Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Foodwatch: Albert Heijn misleidt duurzame consument

  •  
14-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
puuroneerlijk
'Albert Heijn's puur&eerlijk is bewerkt en misleidend' ... Slechts 1 ingrediënt hoeft verantwoord te zijn
Nederlandse voedselwaakhond Foodwatch is een campagne gestart tegen het merk puur&eerlijk van Albert Heijn. Volgens Foodwatch is het merk verwarrend en misleidend voor consumenten en geeft AH geen enkele garantie over wat er in het product zit. Volgens de eigen criteria van puur&eerlijk hoeft er maar minimaal één ingrediënt van een product verantwoord te zijn. De rest bestaat vaak uit smaakversterkers, onnodig toegevoegde suikers, zout, discutabele E-nummers en dieronvriendelijk vlees.
Meike Rijksen van Foodwatch:
Al met al kunnen we concluderen dat de claim ‘puur’ voor deze puur&eerlijk producten wel erg ver gezocht is. En eerlijk is het al helemaal niet.
Volgens Foodwatch biedt Albert Heijn consumenten geen uitweg uit het woud van keurmerken, maar voegt er juist nog een verwarrende variant aan toe. 

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

omaoeverloos
omaoeverloos14 aug. 2013 - 9:50

Nee toch???

RobGeurtsen
RobGeurtsen14 aug. 2013 - 9:50

Wie gelooft die labels - zogenaamde labels? Het is een manier op per marktsegment de prijzen op te voeren. De klassieke bonus-kortingen bij AH zijn nu al vermindert tot 10% of minder, zo nu en dan een lekker 25% of incidenteler 30% korting, en intussen blijft de toegevoegde suiker en ongezond bewerkte maaltijden en ingrediënten ons verleiden. Neem nou die ozo succesvolle salades van €3,- en €5,- --- lijkt gezonder, is het niet echt en vooral veeeel duurder. Puur&eerlijk en Albert Hein, loa me nie lachuhhh

adriek
adriek14 aug. 2013 - 9:50

"... smaakversterkers, onnodig toegevoegde suikers, zout, discutabele E-nummers en dieronvriendelijk vlees" Die ingredienten staan toch hopelijk wel netjes op het etiket? Dan is het aan de bewuste consument om dat etiket te lezen en niet op het zoveelste loze keurmerk af te gaan. Bewuste consumenten deden dat toch al.

eeweew
eeweew14 aug. 2013 - 9:50

En voor je het weet denken de mensen dat bijvoorbeeld de biologische bananen toegevoegde suikers bevatten. Lekker handig dit.

johanw2
johanw214 aug. 2013 - 9:50

Tjonge zeg, zelfs E nummers. Aangezien zo'n beetje elke stof die toegelaten is een E nummer heeft zegt dat natuurlijk niks over de eventuele schadelijkheid ervan, maar dat zal de veganisten van Foodwatch natuurlijk een zorg zijn. En dan die eeuwige hetze tegen zout weer, die er voor zorgt dat ik in deze hitte haast overal extra zout op moet doen om niet flauw te worden wegens zoutgebrek. Gelukkig is het niet duur.

2 Reacties
lembeck
lembeck14 aug. 2013 - 9:50

Je kunt grofweg de nummers boven 600 beschouwen als slechte E-nummers.

lembeck
lembeck14 aug. 2013 - 9:50

Je voedsel vers kopen, zelf bereiden en geen van te voren door 'fabrieken' bereid voedsel eten en je komt al een heel eind.