Mark, zijn er vegetarische varianten? Ik eet geen vis meer, al ben ik het 100% met je eens dat anjovisjes, klein gesneden, de hele schotel van een volle smaak voorzien. Ik gebruik zelden kant en klaar maaltijden en zo. Snijd altijd alles vers. Alleen nu niet. Groenten zijn momenteel veel te duur. Vers dan. Ik koop nu diepvries en ik let bij alle groenten - alle producten trouwens - waar ze vandaan komen. Heb liever Zeeuwse uien dan uien uit Argentinië of Nieuw-Zeeland. En liever groenten uit Spanje dan uit Ethiopië vanwege de CO2 voetafdruk.
"denken werkelijk als we een pot Bertolli, Knorr of Maggi gebruiken, we de 'echte Italiaanse smaak' naar boven halen." Ik had ooit een Italiaan op bezoek, die wel even voor mij zou gaan koken. In de supermarkt aangekomen kwam hij er tot zijn stomme verbazing achter dat wat hier als B-merk voor een spotprijsje op de onderste schappen ligt bij hem in Italië als A-merk wordt verkocht. Het zijn dan meestal producten van Italiaanse fabrikanten die wij niet goed genoeg kennen waardoor ze hier als B-merk in de markt worden gezet. Dus als je dan toch voor de supermarkt gaat moet je zeker niet voor de Bertolli, Knorr of Maggi kiezen, ga voor de onderste schappen :)
Ik heb het boek gekocht. Dat wordt een heerlijke zomer , alles maken en proeven. :)
1080 Recepten is in huis en dit weekend ga ik wat leuks maken. Wie wil er komen proeven deze zomer? ( als ik een aantal recepten goed in de vingers heb en aangepast heb aan mijn smaak)
Beste Mark, Kun je mij het wetenschappelijk bewijs c.q. bronnen geven dat je van E620 ADHD, uitvalsverschijnselen of huidirritatie krijgt? Zo niet,dan is het wel een beetje triest dat jij ook al op deze manier laat blijken dat je totaal onwetend bent over e-nummers. En onjuiste informatie verspreidt.
Glutaminezuur is de precursor van zowel GABA (inhiberend) en glutamaat (exciterend). In normale hoeveelheden is glutamaat cruciaal voor hersenfuncties als leren en onthouden. Een teveel aan glutamaat vernietigt neuronen (neurodegeneratie) door overstimulatie. Interacties: Verlaagd ATP geeft verhoogde sensitiviteit van de NDMA receptor (glutamaat blokker) voor glutamaat. Een verlaagd magnesium geeft verhoogde sensitiviteit van de NDMA receptor voor glutamaat. Met andere woorden: glutaminezuur heeft onder specifieke condities een overstimulerend effect (=verlaagd trans-membraan potentiaal = overspanning in het neuron) dat tot fysieke (spierspanning!!) en/of psychische (hyperactief gedrag) expressie kan leiden. Wetenschappelijke bronnen? Ieder goed en geactualiseerd neurobiologisch standaardwerk.