Joop

Felle kritiek op PVV-peiling over deportatie Marokkaanse-Nederlanders

  •  
22-04-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
wilders_300_22.jpg
Onderzoek slaat als boemerang terug ... Maurice de Hond vergelijkt stemming met gevaar jodenvervolging: 'Beter weten wat mensen echt denken'
Prominente opiniemakers van links tot rechts uiten felle kritiek op een peiling die Maurice de Hond heeft gehouden in opdracht van de PVV. De partij van Wilders legde aan het panel van De Hond de vraag voor of ze het eens zijn met de wens voor ‘minder Marokkanen in Nederland’. 43 procent van de mensen die meewerkten aan het PVV-onderzoek antwoordde instemmend.
In reacties op sociale media wordt de vraagstelling scherp veroordeeld. Joshua Livestro, hoofdredacteur van de conservatieve De Dagelijkse Standaard, liet zijn afkeuring blijken met een cynische tweet: “ Ik wil eigenlijk wel eens laten onderzoeken hoeveel % van de Nederlanders minder negers wil in ons land. Wat kost dat, @mauricedehond?” en vroeg zich af: “ Heb je dan helemaal geen schaamte meer, @mauricedehond? Wat een ranzigheid man.”
RTEmagicC_Wilders-2010-cropped.jpg
Maurice de Hond heeft inmiddels een toelichting geschreven waarin hij zelf een vergelijking maakt tussen de wensen van de PVV en de jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. De joodse ouders van de opiniepeiler overleefden het concentratiekamp Auschwitz. Hij zegt in het stuk ‘Struisvogels’  dat zijn ouders destijds verrast waren over het gedrag van de Nederlanders die op grote schaal bereid bleken mee te werken aan de deportatie van joden. “Ik denk dat mijn ouders liever voor de oorlog al hadden geweten hoe de wereld er werkelijk uitzag.”  
Het in opdracht van de PVV uitgevoerde onderzoek lijkt daarmee als een boemerang naar Geert Wilders terug te keren. De partijleider die aanvankelijk iedere relatie met de Tweede Wereldoorlog en neo-nazi’s wist te vermijden, lijkt daar de laatste tijd niet meer in te slagen. Zo bleek een NSB-vlag de fractiekamer te sieren, weigerde hij zich in de Kamer openlijk te distantiëren van de op een PVV-manifestatie aanwezige neo-nazi’s en is hij een samenwerkingsverband aangegaan met andere nationalistische partijen in Europa die berucht zijn vanwege hun extreemrechtse uitspattingen zoals het Belgische Vlaams Belang en het Franse Front National.
Lees ook Maurice de Hond: Struisvogels

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (76)

Sarah45
Sarah4522 apr. 2014 - 10:36

Kunnen we in het kader van de evenwichtigheid dan aub ook een enquete organiseren waarbij gevraagd wordt hoeveel mensen Wilders de keel zouden willen doorsnijden indien daar geen enkele sanctie op zou staan? Let wel, ik sta dergelijke acties niet voor net zo min als ik voor de deportatie van Marokkanen ben, maar puur theoretisch is het net zo interessant om de mening over een moord Wilders te peilen nietwaar? Fortuyn en Van Gogh hadden graag van tevoren geweten wat hun kansen waren...

toshiba
toshiba22 apr. 2014 - 10:36

het was beter geweest als de Hond de peiling direct had begeleid met een aanvullend schrijven om zijn standpunt en motivatie toe te lichten. Nu gaat het een eigen leven leiden.

HetMes
HetMes22 apr. 2014 - 10:36

Don't shoot the messenger! Ik weet niet precies wat het issue is, nu. Maurice is zeker geen onafhankelijk instituut, maar dat is geen enkel onderzoeksbureau. Wat wel het geval is, dat kunt u zelf verifieren, is dat De Hond bij de tweedekamerverkiezingen de laatste tijd minstens even goed scoort als de rest. Dus hij zuigt het ook weer niet uit zijn duim allemaal. Natuurlijk heeft hij een bepaalde aantrekkelijke reputatie dat 'ie in sommige onderwerpen zoals deze slecht of gekleurd onderzoek zou doen, maar die mening wordt vooral nagepraat en is absoluut niet gestaafd door enig onderzoek. Don't shoot the messenger, is hier denk ik het belangrijkste advies. We kunnen het ons niet veroorloven te doen alsof die 40% niet bestaat. Dat hebben we 30 jaar lang geprobeerd, maar heeft uiteindelijk alleen maar averechts gewerkt.

neutralist
neutralist22 apr. 2014 - 10:36

Raar dat daar kritiek op is. Willen we de waarheid niet horen? Je kunt maar gewaarschuwd zijn vind ik.

Patrick Faas
Patrick Faas22 apr. 2014 - 10:36

“Het in opdracht van de PVV uitgevoerde onderzoek lijkt daarmee als een boemerang naar Geert Wilders terug te keren.” Omdat Maurice de Hond een directe vergelijking maakt met de oorlog? Diezelfde vergelijking maakt geld aannemen van de PVV en onderzoek doen voor hun politiek zeer onfris. Tijdens de oorlog was dat “collaboratie” genoemd.

seniorg
seniorg22 apr. 2014 - 10:36

Overigens peilde dezelfde De Hond de dag na Geerts 'minder-minder' oprisping dat 72% van de ondervraagden daar tegen was. De Hond grossiert sowieso al jaren in zeer extreme uitslagen, die maar zelden corresponderen met de echte mensenwereld.

Bachstra
Bachstra22 apr. 2014 - 10:36

Omdat de uitslag ons niet bevalt zijn we boos op de vragensteller. Of we geloven hem gewoonweg niet zoals Samsom doet. Tja. Ik vrees dat het gewoon waar is. Doet zeer maar het is niet anders. Wegstoppen heeft geen zin. Boos worden ook niet. Aangifte doen al helemaal niet. Deal with it.

PimmetjeforAlways
PimmetjeforAlways22 apr. 2014 - 10:36

43 % van de Nederlanders wil minder Marokkanen. Ben niet verbaasd over dit cijfer. Als de uitslag 10 % was geweest, had je niemand er over gehoord. Nu de uitslag bijna op de helft van de Nederlanders ligt, is er kritiek. Kon je verwachten. 3 % van de Nederlanders wil méér Marokkanen. Dus 97 % van de Nederlanders wil niet méér Marokkanen in Nederland. Krijgen we daar ook nog kritiek op ? Als je in deze peiling alleen de inwoners van steden zou ondervragen, ligt het percentage niet op 43 %, maar boven de 50 %. Als je in deze peiling alleen de inwoners van wijken, waar veel Marokkanen wonen, zou ondervragen zou het percentage nog veel hoger liggen. M.a.w., makkelijk oordelen over die 43 %, als je zelf in een dorpje of in een wijk woont, waar bijna of geen Marokkanen wonen.

Verwoerd2014
Verwoerd201422 apr. 2014 - 10:36

Prachtig. En nu nog even het cijfer voor de bevolking van alleen de Randstad (excl. het allochtonenaandeel).

Michiel Online
Michiel Online22 apr. 2014 - 10:36

De kop van het artikel moet zijn: "Maurice de Hond legt uit dat racisme in Nederland veelal nog aanwezig is". Wanneer heeft Maurice de Hond zijn uitleg gegeven? Voor of na de publicatie van het onderzoek? Weet ook Maurice de Hond niet de gevolgen van zijn onderzoek en moet hij die niet voorop stellen? Ik ken die man als een leugenaar en ik denk dat er onderzoek gedaan moet worden naar zijn integriteit.

jimdavis
jimdavis22 apr. 2014 - 10:36

ik zou wel wat minder Nederlanders in Nederland willen hebben

Gelijkhebber
Gelijkhebber22 apr. 2014 - 10:36

Opvallend was dat niemand in de media Wilders tegengas gaf door te stellen dat er meer Marokkanen moeten komen. De peiling van de Hond zal wel kloppen. Dat wil zeggen het is een indicatie geen exact getal. Merk op dat Samsom niet eerder een peiling van De Hond in twijfel heeft getrokken. De Hond had de peiling ook kunnen weigeren en zeggen 'ik ben een Marokkaan'.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa22 apr. 2014 - 10:36

Waarom spreken onze politici en media nu NIET over ''kwart vóór twaalf'' als het over racisme gaat?!! of gaan ze ook met ''Kwart voor twaalf'' ook selectief mee?!

msj_meijerink
msj_meijerink22 apr. 2014 - 10:36

Wordt het niet hoog tijd dat er onderzoek wordt gedaan naar het doen en laten van Maurice de Hond? Zijn producten kunnen we vanaf nu helemaal niet meer serieus nemen. De al eerder gerezen twijfel erover krijgt beetje bij beetje steeds meer fundament.

De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten22 apr. 2014 - 10:36

Misschien een peiling naar hoeveel ambtenaren minder, politici, militante hondenbezitters, getatoeëerde en gepiercte lichaamen op het strand. Misschien toont dit eindelijk de onzin van Maurice de Hond aan.

Brauswasser
Brauswasser22 apr. 2014 - 10:36

De Dagelijkse Standaard en die andere .... kunnen ook gewoon Maurice vragen om ......... te peilen. Maar dan wel de factuur betalen. Dat kan en mag binnen een democratie.

1 Reactie
MOID71
MOID7122 apr. 2014 - 10:36

Deportatie democratie, een familie lid van je weet wel ?

[verwijderd]
[verwijderd]22 apr. 2014 - 10:36

Elke vergelijking met deportatie Joden is ziek.

3 Reacties
Kilted
Kilted22 apr. 2014 - 10:36

Ja, en daarom moeten we voorkomen dat het ooit nog een bevolkingsgroep/ nationaliteit / etniciteit treft. Het was toen niet aanvaardbaar en nu ook niet. Want wat is het volgende? Iedereen die een buitenlandse ouder heeft? Zat mensen met Duitse, Franse, etc. ouders, maar hier geboren. Surinaamse Hindoes; Immers Hindoeïsme is wezensvreemd aan de Nederlands cultuur?

sieuwa57
sieuwa5722 apr. 2014 - 10:36

Nee, die overeenkomst is pijnlijk duidelijk, tenzij je, zoals Wilders en zijn aanhangsels, stekeblind bent aan je rechteroog.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen22 apr. 2014 - 10:36

Waarom? Vertel jij hoe je minder Marokkanen wilt realiseren zonder deportatie?

minten
minten22 apr. 2014 - 10:36

wilders is gewoon een ziek mens die voorzichzelf,en andere een gevaar is,maar wat kan hij nog anderes als wilders zijn?niemand die hem wil hebben in het bedrijfsleven,zijn boeken zijn een flop,en zijn optredens worden minimaal bezocht,als er al een zaal verhuurder hem toelaat,normaal zou je met een mens die de weg kwijt is medelijden hebben,maar deze gast wordt steeds gekker op tv,en zet Nederland voor lul zoals niemand beter kan ,en niemand die hem stopt,hij wordt zelfs nog beschermt en dan mag je toch hopen als beschermer dat hij wat inbind,want ook zij lopen steeds meer gevaar, het beste zou voor wilders zijn dat hij maar naar Israel vertrekt en daar aubergine's gaat afstoffen of over het water lopen

1 Reactie
longlivemokum
longlivemokum22 apr. 2014 - 10:36

Ik denk echt dat hij hoopt om zoveel mogelijk zetels op 22 mei 2014 bij de Europees Parliament verkiezingen te halen, samen met zijn zogenaamde *kanjers* (tenminste volgens zijn tweet!), om daarna om een ultrarechtse bloc te vormen met die Franse fasciste Marine Le Pen in het Europees Parliament. Het zal me helemaal niet verbazen als hij kort daarna zich aansluit bij deze geplande ultrarechtse bloc in het EP en Nederland zal verlaten. Zijn politieke rol in Nederland is toch al min of meer uitgespeeld en zeker na die *minder minder minder* fiasco in Den Haag op 19 maart 2014. Wat hij nu doet is kennelijk om die aller laatste truc uit zijn (inmiddels al bijna leeg) truckendoos te halen, vermoed ik tenminste!!! Ik ben vooral benieuwd of zijn PVV aanhang maasaal thuis blijft of toch naar de stembus gaat op 22 mei 2014.

Josef1952
Josef195222 apr. 2014 - 10:36

Stuitend hoe links Nederland nu zelfs de onderzoeker verwijt dat hij onderzoek doet in opdracht van de PVV.

1 Reactie
lembeck
lembeck22 apr. 2014 - 10:36

Volgens mij heeft De Hond GEEN onderzoek gedaan in opdracht van de PVV, maar gewoon een onderzoek, zoals hij zoveel onderzoeken doet. Heeft iedereen zowel de peiling, als Struisvogels GOED gelezen? En ik bedoel: begrijpt iedereen WAT hij schrijft? Hij heeft wel eens onderzoeken gedaan voor de PVV, maar voor zover ik dit lees, was dit onderzoek niet in opdracht van de PVV. Bovendien zegt hij: " Dat zoveel mensen geschokt waren door de wijze van optreden van Wilders op de avond van 19 maart jl begrijp ik zeker. Ik was dat ook. Maar laat men zich niet in slaap sussen door de vele - terecht - verontwaardigde reacties die daarop volgden. Want dit uitgevoerde onderzoek laat zien dat onder de oppervlakte een forse problematiek leeft. En die gaat niet weg door dat niet zichtbaar te maken via onderzoek. Noch door te stellen dat dit onderzoek schandelijk is. " Hij heeft gelijk. Dit is een veenbrand die ondergronds verder smeult en die elk moment kan oplaaien. Levensgevaarlijk, want er kunnen rassenrellen a la Parijse Banlieus ontstaan daardoor. En wat schieten we daar mee op? Racisme is verfoeilijk, slecht en gevaarlijk en aangeleerd! Leer het af. Dan is het gevaar ook geweken.

Bernie2
Bernie222 apr. 2014 - 10:36

Duindorp is groter dan het lijkt. Veel groter. Als De Hond hetzelfde onderzoek over joden had gehouden zou de goegemeente subiet bovenop de kast springen van verontwaardiging. Waarom eigenlijk? Omdat moslims de deportaties (nog) niet achter de rug hebben en Wilders' adepten en de roomblanke rest daar nog geen algemene consensus over hebben? De Hond heeft zich met open vizier voor Wilders' deportatiewagons laten plaatsen. Walgelijk, wat een ongelooflijke smeerlapperij. En dat net voor de gedenkcombi dodenherdenking/bevrijdingsdag. Dagen dat we bij dit soort intermenselijke smeerlapperij stilstaan en lang geleden tegen elkaar zeiden: dit nooit meer. Ehhh... dit nooit meer?

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa22 apr. 2014 - 10:36

Moslimse Nederlanders worden nooit vervolgd, denkt mijn neus, heel simpel, moslim hebben geen bergen geld en andere waarde dingen. Want bij de joden vervolging( eigenlijk alle menselijke vervolgingen) ging het puur om beroving van het Joodse gemeenschap eigendom: Eerst moet je zeggen waar je goud en geld verstopt zijn, dan doden!! Een dappere ( geen berover) ) racist bestaat niet, racisten zijn mietjes die haat verkopen en doorverkopen, vooral om anderen te beroven van hun eigendommen en te doden natuurlijk, maar het gaat in de eerste plaats om beroving van eigendommen. Stelletjes boeven in racistische kleding. Wij, de moslims, hebben alleen maar een paar ''djalaba's'', drie witte mutsen, een kwart normaal schoen ( Balga) en een kleedje van 1 metertje om op te bidden. Heeft hier een haat-kop iets aan ? Zoja , dan mag hij het meteen komen ophalen!

TonNoort
TonNoort22 apr. 2014 - 10:36

Ik weet niet of dit terugslaat op Wilders. Ik denk dat juist heel veel mensen zich nu gesteund voelen in hun (massale) afwijzing van Marokkanen in Nederland. Bij onderzoek als dit heb je te maken met de sociaal wenselijkheid van de antwoorden. Die norm is aan het verschuiven, zodat we beginnen te zien wat mensen werkelijk vinden. Nederland lijkt alweer in de fout te gaan. En niet alleen aan de rechterkant, van hen wisten we het al, maar over de hele linie. Waarom is een derde van de SP aanhang het met Wilders eens?

1 Reactie
lembeck
lembeck22 apr. 2014 - 10:36

Kijk even op het andere topic? Ik heb je geantwoord daar.

[verwijderd]
[verwijderd]22 apr. 2014 - 10:36

Als je hier op Joop zou vragen: Willen jullie meer of minder PVV'ers? Dan durf ik er vergif op in te nemen dat het gros (op de PVV'ers na wellicht) zou scanderen: Minder! Minder! Minder!

2 Reacties
dino_radja
dino_radja22 apr. 2014 - 10:36

Grote verschil is wel dat PVVers geen groep zijn, er is precies 1 PVVer: Geert W.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten22 apr. 2014 - 10:36

''Als je hier op Joop zou vragen: Willen jullie meer of minder PVV'ers? Dan durf ik er vergif op in te nemen dat het gros (op de PVV'ers na wellicht) zou scanderen: Minder! Minder! Minder!'' Wat prima is, want vrijheid van meningsuiting. Tenzij je oproept tot geweld, zoals deportatie bijvoorbeeld. But then again, dat laatste is ook niet wat Wilders doet.

[verwijderd]
[verwijderd]22 apr. 2014 - 10:36

Nu de uitkomst niet bevalt wordt het onderzoek bekritiseert.

1 Reactie
joopxxx
joopxxx22 apr. 2014 - 10:36

Maurice de Hond je mag ook opdrachtgevers weigeren.

[verwijderd]
[verwijderd]22 apr. 2014 - 10:36

Tjonge jonge, wat een hectiek weer. Dit gaat werkelijk nergens over, op elk verjaardagsfeest hoor je dit soort geluiden, ga me nou niet vertellen dat dit nieuws is. Bovendien: wat is er mis met de vraag? Het is een maatschappelijk thema, of moet het dan doodgezwegen worden? Het is ook relevant, het geeft aan dat het absorptievermogen van de samenleving aan zijn limiet zit. Hier bij Joop! kunnen ze er ook wat van, met die NSB vlag die nooit een NSB vlag is geweest. De Prinsenvlag is door en door Hollands, heeft werkelijk niets met de NSB te maken.

1 Reactie
Marsman2
Marsman222 apr. 2014 - 10:36

[Bovendien: wat is er mis met de vraag? Het is een maatschappelijk thema, of moet het dan doodgezwegen worden?] Het wordt niet doodgezwegen. We horen al minsten twaalf jaar dag in dag haast niets anders. Ik ben intussen al lang marokkanenprobleembenoemingsmoe... [Het is ook relevant, het geeft aan dat het absorptievermogen van de samenleving aan zijn limiet zit.] Het is lang niet zo relevant als de Grote Blonde Smurf jou doet geloven. Perceptie is jammer genoeg alles, maar perceptie is bij lange nog geen werkelijkheid. Helaas doen feiten er niet toe. Hier de cijfers over het 'marokkanenprobleem'. Geerts tsunami is maar amper een rimpeling in een vijver op een windstille dag te noemen. http://www.flipvandyke.nl/2014/04/marokkanen-de-cijfers/ [Hier bij Joop! kunnen ze er ook wat van, met die NSB vlag die nooit een NSB vlag is geweest. De Prinsenvlag is door en door Hollands, heeft werkelijk niets met de NSB te maken.] Daar dacht Anton Mussert zelve toch geheel anders over. Kijk en vergelijk. Waarschuwing: alwéér feiten! http://historiek.net/prinsenvlag-nsb-smetten-vrij/37267/ En tot slot, zelfs de meeuw als symbool heeft de PVV overgenomen van de NSB. http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/nieuws/10749/wilders-gebruikt-besmet-logo.html Zo, en nu nooit meer zeggen dat je het niet geweten hebt, Karel!

[verwijderd]
[verwijderd]22 apr. 2014 - 10:36

Elke vergelijking met 40-45 en Jodenvervolging is zwaar dubieus. eigenlijk ziek. Een pathologische minachting en wantrouwen jegens eigen sterke Nederlandse rechtssysteem en democratie anno 2014. En dat is precies grootste probleem bij de tegenstanders van Wilders/PVV.

2 Reacties
Fredolo
Fredolo22 apr. 2014 - 10:36

Ben blij, dat jij zo positief bent over het Nederlandse rechtssysteem.

MOID71
MOID7122 apr. 2014 - 10:36

De hond maakt geen vergelijking, hij somt een aantal feiten. "Politieagenten die mijn vader voor de oorlog persoonlijk kenden, waren Jodenjagers geworden. Zij haalden mijn vader van zijn onderduikadres op, waar hij verraden was door buren. Hij werd met Nederlandse trambestuurders naar de trein vervoerd en met Nederlandse machinisten naar Westerbork." Zeg tegen hem dat het niet waar is. Nog iets, zover ik na kan gaan was Nederland van toen ook behoorlijk democratisch.

Jantje68
Jantje6822 apr. 2014 - 10:36

Vorige week heeft gezamenlijk links samen met de PVV nog voor een raadgevend referendum gestemd. De uitslag van dit onderzoek geeft precies aan waarom dit het hele referendum idee (in welke vorm dan ook) een zeer slechte zaak is. Enkele personen of BN-ers zijn in staat de hele bevolking in korte tijd op te hitsen voor of tegen iets op basis van valse incomplete argumenten.

1 Reactie
WillemdeGroot
WillemdeGroot22 apr. 2014 - 10:36

Je verwoordt wat ik allang vrees. Kijk om je heen, en kijk achterom: het zijn de volksmenners die de massa achter zich krijgen, vroeg of laat.

dtevd
dtevd22 apr. 2014 - 10:36

Waarom is het nu weer nodig om het woord 'deportatie' te gebruiken? Dit is net zo stemmingmakend als de woorden van Wilders.

1 Reactie
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch22 apr. 2014 - 10:36

Hoe noem jij het dan?

JongLinks
JongLinks22 apr. 2014 - 10:36

Ik ben volstrekt tegen dit soort onderzoeken. Als je er dan toch voor bent, waarom durft men dan niet meteen mee te wegen hoeveel % van deze mensen anti joods is en wie allemaal de slavernij nog verheerlijkt.

1 Reactie
boeie
boeie22 apr. 2014 - 10:36

Hoeveel mensen minder PVV-ers willen.. dat lijkt mij een leuke... (ik ben voor!) ...en laat dat nu niet niet discriminerend zijn want op politieke voorkeur mag je in tegenstelling tot afkomst, geloof en seksuele geaardheid wel onderscheid maken..

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa22 apr. 2014 - 10:36

De heer Rutte gaat de geschiedenis in als de eerste Kijk-premier van Nederland.

1 Reactie
boeie
boeie22 apr. 2014 - 10:36

Dus het is de schuld van Rutte.. bijzonder..

siris
siris22 apr. 2014 - 10:36

Pechtold reageerde met opmerking dat er niet bij gezegd wordt hoe dit opgelost moet worden. Hij zal het zeker niet bespreekbaar maken laat staan bereid zijn om naar een oplossing te zoeken. Iedereen een diploma en Europees belastingbetaler en alle problemen zijn voorbij, sneue man.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen22 apr. 2014 - 10:36

[Hij zal het zeker niet bespreekbaar maken laat staan bereid zijn om naar een oplossing te zoeken. Iedereen een diploma en Europees belastingbetaler en alle problemen zijn voorbij, sneue man.] Van pechtold kun je dat niet vragen, die is namelijk niet voor "minder" Gezien het geklaag over het gebrek aan een oplossing zou het Henk Dousma sieren zelf een voorstel te doen, wel graag één die theoretisch kan werken.

[verwijderd]
[verwijderd]22 apr. 2014 - 10:36

Meten is weten. Ik zou, als politieke partij zijnde, mijn voordeel proberen te doen met de resultaten van dit onderzoek dat zo gratis voor je is geregeld door de PVV. Je kunt dan wel proberen bijna half Nederland als racist aan de kant te schuiven, ze zijn er dan nog steeds die "racisten". En al die "racisten" mogen straks gewoon weer stemmen.

2 Reacties
Marsman2
Marsman222 apr. 2014 - 10:36

[Meten is weten] http://www.flipvandyke.nl/2014/04/marokkanen-de-cijfers/

MOID71
MOID7122 apr. 2014 - 10:36

Inderdaad racisten mogen gewoon stemmen !

micros
micros22 apr. 2014 - 10:36

Er zit niets 'democratisch' aan opiniepeilingen. Wie bepaalt de vragen? Je kunt vragen 'Wil je dat Marokkanen het land uitgezet worden', en het ene antwoord krijgen. Maar als je dan vraagt 'Wl je, om deportaties van Marokkanen te realiseren dat iedere burger verplicht haar of zijn etniciteit-en religie laat registreren en bewijs van hun ethnische zuiverheid inlevert?" en dan een heel ander antwoord krijgen.

1 Reactie
hubbahubba
hubbahubba22 apr. 2014 - 10:36

Hoewel de vraag op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden is die zeker niet ‘in vacuüm’ gevraagd. Iedereen in Nederland weet donders goed over de haat zaaien van GW. Iedereen weet wat GW met ‘minder, minder’ bedoelde. Daarom zou iedereen dat juist moeten afwijzen, zelfs als dat maar op een symbolische manier moeten zijn b.v. in een opiniepeiling. Wat die 43% van mensen hebben gezegd kan niet zomaar goedgepraat worden.

Bagus
Bagus22 apr. 2014 - 10:36

Het onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van de PVV zie ik vooral als de zoveelste uitdaging van Wilders richting Nederlandse rechtsstaat. Ik vind het daarom niet terecht dat De Hond nu de zwarte piet krijgt toegeschoven. In zekere zin is De Hond inderdaad ALS OPINIEONDERZOEKER slechts een (betaalde) klokkenluider! De vraagstelling in het onderzoek toont duidelijk de behoefte aan bij de ja-beantwoorders aan een 'zondebok'. Dat is een grote versimpeling van allerlei -vooral ook economische- verschuivingen die nu mondiaal werkzaam zijn en als bedreigend door velen worden ervaren. Een poging van de ja-stemmers om de echt belangrijke mondiale vraagstukken (globalisering, EU, wereldwijde immigratiestromen) te versimpelen en te versmallen tot een algemeen Marokkanenvraagstuk in Nederland is struisvogelgedrag. Steeds verder verschuift Wilders van eerst seen algemene ysteemkritiek (DE Islam) naar een concrete groep Nederlanders, dat m.i. de aandacht moet afleiden van wat er mondiaal gaande is. Als de politiek al wakker moet worden geschud dan is het wel om stante pede zeer ernstig na te denken over deze combinatie van factoren in Wilders politieke strategie (etnische disriminatie, 'zondebokmechanisme' en zoveelste aanval op de geest van onze rechtsstaat). Zelf -als verklaard tegenstander van een antidiscriminatieproces tegen de politicus Wilders op basis van artikel 1 van de Grondwet dat ik nog steeds onproductief vind-is de tijd gekomen om Wilders en de PVV duidelijk POLITIEK te typeren en te bestrijden als een gevaar voor de Nederlandse rechtsstaat (door de gevaarlijke veralgemenisering van wat ik met de politiek-maatschappelijke bril van Wilders cs op het 'Marokkanenvraagstuk' ben gaan noemen). De waarheid is dat Wilders weliswaar nog steeds binnen democratische kaders opereert, maar er in mijn ogen vooral op uit is deze door buitenparlementair populisme uitsluitend voor eigen politiek gewin uit te baten. "Wat is zijn volgende stap in die richting", vraag ik mij in gemoede af! Of anders gezegd wat anders dan stemmenwinst via stemmenmakerij beoogt hij? Een reele oplossing?? Die moet dan zsm worden geconcretiseerd: immers 'minder, minder, minder' betekent dat ergens iets van af moet. Hoe doe je dat met ingezetenen met een Nederlands paspoort zonder de Grondwet en de rechtsstaat te schenden?

1 Reactie
Bagus
Bagus22 apr. 2014 - 10:36

In de volgende zin uit mijn bijdrage (citaat): "Of anders gezegd wat anders dan stemmenwinst via stemmenmakerij beoogt hij?" moet het woord stemmenmakerij vervangen worden door STEMMINGmakerij.

Meta Foor
Meta Foor22 apr. 2014 - 10:36

Signaleren --> Identificeren --> Evalueren --> Corrigeren Dit land blijft in de fase Signaleren hangen , terwijl de politiek juist aangesteld is om het traject te doorlopen en vervolgns het Corrigeren daadkrachtig aan te pakken... maar wat wil je als sociaal met liberaal aan het bakkeleien is en de oppositie per onderdeel meeregeert

2 Reacties
kapitanlaipose
kapitanlaipose22 apr. 2014 - 10:36

Het blijft inderdaad bij signaleren omdat er in de fase van identificeren een probleem bestaat. Aan de ene kant heb je rechts conservatief xenofoben die het probleem identificeren als Islam, Marrokaans of in ieder geval iets buitenlands dat niet als eigen Hollands kan worden aangemerkt. Indien je de problemen op deze wijze aanmerkt dan problematiseer je een religie (Islam) en een bevolkingsgroepen (Marokkanen en allochtonen). De oplossing zal dan ook in die hoek worden gezocht. Minder Islam. Minder Marokkanen. Minder allochtonen. Aan de andere kant heb je progressieven die problemen signaleren maar deze identiciferen als werkloosheid, criminaliteit, schooluitval, discriminatie, gebrekkige emancipatie, veiligheid etc. De oplossing zal dan ook anders zijn dan in het geval van de rechts conservatieve xenofoben.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos22 apr. 2014 - 10:36

Ja...benoemen is de mode van rechts geworden. De nieuwe hyperpolitieke correctheid.

[verwijderd]
[verwijderd]22 apr. 2014 - 10:36

We kunnen natuurlijk WO2 er weer bijslepen maar als je wilt weten hoe wij Nederlanders werkelijk zijn kijk je beter net na WO2. Toen de Duitsers al weer verslagen in de heimat zaten. Onze fijne verzetshelden in Indonesie, even vergeten dat ze net zelf bevrijd waren. http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/23958_nederland_moet_oorlogsmisdaden_onder_ogen_durven_zien/ En in onze hoofdstad was het niet beter. http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/3418015/2013/03/30/Gemeente-eiste-erfpacht-op-van-teruggekeerde-Joden.dhtml Het lompe bakstenen gooien in Duindorp steekt maar bleekjes af bij het uitgekookte doordachte afschuwelijke handelen van de Amsterdamse elite.

3 Reacties
TonNoort
TonNoort22 apr. 2014 - 10:36

'Onze fijne verzetshelden in Indonesie, even vergeten dat ze net zelf bevrijd waren.' Het waren geen verzetshelden die in Indië gingen vechten, het waren gewezen NSB'ers die bang waren om te worden opgepakt. Anderen hadden voor de Duitsers gewerkt in Nederland of daarbuiten en maakten van de paniek en de administratieve rotzooi gebruik om zich snel aan te melden voor dienst in het buitenland. En na hun training in Engeland vertrokken ze. Eenmaal terug in Nederland bleven ze onder de bescherming van defensie buiten het bereik van eventuele vervolgers.

DitBenIk2
DitBenIk222 apr. 2014 - 10:36

'En in onze hoofdstad was het niet beter.' Toen ik dat voor het eerst las, viel ik echt van m'n stoel. Bijna niet voor te stellen.

EustaceMcGargle
EustaceMcGargle22 apr. 2014 - 10:36

"En in onze hoofdstad was het niet beter." Ongelofelijk. Dat waren waarschijnlijk 'bureaucraten' van het 'Eichmann-type'.

KoningPruts
KoningPruts22 apr. 2014 - 10:36

Onderzoek werd vanmorgen al op de radio geduid (bij uwer collega's van BNN). De stemmers mochten kiezen: 1. Ik ben voor minder Marokkanen. 2. Ik ben voor meer Marokkanen. 3, Het boeit mij niet hoeveel Marokkanen er zijn 4. Geen mening Als je 4 stemt kun je net zo goed niet stemmen. Als je 3 stemt heb je geen enkele band of interesse in de toekomst van Nederland (wat nou als er ineens 5 miljoen Marokkanen binnenkomen?) Dat type excess. Als je 2 stemt, dan ben je voor segregatie Dus alleen 1 blijft over.

1 Reactie
Patrick Faas
Patrick Faas22 apr. 2014 - 10:36

Oei, dus de vraagstelling kwam ook nog van de PVV? Dat zou niet erg wetenschappelijk en weinig integer zijn. Kwam De Hond ook aan het woord bij BNN?

clara51
clara5122 apr. 2014 - 10:36

Des te meer reden om nu eindelijk te achterhalen waar de PVV dit allemaal van betaalt.

3 Reacties
hjager
hjager22 apr. 2014 - 10:36

Op dezelfde manier als de Wiarda Beckman stichting wordt gefinancierd. Maar bevalt de uitslag niet, is het hem dat?

lembeck
lembeck22 apr. 2014 - 10:36

Clara: inmiddels heeft een aantal Joodse geldschieters afgehaakt en nu ook Daniël Pipes uit de VS, maar verder heeft hij nog andere: http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3281078/2012/07/03/Wilders-joodse-christelijke-en-anti-islamitische-geldschieters.dhtml

meijerlahn
meijerlahn22 apr. 2014 - 10:36

Inderdaad, je vraagt het je af. Financieel heeft Wilders de laatste tijd nogal wat moeten inleveren. "Door het vertrek van de drie PVV-Tweede Kamerleden Bontes, Van Klaveren en Van Vliet staat er grote financiële druk op Wilders. Voor ieder Tweede Kamerlid mag de PVV-leider voor 165 duizend euro aan ondersteuning uittrekken. Dat betekent dat hij sinds kort een half miljoen heeft moeten inleveren om medewerkers van te betalen. Daardoor staan, ondanks het vrijwillige vertrek van de genoemde medewerkers, veel banen op de tocht." (Bron: VK 23-4-2014)

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch22 apr. 2014 - 10:36

Het enige wat ik uit deze peiling haal, is dat dus 43% der Nederlanders een racistische inborst heeft. Dat geeft te denken.

1 Reactie
omaoeverloos
omaoeverloos22 apr. 2014 - 10:36

Ik haal eruit dat 57% liegt en maar 43% zo eerlijk is voor zijn/haar racisme uit te komen.

Josef1952
Josef195222 apr. 2014 - 10:36

Zullen we met zijn allen constateren, dat opeenvolgende regeringen het er gewoon bij hebben laten zitten? En dat, als er al sprake zou zijn van het wegzetten van een bevolkingsgroep, dit het gevolg is van het balorig regeringsbeleid. Hoe kan het zijn dat "Opsporing Verzocht" een Marokkaanse zender lijkt te zijn. Hoe kan het bestaan dat onze oudjes het maar uit moeten zoeken, terwijl kansloze allochtone onze uitkeringsruif leeg vreten?

2 Reacties
rbakels
rbakels22 apr. 2014 - 10:36

Dat we zoveel Marokkanen hebben in ons land komt doordat onze regering bij een vorige economische crisis, in 1980, dreigde de Marokkanen die werkloos werden hun WW (waarvoor ze jarenlang premie hadden betaald!) af te pakken als ze terug zouden gaan, wat velen van hen toen nog best wilden. Hoe averechts kan regeringsbeleid zijn. Enfin, er zijn ook mensen die Turken hun dubbele paspoort willen afpakken. Zodat het ze heel moeilijk wordt nog eens terug te gaan. Wat velen van hen best willen!

rbakels
rbakels22 apr. 2014 - 10:36

Onder journalisten i het een sport om mooie koppen te bedenken maar deze is volstrekt in strijd met de werkelijkheid. Niemand heeft het (nog) over deportatie. Eigenlijk had dat beter wel kunnen gebeuren. De slimme zakenman Maurice de Hond creëert zijn eigen hype door opzettelijk een heel onspecifieke vraag te stellen. Ja, ik zou ook wel minder Marokkanen willen omdat Widlers dan een onderwerp minder had om op te mopperen. Maar dat is voor mij dan ook de enige reden. Wilders wil ook helemaal geen Marokkanen wegsturen. Ze helpen hem zelfs onbdoeld om het land te ontwrichten. Ik vrees het moment dat Wilders hardere middelen gaat inzetten. Hij kijkt precies van Poetin doet. Agitatoren, relletjes die niet meer te beheersen zijn. Wie weet zoekt hij hulp van Poetin om os te "bevrijden" van "Brussel"!

RaymondenJoop
RaymondenJoop22 apr. 2014 - 10:36

Het is triest en stompzinnig. Triest voor de Marokkaanse bevolkingsgroep en stompzinnig van de gevestigde politiek dat ze Wilders dit spel laten spelen. Samsom's reactie is belachelijk. Wellicht 'politiek correct', maar het geeft de ongelofelijke kloof aan tussen hem en de kiezers. Wat een prutsers daar in Den Haag.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa22 apr. 2014 - 10:36

Triest voor de Marokkaanse bevolkingsgroep en stompzinnig van de gevestigde politiek dat ze Wilders dit spel laten spelen.'' Triest voor de buitenlandse financiers van wilders uit Amerika en Israël.