Joop

Filipijnse president 'grapt' dat soldaten drie vrouwen mogen verkrachten

  •    •  
26-05-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
188 keer bekeken
  •  
PHILIPPINES DUTERTE MARTIAL LAW

© 2017-05-24 17:54:01 epa05985975 Philippine President Rodrigo Duterte looks on at the Manila International Airport in Pasay City, south of Manila, Philippines, 24 May 2017. Philippine Presiden

De Fillipijnse president Rodrigo Duterte zei vrijdag in een toespraak dat zijn soldaten tot wel drie vrouwen per stuk mochten verkrachten. Deze hatelijke grap maakte hij in het kader van zijn nieuw ingevoerde krijgswetten. Duterte probeerde met de opmerkingen over het verkrachten van vrouwen zijn soldaten op een militaire basis een hart onder de riem te steken.
‘Voor deze krijgswet en de gevolgen van deze krijgswet, ben ik, en ik alleen verantwoordelijk. Doe gewoon je werk. Ik zal met de rest omgaan,’ zei hij.
"Ik zal de gevangenis voor je in gaan. Als je er drie verkracht, zal ik zeggen dat ik het gedaan heb."
Duterte won de verkiezingen van afgelopen jaar ruim door zichzelf te presenteren als iemand die ‘de gewone man’ begrijpt. Tijdens zijn verkiezingscampagne pochte hij dat hij twee maîtresses had, maar dat de belastingbetalers daar geen last van zouden hebben als hij president zou zijn, omdat hij ze alleen maar naar goedkope hotels meenam om seks met ze te hebben.
De Filipijnse president is al vaker in opspraak gekomen vanwege zijn seksistische uitspraken. Vorig jaar April ontstond er nog een internationale diplomatie rel toen hij zei dat hij een Australische missionaris, die tijdens rellen in de Filipijnse gevangenis was vermoord, ook graag had willen verkrachten:
"Toen ze ze naar buiten brachten, zag ik haar gezicht en dacht ik: ‘Zoon van een hoer. Wat zonde. Ze hebben haar verkracht, ze zijn allemaal in de rij gaan staan. Ik was boos dat ze verkracht was, maar ze was zo mooi. Ik dacht, de burgemeester had als eerste moeten gaan.’"
De Australische en Amerikaanse ambassades spraken hun afkeur uit, waarop Duterte woedend reageerde dat zijn uitspraken uit hun verband waren gerukt.
Voor wie zich afvraagt hoe serieus de ‘humor’ van Duterte genomen moet worden: tijdens zijn verkiezingscampagne grapte Duterte dat zijn kiezers maar beter begrafenisondernemingen konden openen, omdat hij ze zou vullen met lijken van zijn ‘war on drugs’.
Die oorlog kwam er, en heeft ondertussen al duizenden doden geëist.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (21)

nieko47
nieko4728 mei 2017 - 7:08

Hij heeft gezegd dat hij achter zijn mensen staat en dat hij ze zal steunen. Zelfs als ze 3 vrouwen verkrachten. Dat is onsmakelijk inderdaad, maar iets anders dan toestemming verlenen. Waarom worden alleen deze uitspraken uitgemeten? Geen woord lees je over de noodtoestand in Mindanao en de succesvolle aanpak van een aan IS gelinkte groep. Voor de inwoners van Mindanao is Duterte een held omdat hij eindelijk deze terroristen aanpakt.

3 Reacties
L.Brusselman
L.Brusselman28 mei 2017 - 10:10

Ach de ene psychopaat wordt door onbenullen vereerd omdat ze denken dat hij terroristen zou aanpakken. De andere psychopaat wordt opgehemeld omdat hij van die mooie autowegen aanlegt.

Robbels
Robbels29 mei 2017 - 8:56

Zo heel moeilijk is het toch niet om te beseffen dat als iemand zegt: zelfs als je 3 vrouwen verkracht dan sta ik achter je; dat er dan mensen zijn die vinden dat ze een vrijbrief krijgen om 3 vrouwen te verkrachten? Verder is het prima mogelijk voor een president om een aan IS gelinkte groep aan te pakken op Mindanao zonder dit soort rare uitspraken te doen.

Cliff Clavin
Cliff Clavin29 mei 2017 - 12:15

@ Robbels - ik voeg hieraan toe: IS is berucht wegens massamoord en verkrachting van gevangen vrouwen Duterte is berucht wegens massamoord en het aanmoedigen van het verkrachten van vrouwen. Ik zie geen verschil. Dus ontgaat me het argument van N totaal.

Cliff Clavin
Cliff Clavin27 mei 2017 - 17:45

'Vertalingsproblemen', 'verkeerd overgekomen', of nog erger: 'ironie' - waar doet me dit aan denken? Ah, ik heb het. Freddie Teeven, onze geliefde krijmfijter, die beriep zich daar ook op toen hij ons meende te moeten bijbrengen dat hij 'het allemaal niet letterlijk bedoeld had', in dat recente en geruchtmakende interview. Nadat hij eerder gemeld had dat dat vraaggesprek zo niet plaatsgevonden had. Rechts, eerlijkheid, en waarheid, dat is altijd een extreem moeilijke combinatie. Of is het een onmogelijkheid?

2 Reacties
Chupacabra2
Chupacabra229 mei 2017 - 11:52

wat een vreemde aaneenschakeling van conclusies. Maduro van Venezuela is links, wat vindt u van zijn beleid?

Cliff Clavin
Cliff Clavin29 mei 2017 - 15:02

@ Chupacabra - ik heb erg mijn best gedaan, wel vijf minuten lang. Wat hebben Maduro en Venezuela te maken met mijn messcherpe analogie inzake Duterte en diens apologieën achteraf, en Teeven, die precies hetzelfde mechanisme van argumenteren hanteert? Zoals Amerikanen zeggen: 'my brain hurts'.

L.Brusselman
L.Brusselman27 mei 2017 - 11:03

Zijn er nog idioten die die smeerlap het voordeel van de twijfel gunnen? Het is een psychopaat,dat moge nu wel duidelijk zijn. We leven in gevaarlijke tijden,er komen steeds meer van dit soort gekken aan de macht.

2 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin27 mei 2017 - 11:37

Die idioten zijn er - mensen als Duterte en zijn soortgenoten zijn er altijd geweest. Het lukt menselijke gemeenschappen doorgaans redelijk om ze daar te houden waar ze dienen te zijn. De ellende ontstaat als ze macht verwerven; dat gebeurt altijd als ze met hun satanische charisma genoeg anderen kunnen verenigen, en achter zich krijgen. Er zijn zelfs op Joop.nl mensen die hem op zijn minst het voordeel van de twijfel geven. Ik denk dat dit een van de grootste problemen wereldwijd is, anno 2017. Het abnormale is normaal geworden, het ondenkbare denkbaar. Dagelijks schrik ik van de manier waarop heel veel mensen hun ware aard blootgeven. Door aan zieke verkrachters, folteraars, en moordenaars openlijk steun te betuigen. Zijn deze mensen vaders, moeders, broers, zussen? Dan is er reden tot grote vrees.

RU486
RU48627 mei 2017 - 14:11

..Zijn er nog idioten die die smeerlap het voordeel van de twijfel gunnen?. Donald 'Duck' Trump

Inspector Gadget
Inspector Gadget27 mei 2017 - 10:29

Ik heb wel vaker gezien dat wij buitenlandse uitspraken compleet verkeer vertaald werden. De reden dat je veel buitenlandse moppen niet kunt vertalen is omdat sommige woorden een andere betekenis krijgen als je ze achter elkaar zet. Eerst ga ik uitzoeken wat hij gezegd heeft en wat de Filipijnse bevolking eronder verstaat. Pas als de Filipijnse bevolking het ook zo ziet ben ik bereid dit te geloven.

3 Reacties
L.Brusselman
L.Brusselman27 mei 2017 - 11:26

Ah een idioot die de smeerlap het voordeel van de twijfel gunt,ongelooflijk maar waar ze zijn er nog.

Poezenmens
Poezenmens27 mei 2017 - 13:46

Vandaag stond er een onthutsend artikel in de Volkskrant over de kwaadaardigheid en beestachtigheid van Duterte en zijn doodseskaders. De moeite waard om het eens te lezen. Misschien komt u dan tot een andere conclusie. http://www.volkskrant.nl/buitenland/iedere-filipijn-vreest-dutertes-doodseskaders~a4497304/

RU486
RU48627 mei 2017 - 14:14

Ik heb wel vaker gezien dat wij buitenlandse uitspraken compleet verkeer vertaald werden. Wij?!

RU486
RU48627 mei 2017 - 6:02

Duterte denkt nadat Trump hem een prima leider heeft genoemd dat hij zich nu gesteund door diezelfde Trump, echt alles kan permitteren.

Ver Bazing
Ver Bazing26 mei 2017 - 22:50

Wat een walgelijke macho uit dit Aziatische en in naam overwegend katholieke land. Eens te meer toont deze smakeloze 'schietmaniak' aan dat wat ik altijd al dacht. Nl. dat nu wereldwijd dergelijke alfa-'beesten' het goed doen vooral agv van de onmetelijke angst van veel mannen (neen, niet alleen de zog boze witte) voor hun verlies aan maatschappelijke invloed en aan mannelijkheid. Recentelijk is er bijv, het geval van een Republikein in de VS die ondanks dat hij geweld had gepleegd tegen een journalist toch tot een publiek ambt verkozen werd. Zijn aanhangers vonden dat de journalist door niet terug te vechten gebrek aan 'mannelijkheid' hadden getoond (naam recente bron -krant on line- helaas vergeten). Bovenstaande is in mijn ogen een duidelijk wereldwijde sociaal-culturele onderstroming al lijkt het op het gezicht soms een protest tegen armoede, onderontwikkeling en onderdrukking Het is voor alles het wereldbeeld van de vechtmannetjes die niet vies zijn van geweld (waaronder verkrachting van vrouwen) waar het maar mogelijk is. En natuurlijk bevinden zich rond deze vechtersbazen ook 'groupies'. Dat is altijd al zo geweest en zal altijd ook zo blijven (instinct en nog zo wat, snapt u?). Juist omdat het wereldwijd plaatsvindt en zich als pro-verworpenen der aarde voordoet is het zo verneukeratief en moeilijk met democratische en rechtsmiddelen te bestrijden. Voor het hedendaagse maatschappelijk betrokken feminisme is er nog een wereld aan beschaving te winnen!

JanB2
JanB226 mei 2017 - 22:06

Grab 'm by the pussy zogezegd. Soort zoekt soort.

Karingin
Karingin26 mei 2017 - 20:13

Gelukkig is er al een aanklacht ingediend bij het Internationaal Strafhof, door de dappere senator Antonio Trillanes. Al zal dat voorlopig weinig uitmaken voor de situatie in het land. 80% van de bevolking staat nog steeds achter hem, want die hebben nog niet aan den lijve ondervonden dat je zo maar "collateral damage" kan worden, of 1 van je naasten. Wat ze ook nog niet inzien is dat nu de criminaliteit misschien daalt, maar dat de armoede niet wordt aangepakt en ze dus over een jaartje of 10 weer met exact dezelfde problemen zullen kampen. Triest, maar waar.

1 Reactie
Martin108
Martin10827 mei 2017 - 8:14

Als je alle armen mensen afknalt is er toch geen armoede meer...

Juppé🎗
Juppé🎗26 mei 2017 - 19:32

Zullen we hem maar in het rijtje Trump, Putin, Un, Erdogan etc bijschrijven? Ik ben zo blij met Macron. Ik snap ook niet meer dat ik niet blij met Hollande was.

1 Reactie
L.Brusselman
L.Brusselman27 mei 2017 - 11:27

Vergeet Netanyahou niet