Joop

Forum juicht haatmails voor Gündogan (Volt) toe, bedreigt Sjoerdsma (D66)

  •    •  
17-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
990 keer bekeken
  •  
gundogan
Forum voor Democratie-Kamerlid Gideon van Meijeren is blij dat de aanhangers van zijn partij hatelijke mails sturen naar Nilüfer Gündoğan van Volt. “Ik ben trots op onze achterban dat zij alles op alles zetten om mevrouw Gündoğan ervan te overtuigen dat ze met haar absurde beleid moet stoppen”, zei het rechts-radicale Kamerlid.
Gündoğan kondigde kort daarvoor aan dat ze niet van plan is zich te laten intimideren door de mails die inmiddels ook haar moeder bereiken. “Dit gaat me niet stoppen om te zeggen dat corona serieus aangepakt moet worden.”
Behalve Forum sprak het Volt-Kamerlid ook DENK aan. Tunahan Kuzu bood zijn verontschuldigingen aan voor de berichten en riep zijn achterban op geen bedreigende mails te sturen.
Kamervoorzitter Vera Bergkamp noemde de haatmails weliswaar “heel vervelend”, maar hield het verder bij een verzoek aan de Kamerleden om te stoppen met “geframe via filmpjes”. Over Van Meijerens oproep tot intimidatie van politieke tegenstanders zei Bergkamp niets.
Update: Fvd-Kamerlid Pepijn van Houwelingen heeft woensdag D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma bedreigd. “Uw tijd komt nog wel, bij de komende tribunalen”, beet het Forum-Kamerlid Sjoerdsma toe.
Complotdenkers, corona-ontkenners en rechtsextremisten fantaseren al maanden over tribunalen waar mensen ter verantwoording worden geroepen omdat ze zich inzetten voor de bestrijding van het coronavirus.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (75)

Le Chat Botté
Le Chat Botté18 nov. 2021 - 8:41

Dus als ik het goed begrijp wil het forum voor 'democratie' zijn eigen shariarechtbanken, die ze zelf dan weer liever 'tribunalen' noemen omdat ze graag wraak willen voor de berechting van hun vriendjes in Neurenberg.

1 Reactie
Le Chat Botté
Le Chat Botté18 nov. 2021 - 8:43

Wordt het al tijd om ondergronds te gaan? Verzetshelden gezocht.

Ed Verbeek
Ed Verbeek17 nov. 2021 - 19:06

Het is toch al lang bekend dat de FvD andere partijen beschuldigt van medeverantwoordelijk aan massamoord ivm coronamaatregelen?

stokkickhuysen
stokkickhuysen17 nov. 2021 - 18:24

@levi De m'neer van FVD doet de uitspraak in 1 van de filmpjes die onder dit bericht zijn geplaatst. Dat niveau (van feitengaring), daar was ik al bang voor.

DaanOuwens
DaanOuwens17 nov. 2021 - 16:45

Van Houwelingen zegt gewoon wat 10% tot 15% van de kiezers denkt. Met dit soort uitspraken is het FvD aan zijn stemmen gekomen. Mensen stemmen op een dergelijke partij omdat ze zeggen wat zij denken. Dat die achterban vormt een groter probleem dan de roeptoeters zelf. Zeker Rutte en andere rechtse politici zien de achterban van het FvD en de PVV als potentiele stemmers. Vandaar dat de VVD zelden uitpakt bij de respons op dit soort uitspraken. Dat is ook een van de redenen waarom dit kan voort etteren. Rechts neemt niet graag afstand van de uitspraken van extreem rechts. Eigenlijk moet je jezelf afvragen hoe gevaarlijk deze mafkezen nu echt zijn. En persoonlijk denk ik erg gevaarlijk. De mensen die het gedachtegoed van Van Houwelingen delen nemen dit serieus. Die vinden de opvattingen van Sjoerdsma oprecht landverraad waar een zware straf op hoort te staan. Daarom is het ook belachelijk dat de ernst hiervan zo wordt gebagatelliseerd. Zolang er in Nederland nog geen serieuze aanslag is gepleegd kijkt met name het rechtse deel van de samenleving liever weg van de radicalisering van hun nauwe geestverwanten. Dat wegkijk gedrag gaat volgens mij pijnlijke gevolgen krijgen.

8 Reacties
Bouwman2
Bouwman217 nov. 2021 - 18:05

Pardon? De VVD weet dat er op rechts van de VVD niets meer te winnen valtt, dus werd er naar links gekeken. Of dacht je werkelijk dat de VVD enkel rechts was? Er stemden ook veel mensen die linkser waren. En daarom is de VVD ook wat linkser zich gaan uitspreken. De VVD is een Volkspartij hoor. Links ios gewoon gematigd rechts en rechts gematigd links.

DaanOuwens
DaanOuwens18 nov. 2021 - 7:06

@ Bouwman Jij schrijft: De VVD is een Volkspartij hoor. Links ios gewoon gematigd rechts en rechts gematigd links. Zalig zijn de simpelen van geest

Bastet2
Bastet218 nov. 2021 - 7:19

Die arme Bouwman is kennelijk nu alweer vergeten dat Rutte direct na de verkiezingen aangaf het liefst eerst maar eens met de racisten van JA21 te willen praten, feitelijk gewoon FvD'ers met een heel dun laagje beschaving. En dat is niet de eerste keer dat de voorkeur van de VVD naar extreemrechts uit gaat; partijen als LPF, PVV en de SGP gingen er aan vooraf. Alles om de rechtse onderbuik te bedienen. Dat Bouwman dat allemaal niet ziet zegt vooral veel over zijn eigen plek in het politieke spectrum.

Le Chat Botté
Le Chat Botté18 nov. 2021 - 8:53

[die achterban vormt een groter probleem dan de roeptoeters zelf] Onzin. Die fascistoïde achterban wordt pas gevaarlijk als er een organisatie is die hun geluid versterkt, normaliseert en in de macht consolideert. Zonder dat is die achterban los zand. Een selectie luidruchtige oompjes die je familefeestje verpesten en de volgende keer niet meer worden uitgenodigd. Wat we nu geboren en getogen zien worden is nsb 2.0. Je kunt er op wachten tot hun knokploegen aan het werk gaan.

DaanOuwens
DaanOuwens18 nov. 2021 - 9:19

@ Le Chat Botté Jij schrijft: Die fascistoïde achterban wordt pas gevaarlijk als er een organisatie is die hun geluid versterkt, normaliseert en in de macht consolideert. En iedere keer zal er weer een nieuwe leider opstaan. Leiders zijn er meer dan genoeg. Het gaat om de achterban.

Le Chat Botté
Le Chat Botté18 nov. 2021 - 10:09

@daan En iedere keer dat zo'n anti-democratisch leider opstaat moet het democratisch antwoord krachtig zijn. Dat betekent niet alleen de oligarch bestrijden, maar tegelijkertijd ook onderzoeken wat de achterban echt nodig heeft. Want hoe dom of verknipt mensen ook zijn in hun strategieën, de onderliggende behoeften zijn universeel en democratisch oplosbaar.

Le Chat Botté
Le Chat Botté18 nov. 2021 - 10:15

@daan aanvullend Als je bedoelt met 'het gevaar is de achterban' dat deze bestreden moet worden, dan zijn we het dus oneens. De ideeën en machtsvorming van oligarchen moet krachtig en eenduidig bestreden worden. Maar als je bedoelt dat de fascistische achterban hiertoe gedreven wordt door onderliggende problemen die aandacht vragen en oplossingen verdienen, dan zijn we het eens.

DaanOuwens
DaanOuwens18 nov. 2021 - 12:24

@ Le Chat Botté Jij schrijft: Als je bedoelt met ‘het gevaar is de achterban’ dat deze bestreden moet worden, dan zijn we het dus oneens. Wij zijn het oneens, de fascistische achterban wordt helemaal niet gedreven door onderliggende problemen maar gelooft oprecht in de extreem rechtse analyse en de oplossingen. Ik neem deze mensen serieus, het zijn geen dolende domme zielen, het zijn gewoon mensen die weten wat ze willen. En dat is een land zonder vreemdelingen, met arbeidsovereenkomsten voor het leven, een witte wijk zonder gekleurde buren, met grenzen en een paspoortcontrole en een gesloten naar binnen gekeerde samenleving. Ik zou ze dat overigens graag geven maar mijn probleem is dat ze daarmee heel Nederland naar de klote helpen. Maar als ze allemaal in 2 of 3 provincies gaan wonen vind ik volledig zelfbestuur en een eigen munt prima. Jij mag vinden wat jij wil, maar het zou niet onverstandig zijn als jij jezelf nog eens af zou vragen of je deze mensen op deze manier wel serieus genoeg neemt.

stokkickhuysen
stokkickhuysen17 nov. 2021 - 16:45

Dion Levi probeert de grens van het maatschappijik aanvaardbare met de strafrechtelijke norm gelijk te trekken. Dit is een bekende tactiek van guurrechtse sujettten die willen wegkijken maar dat willen doen met een rechtvaardig gevoel. Het whataboutisme met Pim is de cherry on the stinkende cake.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde17 nov. 2021 - 16:28

Ik zag net het filmpje met van Houwelingen. De haat die hij uitstraalt is alleen al de moeite van het kijken waard. En die haat geldt ook voor een deel van de achterban. Ik zag pas geleden een Trump aanhangers die op een partijbijeenkomst vroeg wanneer hij nu eindelijk eens zijn wapen mocht trekken om af te rekenen met dat Democratische tuig. Toen dacht ik nog dat het hier niet zo ver zou komen. Toch gaat dit al aardig in die richting. Het meest triest en gevaarlijke van dit alles is dat het niet alleen een bedreiging in de Kamer is maar dat hij na echoot bij de achterban. Voor hen is dit helemaal niet ongepast, juist andersom. Dit is de gerechte straf voor iedereen met een mening die afwijkt van de hunne. Het woord Tribunaal past daar helemaal in, het is de finale afrekening. Dit zijn eerste klas fascisten. Zij horen niet in het parlement thuis.

1 Reactie
Juppé🎗
Juppé🎗17 nov. 2021 - 21:14

Ja ook geschrokken terwijl we hier het Rassemblement National hebben maar het Forum verslaat dat. Met U eens tot de laatste zin. Laten we wel weten wie ze zijn en wat ze denken. Wel stoppen om ze de agenda te laten bepalen.

Ivan61
Ivan6117 nov. 2021 - 16:18

FvD is een ziekelijke product van te veel vrijheid en christelijke conservatisme. Zij gebruiken alle middelen en nu gaan zij nog collega's bedreigen. Toegang ontzeggen en hij mag naar binnen als hij afstand neemt van zijn uitspraken. Wij hebben met nazi's te maken dames en heren en zij verdienen speciale behandeling. Net als andere ongedierte.

11 Reacties
Zandb
Zandb17 nov. 2021 - 17:07

Sarajlijla Voor uw aanpak is allereerst nodig dat iemand aangifte doet, dat overtuigend bewijs geleverd moet worden en dat een rechter iemand als gevolg van dat bewijs schuldig acht, alvorens u zo'n oordeel mag uitspreken. Nu is dat niet meer dan laster of smaad. Het lijkt wel of u zich niet realiseert dat u in Nederland bent. Wij kennen hier bv geen rechtspraak die mensen bestrijdt alsof het ongedierte is. Sterker nog, Nederland is geen land waar mensen als ongedierte kunnen worden bestreden. Ik wilde dat u dat eens inzag, dat u dezelfde rechten toekomen als die mensen die u als ongedierte wilt bestrijden. Of begrijpt u niet, dat wanneer het mogelijk is dat u mensen als ongedierte bestrijdt het anderen ook mogelijk is om u als ongedierte te bestrijden?

Ivan61
Ivan6117 nov. 2021 - 18:52

Zandb, Volgens mij ben ik heel duidelijk hoe ik over FvD denk en als jij daar moeite mee heeft dan vermoed ik dat jij samen met Thierry aan lavendel snuift. Ik ben allang ingeburgerd en volgens mij moet jij dat nog doen.

Jozias2
Jozias218 nov. 2021 - 0:05

Lees artikel 71 van de grondwet er even op na. Fvd bestrijden is prima maar ik vraag me af wat je wint als je de grondwet en de democratie daarvoor terzijde moet schuiven.

Zandb
Zandb18 nov. 2021 - 9:37

Sarajlijla Wat toont u zich toch weer een vervelend stukje mens. Hoe u over het FvD denkt moet u zelf weten, maar wanneer u mensen oproept het FvD als ongedierte te behandelen om het Nazi's zijn, dan 1. roept u in feit op tot geweld en 2. kunt u veroordeeld worden voor laster en smaad, wanneer u niet kunt bewijzen dat het FvD een Nazipartij is. En niet IK heb daar moeite mee, meneer Sarjalijla, maar uw democratische rechtsstaat, uw land, Nederland.

Ivan61
Ivan6118 nov. 2021 - 14:11

@ Jozias, Deze partij ziet zichzelf buiten spel en ik help ze graag een handje. Andere bedreigen en voor niet bestaande tribunaal berechten heeft niks met democratie te maken. Zij verklaren ons de oorlog snap jij dat niet? Andere mening hebben is prima maar medemens bedreigen kan en mag nooit. Dan moet je voor boeten zo eenvoudig is dat. @ Zandb, Doe je best zou ik zeggen en klaag mij aan namens jouw idool Baudet. Voor de rest jij blijft zwammen en voegt niks toe.

Zandb
Zandb18 nov. 2021 - 17:17

Sarajlijla Dat is de taak van de moderator. Die is verplicht om mensen die tot geweld oproepen en/of smaad, laster verspreiden, aan te geven bij justutie. Al zou ik willen, ik kan dat niet niet. Maar daar gaat het mij ook helemaal niet om. U bent toch niet achterlijk? U begrijpt toch wel dat wat ik beweer geen onzin is. Dat ik alleen maar duidelijk maak, hoe onze democratische rechtsstaat werkt. Denk er nu eens rustig over na en realiseer u wat uw lot zou zijn, als mensen u als ongedierte gaan behandelen; hoe dat in Nederland mogelijk zou kunnen zijn. We kunnen in Nederland mensen niet behandelen alsof het joden zijn in de ogen van de nazi's. Wat iemand ook doet! Gelukkig maar. Verder wil ik er geen woorden aan kwijt. Of u snapt het of u snapt het niet. Meer kan ik er niet aan doen.

Jozias2
Jozias218 nov. 2021 - 21:55

@saraijlja Het typische is nu juist dat de grondwet de grondwet is, ook als het even niet uitkomt. Als je zegt dat een fvd vervolgd moet worden en moet boeten voor hetgeen wordt gezegd in het parlement dan zeg je eigenlijk exact hetzelfde wat die fvd’er zei tegen sjoerdsma: dat hij zich voor zijn uitspraken en daden in het parlement moet verantwoorden. Je doet dus feitelijk exact hetzelfde.

Ivan61
Ivan6119 nov. 2021 - 8:57

@ Jozias, Dat gedraai van jou is opmerkelijk. Deze parlementair bedreigt zijn collega begrijp jij dat? Bedreigen is strafbaar snep jij dat? Als iemand strafbare feit pleegt dan moet hij of zij boeten snap je? Andere lid van zijn partij juicht toe dat zijn achterban zijn collega bedreigt. Met andere woorden roept hij tot geweld en dat is ook strafbaar snap je? Misschien vind jij normaal dat mensen bedreigd worden maar ik niet. Ik schaf niks af maar wil als burger niet dat onze parlement rioolput wordt.

Jozias2
Jozias219 nov. 2021 - 12:32

@Sarajlija Volgens mij snap jij het niet: 1. Een kamerlid is NOOIT strafbaar voor hetgeen hij in de kamer zegt. In artikel 71 van de Grondwet is die immuniteit geregeld. 2. Of het echt een bedreiging is kun je over twisten. Van Houwelingen zegt dat Sjoerdsma zich voor de rechter moet verantwoorden voor zijn uitspraken en daden (een tribunaal is een ander woord voor een tijdelijke rechtbank). 3. Jij zegt dat Van Houwelingen zich voor de rechter moet verantwoorden voor zijn uitspraken in de kamer. 4. Jij zegt dus exact hetzelfde als Van Houwelingen. Ik vind het optreden van Van Houwelingen ook heel ongepast maar het is niet strafbaar en kamerleden voor de rechter brengen voor uitlatingen in de Kamer is in een democratie per definitie ongepast ongeacht de aard van de uitspraken.

Ivan61
Ivan6119 nov. 2021 - 15:03

Jozias, 2. Of het echt een bedreiging is kun je over twisten. Van Houwelingen zegt dat Sjoerdsma zich voor de rechter moet verantwoorden voor zijn uitspraken en daden (een tribunaal is een ander woord voor een tijdelijke rechtbank). Jij kan twisten voor mij is alles helder. Zij mogen niet alles zeggen. Oproepen tot geweld kan nergens volgens mij. Als ik er naast zit dan moet het wetartikel aangepast worden. Dan gaan zij minder stront verspreiden.

Jozias2
Jozias219 nov. 2021 - 16:43

@Sarajlijja Ze mogen wel alles zeggen. In ieder geval wel binnen de wet. Of het allemaal even fris is is iets anders. Van Houwelingen roept ook niet op tot geweld. Hij zegt dat Sjoerdsma zich voor de rechter zou moeten verantwoorden. Dat zeg jij toch ook over van Houwelingen? Nogmaals: kijk even naar artikel 71 van de Grondwet. Jouw mening is dus ongrondwettelijk en als je dat wil aanpassen wens ik je veel succes.

Zandb
Zandb17 nov. 2021 - 15:49

Dion Lullewitz. U maakt heel erg pijnlijk duidelijk, dat deze man geen bedreigingen uit, want dat is volgens u niet bewezen. Ik leg u uit, dat er voldoende bewijs is, dat deze man ver over de schreef gaat. En als dat voor de rechter dan niet aangepakt zou kunnen worden, dat je zoiets dan met je gezonde verstand te lijf gaat. Mensen die al bedreigen, oproepen om vooral ALLES te doen om iemand van mening te doen veranderen, behoeft geen justitieel bewijs om door u en mij veroordeeld te kunnen worden: Dat doe je niet in een democratisch beschaafd land. Daar moet ieder weldenkend mens openlijk en zonder enig voorbehoud afstand van nemen. En als u wilt suggereren dat andere politici mensen die bedreigen dan ook als deze Jan Doedel oproepen dat vooral te blijven doen, dan moest u maar eens met die 'quotes' komen.

Erik20
Erik2017 nov. 2021 - 15:46

Wij zijn misschien nog wel geschokt, maar dit is de taal van de achterban. Die vinden dit geweldig. Constant WWII vergelijkingen, en hinten op een volksoorlog met consequenties voor andersdenkenden.

1 Reactie
Zandb
Zandb17 nov. 2021 - 17:10

Erik Wij zijn "misschien" geschokt? Wat is dat voor ongein. Wanneer je mensen die bedreigen toch vooral oproept om alles in het werk te stellen om iemand van gedachten te doen veranderen, dan hoef je niet gestudeerd te hebben, om te weten war dat inhoudt. Dat er mensen zijn, die dat niet willen weten, het zij zo. Maar de Tweede Kamer is niet de plaats om dergelijke oproepen te doen. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat dit zonder gevolgen blijft.

Sonic2
Sonic217 nov. 2021 - 15:13

Ik heb vrij lang gesproken Vrijdag met een kennis van mij die Forum heeft gestemd. Op een verjaardag. Het gesprek ging alle kanten op en lang niet allemaal over politiek. Ook veel over voetbal, F1 en werk. Geen onaardige vent was het, maar hij begon inderdaad ook over tribunalen. Rutte moest voor een tribunaal. Hij zei het op een normale toon alsof het de normaalste zaak ter wereld was. Hij sprak het uit alsof hij het over hagelslag had of over gras dat groen is. Normaal gedrag kennelijk voor Forum aanhangers. En ook gebruikte die kennis een enkele verwijzing naar de nazi tijd. Normaal gedrag in die kringen en ook de reden dat we het extreem serieus moeten gaan nemen. Ik mis de urgentie bij velen.

2 Reacties
Starter2
Starter217 nov. 2021 - 15:24

Dat van die tribunalen baart mij ook wel zorgen. Wat gaat er in die gedachtenwereld allemaal mis? Veel waarschijnlijk. Wat gaan we daar als maatschappij aan doen?

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout17 nov. 2021 - 15:49

Verontrustend idd, dat achteloos praten over tribunalen. Voordat je het weet is het door Baudet georkestreerde eigenrichting.

Break on through
Break on through17 nov. 2021 - 14:53

Hahaha, dus we krijgen tribunalen omdat we coronamaatregelen willen invoeren? En wie gaat die tribunalen dan doen? Want de antivaxxers bezwijken door corona allemaal... Onze wereld kent wat fantasten zeg. Maar de tribunalen in Neurenberg hebben wel indruk gemaakt, zoveel is wel duidelijk. Toch een hardnekkige nederlaag waar extreem rechts nog steeds meet worstelt ????✌ Hé men, peace on earth. Maar goed, dat is allemaal niets bij het bedreigen van volksvertegenwoordigers en het dan ook nog goedgekeurd zien door een opperhoofd uit jouw eigense holbewonersclan ook. Volgens mij heb je al een steekje los als je haatdragende mailtjes gaat aanmoedigen. Maar als je dat als politiek leider doet hoor je gewoon zelf voor een tribunaal te verschijnen.

Cave Canem
Cave Canem17 nov. 2021 - 14:49

Wat vooral opvalt is dat het tandem PvdA/Groenlinks niet meer op dit soort excessen reageert. Men heeft daar óf geen vechtlust meer óf om redenen van opportunisme (“iedereen tegen Rutte en zijn regering”) solidariseert men tegenwoordig steeds vaker met FvD en PVV.

2 Reacties
Bastet2
Bastet217 nov. 2021 - 15:26

Misschien een goed idee als Mark Rutte zich eerst zelf eens uitspreekt tegen extreemrechtse uitwassen in plaats van lafjes weg te kruipen. Hij is degene die keer op keer het liefst in bed duikt met extreemrechtse partijen als de PVV, FvD of Ja21. Maar volgens Cave is het natuurlijk weer aan linkse partijen om de puinhopen op rechts op te ruimen. Lekker makkelijk.

Zandb
Zandb17 nov. 2021 - 15:38

Wacht u voor de hond Hoe komt u daar in vredesnaam bij? Dat 'het' tandem PvdA/GL "solidariseert" met het FvD en de PVV?

Dehnus
Dehnus17 nov. 2021 - 14:40

Jezus nog aan toe! Ze helpt hem gewoon :"Ja dat bedoelde u niet zo, u vind dat er misschien wel tribunalen blablabla". Echt hoe gekleurd zijn die voorzitters. Ze bedreigen mensen! Op dat moment dient u toch echt de hele FVD de kamer uit te bonjouren. Maar goed we zijn weer op een nieuw dieptepunt in NL aanbeland, en rechts zal het wel weer goed lullen. Het overtonvenstertje is weer opgeschoven, en we moeten weer wegkijken terwijl letterlijke NAZIs steeds meer mogen. Verdorie man hij gebruikt letterlijk NAZI hondenfluitjes over "globalisten" en "tribunalen".

Debby Teusink
Debby Teusink17 nov. 2021 - 14:05

De Kamervoorzitter heeft verzaakt. Zij had deze vent per direct moeten schorsen.

1 Reactie
Zandb
Zandb17 nov. 2021 - 17:12

Debby Ik weet niet of dat mogelijk is. Maar dit kan inderdaad wat mij betreft niet door de beugel en niet zonder gevolgen blijven.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout17 nov. 2021 - 13:55

Nu ze zich verzekerd wanen van de steun van een toenemend aantal hyperwappies die corona-totaalontkenners zijn, gaan Baudet en Gideon van Meijeren vol op het orgel om wappie-idealisme om te vormen tot nihilisme, naar hun perverse idee van `democratie'. Geheel volgens de Q-Anon samenzweringsbeweging met Trump op kop. Het liefst zouden ze zich willen laten oppakken als martelaren voor de vrijheid. https://www.youtube.com/watch?v=00jOWKDMRqw Er is een verontrustende wappische vaandelvlucht waarneembaar van groene partijen naar deze boreaal-populistische kerk.

6 Reacties
Pater
Pater17 nov. 2021 - 14:31

Welke groene partijen? Hoe dan?

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout17 nov. 2021 - 15:27

https://www.krapuul.nl/blog/2765346/groenlinksers-lopen-mee-in-nazidemo/

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout17 nov. 2021 - 15:45

Groen Links liep recentelijk mee in de wappiedemo met Baudet als demagoog. Voorts is het zo dat ecologisch en antroposofisch denkenden die kiezerspotentieel vormden voor Groen Links en Pvd Dieren, maar nog electoraal twijfelden omdat ze niet overtuigd waren van het daadwerkelijk nut van stemmen, nu ineens het boreale licht lijken te zien en begeesterd zijn van het Forum.

ManekiNeko
ManekiNeko17 nov. 2021 - 16:41

@Hannes Achterhout 17 november 2021 at 16:27 https://www.krapuul.nl/blog/2765346/groenlinksers-lopen-mee-in-nazidemo/ Trap jij er nu ook al in Hannus?! De 1ste is een neo-nazi demo in Berlijn en de tweede een demo in Den Haag met inderdaad GL'ers die tegen vaccinatie zijn. Dat mag trouwens hoor dat tegen vaccinaties zijn @Hannes Achterhout 17 november 2021 at 16:45 Groen Links liep recentelijk mee in de wappiedemo met Baudet als demagoog. Heb je daar ook een linkje van Hannussie

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout17 nov. 2021 - 21:18

Mannekelego heeft de schuinschrifttots ontdekt

Pater
Pater24 nov. 2021 - 2:12

@Hannes Het feit dat er groenlinksers zijn die in een door extreemrechts gekaapte demo protesteren tegen een controlesamenleving betekent natuurlijk totaal niet dat die mensen in de verste verte iets met het FvD hebben, en zegt ook niks over de partij zelf. Ik denk dat je dat er allemaal graag in wilt lezen, omdat je iets tegen GL hebt.

adriek
adriek17 nov. 2021 - 13:31

Ik was even geschokt dat van (onbe)Houwelingen gekozen volksvertegenwoordiger is, maar de man heeft slechts 430 stemmen gekregen en vertegenwoordigt derhalve 0.004 procent van de kiezers. Er is nog hoop.

Abma
Abma17 nov. 2021 - 13:27

Deze jongetjes van FVD passen op veel verschillende manieren binnen de kaders van de DSM-5 Misschien is best wel zielig. Zij spelen nu een soort “ oorlogje”. Vroeger niet goed de kans gekregen om rollespelletjes te spelen. Maar om dat nu in de tweede kamer toegaan doen. Wie verteld deze jochies eens echt dat zij daar niet thuis horen.

1 Reactie
ManekiNeko
ManekiNeko17 nov. 2021 - 16:43

@Abma 17 november 2021 at 14:27 Deze jongetjes van FVD passen op veel verschillende manieren binnen de kaders van de DSM-5 De DSM 5 is gebaseerd op deze jongetjes

vdbemt
vdbemt17 nov. 2021 - 13:25

Die bron dat zijn de haatmails die aanleiding zijn tot deze discussie. Van Meijeren is trots op die haatmails. Anders dan Kuzu die verontschuldigingen aanbiedt en oproept met dat soort mails te stoppen.

ManekiNeko
ManekiNeko17 nov. 2021 - 13:23

@Dion Levi 17 november 2021 at 11:52 Dat de achterban van Denk dat ook al doet is verder vooral bijzonder dat het gericht tegen een Turkse Nederlander wat betreft voor Kuzu eens een keer niet acceptabel is. En dat komt van het toetsenbord van ieman die Dion Levi heet. Ligt er wel erg bovenop met zo'n naam

Minoes&tuin
Minoes&tuin17 nov. 2021 - 13:18

Gideon van Meijeren is een vreselijke man. Ga letterlijk over mijn nek van die man.

3 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin17 nov. 2021 - 13:23

Had de Kamer niet op moeten staan bij de bedreiging van van Houwelingen, en de zaal moeten verlaten?

stokkickhuysen
stokkickhuysen17 nov. 2021 - 14:35

Het geeft inderdaad een behoorlijk 'ik stond erbij en keek ernaar' - gevoel. En een kamervoorzitter die blijkbaar zo bezig is met de boel koel houden dat ze iemand met een kan benzine uit de wind houdt.

Pater
Pater17 nov. 2021 - 14:37

Lastig om dat zomaar te doen, dan moet je dat voorbereid hebben. Ik weet ook niet of dat de beste reactie is. Misschien beter: punt van orde maken en heel precies de beweringen van Forum te ontleden, zoals: welk framenieuws is dat dan? En tenslotte concluderen dat het onaanvaardbaar is zoals Forum van leer trekt, dat de bedreigingen onaanvaardbaar zijn en dat de Forum-kamerleden het spreekrecht voor een week wordt ontzegd. Bij herhaling twee weken. Ik kan me wel voorstellen dat de (plaatsvervangend) Kamervoorzitter op het moment niet goed reageert, maar dat kan zo niet doorgaan.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde17 nov. 2021 - 12:51

Het lijkt op de oproep van Trump op 6 januari. Ook zo geformuleerd dat het als dogwhistle en als onschuldige oproep kan worden gezien. Laf dus.

Starter2
Starter217 nov. 2021 - 12:50

Wat een ongelofelijk debiel. Spreekrecht ontnemen lijkt mij wel het minste.

JoepJos
JoepJos17 nov. 2021 - 12:38

Wat snapt u niet van 'alles op alles zetten'?

Norsemen
Norsemen17 nov. 2021 - 12:36

Hoe bedoel je "waar is de bron"? Je kunt het hem letterlijk horen zeggen.

Eid
Eid17 nov. 2021 - 12:27

Uitschot en debiliteit is dat Forum. Schorsen die vent en direct verwijderen!

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen17 nov. 2021 - 16:40

Mensen zoals jij maken dat dit soort partijen kunnen bestaan Eid, nou niet zo schijnheilig gaan zitten doen.

Zandb
Zandb17 nov. 2021 - 12:17

Dion Als u mensen, die al bedreigen, oproept alles in het werk te stellen om iemand te doen stoppen met het verkondigen van een mening die iemand er gewoon op na mag houden, dan wilt u nog expliciet bewijs zien, dat we dit vooral toch goedbedoeld moeten opvatten? Ook nog, nadat dit kamerlid iemand bij voor een tribunaal wil berechten omdat blijkbaar het huidige democratische recht onvoldoende mogelijkheden biedt! Bent u niet bang dat u de rol van hele nuttige idioot speelt? U kunt immers op zijn minst aanstoot nemen aan de onduidelijkheid die dit Kamerlid veroorzaakt. Hij zou toch minstens hebben kunnen (ik zelfs MOETEN) zeggen: "Breng mensen op andere gedachten met alle democratische middelen die u voor handen liggen." Maar nee, omwille van uw stokpaardenstal moet het weer zo? Bah. Nee, nu weer Dion, ga lekker voort met het aanpassen van de werkelijkheid aan uw denkwereld.

OlavM
OlavM17 nov. 2021 - 12:11

Die Van Meijeren van FvD is van de pot gerukt! [Over Van Meijerens oproep tot intimidatie van politieke tegenstanders zei Bergkamp niets.] Diep treurig falen van de Tweede Kamervoorzitter.

4 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗17 nov. 2021 - 13:35

« Diep treurig falen van de Tweede Kamervoorzitter.« …..uiteraard zijn Van Meijerens en Van Houwelingen patiënten, maar wat moeten Tellegen en Bergkamp doen om niet in de provocaties van FvD te trappen en ook geen fout te maken dat deze mensen zich tot slachtoffer kunnen promoveren of zelfs een punt kunnen maken? Ik denk dat het kamerregelement met zulke uitwassen geen eens rekening houdt. Mevrouw Westerveld heeft hier pas zinvolle dingen over gezegd.

OlavM
OlavM17 nov. 2021 - 16:36

@ Juppé: Zeker in dit soort kwesties is angst een slechte raadgever. De voorzitter heeft o.a. tot taak de kwaliteit van de Tweede Kamer op niveau, en daarmee goed functioneren, te houden. Al zal dat tegenwoordig inderdaad niet altijd gemakkelijk zijn. Met het Tweede Kamerreglement moet creatief worden omgegaan.En indien nodig moet het worden aangescherpt.

JoostV2
JoostV217 nov. 2021 - 17:39

@Juppe, Artikel 8.16 - 8.18... Je snapt dan ook wat er gebeurd in het filmpje. Voorzitter stelt vast dat 8.16 wordt overtreden. Dan vraagt de voorzitter of het lid de uitspraak terugtrekt of herformuleerd de tekst. Als lid dan instemt, dan kan de voorzitter niet 8.18 gebruiken en het lid uitsluiten van de vergadering. Kortom hij weet exact wat ie doet hoor! https://www.tweedekamer.nl/sites/default/files/atoms/files/rvo_miniboekje_maart_2021_0.pdf

Juppé🎗
Juppé🎗17 nov. 2021 - 20:49

« Je snapt dan ook wat er gebeurd in het filmpje. « …..Ja merci Joost, gelukkig had ze die mogelijkheid. Ik heb het op YouTube helemaal bekeken en mevr. Tellegen ging met hem bilateraal in gesprek kennelijk over dit artikel en ik vond haar best goed, maar het doel van FvD en ook Denk is alleen een wetenschappelijke afweging met onderbuik emoties te frustreren en dat lukte toch weer. De feitelijke discussie tussen Sjoerdsma en Van Dijk SP die hebben ze niet meer gedaan. Het is hun dus weer gelukt.

Robert Follon
Robert Follon17 nov. 2021 - 12:09

Dankzij het 'nieuwe leiderschap' zitten we nu opgescheept met Vera Bergkamp. Arib had hiermee wel raad geweten en Van Meijeren totaal afgefikt.

Dehnus
Dehnus17 nov. 2021 - 11:31

Weer zo'n wan optreden van de voorzitter. Voorzitters zitten zo diep in de aarskrochten van de rechts-extremisten dat niks maar dan ook NIKS durven zeggen wanneer ze duidelijk over de scheef gaan.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt17 nov. 2021 - 12:48

Met het eerste ben ik het eens. Maar dat is niet meteen aanleiding tot generaliseren (voorzitterS). Arib ging daar toch anders mee om. Die trok grenzen.

Paul250371
Paul25037117 nov. 2021 - 10:58

Het Bruine gif van Van Meijeren blijft maar uit elke porie van dit sujet etteren.

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin17 nov. 2021 - 13:26

Pail230371 Ik ben nogal visueel ingesteld!

Paul250371
Paul25037117 nov. 2021 - 14:04

Minoes Excuus. Ik snap dat dit geen fijne aanblik geeft.