Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

FBI valt kantoor advocaat Trump binnen

  •  
09-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
US-SENATE-INTELLIGENCE-COMMITTEE-INTERVIEWS-TRUMP'S-PRIVATE-ATTO

© 2017-09-19 00:00:00 WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 19: Michael Cohen, President Trump's personal lawyer arrives at the Hart Senate Office Building to be interviewed by the Senate Intelligence Com

De FBI heeft maandag het kantoor en de woning van de persoonlijke advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump doorzocht. Dat meldt The New York Times. Federale aanklagers ontvingen de search warrant (machtiging tot binnentreden) op basis van informatie uit het onderzoek van speciaal aanklager Mueller naar mogelijke Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016 en de rol die de Trump-campagne daarin speelde.
Er zijn diverse documenten in beslag genomen, waaronder e-mails, belastingdocumenten en zakelijke documenten. De betaling van 130.000 dollar die Cohen deed aan pornoster Stormy Daniels , met wie Trump een buitenechtelijke relatie zou hebben gehad, zijn onderdeel van de machtiging, maar geenszins de enige kwestie die wordt onderzocht. Niet alleen zou zwijggeld zijn betaald aan Daniels, maar zij zou ook zijn bedreigd door iemand om haar mond te houden over de affaire.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.