Joop

Filmopnames stilgelegd wegens grensoverschrijdend gedrag Bill Murray

  •    •  
01-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5900 keer bekeken
  •  
ANP-446191384

De productie van de nieuwste film met Bill Murray is stilgelegd, vanwege grensoverschrijdend gedrag van zijn kant richting een vrouw op de set. Dat heeft de acteur zelf laten weten. Het gedrag leidde tot een officiële klacht van de vrouw. Murray zelf spreekt van “een meningsverschil”, voor de studio was de klacht reden om de opnames voorlopig te staken. 

Wat zich precies op de set van de nieuwe film Being Mortal heeft afgespeeld is onduidelijk. Ook is de identiteit van de vrouw niet bekend. ‘Ik dacht dat ik iets grappigs deed, maar zo werd het niet opgevat,’ verweert Murray zich. Volgens hem wil de studio simpelweg alles juist doen en zijn de opnames tijdelijk stilgelegd zodat uitgezocht kan worden wat er exact gebeurde. 

"Het is een leerschool voor me geweest", zegt de 71-jarige Murray. “De wereld is anders dan toen ik een klein kind was. Wat ik als klein kind altijd grappig vond, is niet per se hetzelfde als wat nu grappig is. Dingen veranderen en de tijden veranderen, dus het is belangrijk voor mij om daar nu achter te komen.”

Daaraan voegde hij toe: “Een hond die geen nieuwe trucjes kan leren is een trieste hond. Ik heb geen enkele intentie die trieste hond te zijn.’ Volgens Murray zijn hij en de vrouw in gesprek en is er wederzijdse waardering voor elkaars werk.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Volrin
Volrin2 mei 2022 - 8:50

"en is er wederzijdse waardering voor elkaars werk." Vind ik altijd zo'n holle frase.

Beisser
Beisser1 mei 2022 - 22:10

Alweer grote ophef over “(seksueel) grensoverschrijdend gedrag” . Geweldig! Al die vrouwen hebben volkomen gelijk met hun klachten en de daders moeten aangepakt worden. Sta ik helemaal achter. Maar het is niet meer dan symptoombestrijding. Een pilletje om de pijn te stillen terwijl er antibiotica nodig zijn om de achterliggende ziekte te bestrijden. Wanneer wordt nou eindelijk het achterliggende probleem benoemd en aangepakt: De misselijkmakende misogyne machomentaliteit waar veel te veel mannen aan lijden. De non-empathische minachting waarmee ze vrouwen tegemoet treden. Het volslagen gebrek aan respect voor de integriteit van vrouwenlichaam. Deze mentaliteit is de basis en de kern van het probleem. Een probleem dat veel breder is en veel dieper gaat dan alleen dat seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit is wat aangepakt moet worden. Al van kindsbeen af aan

Andreas4
Andreas41 mei 2022 - 19:50

Ach, heeft Murray ook iets met een kaars geprobeerd?

WillemdeGroot
WillemdeGroot1 mei 2022 - 13:36

Elke vergelijking gaat mank. Dat vrouwen meer in het geweer komen tegen ongewenst/grensoverschrijdend gedrag is een enorme vooruitgang in beschaving. En dat daar meer openheid en over is en veel meer aandacht in de media komt, eveneens. Opvallend. De 70+er gaat nog verder terug in zijn beleving dan die andere: 'De wereld is anders dan toen ik een klein kind was.'.....

3 Reacties
Y-Line
Y-Line1 mei 2022 - 15:26

Het lastige is dat ongewenst gedrag in zekere mate iets subjectiefs is, en dat het resultaat van een melding bijna altijd resulteert een in een kapot imago of vernietigde carriere (zie Johnny Depp, Gerrit van de Kamp). Daar wil ik uiteraard niet zeggen dat mensen geen melding moeten maken, integendeel.. dat moet iedereen gewoon zeker doen! Ik vind het gewoon erg lastig dat complete levens, imago's en carriere's in een zo keer kapot worden kunnen gemaakt.

Martin van der Linde
Martin van der Linde1 mei 2022 - 20:31

Y-Line, het houdt op subjectief te zijn als de ander zegt dat je er mee op moet houden. Doorgaan betekent dat er veel meer vernietigd wordt dan de goede naam van de dader.

Beisser
Beisser1 mei 2022 - 21:43

Maar hij is tenmimste bereid er lering uit te trekken. Dat zie ik 'die andere(n)' nog niet doen: “Een hond die geen nieuwe trucjes kan leren is een trieste hond. Ik heb geen enkele intentie die trieste hond te zijn.