Joop

Femke for president!

  •    •  
22-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
In deze visuele ijstijd wil het oog ook wat
Het wordt steeds duidelijker: Femke Halsema groeit uit tot Obama-achtige proporties, op Hollandse schaal dan.
Wat zou het goed zijn als Groen Links genoeg steun krijgt om als volwaardige partner mee te mogen doen in de coalitievorming. Het is verrukkelijk om te zien dat ze eigenlijk geen fouten maakt in haar optredens. Dat ze mooier en mooier wordt doet er natuurlijk niks toe, maar in deze visuele ijstijd wil het oog ook wel wat.

Meer over:

politiek, opinie
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (20)

Robak2
Robak222 feb. 2010 - 22:09

"Obama-achtige proporties"?? Ik verwijs graag naar een artikel uit de Volkskrant. http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1260169.ece/Populariteit_Obama_daalt_naar_niveau_Bush

rgeurtsen
rgeurtsen22 feb. 2010 - 22:09

Nou, mooier? Die kleren die ze tijdens de laatste twee debatten droeg, waren niet erg flatteus. Vooral die saaie kleuren deden het niet goed. Eventje dacht ik een jonge Ien Dales te zien. Met het zicht van achteren leek er meer breedte in de bouw dan voor de laatste zwangerschap. Nee, mooier niet, mer oppositieleiderschap dan Pechtold en Kant, zeker wel.

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek22 feb. 2010 - 22:09

Het wordt steeds duidelijker? Behalve de "roep van Rottenberg" om iets a la Femke, heb ik nog weinig signalen gehoord. Als Femke maar niet besluit om Felix Rottenberg tot haar campagneleider te bombarderen. Rottenberg was tenslotte voorzitter van de PvdA tijdens de dramatische verkiezingsverliezen (12 zetels!) in 1994.

PietPaaltjes
PietPaaltjes22 feb. 2010 - 22:09

Natuurlijk. Iemand kiezen op uiterlijk en niet op de inhoud van het partijprogramma. Was GroenLinks niet een samenraapsel van communisten, pacifisten en milieu fanaten? We kennen de resultaten van het communisme. De resultaten van de milieu groepen kwam in vertrouwelijke e-mail naar buiten en het pacifisme heeft niet tot minder oorlogen geleid.

Marie-Bernadette
Marie-Bernadette22 feb. 2010 - 22:09

Kunnen jullie ook iets positiefs en optimistisch uit je inborst omhoog krijgen? Anders heb ik met jullie te doen!

Yggdrasil
Yggdrasil22 feb. 2010 - 22:09

Na Balkenende is iedereen een goede keuze maar uit het oogpunt van het oog krijgt Femke mijn eeuwige zegen. Ik blijf natuurlijk wel een oogje in het zeil houden want ik zou niet willen dat hetgeen mijn oog ziet mijn verstand vertroebelt. Ogenschijnlijk.

SirCharles
SirCharles22 feb. 2010 - 22:09

Ben weliswaar geen GroenLinks-stemmer maar heb er beslist geen moeite mee dat Femke Halsema premier van ons land wordt. Niet alleen omdat ze een (mooie) vrouw is doch ben er ook van overtuigd gezien haar immer weloverwogen wijze van oppositie voeren dat ze ook regeringsverantwoordelijkheid kan dragen. Ja, eerlijk gezegd vind ik ook OMDAT ze een vrouw is minister-president mag worden.

Hoogkamer2
Hoogkamer222 feb. 2010 - 22:09

Als het aan mij ligt wordt ze MP.

levdr
levdr22 feb. 2010 - 22:09

Ik ben geen Groen Links stemmer, maar Femke Halsema als MP zou ik fantastisch vinden! Want laten we eerlijk zijn: er is momenteel niemand in het Haagse die zelfs maar in haar schaduw kan staan.

Ellen12
Ellen1222 feb. 2010 - 22:09

Ik zou het een VERADEMING vinden. Vind het een leuk en intelligent mens, zo anders dan JPB ook. Ik zou wel willen zien hoe ze het zou doen. Qua uitstraling internationaal zou het sowieso een verbetering zijn. Maar welk kabinet zou ze dan leiden, dat is de vraag: GL-SP-PvdA-D66-VVD? Ik vrees dat de VVD dat niet ziet zitten... Nog afgezien of ze wel de noodzakelijke 76 zetels halen.

NettyCampagne
NettyCampagne22 feb. 2010 - 22:09

Groen Links is niet helemaal mijn ding, maar Femke als premier zou een verademing zijn. Dan zijn we misschien eindelijk die hanengevechten die we de laatste tijd gezien hebben eens kwijt. Soms leek het ook de kleuterschool wel. Eigen (partij) belang eerst. Met Femke zal het er minder macho aan toegaan en daar zijn we eindelijk wel eens aan toe. Een vrouwelijke en beschaafde premier (dus geen Rita Verdonk) zal een groot verschil maken

Dr.Piepie
Dr.Piepie22 feb. 2010 - 22:09

Het klopt dat Femke uitgroeit tot Obama achtige proporties. Hij heeft ook veel beloofd en weinig waargemaakt. Amerika is echt klaar met deze 'veelbelovende' policus.

johnber
johnber22 feb. 2010 - 22:09

" Het wordt steeds duidelijker: Femke Halsema groeit uit tot Obama-achtige proporties, op Hollandse schaal dan. " Ik weet niet door welke bril mevrouw Groenteman kijkt, maar 1 ding is voor mij duidelijk, de bril heeft de verkeerde sterkte. En niet zo een klein beetje de verkeerde sterkte. Haar observaties zijn van een heel hoog wereldvreemd gehalte, en worden dan ook meer gevormd in haar hoofd, dan dat er sprake is van een werkelijke waarneming. Niet erg hoor mevrouw Groenteman, daar hebben heel veel politici van de gevestigde orde ook last van. Waarschijnlijk kopen ze alle hun bril in dezelfde winkel.

Marie-Bernadette
Marie-Bernadette22 feb. 2010 - 22:09

Mijn hart wordt hier weer warm, omdat ik lees dat de toon tot op de 2 laatste reageerders veel positiever is geworden Groetjes, Marie-Bernadette

Martijn09
Martijn0922 feb. 2010 - 22:09

Mevr. Groenteman heeft wat betreft de gelijkenis van Obama met onze Femke helemaal gelijk. Het is alleen jammer dat Obama hoogst waarschijnlijk binnenkort zijn meerderheid in Good Old Amerca kwijt is. Dus : Groentemannetje bedenk : "Van een knappe schotel kun je niet eten"

bobbono
bobbono22 feb. 2010 - 22:09

Mijn stem heeft ze & eigenlijk al jaren !!! Ze geeft iedere keer weer blijk van kennis van zaken, goede argumenten & daarnaast heeft ze ook mijn stem op ethisch gebied. Nooit kun je haar betrappen op vieze, valse bewoordingen waar andere mensen nogal eens gebruik van maken & dat is in deze tijd waarin mensen zich veelal laten leiden door veelal aangeprate angst echt een verademing !!! Dus puur op ratio kies ik Femke alleen ik hoop dat meerdere mensen over hun angst heen durven stappen want het is natuurlijk/helaas wel eng voor mannen een vrouw aan de macht/als premier !!! Ps; ik geef toe ik kijk ook graag naar haar !!

fjacobse
fjacobse22 feb. 2010 - 22:09

Mevrouw Groenteman, dit lichtpuntje gun ik u van harte in deze donkere tijden. Maar de andere kant van de medaille is dat Jack de Vries de deur wagenwijd openzette naar een coalitie CDA-VVD-PVV. Ik zou al vast maar wennen aan het idee. Het linkse kwartet kan 4 jaar oppositie gaan voeren tegen het meest rechtse Kabinet ever. Hard maar waar. Misschien een schrale troost. Wilders heeft vanmorgen zijn gezicht getoond als niet-oppositie politicus. En dat blijkt eigenlijk allemaal reuze mee te vallen. De doomscenarios over de NSB en WO II kunnen de ijskast in.

1 Reactie
jingjang
jingjang22 feb. 2010 - 22:09

En daarmee laat wilders zien dat hij net zo pluchegeil is als alle andere politici.

Marie-Bernadette
Marie-Bernadette22 feb. 2010 - 22:09

Zeer gewaardeerde Hanneke Groenteman, Uw uitroep klinkt heerlijk in mijn oren! Ik droom met u mee..................van een integere, visionaire regering, warm betrokken bij de samenleving wie weet op een dag.....

1 Reactie
objectivist
objectivist22 feb. 2010 - 22:09

Ja, als Femke kan, kan Wilders ook, die zit aan de andere kant van het politiek spectrum maar staat even ver naast de realiteit. Wilders kan alleen praten over immigranten, Femke alleen over het milieu. We hebben iemand nodig met een brede visie op alle terreinen.