Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Fok joe', Halbe Zijlstra

  •  
19-02-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
halbe2
VVD’ers Halbe Zijlstra probeert de PVV de loef af steken met het stimuleren van een negatieve houding ten opzichte van moslims. In een opiniestuk dat verscheen in Trouw  schrijft hij terrorisme en religieus extremisme niet – zoals een liberaal betaamt – toe aan individuen maar aan hele bevolkingsgroepen. Zijlstra zet Nederlandse moslims neer als onverdraagzaam en intolerant. Documentairemaker Abdelkarim El-Fassi reageert op zijn Facebook met krachtige woorden op de boodschap van verdeling. De hele post is hieronder te lezen.
“Beste Halbe Zijlstra,
Laat ik gewoon beginnen met een grote fok joe. Want blijkbaar is schreeuwen en beledigen dé manier om de aandacht te krijgen. Althans, daar heeft het alle schijn van.
Nou nu ik de aandacht heb.
Ik wil reageren op uw uitspraken over de instroom van nieuwe moslims in Nederland. Want ik ben het product van een islamitische migrant die hier in de jaren 70 kwam. Volgens u alleen voor het geld. Niet voor de vrijheid. Niet voor de vrijheid om zijn kinderen op te laten groeien in een land met kansen. Nee, in uw ogen zijn mijn ouders profiteurs met de islam als enige richtlijn in hun leven. Ze hebben in uw ogen schijt aan de rechtsstaat, ook al hebben ze nog nooit in hun leven de wet geweld aangedaan.
U heeft het ook over nieuwe moslims. Uit oorlogsgebieden. Over het ‘feit’ dat ze hun intolerantie zouden importeren. Dat ze uw vrouwen verkrachten. Dat ze hier alleen maar komen voor borstvergrotingen. En dat daardoor uw Nederlandse rechtsstaat in gevaar is. En dat het moet stoppen.
Hoe ironisch is het om uitgerekend een VVD’er te horen spreken over gevaren voor waar we in Nederland voor staan. Tolerantie. Vrijheid. Onze manier van leven zou onder druk staan. Was het niet uw partij die de verzorgingsstaat afbreekt. Ouderen laat baden in hun eigen pis. Was het niet uw partij die het vrijwel onmogelijk maakt voor mensen uit de lagere sociale klasse om te studeren en ze voor de rest van hun leven opzadelt met een schuld. Was het niet uw partij die voor marktwerking is in alle lagen van de samenleving, waardoor mensen straks geen vrijheid meer hebben om te kiezen door wie ze zich laten genezen. Dat was geen Syriër. Of Marokkaan. Dat waren de keuzes van witte mannen zoals u.
U, beste Halbe Zijlstra, bent geen verdediger van de Nederlandse rechtsstaat. U gelooft niet in gelijkwaardigheid, want dat zou u elke angst of haat hetzelfde behandelen. U bent daarentegen een angstmakelaar, zoals we ze tegenwoordig veel zien. U probeert, met de verkiezingen in het vooruitzicht, Wilders te imiteren zodat u hopelijk ook nog wat stemmen kunt redden. En dat doet u over de rug van mensen die hun leven riskeren omdat ze willen wat wij hebben. U doet dat over de rug van mijn ouders die op hun laatste benen staan, en deze vieze steek in de rug niet verdienen. Zij zijn geen gevaar voor de rechtsstaat. U bent een gevaar. Want u wilt de grondwet aanpassen om grote groepen die u minderheden noemt: te pakken. U creëert een tweedeling door een wij en zij in stand te houden. Want ik ben volgens u geen onderdeel van het Nederlands DNA. Ik ben schijnbaar de zoon van een profiteur.
U heeft het bovendien geen moment over de ‘wilden’ die op u lijken. Die AZC’s bestormen en raadsvergaderingen onmogelijk maken. Die varkenskoppen neerleggen bij moskeeën. U rept geen woord over ‘wilden’ die stenen gooien door ruiten in Steenbergen, van mensen die niemand kwaad hebben gedaan. Waarom niet? Omdat zij meer op u lijken dan op ‘ons’, U houdt uzelf de illusie voor dat het gevaar voor de rechtsstaat slechts van buitenaf komt.
De grondwet is er zodat ‘wij’ beschermd worden voor de tirannie van de meerderheid. Zodat de staat zich niet met Kerk bemoeit. En andersom. Die moeten we koesteren en beschermen. Het is bijzonder dat een zoon van een ‘wilde’ u een lesje grondwet geeft.
Als dat de toegevoegde waarde is van de instroom van moslims – dat ze Nederland duidelijk moeten maken hoe de rechtsstaat werkt en deze ook meer beschermen dan u doet – nou dan open ik graag de poorten van Nederland. Laat ze dan maar komen.
Als we daar de Nederlandse rechtsstaat mee kunnen redden..”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.