Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Ferrier niet blij met Haersma Buma

  •  
27-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
VanRooy_620.jpg
Update 14:00 uur: Haersma Buma legt kritiek naast zich neer ... 'Haersma Buma had duidelijker afstand moeten nemen van Wilders'
CDA-kamerlid Kathleen Ferrier heeft gezegd ontevreden te zijn over het optreden van haar fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma tijdens de Algemene beschouwingen. Ze vindt dat hij meer afstand had moeten nemen van de uitlatingen van Geert Wilders.
Die uitspraken deed ze bij BNR. Ze zei dat hij dat bijvoorbeeld had moieten doen bij Wilders’ uitspraken over de bezuinigingen op de ontwikkelingssamenwerking.
Update 14:00 uur Sybrand van Haersma Buma zegt in De Pers  de kritiek naast zich neer te leggen.

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

eeweew
eeweew27 okt. 2010 - 8:11

Dat was te verwachten, ik zou het wonderlijk vinden als ze het er wel mee eens was.

Bernie2
Bernie227 okt. 2010 - 8:11

Natuurlijk is Ferrier niet blij, maar ze is te laat, veel te laat. Met ongekende felheid heeft Maxime het CDA scherp naar rechts -hier en daar richting extreemrechts- laten afbuigen om te kunnen regeren. Aan Buma nu de vuige taak deze totaaluitverkoop verder te kanaliseren. Als Ferrier (en ook andere CDA'ers) ook maar een greintje gevoel in haar donder heeft stapt ze per onmiddellijk alsnog uit deze fors ontspoorde trein.

UitDeDroom
UitDeDroom27 okt. 2010 - 8:11

Laat Ferrier en al die andere CDA-ers die altijd de mond vol hebben van ontwikkelngssamenwerking zich eens inspannen om het gemeenschappelijke landbouwbeleid van de EU te wijzigen opdat meer boeren buiten Europa een redelijk bestaan kunnen opbouwen.

JanB2
JanB227 okt. 2010 - 8:11

Het mag duidelijk zijn: het rommelt nog steeds binnen het CDA.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa27 okt. 2010 - 8:11

Het CDA is één zootje geworden.

joshualambado
joshualambado27 okt. 2010 - 8:11

Ferrier is slecht geloofwaardig als zij a/ of haar zetel opgeeft of b/ alleen verder gaat. Het heeft weinig zin om op BNR je mening te verkondigen. Het lijkt mij dat ze de opstelling van Haersma B. wel kent, inmiddels. In dit licht bezien zou de man beter bij de VVD op zijn plaatszijn. Een evenzo rechtse corpsbal.

rgeurtsen
rgeurtsen27 okt. 2010 - 8:11

Goede actie van mevrouw Ferrier. later op de middag moest de baas van de CDA fractie richting Rutte dreigen met een motie, toen Rute wel verschil maakte tussen een staatssecretaris met een Turks paspoort en de staatssecretaris met en zweeds paspoort. Ferrier, blijf een terrier. Goed voor de politiek.

a.doorgeest
a.doorgeest27 okt. 2010 - 8:11

Wanneer krijgen Ferrier, Koppejan en Biskop ècht last van hun geweten?

holstein7
holstein727 okt. 2010 - 8:11

in eerste termijn liep de cda fractievoorzitter weg en gaf geen duidelijkheid over waar hij stond maar hij hervond zich in het paspoort debat om een manier zoals je dat niet vaak ziet van cda'ers. misschien was zijn reactie ook wat gestuurd door de kritische houding van ferrier, hoe dat ook ik vond hem uiteindelijk sterk.

doeidoei
doeidoei27 okt. 2010 - 8:11

Joop, schrijf eens een fatsoenlijk artikel. Wat heeft Sybrand van Haersma Buma tijdens de Algemene beschouwingen dan allemaal gezegd? En welke problemen heeft Ferrier hier dan mee?

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods27 okt. 2010 - 8:11

++ Doei Doei, wo 27 oktober 2010 10:23 ++ >> Het is vooral wat hij niet gezegd heeft en wel had moeten zeggen dat het CDA tot een slaaf van de PVV maakt.

maccus
maccus27 okt. 2010 - 8:11

Het oneens zijn is een. Opstappen is twee.

1 Reactie
eeweew
eeweew27 okt. 2010 - 8:11

Ze vertegenwoordigt een groep mensen binnen het CDA, opstappen is het in de steek laten van die groep.

FrenkMahon
FrenkMahon27 okt. 2010 - 8:11

Ik viel gisteren van mijn stoel bij het optreden van dhr.Haersma. Dat Rutte en Wilders niets met het gezin hebben is bekend dus als zij andere doelen nastreven vind ik dat hun feestje. Op een voorbeeld dat zeer realistisch is; Een man kan in Nederland geen vrouw vinden en vindt er een in Thailand, Rusland of de Filipijnen. Hij laat de vrouw overkomen en sticht een gezin. De man en vrouw krijgen kinderen en na 3 jaar is de vrouw niet geslaagd voor haar inburgering. Vindt het CDA dat de vrouw naar land van herkomst gedeporteerd moet worden. De kinderen mogen blijven maar hun moeder niet. Hoewel ik nooit CDA gestemd heb dacht ik dat het gezin door het CDA beschermd zou worden, kennelijk heb ik me hierin vergist en waren de uitspraken over het gezin niet meer dan het naar de mond praten van de Christen Unie. Het CDA laat zien dat het een wolf is in schaapskleren en kan daarom beter opgaan in de PVV.

1 Reactie
omaoeverloos
omaoeverloos27 okt. 2010 - 8:11

"Een man kan in Nederland geen vrouw vinden en vindt er een in Thailand, Rusland of de Filipijnen" Prostitutie is in Nederland ook gewoon toegestaan.