Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Finnen houden vast aan Grieks onderpand

  •  
25-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fin_300_01.jpg
Socialistische minister van Financiën: eis al weken bekend
Finland blijft een onderpand eisen in ruil voor een extra lening aan de in financiële nood verkerende Griekse overheid. Dat werd vandaag nog eens bevestigd door de Finse minister van Financiën Jutta Urpilainen, tevens voorzitter van de sociaal-democratische SDP.
Trouw schrijft: 
Finland wijkt niet in het eisen van extra zekerheden voor EU-leningen aan het noodlijdende Griekenland. Dat heeft de Finse minister van Financiën, Jutta Urpilainen, vandaag gezegd volgens de nationale omroep Yle tijdens de zomerbijeenkomst van de parlementsfractie van haar sociaal-democratische partij. Volgens de bewindsvrouw weten de overige eurolanden sinds juli van de Finse eisen en is het ‘aan alle EU-lidstaten om een werkend model te bedenken dat door alle partijen wordt goedgekeurd’. 
Vorige week stelde de Finse premier ook al dat de eis op tafel blijft liggen. De affaire is extra pijnlijk voor Nederland. Het kabinet bleek eerst niet op de hoogte van de eis, na het bekend worden riep premier Rutte onkundig van de afspraken ‘dat Nederland dan ook een eiland wil’ en later verklaarde minister De Jager dat er helemaal geen deal was.
cc-foto: Demarit
Zorg dat je het altijd weet: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.