Joop

Femke Halsema Twitterkoningin van Nederland

  •    •  
04-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
00mdh2.jpg
GroenLinks-fractievoorzitter stoot demissionair minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen van de troon
Femke Halsema is met 32,752 followers de populairste politicus op Twitter. De politiek leider van GroenLinks haalde woensdagavond Maxime Verhagen in. De demissionair minister van Buitenlandse Zaken werd bij een laatste controle door 32,735 mensen gevolgd.
Halsema staat bekend als een zeer actief twitteraar. Ze organiseerde via de sociale netwerk site zelfs een feestje, Femke Twist , dat in het teken stond van een vrij internet. Op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen was ze wat minder actief dan normaal, maar juist op deze avond stootte ze CDA’er Verhagen van de twittertroon.
Volg hier de tweets van Femke Halsema
Lees ook haar stukken op Joop

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

ietsist
ietsist4 mrt. 2010 - 1:12

Ja, ze is erg leuk en erg actief :) En vooral: Erg positief ook, geen onvertogen woord over concullega's. Is wel eens anders bij sommigen....

ietsist
ietsist4 mrt. 2010 - 1:12

Oh ja en haar #twist was ontzettend gezellig... wat ik het allerleukste vond: haar berichten en die van Boris vd Ham, samen met Frits Wester en zo nog een hele hoop mensen, bij "De Val". Stom toevallig die dag gaan twitteren omdat het op mijn HD2 stond dat programmaatje, en meteen de hele nacht dóór... was het *niet* van plan maar mede door Femke nu "hooked" aan nog meer politiek nieuws!

denmol
denmol4 mrt. 2010 - 1:12

Femke moet oppassen dat ze niet te vroeg piekt en het feit dat ze genoemd wordt als mogelijk toekomstig premier is ook al niet gunstig want zoals het altijd gaat als je genoemd wordt gebeurd het maar zelden dat het ook bewaarheid wordt. Voor het overige heeft ze de politieke wind mee en ze moet het momentum zien vast te houden en dat zal nog een hele klus worden maar in ieder geval succes.

StanB.
StanB.4 mrt. 2010 - 1:12

Donder toch op met die Twitter-onzin, ik heb me daar gisteren ook weer kapot aan geërgerd tijdens de verkiezingsuitzending bij de NPS - een of andere flapdrol die om het kwartier opsomt welke twitterberichten er rondgestuurd zijn. Het valt me steeds op hoe inhoudsloos en futiel deze berichten zijn; ze hebben werkelijk geen enkele betekenis, behalve dat ze door sommige mensen misschien lollig gevonden worden. Waarschijnlijk vinden tv-journalisten twitter om deze reden interessant: het kost weinig moeite, de kijkende meute hoeft weinig na te denken en het is ideaal voor kleine itempjes tussendoor. Dat Femke Halsema de halve dag bezig is met twitteren zegt weinig goeds over de staat van GroenLinks. Kennelijk vindt men het erg belangrijk hip en modieus gevonden te worden, en komt inhoud en analyse op de tweede plaats.

1 Reactie
Pink!
Pink!4 mrt. 2010 - 1:12

U zit wrs erg vaak te twitteren dat u dit vind. Twitter is een goed communicatiemiddel en je kunt er van maken wat je wilt. Mevrouw Halsema twittert niet elke seconde en een bericht is zo gemaakt en zij houdt ons op de hoogte van de stand van zaken.