Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot vertelt over de praktijken van zijn historische voorganger
Joop

Fifty ways to leave the White House

  •  
18-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Video niet zichtbaar? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
Don Caron maakte speciaal voor het stabiele genie in het Witte Huis een persiflage op de klassieker Fifty Ways to Leave Your Lover. In het lied vraagt hij Trump vriendelijk doch dringend het Witte Huis te verlaten. “We can help you look for the door, That’s what elections are for.”

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Eric Minnens
Eric Minnens19 nov. 2020 - 7:05

Leuk. Ik kende Don Caron niet, met zijn Parody Project. Maar hij blijkt Trump al een tijdje te volgen, en is blijkbaar een fan van Simon and Garfunkel. Ook leuk vind ik deze: https://youtu.be/TXNb2Xnduak

1 Reactie
Eric Minnens
Eric Minnens19 nov. 2020 - 10:47

Uiteindelijk zijn Don's teksten toch iets te soft naar mijn smaak. Kritisch, maar ze hadden wat scherper gekund. Maar goed, wel in lijn met de muziek van S&G.

De Mooi
De Mooi19 nov. 2020 - 1:46

Hoe grappig dit ook lijkt, ik kan er niet om lachen. Omdat de bron ervan diep triest is. De zittende president van 'the land of the free' probeert een verkiezing te stelen. Zeventig procent van de Republikeinen vindt dat Biden gewonnen heeft door verkiezingsfraude. Amerikanen die tegen Trump gestemd hebben, moeten lijdzaam toezien hoe infantiel en autocratische hij bezig is. De Republikeinen die hem kunnen en moeten tegenhouden doen dit niet. Ondertussen zijn er een kwart miljoen Amerikanen aan covid overleden. Het kan de man Donald J. Trump niets maar dan ook niets schelen. De mensen om hem heen ook helemaal niets. Wat staat de Amerikanen tot 20 januari te wachten? Gaan de bondgenoten van Amerika hier in Europa en elders iets van zich laten horen? IETS?

2 Reacties
Evert5
Evert519 nov. 2020 - 8:59

Humor is een krachtig wapen tegen idioten.

DaanOuwens
DaanOuwens19 nov. 2020 - 21:23

@ De Mooi Je hebt het mooi opgeschreven. Dit is ook wat mij bezig houdt. Ik denk dat de situatie die nu ontstaan is zo extreem is dat niemand ook maar enig idee heeft hoe hiermee om te gaan. Ik weet niet of je dat interview met die diplomaat hebt gezien die de eerste maanden Trump beschreef vanuit de leiders van de EU. Men is heel lang van het idee uitgegaan met een min of meer verstandig mens te maken te hebben. Dat kon niet anders. Pas in de loop der tijd kwamen ze tot de conclusie kan het knettergek moet zijn. En zijn enigszins vanuit dat inzicht gaan handelen. Ik denk dat ook in de VS de meeste mensen nog steeds denken dat er voldoende structuur en waarborgen zijn om alles tot half januari goed te laten verlopen. Dus men wacht totdat de tijd het probleem oplost. Dat gaat niet gebeuren denk ik. Dit kan niet anders dan verder escaleren. 70 miljoen burgers geloven in Trump en de werkelijkheid die hij twittert. Dat komt niet goed. En volgens mij moet de EU en andere leiders zich hier ver van houden. De wereld moet van handelen vanuit het besef dat er in de VS 70 miljoen idioten wonen.

Thuiszitter
Thuiszitter18 nov. 2020 - 22:47

????