Joop

Forum en PVV: geen probleem dat FDF Holocaust bagatelliseert

  •  
20-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
598 keer bekeken
  •  
barrymadlener
De Tweede Kamer heeft zich donderdagavond in grote meerderheid achter een motie van PvdA-leider Lodewijk Asscher geschaard waarin het kabinet wordt opgeroepen om niet om tafel te gaan zitten met personen of organisaties die de Jodenvervolging en Holocaust bagatelliseren. Alleen de PVV, Forum voor Democratie en de uit de VVD gezette pandjesbaas Wybren van Haga stemden tegen.
In een stemverklaring namens de PVV én FvD noemde PVV’er Barry Madlener de motie van Asscher “een politiek, moralistisch spelletje van de PvdA om Farmers Defence Force te weren”. “Om naar aanleiding van één uitspraak van één persoon een hele organisatie van de onderhandelingen en overleggen uit te sluiten, is buitenproportioneel”, aldus Madlener.
De PVV’er verzweeg voor het gemak dat Farmers Defence Force zich op geen enkele manier heeft gedistantieerd van de uitspraken van voorman Mark van den Oever. Die sprak over het ‘deporteren’ van boeren, en waarschuwde: “75 Jaar geleden hebben we gezien waar het decimeren van een kleine bevolkingsgroep toe leidt.”
FDF ‘betreurt’ het alleen dat mensen zich door deze vergelijking gekwetst voelen, en voegde daar afgelopen weekend aan toe: “Wij zijn van mening dat een aantal vergelijkingen van toepassing zijn en zorgelijke overeenkomsten vertonen.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (102)

Inhoudelijk_Debat
Inhoudelijk_Debat22 dec. 2019 - 15:04

Dit is inderdaad gewoon een kinderachtige pesterij FDF omdat hun voorman een rare uitspraak heeft gedaan. Asscher laat liet hier ongeschikt te zijn, en tevens alle partijen die hier in mee gaan. Juist dit soort acties zorgen dat ik totaal geen respect meer kan opbrengen voor dit soort nietsnutten in de politiek. 0,0. Daarbij ook weer zo hypocriet als de pest. Links noemt alles wat ze niet bevalt nazi’s. U weet wel, de veroorzakers van die holocaust. Dan dus nu ook aan de onderhandelingstafel met linkse partijen, inclusief PvdA zelf. VVD doe daar overigens ook aan mee, die dus ook uitsluiten van de onderhandelingstafel. Sterker nog, de hele coalitie doet er aan mee. Dan bij deze ook allemaal opstappen. PVV, Forum voor Democratie en Wybren van Haga zijn de enige die de juiste keuze hebben gemaakt. Vaak vraagt links zich af waarom mensen nou PVV of Forum stemmen, ook dan is de conclusie dat het wel nazi's zullen zijn. De werkelijkheid is, is dat we door dit soort oppervlakkige moties heen prikken. Als dat alles die twee partijen niet met deze kinderachtige onzin mee doen dan heb je ook niet veel keus. Zo zijn er legio voorbeelden.

Sonic2
Sonic222 dec. 2019 - 13:40

Misschien klinkt het raar van mij, maar ik vond dit niet zo heel sterk punt van Asscher. Wat lost dit eigenlijk op? Nutteloze polarisatie wat mij betreft. Vooral een symbolische motie, waarmee al het zeer rechtse volk weer in hun welbekende slachtoffer rol kan. En met hun de boeren. En FvD en PVV en geschiedenis. Die vervalsen ze ze. Doen ze al jaren. Je moet je ook werkelijk 100 procent kapot schamen als je op die riool partijen stemt. Bosma is een top geschiedenisvervalser. Maar deze motie leidt volgens mij alleen tot uiterst rechts wat in de slachtoffer rol weer gaat. Vooral links moet eens stoppen met FvD en PVV overdrijven. De PVV daalt al 10 jaar eigenlijk. Het begon op 17% in 2009 bij EP en vanuit daar een dalende lijn naar beneden. De overwinningen die er geboekt werden, waren vaak correcties van nederlagen. De PVV heeft nog geen moment op winst gestaan sinds 2017. En drie slechte verkiezing uitslagen. FvD had een slechte uitslag in Mei. En een zwarte zomer. Waarbij het daar een grote rommel was. Nu trekken ze iets aan, maar het idee dat het met links heel slecht gaat altijd en met uiterst rechts altijd goed. Dat is dus niet zo. Asscher had niet met deze motie kunnen komen. En de reacties hier van Pro FvD'ers zijn weer zoals altijd een verschrikking. Maar goed. Over 10 jaar zijn ze het met mij eens. En met iedereen hier die wel normaal en fatsoenlijk is. Daar bij ga ik ervan uit dat ze het fatsoen hebben om hun grote ongelijk te erkennen straks.Niet dat ze dat hebben, want normen en waarden hebben PVV en FvD aanhangers nooit. Al zou ik hun vooral zwijgen aanraden. Je hoort ze ook namelijk nooit over EEN NL/ VNL/ TON. Je hoort ze ook nooit meer over Wilders 1. Want de PVV zou de grootste worden in 2017. Hahaha. En je hoort ook niemand meer over Geenpeil. Met zijn 5000 stemmen. Bij1 was nog groter. Overigens had ik ook CD/CP/Boerenpartij er bij kunnen zetten. Of de PVV. Allemaal faal partijen op uiterst rechts. Hoeveel bevestiging moet je nog hebben dat het niet werkt? Hoe hardleers is dat volk wat er op stemt? Maar die motie van Asscher. Ach laat maar. Daar gaat dat sneue volk alleen maar nog meer van achter Baudet en Wilders staan.

Katootje2
Katootje220 dec. 2019 - 18:51

Wat een heisa om niks: de boeren worden toch niet uitgesloten van de onderhandelingen? Het lijkt me vrij logisch dat je niet om de tafel gaat zitten met mensen die je eerst hebben uitgemaakt voor nazi. Hier op het internet kunnen je natuurlijk roepen wat je wilt, maar zou je mij thuis bij mij associëren met Stalin, Mao en Pol Pot, dan zou ik je ook gelijk voor de deur zetten. Vrijheid van meningsuiting is natuurlijk prachtig, maar ik ben niet verplicht om er naar te luisteren

Somsweetikhetbeter
Somsweetikhetbeter20 dec. 2019 - 17:24

Hmmm… Als we Asscher's lijn volgen dan wordt er nogal wat van overleg- en onderhandelingstafels uitgesloten. En worden sloten subsidie richting, ik noem maar wat, Palestijnse terroristische organisaties eindelijk ook eens droog gelegd? De banden met de makkers van Labour in Britain worden - de lijn doortrekkend - nu ook doorgesneden? Geen debatten meer waar Kamerleden van de PvdD bij betrokken zijn? Mafkees Erdogan links laten liggen en compleet negeren? Gecompliceerd puzzeltje... De PvdA is de weg volslagen kwijt. Trieste vertoning.

4 Reacties
Katootje2
Katootje220 dec. 2019 - 22:23

Somsweetikhetbete: "De PvdA is de weg volslagen kwijt." Je kijkt op de verkeerde kaart, het gaat over Nederland

Abma
Abma21 dec. 2019 - 4:44

Zo u bent slim zeg.

Paul250371
Paul25037121 dec. 2019 - 18:00

Triest hè, regeringen die niet met holocaust-ontkenners mogen praten van de wet. Dat jij nu alle drogredenen gebruikt om maar iets te vinden waarom de holocaust gebagatelliseerd mag worden is een trieste vertoning. Gelukkig is het nu bij wet geregeld dat de regering wel fatsoen acht te houden.

Sonic2
Sonic223 dec. 2019 - 14:59

Dat klopt inderdaad. Uiterst rechts zie je altijd heel boos reageren op christenen. Als ze wat verkeerd doet. Dan moet de bijbel altijd verboden worden. En kerken gesloten worden. Uiterst rechts vertelt altijd heel eerlijk wat de EU goed en verkeerd doet en schetst een concreet beeld. Uiterst rechts verdedigt altijd mijn vrijheid van meningsuiting. Dijkhoff en Baudet dwingen mensen met een uitkering in klote banen, maar doen van hun eigen " vergoedingen" geen afstand. Van bankiers wordt net zo veel geeist als van uitkeringsgerechtigden. En ik begreep dat er morgen een (uiterst) rechtse demonstratie komt omdat al die mensen boos zijn dat links in 1972, 1977,1982, 2003, 2010 buiten de kabinetsonderhandeling is gebleven. Wilders was woedend dat Cohen in 2010 met 30 zetels als 2e partij aan de kant stond. Schande. Woedend was hij. Over hypocrisie en selectiviteit gesproken dus. Laat uiterst rechts( u voorop) zich eerst maar eens een stuk nederiger opstellen. Niet elke keer met die zeer grove en onbeschofte waffel voor aan staan. Eens zelfreflectie gaan doen. Corbyn zijn uitspraken die antisemitisch zouden kunnen zijn dateren van een eeuwigheid geleden. Maar een motie indienen tegen FvD en PVV als FDF zich weer eens misdraagt dat kan echt niet. En op mafkezen heeft nationalistisch rechts een monopolie

MG1968
MG196820 dec. 2019 - 15:49

Dubbel. Was als reactie op Purper Floyd.

Purper Floyd
Purper Floyd20 dec. 2019 - 13:31

Je mag een hele beroepsgroep niet afserveren op de mening/uitspraken van die éne domme boer.

6 Reacties
Jaap1002
Jaap100220 dec. 2019 - 14:36

Purper Floyd Boeren wekken anders wel de indruk dat ze in overgrote mate rechtsextremistisch zijn. Of heb ik opgewonden boeren zien protesteren tegen die mafklapper die namens de boeren sprak? Nee, de boeren hebben stilzwijgend ingestemd.

MG1968
MG196820 dec. 2019 - 15:48

Niet als die beroepsgroep duidelijk maakt dat deze éne boer niet representatief is. En ik heb alleen enige individuele boeren gehoord dat ze afstand nemen van de uitspraak. En ik zal -zoals je van me vraagt- die paar boeren niet afserveren op het feit dat ze het meerderheidsstandpunt niet delen.

Katootje2
Katootje220 dec. 2019 - 18:57

Wat een dom-rechts excuus om te ontkennen dat die domme boer de vertegenwoordiger is van een hele groep dom-rechtse boeren die zich het "Farmers Defence Force" noemen.

Abma
Abma21 dec. 2019 - 4:46

Ontbrekende vaardigheid: al staat het kwaad op je tenen je ziet het maar niet.

Purper Floyd
Purper Floyd21 dec. 2019 - 21:48

Alsof die voorman van FDF representatief is voor de hele beroepsgroep, kom op zeg, die gast meezing FDF vertegenwoordigd nog geen 5% van de boeren.

Purper Floyd
Purper Floyd21 dec. 2019 - 21:48

Meezing = met zijn

FransAkkermans1947
FransAkkermans194720 dec. 2019 - 12:49

De PvdA krijgt het nog druk. Want het vergelijken van de Jodenvervolging en de Holocaust is aan de orde van de dag en dat al jaren lang. Zeker in kringen van critici van de veehouderij. En dan telkens nagaan of er sprake is van 'bagatellisering' lijkt me niet mogelijk. Of je moet op het standpunt staan, zoals ik, dat er bij elke vergelijking er wel sprake is van bagatelliseren. De rechter vond lang geleden al dat je een varkensstal gerust kon vergelijken met een concentratiekamp. Die uitspraak hebben de boeren goed onthouden. Hieronder zegt madkabo: "Was het maar waar dat de boeren uitgesloten werden." En het maar raar blijven vinden dat actievoerende boeren willen waarschuwen voor de rol van zondebok en pispaal die de samenleving ze in de schoenen schuift.

5 Reacties
ton14024
ton1402420 dec. 2019 - 13:55

Je begrijpt toch wel dat ze pispaal aan zich zelf te danken hebben?

FransAkkermans1947
FransAkkermans194720 dec. 2019 - 14:50

@Ton Dat ' hebben jullie aan jezelf te danken is wat alle bevolkingsgroepen die als zondebok functioneren standaard te horen krijgen. Zoek op PVV en moslims en criminaliteit bijvoorbeeld en je bent een poosje bezig. Niet een sterk argument.

Molly Veenstra
Molly Veenstra21 dec. 2019 - 8:55

'En het maar raar blijven vinden dat actievoerende boeren willen waarschuwen voor de rol van zondebok en pispaal die de samenleving ze in de schoenen schuift.' Er bestaan boeren die op ecologisch verantwoorde wijze verder willen boeren en een goede prijs voor hun producten weten te krijgen. Er bestaan namelijk consumenten die het geen probleem vinden die goede prijs te betalen. Wie toch doorgaat het milieu te verpesten om goedkope producten te kunnen verkopen aan consumenten die te krenterig zijn om een fatsoenlijke prijs te betalen, heeft de rol van zondebok en pispaal aan zichzelf te danken.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194721 dec. 2019 - 15:03

@Veenstra Maar waarom zijn dan die krenterige en vleesetende consumenten dan niet de zondebok en wel de producent?

Molly Veenstra
Molly Veenstra24 dec. 2019 - 1:47

Wat voor mij de vraag is: waarom hebben de protesterende boeren zo'n hekel aan Jesse Klaver en groen links. Dat zijn de mensen die het geen probleem vinden een fatsoenlijke prijs te betalen voor hun producten.

Phantom3
Phantom320 dec. 2019 - 12:37

Waarschijnlijk heb ik het niet goed begrepen, maar volgens mij bagataliseerde deze best man niet de holocaust, maar overdreef schomelijk zijn eigen leed door die gelijk te stellen met de holocaust. Even misselijkmakend natuurlijk.

8 Reacties
FransAkkermans1947
FransAkkermans194720 dec. 2019 - 16:28

Dus als je het hebt over zondebokken, bijv. emigranten in de tegenwoordige tijd, en je waarschuwt dat dat heel verkeerd af kan lopen, net als vroeger dan bagatelliseer je de Holocaust? En nu had die kerel het niet over migranten of over moslims maar over boeren. En terwijl je hem zelf wel met een wel een kampbeul mag noemen? Het is allemaal overdreven ongelukkig geformuleerde actieretoriek maar ik heb hem niet horen zeggen dat het lot van de boeren nu vergelijkbaar is met het lot van de Joden toen. Dat de PvdA dit een motie waard...

Luneau
Luneau21 dec. 2019 - 14:19

Frans, >Hij zei letterlijk: ,,75 jaar geleden hebben we ook gezien waar het decimeren van een kleine bevolkingsgroep toe leidt. Heden ten dage een schandvlek in de geschiedenis. Ik wil jullie deze spiegel voorhouden zodat jullie niet zeggen naderhand: wir haben es nicht gewusst.”> Bron: https://www.ad.nl/binnenland/holocaust-vergelijking-kost-boerenprotest-sympathie-rij-die-trekker-van-je-eens-naar-auschwitz~a208b75b/ De combinatie van "75 jaar geleden" en "decimeren" en "wir haben es nicht gewußt" geeft duidelijk aan dat hij het wel over het lot van de joden had. Alsof iemand ook maar de intentie heeft om boeren af te voeren naar gaskamers. Het betrof overigens geen slecht geformuleerde actieretoriek. Het was een voorbereid onderdeel van zijn toespraak voor een vergadering van de Provinciale Staten. Van iemand die VWO en HBO Bedrijfsmanagement heeft gedaan, mag je wel een zeker niveau verwachten. Er is ook geen sprake van zondebokken (behalve in het hoofd van boeren die zichzelf in de slachtofferrol plaatsen). De boeren zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van de stikstofuitstoot. Dat is gewoon een feit. Het is niet meer dan logisch dat ze ook moeten bijdragen aan de oplossing. De retoriek van nu jegens immigranten (met name obv geloof) kan je prima vergelijken met de retoriek van de jaren '30. Dat is geen vergelijking met de holocaust. Het is een vergelijking met de periode voor de holocaust en een reden om alert te blijven. Vooral aangezien die retoriek bijna letterlijk uit de NSB-krant en van Nazi propaganda lijkt te komen.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194721 dec. 2019 - 18:58

@Luneau Ik denk niet dat hij denkt dat de boeren op het punt staan te worden vergast. Hij vindt wel dat er sprake is van zondebokken en veel boeren vinden dat ze onterecht voor van alles en nog wat verantwoordelijk gesteld worden. Dat vind ik ook. En hij vergelijkt de jaren dertig ook met die van nu. Of dat klopt? Dat kun je wel op twitter lezen maar hier op joop zit menigeen die ongegeneerd de pest heeft aan boeren. Hieronder nog iemand die zegt: "Was het maar waar dat de boeren uitgesloten werden." Het zal wel niet serieus bedoeld zijn maar ondertussen staat het er wel. En Ester Ouwehand vindt het vergelijken van de veehouderij met de holocaust geen enkel punt. Alsof dat niet bagatelliseren is.

Joe Speedboot
Joe Speedboot22 dec. 2019 - 9:28

'veel boeren vinden dat ze onterecht voor van alles en nog wat verantwoordelijk gesteld worden.' Dat maken ze er, een handje geholpen door communicatie experts, zelf van. Het enige wat er feitelijk van ze wordt gevraagd is: minder, schoner en diervriendelijker produceren.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194722 dec. 2019 - 10:42

@Speedboot Natuurlijk vinden die boeren dat. Wilders vindt ook niet dat hij moslims zondebokt. En ik heb niet de indruk dat die boeren communicatie experts hebben ingeschakeld of een mediatraining hebben gevolgd. Integendeel.

Joe Speedboot
Joe Speedboot22 dec. 2019 - 16:20

'En ik heb niet de indruk dat die boeren communicatie experts hebben ingeschakeld' Dan moet je beter het nieuws volgen. 'Het communicatiebureau moest ervoor zorgen dat de standpunten van de boeren goed werden verwoord.' Zie: https://www.gelderlander.nl/home/veevoederreus-en-slachthuisgigant-betalen-duizenden-euro-s-aan-boerenprotest~ab590468/

Joe Speedboot
Joe Speedboot22 dec. 2019 - 16:28

Akkermans, Het is allemaal zo doorzichtig als wat. Echt inhoudelijke argumenten zijn er niet dus wat doe je dan? Je ontkent het probleem en speelt de emotie kaart.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194722 dec. 2019 - 22:00

@Speedboot Als ze die communicatieadviseurs al hebben ingeschakeld dan is dat volkomen mislukt. Hadden die die motie gewenst dan? Ik emotioneel?

Peter van Veen2
Peter van Veen220 dec. 2019 - 11:33

Wat moet je hier nou mee, de Tweede Kamer is aangesteld om de regering te controleren (achteraf) niet om vooraf te bepalen met wie er wel of niet gesproken mag worden.

4 Reacties
Phantom3
Phantom320 dec. 2019 - 12:47

Het is een populistische truc van Asscher in het licht van de komende verkiezingen. De peilingen zijn hem naar het hoofd gestegen. Het is hem vergeven. Hij kan beter zijn tijd aan belangrijkere zaken besteden en zorgen dat de PvdA weer een inhoudelijk sterk verhaal heeft. Bijvoorbeeld op klimaatbeleid, asielbeleid, huisvestingprobleem. Om maar wat te noemen. Alleen dat zal kiezers echt weer naar de PvdA terughalen.

Paul250371
Paul25037121 dec. 2019 - 18:04

Dom van Asscher dat hij voorstelt dat de regering niet met smeerlappen mag praten.

OlavM
OlavM22 dec. 2019 - 1:02

@ Peter van Veen: De Tweede Kamer moet wel de regering controleren, maar zeker niet per se achteraf. Ze mag ook invloed uitoefenen op lopend en zelfs toekomstig beleid, en kan zelfs een minister met een opdracht op pad sturen.

OlavM
OlavM22 dec. 2019 - 1:05

Vervolg: Een minister kan dan onder omstandigheden eventueel zeggen: "ik voer die motie niet uit". (Vaak doet hij/zij dat wél). Vervolgens is het aan de Kamer om te bepalen of ze het daarbij laat, of een motie van wantrouwen indient.

Rechtse Bal4
Rechtse Bal420 dec. 2019 - 11:21

''niet om tafel te gaan zitten met personen of organisaties die de Jodenvervolging en Holocaust bagatelliseren. '' lijkt me een onmogelijke taak dit te controleren , echt niet mogelijk (incl dan het verbindingswoordje ''en'').

Siphra Spier
Siphra Spier20 dec. 2019 - 11:17

Toen Cohen beweerde dat moslims de nieuwe joden waren, hoorde ik Asscher niet.

2 Reacties
madbako
madbako20 dec. 2019 - 11:42

Beetje vreemde vergelijking. Geen van beiden, noch Asscher, nog Cohen, bagatelliseerden met die uitspraak de holocaust.

Karingin
Karingin20 dec. 2019 - 12:51

Zijn ook beiden zelf Joods. Heel gek, maar dat komt toch anders over...

harmmeijer
harmmeijer20 dec. 2019 - 10:50

Ook Israël-vriend Wilders en zijn partij hebben tegen gestemd? Heel apart, maar ook weer niet. Als rechts extremistische partij haal je je natuurlijk niet in het hoofd om je achter een motie van de PvdA te scharen.

Paul250371
Paul25037120 dec. 2019 - 10:20

Ik denk dat Wilders de eerste dagen de hotline van Jeruzalem maar even niet opneemt. Hopelijk voor hem heeft hij zijn niet opgegeven Hasbaralobbygeld voor deze stemming al ontvangen.

DenFlexwerker
DenFlexwerker20 dec. 2019 - 9:35

Gaat dit ook voor Job Cohen gelden? “De moslims in Nederland worden langzamerhand buitengesloten, net als dat met Joden in de Tweede Wereldoorlog gebeurde”, zei deze immers. Vervang moslims door boeren en je hebt bijna dezelfde uitspraak. Zet deze man dus maar uit de PvdA, Ascher. Of is dit weer zo'n spelregel die niet voor je eigen kant gaat gelden?

3 Reacties
madbako
madbako20 dec. 2019 - 11:43

Was het maar waar dat de boeren uitgesloten werden.

Erik Tervoort
Erik Tervoort20 dec. 2019 - 12:52

@madbako: In de eerste plaats een beetje een abjecte uitspraak om te hopen dat boeren uitgesloten worden, zoiets zeg je toch niet? Ik zeg toch ook niet: "was het maar waar dat moslims uitgesloten worden." En beide groeperingen worden gelukkig allebij niet uitgesloten.

ton14024
ton1402420 dec. 2019 - 13:42

Bijna ja, maar decimeren ontbreekt. En wat dat betekend ga ik verder niet uitleggen.

Brurus64
Brurus6420 dec. 2019 - 9:32

Die vd. Meulen van Annimal Rights gebruikt ook vaak nazi termen om varkensboeren weg te zetten en daar hoor je niemand over. Bovendien Mark heeft het woord Holocaust niet genoemd, ik Vind dat deze motie dus ook geldt voor Animal Rights, niet meer praten met die fascistische activisten

11 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens20 dec. 2019 - 10:22

@ Brurus64 Jij schrijft: Die vd. Meulen van Annimal Rights gebruikt ook vaak nazi termen om varkensboeren weg te zetten en daar hoor je niemand over. Dat klopt die beweert namelijk iets anders. Dat de bio-industrie zich gedraagt als nazi-s. Zij noemen niet zich zelf nazi's. Dat maakt nogal wat verschil. En je schrijft: Bovendien Mark heeft het woord Holocaust niet genoemd, Daar ging het ook niet over. Hij vertelde dat boeren net joden waren. En dat is voldoende. Want met joden gebeurden erge dingen. Met boeren niet. En je schrijft: ik Vind dat deze motie dus ook geldt voor Animal Rights, niet meer praten met die fascistische activisten Dan moet je bewijzen dat Animal Rights een club fascistische activisten is. En dat kan je niet, want dat zijn ze niet. Wat gemakkelijker te bewijzen is, is dat FDF een club fascistische activisten is. Dat bewijs je namelijk niet door te roepen dat een organisatie anderen fascisten noemt, maar door te kijken hoe de club zich uit en gedraagt. En dan vormen de acties van de boeren en een totaal andere uitspraak van jouw Mark wel goede redenen. Namelijk toen hij zei dat hij bij de burgers een honger gevoel wilde oproepen. Die twee zaken en maken dat er redenen zijn de FDF een club fascistische activisten te noemen. Het wordt toch wel tijd eens wat zorgvuldiger na te denken over wat je doet en wat je zegt. Verstand lijkt mij niet iets waar de agrarische gemeenschap in ruime mate over beschikt.

Jan Man
Jan Man20 dec. 2019 - 11:01

Varkens worden in de vee-industrie onder erbarmelijke omstandigheden gevangen gehouden, worden vervolgens op transport te gezet om daarna vergast te worden. Als je de overeenkomsten met de holocaust daarin niet ziet dan wil je ze niet zien. Wat die vent van FDF roept slaat kant nog wal en is zeer kwetsend voor de Joden.

Norsemen
Norsemen20 dec. 2019 - 11:35

@DaanOuwens "Dat klopt die beweert namelijk iets anders. Dat de bio-industrie zich gedraagt als nazi-s. Zij noemen niet zich zelf nazi’s. Dat maakt nogal wat verschil." Goede opmerking maar ik ben bang dat Brurus echt niet snapt wat het verschil is.

BigKnor
BigKnor20 dec. 2019 - 11:57

@Jan Man Weet je wat kwetsend is voor de nabestaanden van de Holocaust? Dat zij geassocieerd worden met varkens, een onrein dier. Bovendien werden Joden door Nazi's vergeleken met dieren. https://www.trouw.nl/verdieping/zo-origineel-zijn-de-boeren-niet-met-hun-holocaustvergelijking~bb3ae7dd/

Erik Tervoort
Erik Tervoort20 dec. 2019 - 13:00

@Jan man: Het verschil is dat het ene gaat om Joden (mensen) en het andere gaat om varkens (dieren). Een duidelijk verschil lijkt mij. En dat verschil niet benoemen impliceert dat je Joden gelijk stelt aan varkens.

Jan Man
Jan Man20 dec. 2019 - 15:45

@Bigknor Iemand die zich Bigknor noemt en daarna roept dat een varken een onrein dier is, dat vind ik apart. Erg flauw om te suggereren dat het erom te doen is om Joden te beledigen. Het gaat natuurlijk over de industriële manier van het vernietigen van levens, alsof ze geen enkele waarde hebben.

Brurus64
Brurus6420 dec. 2019 - 21:59

@Daan, natuurlijk ben ik het lang niet met je eens. Je ziet bovendien flink te liegen over Mark, hij heeft het woord Joden helemaal niet genoemd, hij had het over een kleine groep, die werden 75 jaar geleden, ook een minderheid net als de boeren nu die moesten ophoepelen. Mark is echt geen fascist, maar de elite van de randstedelijke grachtengordel wil hem graag zo wel neerzetten en daar ben jij er 1 van. Ook de opmerking over het verstand van de agrarische sector geeft een negatief frame, maar daardoor laat ik me niet uit het veld slaan, ik weet dat dit forum toch al kritisch naar de boeren is en daarom discuseer ik hier mee

Paul250371
Paul25037121 dec. 2019 - 9:26

"Weet je wat kwetsend is voor de nabestaanden van de Holocaust? Dat zij geassocieerd worden met varkens, een onrein dier" Ja dat weet ik nog, Roos... maakte in een column op Joop de vergelijking tussen de industriële dierenslachting en de holocaust. Frits Barend werd toen helemaal gek met dezelfde redenatie die jij hebt. Dierenslachting mag volgens mensen niet vergeleken worden met de Holocaust. Als je stelt dat ze beide machinaal afgeslacht zijn mag dat niet? Het wil niet zeggen dat je het leed wat de Joden is aangedaan niet erkent of gelijkstelt aan het dierenleed. Maar Knorretjeonrein heeft ook weer een stok om links te slaan.

DaanOuwens
DaanOuwens21 dec. 2019 - 12:17

@ Brurus64 Jij schrijft: Je ziet bovendien flink te liegen over Mark, hij heeft het woord Joden helemaal niet genoemd Hij heeft inderdaad het woord joden niet genoemd. Had hij het dan over een andere groep? Welke dan? Waar trekt de randstedelijke elite dan de verkeerde conclusie? Ik stel vast dat jij liegt. Want hij doelde op joden. En je schrijft: Mark is echt geen fascist, maar de elite van de randstedelijke grachtengordel wil hem graag zo wel neerzetten en daar ben jij er 1 van. Dat doet die randstedelijke elite niet. Die randstedelijke elite stelt vast dat jouw Mark zichzelf jood vindt. Dat hem leed wordt aangedaan dat vergelijkbaar is met joden. En de randstedelijke elite stelt vast dat zoiets een absurde uitspraak is en een belediging voor de joden die destijds vermoord zijn. En er zijn zat andere redenen om Mark en de FDF fascisten te noemen maar dat was niet deze uitspraak. Maar dat heb ik al opgeschreven. Je laat met deze reactie zien waar het probleem zit. Je bent niet in staat iets anders te begrijpen wat je niet al de hele dag hoort. Ik schreef namelijk al: Wat gemakkelijker te bewijzen is, is dat FDF een club fascistische activisten is. Dat bewijs je namelijk niet door te roepen dat een organisatie anderen fascisten noemt, maar door te kijken hoe de club zich uit en gedraagt. En dan vormen de acties van de boeren en een totaal andere uitspraak van jouw Mark wel goede redenen. Namelijk toen hij zei dat hij bij de burgers een honger gevoel wilde oproepen. Die twee zaken en maken dat er redenen zijn de FDF een club fascistische activisten te noemen. Het probleem zit bij jou niet bij de randstedelijke elite.

OlavM
OlavM22 dec. 2019 - 0:57

@ Brurrus64: [Mark heeft het woord Holocaust niet genoemd] Daarom gaat het dan ook helemaal niet. Het gaat ook niet eens om "holocaustontkenning", maar wel om bagatellisering daarvan, door de boeren zelf als soortgelijke slachtoffers voor te stellen als die van de geplande uitmoording van alle joden. En zoals door anderen al eerder genoemd: dierenactivisten noemen dieren in de bio-industrie planmatig geplande dodelijke slachtoffers, en dat is niet vergelijkbaar met de situatie van de boeren.

Brurus64
Brurus6422 dec. 2019 - 10:23

@Daan, ik lees toch duidelijkheid een een citaat van jou waarin je zegt dat dat Mark het volgende zou hebben gezegd, “dat boeren net Joden waren”, einde citaat. Ik blijf erbij dat jullie de woorden van Mark verdraaien, daar gaf ik net een bewijs voor, verder neem ik niets terug

Erik Tervoort
Erik Tervoort20 dec. 2019 - 9:28

Op zich goeie actie van Asscher. Alleen, gezien ook de terechte reacties op zijn tweet, een actie met mogelijk verstrekkende gevolgen: Het kabinet kan als ze deze motie serieus uitvoeren met bijna geen enkele islamitische leider meer om tafel. Het zal me benieuwen.

4 Reacties
Paul250371
Paul25037120 dec. 2019 - 10:10

Het kabinet zit met een islamitische leider om tafel? vertel, wanneer?

Erik Tervoort
Erik Tervoort20 dec. 2019 - 12:48

@Paul: De minister van buza bijvoorbeeld met buitenlandse leiders van islamitische landen. En het gaat ook erom dat je dit dus rechtlijnig moet doortrekken, ook in situaties die je politiek minder welgevallig zijn bijvoorbeeld. Daarom zeg ik: dit kan verderstrekkende gevolgen hebben dan Asscher zich bij het indienen van de motie realiseerde. Maar Paul, ik begrijp wel uit je reactie dat je het met me eens bent dat dus ook met leiders van dergelijke landen niet meer gepraat gaat worden?

Paul250371
Paul25037121 dec. 2019 - 9:16

"Maar Paul, ik begrijp wel uit je reactie dat je het met me eens bent dat dus ook met leiders van dergelijke landen niet meer gepraat gaat worden?" Hahahah,natuurlijk niet. Ik had het over binnenlandse organisaties (gelijk die extreem rechtse boerenroedel.) Het lijkt me inderdaad wel grappig als Rutte nu aan een ieder moet vragen of ze de holocaust erkennen of dat hij ze anders het torentje uit rost. Maar om op je vraag terug te komen, ik ben het daar mee eens. En de tweede kamer blijkbaar ook. Jij kent blijkbaar islamitische leiders die de holocaust ontkennen maar inderdaad, met dat soort gajes moet het kabinet niet aan tafel zitten. Gelijke monniken gelijke kappen? "https://www.frontaalnaakt.nl/archives/een-dode-jood-voor-annabel-nanninga.html" "Daarom zeg ik: dit kan verderstrekkende gevolgen hebben dan Asscher zich bij het indienen van de motie realiseerde" Hoe durft Asscher inderdaad, pecunia eerst, holocaust erkennen is een aangename bijkomstigheid, dat had Asscher moeten voorstellen?

OlavM
OlavM22 dec. 2019 - 0:45

@ Paul250371: Inderdaad een zeer sterke column van Peter Breedveld. Citaat: "Die begaandheid met Joden, de ongerustheid over het ‘toenemende antisemitisme’, de beschuldigingen van antisemitisme, te pas en te onpas, dat ‘I stand with Israel‘ en ‘Vriend van Israël’ in de Twitterbio’tjes van de ‘nieuwe realisten’, ze dienen maar één doel: moslimhaat."

Minoes&tuin
Minoes&tuin20 dec. 2019 - 9:26

Voorspelbaar toch? Ze hebben nu duidelijk laten zien waar ze staan. Er kan geen enkel misverstand meer over bestaan.

BakkerGerard
BakkerGerard20 dec. 2019 - 9:25

Niet handig. Je moet juist met groeperingen die dit roepen in gesprek gaan.

3 Reacties
Karingin
Karingin20 dec. 2019 - 10:05

Nee, dit soort mensen zijn rijp voor het gesticht.

Paul250371
Paul25037120 dec. 2019 - 10:13

Met wat voor doel? Als je je verlaagt naar hun niveau verlies je en als je het niet doet moet je niet de illusie hebben dat ze hun mening wijzigen. Een gesprek heeft geen enkele zin.Deze mensen moet je benoemen, hun mening bestrijden en voor de rest er van wegblijven

DaanOuwens
DaanOuwens20 dec. 2019 - 10:24

@ BakkerGerard Jij schrijft: Niet handig. Je moet juist met groeperingen die dit roepen in gesprek gaan. Waarom? Met welk beoogd resultaat? Wat wil je tegen hen zeggen? Dat ze gelijk hebben?

Joost mag 't weten
Joost mag 't weten20 dec. 2019 - 9:16

Als die foute opmerking van Mark van den Oever iets duidelijk maakt is het dit: boeren zijn klimaatontkennende, rechtsextremistische Holocaust bagatelliseerders waarmee je als rechtschapen morallridder niet hoeft te overleggen. De opmerking van Mark maakt wel duidelijk dat hij zich niet echt heeft verdiept in de Holocaust. Z'n opmerking raakt kant nog wal. De Holocaust in een notendop: een bepaalde bevolkingsgroep werd aangewezen als zondebok, vervolgens werd er wetgeving aangenomen om die bevolkingsgroep het leven onmogelijk te maken in de hoop dat ze zouden vertrekken. Toen bleek dat de wetgeving niet voldoende effect sorteerde besloot men die bevolkingsgroep maar te ruimen. Ik kan me eerlijk gezegd wel vinden in de de uitspraak van het FDF "dat een aantal vergelijkingen van toepassing zijn en zorgelijke overeenkomsten vertonen."

4 Reacties
rvb2
rvb220 dec. 2019 - 11:39

Er wordt geen enkele bevolkingsgroep geruimt, en daar pleit niemand voor. Wel zullen een aantal bedrijven kleiner moeten worden of moeten sluiten, voor de mensen is gewoon ruimte in Nederland, ook voor voormalige boeren.

Thuru
Thuru20 dec. 2019 - 11:43

Men mag mij hier op aanspreken, omdat ik het misschien verkeerd heb. Los daarvan is en was holocaust meer dan vreselijk. Holocoast betrof zover ik weet het uitroeien van een bevolkingsgroep. Niet perse het moeilijk of onmogelijk te maken om te leven.

Joost mag 't weten
Joost mag 't weten21 dec. 2019 - 17:56

@thuru De Neurenberger wetten van '35 hadden tot doel de joden te verjagen. Toen die wetten niet het gewenste effect had besloot men de joden maar te vermoorden. @rvb De beroepsgroep wordt, als de voorgenomen maatregelen worden doorgevoerd, wel degelijk gedecimeerd.

OlavM
OlavM22 dec. 2019 - 0:38

Joost mag 't wetenL [Ik kan me eerlijk gezegd wel vinden in de de uitspraak van het FDF “dat een aantal vergelijkingen van toepassing zijn en zorgelijke overeenkomsten vertonen.”] Complete nonsens natuurlijk. Noch worden de levens van de boeren in enig opzicht bedreigd, noch worden ze verdreven. De premier heeft zelfs gezegd dat geen enkele boer gedwongen zal worden met zijn bedrijf te stoppen. Dat de omstandigheden daartoe wel kunnen nijpen -b.v. omdat een boer niet aan nadere vereisten kan voldoen-, is een andere kwestie.

Jaap1002
Jaap100220 dec. 2019 - 9:15

Was vroeger het bagatelliseren/misbruik van de Holocaust niet strafbaar? Of is alleen expliciete ontkenning strafbaar? Wie weet dit met juridische onderbouwing?

2 Reacties
Karingin
Karingin20 dec. 2019 - 9:43

Ik las toevallig net dat Robert Long in '79 werd aangeklaagd omdat hij stallen vergeleek met Dachau, maar dat mocht dus.

OlavM
OlavM22 dec. 2019 - 0:31

@ Jaap100: Daarover bestaat helemaal geen bijzondere wetgeving. In de jurisprudentie is wel casuïstiek te vinden, waarin elk geval naar de concrete omstandigheden wordt beoordeeld. Vooral "groepsbelediging" (geregeld in het Wetboek van Strafrecht) kan een rol spelen. Zie b.v. Wikipedia. Citaat: "In Nederland is het bagatelliseren, ontkennen of goedpraten van de Holocaust niet via speciale wetgeving verboden, maar kunnen uitspraken op dit gebied vallen onder groepsbelediging. In Nederland heeft de Hoge Raad in 1995 (in de zaak tegen Siegfried Verbeke) bepaald dat onderwijsmateriaal waarin de gaskamers ontkend worden valt onder het discriminatieverbod en dus strafbaar is volgens de artikelen 137c en 137e van het Wetboek van Strafrecht. Regelmatig wordt door het Meldpunt Discriminatie Internet tegen bepaalde uitingen van revisionisme op internet opgetreden. In 2009 stelde de (toenmalige, OM) fractieleider van de VVD Mark Rutte voor de ontkenning van de Holocaust in principe toe te staan onder de vrijheid van meningsuiting, wat tot wijdverbreide kritiek leidde." (https://nl.wikipedia.org/wiki/Holocaustontkenning)

Woessie
Woessie20 dec. 2019 - 9:10

Om een eenmalige opmerking zo'n heisa te maken om maar geen gevoelens te kwetsen moet je ook wel triest zijn. Alles moet tegenwoordig bekleed worden met rubbertegels. Niemand kan meer iets hebben. Alles moet worden verboden wat gevoelentjens kan krenken. Nederland is afgegleden van een vrij land naar een regeltjesland. En ja: dat is het linkse totalitaire gedachtegoed. Alle macht naar de overheid. De burger aangelijnd.

2 Reacties
Karingin
Karingin20 dec. 2019 - 9:39

Het is geen eenmalige opmerking.

Paul250371
Paul25037120 dec. 2019 - 10:18

En ja: dat is het linkse totalitaire gedachtegoed. Alle macht naar de overheid. De burger aangelijnd. Je gejammer slaat kant nog wal aangezien de regeltjescultuur alleen maar door rechtse kabinetten is gemaakt. En het verkleinen van de overheid is ook zo een rechtse farce. Ze verkleinen de overheid als het de burger moet steunen of helpen. Bij het afluisteren en bewaken en het inpikken van vrijheden van de burger is de overheid nog nooit zo NSB groot geweest.

WillemVanWanorde
WillemVanWanorde20 dec. 2019 - 9:00

En of er overeenkomsten zijn! Toen verdwenen er miljoenen levende wezens in de gaskamer en nu ook; miljoenen varkens, kippen noem maar op een holocost van de dieren.

vdbemt
vdbemt20 dec. 2019 - 8:58

Goede actie van Ascher. Het maakt heel duidelijk waar partijen, mensen, staan.

4 Reacties
Kaviaar2
Kaviaar220 dec. 2019 - 9:38

Deze verklaring betekent dus ook dat zijn partij geen banden meer mag onderhouden met Hamas. Maar dat zal hij wel niet bedoeld hebben, de hypocriet.

Norsemen
Norsemen20 dec. 2019 - 11:54

Banden onderhouden met Hamas? Geen idee waar je dat vandaan haalt maar als je een voorbeeld wilt hebben van wat Asscher bedoelt denk ik dat het kopje koffie drinken van Baudet met JM Le Pen een goede is. Maar dat zal jij dan wel weer niet bedoelt hebben, toch?

LaBou
LaBou 20 dec. 2019 - 12:33

Kaviaar weet natuurlijk ook wie dat zegt. Hij kan dus, voordat hij verder gaat, eerst kijken naar meer betrouwbare bronnen.

Proletarier
Proletarier20 dec. 2019 - 13:29

@ Kaviaar Wanneer heft Asscher ooit gezegd achter Hamas te staan? Uit je opmerking sijpelt een enorm pro Israel standpunt door...

Gi Raf
Gi Raf20 dec. 2019 - 8:51

Nogal kwalijk toneelspel voor de buhne van PvdA Asscher om de boeren te framen als antisemitisch. Hoe moeten we dat zien op een schaal van zeg het antisemitisme van PVV Wilders tot en met Labour Corbyn. Je kan de boeren mogelijk van veel zaken betichten maar toch niet dat ze antisemitisch zijn. Blijkbaar is er bij sociaal-democraten c.s. niet veel meer nodig dan 1 ongelukkig geplaatste domme godwin (vragen om niet weg te kijken van een probleem) om een hele bevolkingsgroep te demoniseren. Als dat zo in het straatje van sociaal-democraten c.s. te pas komt. Intussen voelen veel onderwijzers zich steeds meer geremd om de Holocaust nog voor het voetlicht te brengen bij de multiculturele jeugd. Doe daar eens wat aan PvdA Asscher, pak het kwaad bij de wortel aan in plaats van boeren onheus te bejegenen. https://www.ad.nl/binnenland/holocaust-les-bullshit-zeggen-de-leerlingen~a3fc608a/?referrer=https://www.google.com/

7 Reacties
Karingin
Karingin20 dec. 2019 - 9:39

Zegt de kampioen belachelijke frames. En het gaat niet om 1 ongelukkige uitspraak mafkees, het geboerte staat voor de volle 100% achter de stelling dat ze behandeld worden als de joden in WOII.

Paul250371
Paul25037120 dec. 2019 - 10:47

"Nogal kwalijk toneelspel voor de buhne van PvdA Asscher om de boeren te framen als antisemitisch." Over framen gesproken. "waarin het kabinet wordt opgeroepen om niet om tafel te gaan zitten met personen of organisaties die de Jodenvervolging en Holocaust bagatelliseren. " Waar zie jij het woord "boer'? Jij freemt, jij stelt ongefundeerd dat de PVDA vindt dat Boeren antisemitisch zijn. "Blijkbaar is er bij sociaal-democraten c.s. niet veel meer nodig dan 1 ongelukkig geplaatste domme godwin (vragen om niet weg te kijken van een probleem) om een hele bevolkingsgroep te demoniseren." Gelul, je moet jouw wensgedachten (framen van de PVDA met leugens) niet verwarren met het voorstel van Asscher. "Intussen voelen veel onderwijzers zich steeds meer geremd om de Holocaust nog voor het voetlicht te brengen bij de multiculturele jeugd." Niets zeggend hetze artikel uit het AD. Er zullen best leraren zijn die geen knip voor de neuswaard zijn en zich laten intimideren door hun leerlingen die zo de lesstof bepalen maar het frame "veel" onderwijzers komt van jou.

Gi Raf
Gi Raf20 dec. 2019 - 10:54

Heel onredelijk Karin om nu, in de voetsporen van PvdA Asscher, te framen dat alle boeren van mening zijn dat ze net zo behandeld worden als de Joden in WO2. De gewraakte Godwin uitspraak van 1 boer vraagt niet meer dan niet weg te kijken van stikstofproblemen die ze opgelegd krijgen door machthebbers. Dat is toch van een heel andere orde dan bijvoorbeeld lieden die de Holocaust ontkennen en hun kinderen dat ook leren, Joden kunnen niet over straat zonder bang te zijn aangevallen te worden (niet door boeren verzeker ik je Karin), Joodse graven beklad of omver getrokken etc. etc. Dat populisten helemaal goedkoop los gaan op boeren is intussen wel duidelijk. Maar waar is de rede gebleven? Die is er gewoon niet meer met lieden als PvdA Asscher c.s. Terwijl juist PvdA Asscher zou moeten weten waar mensen toe in staat zijn als machthebbers dreigen hun eigen familie onder te schoffelen. Dan kijken ze weg, zelfs als dat betekent ze moeten meewerken aan het afvoeren van anderen.

LaBou
LaBou 20 dec. 2019 - 12:36

"Heel onredelijk Karin om nu, in de voetsporen van PvdA Asscher, te framen dat alle boeren van mening zijn dat ze net zo behandeld worden als de Joden in WO2." Langnek, dat stelt helemaal niemand. Jij bent degene die zegt dat anderen dat doen. Kortom, in plaats van je gebruikelijke geblaat kom je maar eens met onderbouwde bewijzen van je onnozele getoeter.

Karingin
Karingin20 dec. 2019 - 12:43

Ik zeg niet “boeren” maar geboerte. Daarmee bedoelen we FDF, die 100% achter de uitspraak staat. Je bewijst opnieuw je frame-kampioenschap.

OlavM
OlavM22 dec. 2019 - 0:18

@ Gi Raf: Je kletst uit je lange nek dat het een aard heeft. En zuigt uit je dikke duim. Asscher -en met hem de overgrote meerderheid van de Tweede Kamer- heeft gelijk: het geeft geen pas dat het kabinet overleg voert met een organisatie als FDF, die niet alleen voortdurend grenzen overschrijdt (waartegen overigens grotendeles niet wordt opgetreden), maar ook nog een zeer kwalijke uitspraak van een leider, waarin een kwetsende vergelijking met joden wordt gemaakt en de holocaust wordt gebagatelliseerd, niet corrigeett. Want ook nog dit laatste is het geval. Het gaat dus zeker niet om "een enkele domme godwin".

OlavM
OlavM22 dec. 2019 - 0:21

Herstel: -"grotendeles"= grotendeels (6e regel) -"corrigeett"= corrigeert (9e regel)

Norsemen
Norsemen20 dec. 2019 - 8:46

Natuurlijk hebben de PVV en FvD er geen probleem mee, deze partijen bestaan immers uit domme, asociale idioten.

1 Reactie
Paul250371
Paul25037120 dec. 2019 - 10:48

En antisemieten.

Proletarier
Proletarier20 dec. 2019 - 8:31

Iedereen weet nu hopelijk wel dat forum het grootste tuig is wat Nederland ooit gezien heeft. Verraders van het tolerante gedachtegoed waarmee Nederland bekend is geworden in de wereld. En voor de mensen die zeggen dat ik niet tolerant ben zeg ik: Je bent niet intolerant als je intolerant bent naar intolerantie… Dat bruine volk moet op elke mogelijk denkbare (democratische) manier dwars gezeten worden...

4 Reacties
Kaviaar2
Kaviaar220 dec. 2019 - 9:42

Het grootste tuig dat Nederland ooit gezien heeft maakt zich schuldig aan kopschoppen, grootschalige criminaliteit, Joodse bewoners hun buurt uit pesten, homo's te grazen nemen, roofovervallen, plof- en ramkraken, en agressie op straat. Het FvD is daarbij vergeleken een marginaal debatclubje.

Proletarier
Proletarier20 dec. 2019 - 12:33

@ Kaviaar Het grote verschil is dat dat volk waar jij het over hebt door justitie/politie aangepakt moet worden. Dat forum schuim dankt hun macht/invloed aan het feit dat 20% van de Nederlandse bevolking donkerbruine facisten zijn. Daardoor hebben ze politieke macht en daar kan je justitie en politie helaas niet op af sturen want ze zijn democratisch verkozen door onze eigen "deplorables"... Ik heb nuul, zera, nada, noppes respect voor dit volk. Ik kijk ze met de nek aan egoistisch volk dat het is!

LaBou
LaBou 20 dec. 2019 - 12:38

Tjonge Kaviaar, je laat je hier wel heel erg kennen als groot voorstander van het aloude fascisme.

Kaviaar2
Kaviaar220 dec. 2019 - 16:25

"...dat dat volk waar jij het over hebt door justitie/politie aangepakt moet worden. " Precies het gebrek daaraan doet veel kiezers uit pure wanhoop naar FvD/PVV rennen. Ik ben geen voorstander van het aloude fascisme (dank voor de erg originele beschuldiging...), wel ben ik voor veel strenger straffen en kort houden van respectloos volk dat al tijden profiteert van zwaktes in het lieve Nederland.

Karingin
Karingin20 dec. 2019 - 8:25

Prima actie van Asscher

1 Reactie
Kaviaar2
Kaviaar220 dec. 2019 - 9:39

Er is niets prima aan.