Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Fors meer aanvragen Levenseindekliniek

  •  
12-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
euthanasie_04.jpg
Vorig jaar werden er per maand gemiddeld 19 verzoeken voor euthanasie toegekend door de kliniek. 
Het afgelopen jaar heeft de Levenseindekliniek 98 meer verzoeken voor euthanasie gehonoreerd vergeleken met het jaar ervoor. Er was ook een groei in het aantal aanvragen; in 2013 waren er 749 verzoeken en een jaar later 1035. Volgens de kliniek komt dit door de toegenomen bekendheid van de Levenseindekliniek.
De kliniek is niet onomstreden. Zo werd het in 2014 door een onafhankelijke toetsingscommissie herhaaldelijk op de vingers getikt vanwege onzorgvuldig handelen.
Cc-foto: Prescott

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

richarrd
richarrd12 feb. 2015 - 13:41

Klinkt misschien een beetje raar op het eerste gezicht in deze situatie, maar het is een goede zaak dat er meer mensen euthanasie plegen, want het betekent dat mensen die echt niet meer verder willen en kunnen eindelijk toekomt waar ze recht op hebben, een humane dood in plaats van een nachtmerrie die uiteindelijk eindigt in een horrordood.

Armagaddon
Armagaddon12 feb. 2015 - 13:41

>>> Moest onwillekeurig aan de onvrijwillige slachtoffers, vluchtelingen en doden denken..en kreeg de gedachte" >>> "So what...??"....en.....laten we hun in vrede gaan en blij zijn...met uitzondering van hun naasten.....