Joop

De Figurant: Arbeidersbeweging en de toekomst

  •    •  
18-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2018-05-18 om 09.29.48
Is er nieuwe hoop voor de vakbeweging? Langzaam maar zeker staan er nieuwe initiatieven van werknemers op om te vechten voor arbeidsrechten. Door privatiseringen en flexibilisering is de situatie van werkenden in Nederland achteruit gegaan. Tegelijkertijd zijn de traditionele vakbonden zwakker geworden. Hoe kunnen werknemers in de toekomst beter voor hun rechten opkomen? Femke Kaulingfreks praat hierover met Saskia Boumans (FNV), Jeroen Knippers (postmedewerker die op zoek is naar nieuwe manieren van verzet tegen verslechteringen op het werk bij PostNL) en Daniel (van Vloerwerk, een nieuw solidariteitsnetwerk voor werkers in Amsterdam).
De Figurant  is een online talkshow gemaakt door mensen die – bijna – geen tv meer kijken.  Kijk hier  de vorige aflevering terug.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

punt2
punt218 mei 2018 - 19:36

FNV en CNV willen een verplichte verzekering voor medewerkers in de zorg om hen in plaats van twee jaar drie jaar we te kunnen geven, betaald door de werknemers. Alsof er in de zorg geen enorme tekorten aan personeel zijn op dit moment..... Nu91 heeft een petitie op internet staan om te protesteren tegen deze overbodige en veel te dure maatregel Weer een voorbeeld hoever de FNV vanaf de jongere en middel oudere werknemer staat ..... Het commentaar van de FNV is dat het opkomt voor de oudere werknemer die het werk niet meer aankan en daardoorheen de ww komt.....

Edwin8
Edwin818 mei 2018 - 9:02

Vakbonden moeten internationaal denken. Zelf ben ik al 10 jaar lid van de internationale vakbond waar FNV ook bij is aangesloten. Vakbonden denken nog steeds te nationaal. Stakingen moet men internationaal organiseren. En sorry, maar die Daniel maakt op mij niet echt veel indruk, ik zou hem meteen in de kliko gooien in de. In de Horeca moet je behoorlijk wat haar op je tanden hebben. Ik heb geen acties op de stoep nodig gehad om mijn contract goed voor elkaar te krijgen. Bijna niemand wil in de horeca werken tegenwoordig, en als de baas lovend is over je dan moet hij er ook maar voor betalen. Ik nam op woensdag ontslag en op vrijdag was ik weer in dienst als sous-chef met het salaris wat ik vroeg zonder overuren in te leveren. Zo makkelijk kan het gaan, zelfs bij een grotere onderneming als Fletcher.