Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Fijne Valentijnsdag! Versieren doe je zo

  •  
14-02-2015
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
RTEmagicC_slotjes350.jpg
Vergeet de versierworkshops, let op seksuele signalen  
Op Valentijnsdag, hoewel ik het een idioot overwaaisel uit de VS vind dat vooral bedoeld is om de middenstand wat extra omzet te bezorgen, wil ik mijn trouwe lezers natuurlijk graag advies geven over wat ze wel en niet moeten doen op die dag.
Ik zocht naar de man die Australië werd uitgezet omdat hij daar een cursus vrouwen versieren kwam geven, Julien Blanc. Zo’n type van ‘als een vrouw nee zegt, bedoelt ze ja’. Die hadden ze in Australië blijkbaar niet nodig. Maar was er niet toevallig toch iets dat hij onzekere mannen te bieden had? Het gaat immers vooral om een beetje zelfvertrouwen, maar ja… bij mannen betekent zelfvertrouwen vooral dat ze ook de grenzen niet zo goed meer zien. Combineer je dat met wat glazen alcohol, dan kunnen die jongens lastig worden.
Niets versierd, geld terug Ik typte ‘workshop vrouwen versieren’ op Google in en tot mijn grote verbazing kreeg ik meer dan 32.000 mogelijke links voorgeschoteld. Die man die Australië werd uitgezet kon me verder gestolen worden. Ook in eigen land en met behulp van elke plaatselijke Don Juan zijn er vol op mogelijkheden om te leren hoe het moet. Ik citeer: “Ben Je Er Klaar Voor Om Een Hele Dag Leuke Vrouwen Te Versieren Samen met Onze Coaches Op Onze Cursus Vrouwen Versieren?” Ik geloofde mijn ogen niet. Succes verzekerd. Niets versierd, geld terug. Het schijnt reuzegemakkelijk te zijn, want er zijn volgens de trainers volop eenzame vrouwen, die ook niet goed meer weten waar ze nog een leuke vent kunnen vinden. Ik citeer: “Ik leerde wat je tegen een vrouw moet zeggen, hoe je ze moet behandelen, en hoe ze zich bijzonder bij jou voelen… en ik leerde hoe ik met ze moest zoenen EN ze mee naar huis moest nemen. Ik had eindelijk ontdekt wat nu precies werkt bij vrouwen, en wat niet.”
Seksuele misverstanden Natuurlijk ben ik eigenlijk meer geïnteresseerd in wat er wetenschappelijk bekend is over het eeuwenoude spel van het versieren. En wat je daaraan hebt op 14 februari. Onderzoekers van de Norwegian University of Science and Technology deden onderzoek naar de misverstanden die tussen mannen en vrouwen op kunnen treden. Het is natuurlijk weer onderzoek met studenten, dus of je daaruit kunt concluderen dat het in de verzorgingsflat ook op gaat, weet ik niet. Er werden 181 vrouwelijke en 127 mannelijke studenten tussen de 18 en 30 jaar ondervraagd over hun ervaringen met seksuele misverstanden. We gaan het er maar mee doen, want mijn devies is dat onderzoek ons zelden de waarheid oplevert, maar wel een goede mogelijkheid er op een behoorlijke manier over na te denken.
Uit het Noorse onderzoek komt naar voren dat de verwachtingen over wat we in het algemeen als seksuele signalen zien nog al verschillen. Arm toevallig aanraken, diep in de ogen kijken, hand op haar hand en ze trekt de hare niet terug? Mannen zien het al snel als ‘ja’-signalen, terwijl vrouwen denken dat het geen versiertrucs zijn, maar dat die jongens vriendschap zoeken. De vrouwen vertellen in de interviews dat ze dachten vriendschappelijke vibes uit te zenden, terwijl de mannen dachten dat het een seksuele uitnodiging betrof. Het artikel over het onderzoek verscheen in het wetenschappelijk tijdschrift Evolutionary Psychology en in zo’n tijdschrift beginnen ze natuurlijk al snel over de evolutie te praten. Ja hoor, die typische mannelijk houding dat er overal seksuele partners voor het oprapen liggen weerspiegelt de missie van mannen in de evolutie: zoveel mogelijk zaad bij zoveel mogelijk partners uitzetten om de voortgang van de soort te garanderen. Ook al produceer je net zo’n malloot als jezelf, het is niet erg, zolang er maar steeds meer mensen komen.
Oprechte interesse en rode rozen Ik heb zeven jaargangen van de televisieserie Californication op Netflix gezien over Hank, de man die zaait waar hij maar komt. Waarom is hij zo succesvol? Omdat hij het niet echt probeert. Hij raakt telkens weer verstrikt in zijn eigen mannelijkheid. Bovendien is hij oprecht geïnteresseerd in andere mensen en echte interesse werkt nog altijd het beste. Jongens die overwegen geld uit te geven aan zo’n versierworkshop, let op! Er zijn geen regels, alleen maar misverstanden. Er bestaat geen vast scenario waarbij hij aandringt en zij zich moet verdedigen maar uiteindelijk toegeeft. Er zijn twee mensen, een hoop hormonen, rode rozen en Valentijnsdag, een leuk gesprek, geen plan en zeker geen garanties dat je mag neuken. Kan echter heel leuk worden en daar heb je geen persoonlijke versiertrainer voor nodig.
RTEmagicC_ivan_01.jpg.jpg
 
Het laatste boek van Ivan Wolffers is ‘Als de tijd voor altijd stil zou staan ‘
Volg Ivan Wolffers ook op Twitter Ivan schrijft voor Joop regelmatig een Gezond Weetje:  klik hier voor een overzicht

Meer over:

opinie, leven

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

johanw2
johanw214 feb. 2015 - 0:00

"en zeker geen garanties dat je mag neuken." Wat kost zo'n cursus eigenlijk en hoeveel kost het om de vrouw uiteindelijk zover te krijgen volgens op de manier die de cursus leert? Als dat bij elkaar boven de 100 euro uitkomt zijn er wel andere manieren, waarbij er wel de garantie is dat je mag neuken.

TonMaps
TonMaps14 feb. 2015 - 0:00

Fragment uit 'The Myth of Male Power' van Warren Farrell: As women's workforce participation increased , Harlequin Romances discovered a formula that appealed to the working woman. It involved a successful man pursuing a working woman, the working woman resisting, the man overcoming her resistance, and her being “swept away.” It was the age-old formula – he: pursue, persist; she: attract, resist. But now it was also the definition of sexual harassment. (...) the Harlequin Romance working-woman formula transformed Harlequin from a company on the verge of bankruptcy in the early 1970s to a company that now accounts for 80 percent of the romance market.

Tes2
Tes214 feb. 2015 - 0:00

Beste Ivan, zijn al jouw trouwe lezers mannen? Aangezien je je lezers advies wil geven en je stuk ingaat op het versieren van vrouwen door mannen, moet ik daar maar vanuit gaan.

123456zeven
123456zeven14 feb. 2015 - 0:00

Eehhmm, die vrouwen zijn toch ook geevolueerd? klaarblijkelijk is het voor vrouwen evolutionair gunstig om niet door te hebben dat ze versierd worden. Want daar worden ze zwanger van en daar krijg je weer nieuwe vrouwen van.

StefanK2
StefanK214 feb. 2015 - 0:00

Ik zie graag meer wetenschappelijk onderbouwde methodes omtrent dit onderwerp. Het blijft natuurlijk veel in de omgeving van 'gevoel'. De aanraking van de Noorse studenten kan op zoveel manieren gebeuren (hard/zacht/teder/met of zonder oogcontact/glimlach) dat dit lastig te meten is. Een filmpje wat ik tegen kwam van één van deze Nederlandse mannen: https://www.youtube.com/watch?v=mjdG09hqobg

dieginho24
dieginho2414 feb. 2015 - 0:00

Kerel, Julien Blanc en zijn hele crew zijn mannen die meer dan 10 jaar lang van 's morgens tot 's avonds niets anders doen dan vrouwen versieren. Zowel op straat, in de winkelcentra's als in de clubs. En nu ga jij hier even komen uitleggen hoe het moet ? Kraak mensen eens niet af omdat je 1 ongepaste foto'tje hebt gezien. Volg ze, bekijk al hun video's en wat ze vertellen, probeer het zelf eens uit, onderzoek het en geef dan je mening. Nu ben je echt aan praten zonder kennis van zake. Het gaat er helemaal niet om om alle mannen vrouwen te leren versieren. Er zijn zat genoeg mannen die hier geen moeite mee hebben. Maar er zijn mannen die niet gebaat zijn met het 'wees gewoon jezelf' advies omdat ze dit al hun leven doen zonder enig resultaat. Zo een man doet duidelijk iets verkeerd en is het dan verkeerd als zo een man hulp gaat opzoeken bij mensen die hier in gespecializeerd zijn ? Ja, Hank zijn gedrag is aantrekkelijk omdat hij het niet probeert. Zal ik je een geheim verklappen ? Dat is NET wat RSD mannen aanleert !!!