Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Filemon hoort dat de elite babybloed drinkt om jong te blijven

  •  
11-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3039 keer bekeken
  •  
In een nieuwe aflevering van Filemon en de complotten, ontmoet Wesselink de uitgesproken kunstenaar Kamiel. Hij schetst met een kleurrijk werk hoe de wereld volgens hem in elkaar steekt. Hij gelooft dat we bestuurd worden door een elitaire macht die het niet goed voorheeft met de medemens. Frans sluit zich hierbij aan, maar gaat nog een flink aantal stappen verder. Volgens hem is deze elite namelijk in de greep van het luciferisme, satanische energie, en hebben ze letterlijk hun ziel aan de duivel verkocht. Ook zegt Frans dat deze selecte groep van steenrijke mensen niet alleen de wereld domineren, maar zich ook bezighouden met lugubere rituelen, zoals het drinken van babybloed in een zoektocht naar de eeuwige jeugd. En Filemon gaat op pad met Tilasmi, een notoire complotdenker, bekend van de “NOS = fakenews”-stickers die door het hele land te zien zijn. Tilasmi kijkt naar eigen zeggen al 17 jaar niet meer naar de mainstreammedia, maar vindt er alsnog het zijne van, onder meer omdat hij de uitzendingen wel terugkijkt op YouTube.
Hoe vaak spreek je iemand met een andere kijk op de wereld? Joop.nl, EW en Arminius willen je uitnodigen voor een wandeling of een videogesprek met iemand die over sommige zaken een andere mening heeft. Doe je mee? Beantwoord de eerste stelling hieronder. Meer lezen over De Wandeling? Klik hier. Zie je hieronder geen stelling? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
window.addEventListener('message', function (evt){ var embed = document.getElementById('mycountrytalks-embed'); var currentScrollTop = 0, newScrollTop = 0; var additionalSafeSpace = 50; if (evt.origin === 'https://app.mycountrytalks.org') { if ("wasResized" in embed.dataset) { currentScrollTop = document.documentElement.scrollTop || document.body.scrollTop; newScrollTop = currentScrollTop + embed.getBoundingClientRect().top - additionalSafeSpace; window.scrollTo(0, newScrollTop); } embed.style.height = evt.data + 'px'; embed.setAttribute('data-was-resized', 'true'); } }, false);
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

Primarch
Primarch11 mei 2021 - 14:47

Domme of intelectueel makkelijk beinvloedbare mensen met toegang to social media... recipe for disaster!

1 Reactie
Woeki Hypo
Woeki Hypo12 mei 2021 - 14:20

@Primarch, 11 mei 2021 at 16:47, “Domme of intelectueel makkelijk beinvloedbare mensen met toegang to social media… recipe for disaster!” Intelligente of intellectueel makkelijk beïnvloedbare mensen met toegang tot universiteitsbibliotheken… recipe for disaster! Woeki Hypo.

Crunchy Frog
Crunchy Frog11 mei 2021 - 13:12

En dan moeten we natuurlijk 'hun zorgen serieus nemen'. Wanneer gaan we wat deze mensen doen gewoon eens bij de naam noemen: laster en haatzaaien.

Henri Zwols
Henri Zwols11 mei 2021 - 10:20

Op 12:05 "Die scheiding had grote impact op jou?" Dat lijkt me zo te zien nog zacht uitgedrukt!

Greendutch
Greendutch11 mei 2021 - 8:26

niet dat vroeger alles beter was maar toen de NOS en kranten nog onze voornaamste informatiebron voor nieuws waren , waren er ook altijd redacties van journalisten die er nog eens goed naar keken of alles wel klopte. mij is al vroeg opgevallen dat de rechtse Telegraaf de krant was met onnoemelijk veel roddel en achterklap, opgeblazen lucht en teveel beursgedoe , niet bang voor leugens, onwaarheden, speculaties en dus heb ik die weggelegd en altijd geweigerd. vandaar dat ik denk dat alle uit de USA komende social media (door geldzucht gedreven) het niet zo nauw nemen met de waarheid, goede vertalingen, juiste informatie. het nare is dat velen tegenwoordig mee willen doen met wat iedereen in hun omgeving doet: op internet rondgaan zonder zich te realiseren wat ze tegenkomen, zonder zelf keuzes te durven maken. men verzeild dan in YouTube, Facebook, etc en de sites van hun idolen die ook onzin zeggen.

Ch0k3r
Ch0k3r11 mei 2021 - 8:09

Het is toch altijd typisch dat dit soort mensen het altijd hebben over de mainstreammedia en ondertussen naar Alex Jones kijken, die een shitload meer aan views heeft dan de gemiddelde MSM.

1 Reactie
JasDon
JasDon11 mei 2021 - 9:56

En die (Alex Jones) in de rechtbank gewoon roept dat hij een act opvoert in zijn programma. Net zoals vele andere conservatieve hosts.

RaymondenJoop
RaymondenJoop11 mei 2021 - 7:00

Welnee, de elite denkt in de eerste plaats aan zichzelf en in de tweede plaats aan hun naasten. Al dit soort kolder komt ze goed uit. Kunnen ze goed weerleggen en verder hun eigen gebrek maskeren.

3 Reacties
Woeki Hypo
Woeki Hypo11 mei 2021 - 11:32

@RaymondenJoop, 11 mei 2021 at 09:00, "Al dit soort kolder komt ze goed uit." Dat lijkt mij ook. (Negatief) retorisch gebruikte termen als nepnieuws, desinformatie, complotdenker, wappie, antivaxxer, populist, enzovoort gebruiken ze in de praktijk om de vrijheid van meningsuiting (van alternatieven) in te perken (met repressie). Ik snap niet, dat BNNVARA, Joop (of de VPRO / Human) hieraan meedoen. Het corona beleid (van hoogopgeleide en wetenschappelijke autoriteiten) levert genoeg nieuwe problemen en schandalen op. Daar hoor ik hier weinig of niets over. Geen relevante brede onderzoeksjournalistiek. Is dat te moeilijk, hoogopgeleiden en wetenschappers (fundamenteel) bekritiseren? Woeki Hypo is gematigd liberaal.

DaanOuwens
DaanOuwens11 mei 2021 - 16:12

@ Woeki Hypo Jij schrijft: Is dat te moeilijk, hoogopgeleiden en wetenschappers (fundamenteel) bekritiseren? Blijkbaar is dat zonder kennis van zaken, een goede hoge opleiding en werkervaring met het onderwerp zelfs onmogelijk. Ook jouw teksten en vooronderstellingen missen die noodzakelijke ingrediënten.

Woeki Hypo
Woeki Hypo12 mei 2021 - 14:25

@DaanOuwens, 11 mei 2021 at 18:12, 1 “Ook jouw teksten en vooronderstellingen missen die noodzakelijke ingrediënten.” Ingrediënt. De stamgasten op Joop kunnen weten wat het hoofdingrediënt van jouw teksten is. Dit ingrediënt is hetzelfde als van het negatief retorische gebruik van termen als nepnieuws, desinformatie, complotdenker, wappie, antivaxxer, populist, enzovoort. 2 Daarom reageer je ook op mijn post. Ik reageer alleen op jouw post, omdat jouw post voorbeeld en onderdeel is van het negatief retorische mechanisme. Woeki Hypo.