Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Finland opent honderden nieuwe schietbanen als voorbereiding op een mogelijke Russische invasie

  •  
19-02-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
12302 keer bekeken
  •  
ANP-466368664

Finland is voornemens meer dan driehonderd nieuwe schietbanen te openen, om burgers aan te sporen schietlessen te nemen om die zo nodig toe te passen op een Russisch invasieleger. Sinds het Scandinavische land dat een grens van 1.330 kilometer deelt met Rusland zijn wens kenbaar maakte om NAVO-lid te worden, wat vorig jaar ook gebeurde, wordt het vanuit het Kremlin bedreigd.

Sinds Rusland Oekraïne binnenviel zijn de aanmeldingen voor schiettrainingen verdubbeld. Ook is er een sterke toename te zien in het aantal aanvragen voor wapenvergunningen.  

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Defensie vindt de Finse overheid het belangrijk dat mensen de vaardigheden die ze bij hun trainingen leren, ook kunnen bijhouden. Vandaar dat het wil voorzien in honderden nieuwe schietbanen. Het nieuwste NAVO-land Finland heeft naast ongeveer 280.000 officiële krijgsmachtsleden nog een aanzienlijke hoeveelheid reservisten. Uit een onderzoek uit 2022 bleek dat 83 procent van de Finnen bereid is de wapens op te nemen als het land wordt binnengevallen door een agressor.

Meer over:

actueel, finland, rusland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.