berichten en riep zijn achterban op geen bedreigende mails te sturen.
Kamervoorzitter Vera Bergkamp noemde de haatmails weliswaar “heel vervelend”, maar hield het verder bij een verzoek aan de Kamerleden om te stoppen met “geframe via filmpjes”. Over Van Meijerens oproep tot intimidatie van politieke tegenstanders zei Bergkamp niets.
Update: Fvd-Kamerlid Pepijn van Houwelingen heeft woensdag D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma bedreigd. “Uw tijd komt nog wel, bij de komende tribunalen”, beet het Forum-Kamerlid Sjoerdsma toe.
Complotdenkers, corona-ontkenners en rechtsextremisten fantaseren al maanden over tribunalen waar mensen ter verantwoording worden geroepen omdat ze zich inzetten voor de bestrijding van het coronavirus.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.