Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Filipijnse president Duterte wil ongevaccineerden opsluiten

  •  
08-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
412 keer bekeken
  •  
duterte
De populistische Filipijnse president Rodrigo Duterte pakt de coronacrisis al vanaf het begin op geheel eigen wijze aan. Pleitte hij er eerder voor om lockdown-ontduikers dood te schieten en je mondkapje te desinfecteren met diesel , nu wil hij ongevaccineerden opsluiten als zij zich niet houden aan de verplichting om thuis te blijven.
De Filipijnen hebben, net als andere landen te maken, met een snelle stijging van het aantal Omikron-besmettingen, meldt Al-Jazeera. Het percentage positieve testen, zit boven de 40 procent. Met name rond de hoofdstad Manilla worden veel infecties gemeld.
In een poging de besmettingen af te remmen, hebben de Filipijnse autoriteiten nieuwe maatregelen afgekondigd. Ongevaccineerden moeten thuis blijven, en mogen alleen naar buiten om essentiële boodschappen te kopen of om te sporten.
Er bestaat geen vaccinatieplicht op de Filipijnen. Minder dan de helft van de bevolking is volledig ingeënt. Een “schokkend” laag percentage, meent Duterte.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.