Joop

Filip Dewinter vindt nieuw dieptepunt

  •  
14-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
dewinter
Filip Dewinter heeft weer eens voor ophef gezorgd. Zijn uitspraak ‘over twee generaties zal de burgemeester van Antwerpen een Marokkaan, een Turk of een neger zijn’ zorgde in het Belgische parlement voor veel afkeurende reacties. Terwijl de extreemrechtse politicus werd uitgejouwd, deed Kamervoorzitter Siegfried Bracke een poging de rust te herstellen. Het in Kameroen geboren parlementslid Joël Njengo (N-VA) reageerde op Twitter zeer gevat:
Wellicht was het een wanhoopsdaad van Dewinter, die zijn partij steeds verder weg ziet zakken. Bij de federale verkiezingen van 2014 verloor zijn Vlaams Belang negen zetels, waardoor de partij nog maar drie zetels bekleedt. Na een recordwinst van 18 zetels in 2003 lijkt het einde van de door controverses geplaagde partij dan ook aanstaande.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (59)

geronimo3
geronimo316 jun. 2018 - 12:34

De Rotterdamse burgervader doet het niet zo slecht volgens velen,eerst werd hij uitgejouwd door Leefbaar Rotterdam en anderen maar de tijd laat mensen objectiever beoordelen als je iemand in ieder geval de kans geeft, en zie dat die burgervader populair is onder diverse bevolkingsgroepen, mooi toch!!!

Minoes&tuin
Minoes&tuin15 jun. 2018 - 13:14

Een ding begrijp ik dan weer niet. Nl.dat die mevrouw uit Kameroen lid is van de N.V.A. Wat ik over Dewinter vind zal genoegzaam bekend zijn.

3 Reacties
Karingin
Karingin15 jun. 2018 - 16:04

Ik weet niet of hij er aanstaat aan zal nemen, maar het is dus een meneer!

Edwin8
Edwin815 jun. 2018 - 16:13

U begrijpt iets niet. Dat komt wellicht omdat u ook niet begrijpt dat de N-VA niets met Dewinter heeft te maken. N-VA is een rechtse conservatieve partij. Mensen uit Kameroen kunnen volgens u niet rechts conservatief zijn. Welkom bij het groepsdenken.

Minoes&tuin
Minoes&tuin17 jun. 2018 - 6:13

Edwin U denkt dat ik niets van de Vlaamse regering afwees, dat heeft u dan heel erg mis. De NVA is de partij van de heer Vrancken, weet u nog. Ik volg zo langzamerhand meer Belgische politiek, m.n. Vlaamse dan de Nederlandse gewoon omdat zij meer politiek uitzenden, vooral achtergronden. Dus vertel mij niet iets niet te weten. Mensen uit Kameroen kunnen zeker wel rechts en conservatief zijn. Maar komend uit Kameroen zegt wel iets over je als je vervolgens bij een rechts-conservatieve partij als de NVA gaat. Dat jij niet weet waarom dat zo is zegt meer over jouw kennis van de NVA dan over de mijne.

JohnVKR
JohnVKR15 jun. 2018 - 10:49

In Rotterdam liepen De Winter en Wilders eerder dit jaar nog mee in een demonstratie van een paar dozijn NSB-vlaggendragers. Het zag er allemaal zo zielig en onbeholpen uit, je gaat langzamerhand medelijden met deze mensen krijgen.

1 Reactie
Cliff Clavin
Cliff Clavin15 jun. 2018 - 13:00

@ JohnVKR - dat wist ik niet. Inderdaad, het begint meelijwekkend te worden. Je zou bijna denken aan vroeg ingetreden dementie. We mogen echter het verleden niet vergeten. Deze lieden, die zo duidelijk op hun retour zijn, hebben bruine ideeën opnieuw leven ingeblazen, en salonfähig gemaakt. Zó effectief, dat de gevestigde politiek ze over kon nemen, en er op een wat meer indirecte en 'nette' manier winst mee kon behalen.

Daniel Dennett
Daniel Dennett15 jun. 2018 - 10:37

Beter dan Joël Njengo kun je niet reageren op dit soort idiote uitspraken.

Jonathan2
Jonathan215 jun. 2018 - 9:37

In Oeganda waarschuwen ze er juist voor dat over twee generaties de burgemeester van Kampala een Belg zal zijn.

3 Reacties
Mostafa
Mostafa15 jun. 2018 - 10:42

In Zuid Afrika waarschuwen er juist voor dat over twee generaties de burgemeesters van alle grote steden zwarte Afrikaanen zullen zijn !!

Minoes&tuin
Minoes&tuin15 jun. 2018 - 15:27

In Kongo zien ze de vlag al hangen!

Minoes&tuin
Minoes&tuin17 jun. 2018 - 6:17

Herstel Congo, je ziet deze mensen daar word ik een beetje melig van, die zijn op hun retour en beetje zielige figuren aan het worden. Ik zou zeggen, niet teveel aandacht meer aan besteden, laat ze in alle rust verder wegzinken in de beerput die ze zelf veroorzaakt hebben.

Break on through
Break on through15 jun. 2018 - 9:10

Extreem rechts zakt steeds dieper in d'r eigen afvoerputje..... Vlaams belang maar ook PVV en FvD of de VVD verliezen steeds meer terrein.... Goede zaak, Benelux, Europa word steeds linkser....

6 Reacties
Thuiszitter
Thuiszitter15 jun. 2018 - 10:50

Break on through ( to the other side ) - was het maar zo wat je wenst maar als ik de peilingen nationaal bekijk staat fvd nu op 16 , PVV en VVD iets verlies , nieuwe regeringen in Oostenrijk en Italië geven ook ander beeld. Ik zie nog niet gebeuren dat Europa steeds linkser wordt, waar haal je je wishfull thinking vandaan ?

Sonic2
Sonic215 jun. 2018 - 12:57

@ Thuiszitter Je hebt het zelf over wishfull thinking, maar vooral jij doet enorm aan wensdenken. De FvD staat bij de Hond inderdaad op 16 zetels. Bij Ipsos/Eenvandaag op 9 zetels. U moet dus niet naar de peiling grijpen die u het beste uitkomt. De PVV staat niet op iets verlies( dat is ook al een leugen van u). De PVV staat bij de Hond op 30% verlies en bij Ipsos op 20%. En dan te bedenken dat de "winst" van de PVV vooral een correctie was op het verlies van 2012. De PVV stond in 2010 immers op 24 zetels. In 2012 verloren ze 9 zetels en daarvan "wonnen" ze er 5 terug in 2017. U pakt natuurlijk alleen er uit wat in uw straat past. In Engeland is Labour in opkomst. In Frankrijk zetelt een sociaal liberaal. In Spanje een sociaal democraat. Ook over de uitslag van Merkel in Duitsland wordt gelogen. Het "enorme verlies" van 2017 is in werkelijkheid gewoon het verlies van de enorme winst in 2013. In Oostenrijk scoort FPO trouwens al jaren rond de 25%. Verdiep u eens wat meer. Ook Lega Nord wint vooral van Forza Italia. De Vijf sterren beweging kan je ook niet rechts noemen. De beweging is niet rechts nationalistisch. Ook al zo leugen van rechts. De beweging is alle kanten op. Een sociaal liberaal in Frankrijk regeert. Labour wint in Engeland. In Italie wint de 5 sterren beweging. In Nederland kan het Baudet of Klaver worden, maar dat de trend naar rechts gaat, zie ik niet zo. Overigens is de VVD kennelijk rechts naar hoe het uitkomt. Ik moet overal lezen van FvD'ers en PVV''ers dat de VVD zo links als de pest is. Nu opeens wordt de VVD weer bij rechts gerekend.

LaBou
LaBou 15 jun. 2018 - 14:08

"Overigens is de VVD kennelijk rechts naar hoe het uitkomt. Ik moet overal lezen van FvD’ers en PVV'ers dat de VVD zo links als de pest is." Voor een FvD'er of een PVV'er is de VVD natuurlijk ook links, dat zou je moeten weten. Overigens wordt de VVD natuurlijk niet opeens weer bij rechts gerekend, dat zijn ze al jaren. Ze schuiven alleen steeds meer naar ultrarechts op.

Van S tot H
Van S tot H15 jun. 2018 - 14:55

Goh, VVD, de partij waarop ik sinds 1982 stem, wordt door u geschaard onder extreem rechts?? Wat een triestheid.

Edwin8
Edwin815 jun. 2018 - 16:25

"Overigens is de VVD kennelijk rechts naar hoe het uitkomt. Ik moet overal lezen van FvD’ers en PVV”ers dat de VVD zo links als de pest is. Nu opeens wordt de VVD weer bij rechts gerekend." Ieder fatsoenlijk mens deelt de VVD al decennia in bij rechts-liberaal.

Sonic2
Sonic215 jun. 2018 - 19:34

@ LaBou Baudet en Wilders roepen al jaren dat de VVD links is, maar willen dan wel weer een rechtse regering met VVD en CDA. Omdat rechts zogenaamd gewonnen heeft. Ook weer zo enorm misverstand. De VVD verloor 8 zetels. De PVV won wel zetels, maar won vooral zetels terug van het verlies van 2012. Van 24 naar 15 en toen weer naar 20. Het CDA haalde in Maart 2017 trouwens 19 zetels. Het op 1 na slechtste resultaat ooit. FvD werd kleiner als 50 Plus, SGP, PvDD en DENK. Als er iets meer wordt door gedacht dan stelt het allemaal niets voor en rechts schept er enorm over op. Ik schaar de VVD ook onder rechts trouwens hoor. Ik snap dat het voor PVV en FvD aanhangers als links wordt gezien. Dat geeft al alles aan. Overigens is de positionering van de positie in het politieke spectrum subjectief. Dus dat is aan discussie onderhevig. @ Edwin Ieder normaal mens ziet de VVD inderdaad als rechts. Al is de invloed van de VVD op het kabinetsbeleid absoluut te verwaarlozen. De VVD levert de premier en is de vragende partij. Zonder CDA, D66 en CU was Rutte geen premier geworden. Dat is dus de paradox in Den Haag. Je kunt de grootste partij worden, maar beleidstechnisch heb je weinig in de melk te brokkelen. Het probleem is vooral nu CDA en D66. Die economisch wanbeleid voor staan.

Herr Vorragend
Herr Vorragend15 jun. 2018 - 7:48

Ja hoor meneer De Winter. Kijk eens naar het verschil in infrastructuur in Antwerpen of Rotterdam. Dat is op zich niet op het conto van burgemeester Aboutaleb te schrijven maar het is er sinds zijn aantreden (al jaren geleden) beslist niet slechter op geworden. En in Arnhem hebben we burgemeester Marcouch; zelfde verhaal. En ik zou het een prima idee vinden als bij de presentatie van de nieuwe burgemeester van Amsterdam blijkt dat men voor een neger heeft gekozen. Niet omdat het moet maar omdat het kan. Groeten van een kale witmans.

madbako
madbako15 jun. 2018 - 7:42

Filip Dewinter heeft weer eens voor ophef gezorgd. Zijn uitspraak ‘over twee generaties zal de burgemeester van Antwerpen een Marokkaan, een Turk of een neger zijn’ Hier is maar weer mee bewezen dat de Belgen inderdaad 560 jaar achter lopen in de geschiedenis. In o.a. Rotterdam en Arnhem hebben wij er al ééntje.

4 Reacties
Daniel Dennett
Daniel Dennett15 jun. 2018 - 10:19

Nee hoor, zijn beide gewoon Nederlands.

stokkickhuysen
stokkickhuysen15 jun. 2018 - 16:15

@Dennett Wat dacht jij dat Dewinter met 'een Marokkaan' bedoelde? Iemand uit Marokko? Grappig

Daniel Dennett
Daniel Dennett15 jun. 2018 - 17:30

Daarom is het ook een onzindiscussie

ValsPlat
ValsPlat15 jun. 2018 - 17:45

560 jaar achter? Maar in België daarentegen wordt de burgemeester sinds jaar en dag gekozen.

[verwijderd]
[verwijderd]15 jun. 2018 - 6:41

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
LaBou
LaBou 15 jun. 2018 - 14:10

Geldt dat voor iedereen, ongeacht maatschappelijke positie binnen Nederland of alleen voor door bepaalde mensen aan te wijzen personen?

Mostafa
Mostafa15 jun. 2018 - 6:36

Dewinter heeft zich goed verdiept in Hitlersboek : Hitler had het toen over Joden, Dewinter over Marokkanen, Turken en zwarte burgers.

8 Reacties
Andy40
Andy4015 jun. 2018 - 9:24

Maar Hitler is vooral berucht geworden o.a. door het vermoorden van miljoenen Joden. Dat de uitspraken van Dewinter dom en kwetsend zijn lijkt me duidelijk, maar er zijn zoveel mensen die domme en kwetsende uitspraken doen. Als dat allemaal Hitler's in de dop zijn moeten we ons nogal zorgen maken. En om een of andere reden zie ik dat hele grote gevaar nog niet echt.

Daniel Dennett
Daniel Dennett15 jun. 2018 - 10:29

@Andy Dan snap je het probleem denk ik niet. Het was destijds niet zo dat de ene dag Joden nog gerespecteerde medeburgers waren en de volgende dag in de gaskamer terecht kwamen. Daar ging een behoorlijk aantal stappen van rechten ontnemen, wegzetten als minderwaardig etc. overheen. Iets waar De Winter, Wilders en Baudet flink mee bezig zijn en Trump al naar het volgende level heeft gebracht met z'n deportatiebeleid.

Pieter Zwaan
Pieter Zwaan15 jun. 2018 - 10:40

Het er over hebben is wat anders als ze oppakken in veewagens naar de gaskamer sturen,dat is wat met de joden is gebeurd.Dus de vergelijking met Mein Kampf waar op u duid vermoed ik, gaat totaal mank.Het is sowieso enorm storend en fout dat een ieder die iets zegt over een andere partij of geloof direct een nazi wordt genoemd.Een ieder die dat doet heeft totaal niets begrepen van wat in NL is gebeurd in 40-45.Maar dan ook helemaal NIETS!Overigens wordt de islam nog steeds gekenmerkt door een afzichtelijke joden haat,komt wel bekent voor toch.

Mostafa
Mostafa15 jun. 2018 - 10:46

Beste 40, De vervolging van joden door Nazi begon met verbaal geweld zoals wilders en Dewinter het nu doen, daarna fysiek ! Leren van de nare geschiedenis is in het Westen een te moeilijk zaak. Liefst wilt het westen zien hun geschiedenis als alles koe en ei, maar dat is niet zo.

remmerik
remmerik15 jun. 2018 - 11:35

De periode van Hitler is een waar trauma dat ook nu nog heel bepalend is voor ons handelen. Een paar reacties geleden was jij het of Appie, die de westerse democratie bestempelde als door het nazi gedachtegoed opgebouwd. Het effect van de trauma Hitler bewijst volgens mij echt wel dat het westen geleerd heeft en het 'dit nooit weer' probeert uit te dragen. Ik denk eerder dat je de Hitler doctrine bij iemand zal terugvinden als Erdogan, dat streeft naar de herovering van een groot Turks rijk. Mein kampf is een boek waarin Hitler zijn visie neerlegt over een groot Duits rijk waarin hij eigenlijk als een moderne koloniaal wil meeprofiteren van het kolonialisme. Drang nach Osten, Oekraïne als graanschuur voor Duitsland zijn daar voorbeelden van. Hermann Göring heeft zich na de van Oekraïne op een wijze uitgesproken dat het alle ergste doet vermoeden, Duitsland zou niet 'dezelfde problemen' hebben als de andere koloniale landen, ook de 'untermensch' de Oekraïner zou hetzelfde lot zijn ondergaan als de Jood als de oorlog maar lang genoeg geduurd had. Wij (witten) inclusief de socialisten die hier columns schrijven zijn 'de veroorzakers' van de meest ziekelijke geesten die een tijdperk heeft kunnen creëren. De trauma van de Duitser met betrekking tot de eerste wereldoorlog is als een boemerang in het gezicht van de hele westerse samenleving terechtgekomen. Ook in mijn gezicht. DeWinter, ach een flapdrol dat snel vergeten zal worden. Maar Adolf Erdogan? Voor zijn uitlatingen naar ons toe mogen we voor mij part alle betrekkingen met Turkije verbreken, ik laat mij niet door een nazi als nazi neerzetten.

Mostafa
Mostafa15 jun. 2018 - 12:06

remmerik, In Myanmaar hebben legertroepen duizenden moslims waaronder kinderen gedood. Dit gebeurt allemaal voor de ogen van de wereld die hier geen halt aan toeroept. Er werden daar mensen levend verbrand. Er vinden massaal verkrachtingen plaats. Volgens het VN-verdrag moet er ingegrepen worden als een land een genocide pleegt, maar de wereldgemeenschap deed niets.En daar zijn de moslimdorpen compleet vernietigd en platgebrand. Jij met Erdogan!

Andy40
Andy4015 jun. 2018 - 14:20

Beste Mostafa, de geschiedenis van "het westen" is inderdaad niet best, maar helaas geldt dat voor alle windstreken, zoals u ongetwijfeld wel weet. Maar denkt u nu echt dat we aan de vooravond staan van wat er met de Joden is gebeurd. Dat kunt u toch niet met droge ogen beweren? Laat ik u dit vragen, denkt u dat als de Joden destijds hadden geweten wat ze stond te gebeuren dat ze dit zouden afdoen met een reactie op Joop.nl? Kom nu toch. En denkt u dat er dan op dit moment nog Joden asiel zouden aanvragen in Duitsland? En verbaal geweld? Heeft iemand daar in het Westen alleenrecht op? Maar goed, de vergelijking met Hitler staat iedereen vc

DanielleDefoe
DanielleDefoe17 jun. 2018 - 9:39

Mostafa 15 juni 2018 at 14:06 In Myanmar was de buddhistische overheid al tijden bezig met het uitroeien van minderheden zoals de Karen.Dat waren geen moslims en toen kraaide er geen haan naar.

Allard Feenstra
Allard Feenstra15 jun. 2018 - 5:57

Niet wat hij zegt verdient ophef. Dat iemand met een tweede Turkse of Marokkaanse nationaliteit burgemeester kan worden is natuurlijk met get groeiende bevolkingsaandeel door immigratie en bij hen sterkere natuurlijke bevolkingsaanwas zeker niet onwaarschijnlijk, net zomin dat het een zwarte Belg kan zijn, met het grote zwart Afrikaanse bevolkingsaandeel met een achtergrond uit de voormalige kolonieën. Daarbij is de aanduiding "neger" net zo neutraal op te vatten, of niet, als anderen wanneer deze over "witte" spreken. Maar dat hij het negatief bedoelt is een te kritiseren issue. Maar in geval van de Turkse en Marokkaanse Belgen met twee nationalitieiten geldt eveneens dat dat een te kritiseren issue is. Maar dat hij het het ook te kritiseren bedoelt dat het een niet blanke is dat verdient omgekeerd alle kritiek. Dáárop is de Winter zeker te kritiseren.

2 Reacties
Daniel Dennett
Daniel Dennett15 jun. 2018 - 10:35

"Maar dat hij het het ook te kritiseren bedoelt dat het een niet blanke is dat verdient omgekeerd alle kritiek" Deze zin zou zo uit Google translate kunnen komen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen15 jun. 2018 - 16:28

ik heb er weer zin in vandaag' is een zin die uit de mond van een beul een andere lading heeft dan uit de mond van een timmerman. Benieuwd of er iemand iets opsteekt met deze post.

Kobalt2
Kobalt215 jun. 2018 - 1:08

De ophef gaat over twee uitspraken, een van Philip Dewinter en een van Herman De Croo, op Joop wordt alleen die van Dewinter benadrukt Philip Dewinter reageerde op de eerder gedane uitspraak van Herman De Croo. Philip Dewinter: Over twee generaties zal de burgemeester van Antwerpen een Marokkaan, een Turk of een Neger zijn. Herman De Croo: Binnen twee generaties zal de burgemeester van Antwerpen Turks, Marokkaans of zwart zijn. Dewinter wordt aangevallen om het woord neger wat is afgeleid van het Spaanse en Portugese woord negro wat zwart betekent. De Croo gebruikt het woord zwart om duidelijk te maken dat een burgemeester in de toekomst een neger kan zijn maar daar wordt geen heibel over gemaakt. Rare jongens die Belgen.

2 Reacties
Pieter Zwaan
Pieter Zwaan15 jun. 2018 - 10:42

Martin Luther King gebruikte het woord neger ook heel veel.Was dat soms een negerhater??

Daniel Dennett
Daniel Dennett15 jun. 2018 - 13:07

@Zwaan Je begrijpt er niet veel van Pieter. Geeft verder niet hoor maar om je zelf verder niet nog meer voor schut te zetten zou ik het als ik jou was hierbij laten.

OlavM
OlavM14 jun. 2018 - 22:25

Volgens mij vertegenwoordigden Vlaams Belang en Dewinter al het absolute politieke nulpunt. Een "nieuw dieptepunt" kan dus niet eens meer.

Bernie2
Bernie214 jun. 2018 - 21:43

Zo komt de haatzaaier steeds dieper in het dampende riool waar soortgenoot Wilders al langer rondglibbert. En ook steeds nieuwe diepten in de drek vindt, getuige zijn recente Politieke Partijen frøbelwerkje.

Peterrr3
Peterrr314 jun. 2018 - 21:26

"over twee generaties zal de burgemeester van Antwerpen een Marokkaan, een Turk of een neger zijn" Ik hoop dat De Winter ongelijk krijgt en het niet zo lang duurt. Als het maar geschikte kandidaten zijn!

JeffreyKatoen
JeffreyKatoen14 jun. 2018 - 21:24

Net zoals Kilted word ik ook niet warm of koud van de uitspraak van de Winter. We wonen in een land met heel veel nationaliteiten. Waarom zou een burgemeester van Senegalese afkomst minder zijn dan een van Franse afkomst? Alleen racisten kijken naar afkomst.

Hiltermann
Hiltermann14 jun. 2018 - 20:32

In België gebeurt alles wat al in Nederland plaats vond 25 jaar later. De Winter bevestigt hier nog eens wat algemeen bekend is.

Erik20
Erik2014 jun. 2018 - 20:05

Volgens mij had hij ooit gezegd dat hij een "blank Europa" wil, dus deze nieuwe uitspraak vind ik niet heel schokkend. (Gezien de afzender) Het laat wel goed zien dat het voor figuren zoals Dewinter uiteindelijk niet gaat om de Islam of mensen die slecht integreren, maar om ras. Alles wat niet blank is moeten ze niet... Waarom zou hij anders ook een probleem hebben met bijvoorbeeld een "christelijke neger?"

1 Reactie
punt2
punt215 jun. 2018 - 5:33

Met de huidige snelheid van de zeestijging komt zijn uitspraak voor België misschien eerder dan verwacht en zeker niet zoals hij had bedacht.

Kilted
Kilted14 jun. 2018 - 20:02

Ja, en...? Gezien de bevolkingsopbouw is het niet meer logisch dat er een groep mensen met een allochtone achtergrond die ervoor gaat. Dat is een wereldwijd verschijnsel, en dat is ook niet te stoppen.

Kilted
Kilted14 jun. 2018 - 19:51

Dewinter heeft vermoedelijk gelijk. In Rotterdam en Arnhem zitten burgemeesters met een Marokkaanse achtergrond. De burgemeester van Almere heeft ook een kleurtje. Dus de kans dat dit in Antwerpen ook gebeurd is verre van denkbeeldig Maar in wezen is er maar een antwoord; Ja, en....?

1 Reactie
Edwin8
Edwin814 jun. 2018 - 21:53

Correct, alleen DeWinter vindt het een probleem.

Geleen
Geleen14 jun. 2018 - 19:16

‘over twee generaties zal de burgemeester van Antwerpen een Marokkaan, een Turk of een neger zijn’ Dus de president van de VS is een Duitser en de premier van Canada een Indo?

1 Reactie
msj_meijerink
msj_meijerink14 jun. 2018 - 20:13

Trump is al deels Duits qua genen en qua gedrag doet hij inmiddels niet veel onder vergeleken met de Bruine Horde in Duitsland tussen 1933 en 1945.

stokkickhuysen
stokkickhuysen14 jun. 2018 - 19:12

Dewinter zakt weg, maar NVA is qua integratie niet veel beter. Vlaamse vrienden van mij zeggen dat ze op feestjes vroeger nog wel eens een verdwaalde mens van kleur tegenkwamen, maar dat dat tegenwoordig niet meer het geval is. Maar wel fijn te weten dat we in Nederland dus precies twee generaties voorlopen op Belgie.

4 Reacties
Edwin8
Edwin815 jun. 2018 - 1:49

Zijn uw vrienden progressieven of NVA leden. Dat wordt niet helemaal duidelijk uit uw bijdrage. En als u progressief bent, hoe is de NVA dan schuldig aan het feit dat er niet meer mensen van kleur komen opdraven bij de feestjes? Of ligt het dan uzelf en uw vrienden? Ik citeer: "Vlaamse vrienden van mij zeggen dat ze op feestjes vroeger nog wel eens een verdwaalde mens van kleur tegenkwamen, maar dat dat tegenwoordig niet meer het geval is." Het woord verdwaald zegt alles. Mensen van kleur aanwezig op feestjes zijn verdwaald. Ze horen niet thuis op die feestjes, die feestjes zijn namelijk bedoeld voor de witten. Ach ja, we tolereren een mens van kleur wel, maar we omschrijven hem als een verdwaald persoon. Daarnaast wordt de mens van kleur ook omschreven als een bezienswaardigheid en niet als een individueel mens. Het masker valt langzaam af van zogenaamde progressieven. Helaas hebben ze nog niet door hoe racistisch ze zelf zijn.

stokkickhuysen
stokkickhuysen15 jun. 2018 - 17:19

het woord verdwaald zegt. alles nee het woord verdwaald zegt iets anders dan dat u er in leest. Wat ik bedoel te zeggen is dat er vroeger al niet veel gekleurde mensen op feestjes kwamen is het nog minder geworden. het heeft niks te maken met of ze wel of niet op die feestjes thuis horen. Een ding: zeggen dat je ziet dat iemand een kleur heeft heeft echt niks met racisme te maken. Zeggen dat je geen kleur ziet heeft met liegen te maken. Vervolgens waarde hangen aan het feit dat iemand kleur heeft, dat heeft wel met racisme te maken. Zoals u 'verdwaald' leest. Het is uw interpretatie die u niet mij moet aanwrijven,

Edwin8
Edwin815 jun. 2018 - 20:22

U verwijt de NVA dat uw vrienden op feestjes geen gekleurde mensen meer tegenkomen. U zou natuurlijk ook eens in de spiegel kunnen kijken of het door uw eigen (in)tolerantie komt dat mensen zich niet welkom voelen op de feestjes. Het woord verdwaald zegt in deze dus alles.

stokkickhuysen
stokkickhuysen16 jun. 2018 - 15:43

@Edwin, Wat is mijn intolerantie? Wederom, u leest iets anders in het woord verdwaald dan ik heb bedoeld, zoals hierboven uiteengezet. Ik kijk volgens mij voldoende in spiegels, dank je