Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Feministen opgepakt bij tegendemonstratie Wilders

  •  
23-01-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
femwilders
Tijdens een demonstratie van feministen tegen Wilders is een tiental betogers door de politie opgepakt. De vrouwen protesteerden tegen de PVV-leider die ‘verzetsspray’ uitdeelde in Spijkenisse die ervoor zou dienen verkrachtingen en aanrandingen van mannelijke vluchtelingen te bestrijden.
De protesterende vrouwen zijn opgepakt door de politie omdat zij zich weigerden te legitimeren en niet wilden vertrekken. Dat meldt de NOS.
In online verklaringen van getuigen is te lezen en zien hoe de betogers de gebruikelijke verwensingen naar hun hoofd krijgen. Van ‘daar moet een piemel in’ naar ‘je zou verkracht moeten worden’. Wat frappant is, gezien de bijeenkomst van Wilders georganiseerd is om juist seksueel geweld tegen vrouwen tegen te gaan. Die boodschap is wellicht niet helemaal goed overgekomen bij de PVV-aanhang.
Het feministisch protest werd georganiseerd om de angst voor asielzoekers die vrouwen aangepraat wordt tegen te gaan. Op Facebook is een filmpje geplaatst waarin de arrestatie van de betogers te zien is. Éen van de initiatiefnemers van het protest, Donya Alinejad, plaatste zaterdagochtend een opinie op Joop waarin zij een toelichting geeft op het protest. Die is hier te lezen.
 
Update 15:15
De man die door journalist Mirjam de Winter ervan beschuldigd wordt te schreeuwen naar de betogers ontkent op Twitter dat hij de woorden geuit heeft. Volgens eigen zeggen zou hij gezegd hebben dat de vrouwen ‘te lelijk zijn voor een Nederlandse piemel’, wat in zijn optiek blijkbaar een acceptabele uitspraak is.
Helaas voor hem is onderstaand filmpje opgedoken waarin duidelijk te horen is dat hij bovenstaande zegt en nog veel meer inclusief dat de vrouwen ‘verkracht zouden willen worden’. Het feit dat hij een huilend kind op zijn arm draagt terwijl hij de haatvolle verwensingen uitspuugt, maakt het des te schrijnender. De video is hieronder te zien.
Op Twitter laat Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) weten Kamervragen voor te bereiden voor minister Ard van der Steur (Justitie) over de arrestatie van de betogers.
 
 

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.