Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Forse stijging besmettingen in Amsterdam, Halsema in quarantaine

  •  
12-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
Koningsdag 2021 in Amsterdam

© Koningsdag 2021. Het Vondelpark werd ontruimd door de oproerpolitie. De politie heeft meerdere mensen opgepakt en moest ook optreden in het stadscentrum. De rest van de stad was erg druk maar

Het aantal coronabesmettingen in Amsterdam en omstreken is flink toegenomen. Vorige week was er sprake van een stijging van 17 procent, meldt AT5. Met name in het centrum van de stad is het aantal besmettingen omhooggeschoten, blijkt uit de cijfers van de gemeente.
Mark Rutte vertelde dinsdag al tijdens de persconferentie dat er in Amsterdam na Koningsdag 17 grote besmettingsclusters waren vastgesteld. Het was die dag op sommige plaatsen erg druk in de hoofdstad.
De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema zit in quarantaine. Zij kreeg een melding van de app CoronaMelder omdat zij contact heeft gehad met iemand die besmet was. Halsema heeft geen klachten.
Hoe vaak spreek je iemand met een andere kijk op de wereld? Joop.nl, EW en Arminius willen je uitnodigen voor een wandeling of een videogesprek met iemand die over sommige zaken een andere mening heeft. Doe je mee? Beantwoord de eerste stelling hieronder. Meer lezen over De Wandeling? Klik hier. Zie je hieronder geen stelling? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
window.addEventListener('message', function (evt){ var embed = document.getElementById('mycountrytalks-embed'); var currentScrollTop = 0, newScrollTop = 0; var additionalSafeSpace = 50; if (evt.origin === 'https://app.mycountrytalks.org') { if ("wasResized" in embed.dataset) { currentScrollTop = document.documentElement.scrollTop || document.body.scrollTop; newScrollTop = currentScrollTop + embed.getBoundingClientRect().top - additionalSafeSpace; window.scrollTo(0, newScrollTop); } embed.style.height = evt.data + 'px'; embed.setAttribute('data-was-resized', 'true'); } }, false);
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.