Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Finland geeft stiekem onderwijs aan kinderen Syriëgangers in kamp

  •  
27-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
SYRIA - CONFLICT - IS - KURDS

© A picture taken at the Kurdish-run al-Hol camp, which holds relatives of suspected Islamic State (IS) group fighters in the northeastern Hasakeh governorate, shows families preparing for thei

Finland geeft afstandsonderwijs aan Finse kinderen die in het Syrische kamp Al-Hol zitten. Via WhatsApp ontvingen in totaal 23 kinderen lesmateriaal, onthulde de krant Helsingin-Sanomat dit weekend. Ook maakten de Finse autoriteiten virtuele doktersbezoeken mogelijk via de chat-app.
In het kamp Al-Hol zitten meer dan 60.000 familieleden van mannen die banden hebben met de terreurorganisatie ISIS. Finland heeft twee derde van alle bewoners met een Finse nationaliteit gerepatrieerd, maar er verblijven nog altijd Finse kinderen in het kamp.
Het onderwijs aan de Finse kinderen gebeurde zonder medeweten van de Koerdische autoriteiten, die de scepter zwaaien in het kamp. Officieel is het in het kamp niet toegestaan om een mobiele telefoon te hebben.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (9)

Greendutch
Greendutch28 sep. 2021 - 18:36

als kinderen op moeten groeien tot fatsoenlijke volwassenen dan zulke ze fatsoenlijk moeten behandelen. zij hebben niet de keuze van hun ouders gemaakt, hierin moeten ze begeleidt worden, leren wat daar verschillend in is. de Finse regering neemt verantwoordelijkheid, tenminste voor de kinderen.

dirk den boer
dirk den boer27 sep. 2021 - 21:49

Net naar het program van Sinan Can zitten kijken over de kampen van Syrie, gesprek met Nederlandse , zonder gezichtsbedekking, ze is door veel ellende gegaan, en op dat pad terecht gekomen door lezing van verkeerde literatuur, in Saudi Arabie gedrukt en vertaald in Nls(?). Ze leek me vrij intelligent, ik kon het goed volgen waar ze doorheen had moeten gaan, ze pleitte vooral voor een fatsoenlijke opleiding en toekomst voor haar 2 kinderen, en wilde haar proces en evt straf in NL best ondergaan. Ijzersterk programma van Sinan. Spijt en afkeuring waren bij de anderen totaal afwezig, geen vinger onder te krijgen, discussie is machteloos bij de echt radicalen....Je zult toch betrokken zijn in een proces om zulke figuren toch te deradicaliseren, onbegonnen werk lijkt me.

1 Reactie
Norsemen
Norsemen28 sep. 2021 - 7:26

Het feit dat ze ooit geradicaliseerd zijn geeft al aan dat het geen onbegonnen werk is.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -27 sep. 2021 - 18:04

Gebeurt in Nederland ook , en daarenboven medische hulp. Ere wie ere toekomt.

Norsemen
Norsemen27 sep. 2021 - 15:30

Heel goed van Finland, daar kan Nederland een voorbeeld aan nemen.

1 Reactie
Frans Kwakman
Frans Kwakman28 sep. 2021 - 8:29

We zijn het vaak oneens maar nu ben ik het hier mee eens. Kinderen moeten niet de dupe worden van hun ouders.

LeftFuturist
LeftFuturist27 sep. 2021 - 15:16

Kijk, daarom moeten er ook gewoon vrijstaten komen waar de soevereiniteit bij de asielzoekende landen ligt! Zo;n kamp ontwikkelt zich niet. De tijdelijkheid straalt er vanaf.

2 Reacties
rvb2
rvb227 sep. 2021 - 17:04

Dus je komt als vluchteling weer aan in een kamp dat geregeerd wordt door een land dat je net ontvlucht bent? Wat een prima idee. Allergiewaarschuwing Dit bericht kan sporen sarcasme bevatten

LeftFuturist
LeftFuturist27 sep. 2021 - 19:47

@rvb Heel scherp, heel scherp ware het niet dat asielzoekende landen niet bestaan en er toen al een lampje had moeten branden. Waarbij ik een nieuwe term introduceer waarbij landen opzoek gaan naar asielzoekers. Maar blijkbaar wilde jij de langere versie voor het abn.