Joop

FBI arresteert Trump-adviseur Roger Stone

  •    •  
25-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
US - IT - POLITICS - GOOGLE

© 2018-12-11 15:52:26 Political Strategist Roger Stone stands outside the hearing room prior to testimony by Google CEO Sundar Pichai during a House Judiciary Committee hearing on Capitol Hill

Roger Stone, adviseur en lange tijd rechterhand van de Amerikaanse president Donald Trump, is vrijdagochtend rond 6 uur (lokale tijd) thuis gearresteerd in Florida. De arrestatie houdt verband met het onderzoek door speciaal aanklager Robert Mueller naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen in 2016 en de rol die het campagneteam van Trump daarin speelde. Van de zeven aanklachten tegen Stone zijn er vijf voor het afleggen van een valse verklaring, een voor het belemmeren van de rechtsgang en een voor het beïnvloeden van een getuige.
The New York Times meldt dat verschillende mensen uit Trumps entourage recent met de FBI gesproken hebben over Stone en zijn activiteiten tijdens de presidentsverkiezingen van 2016. In het bijzonder over zijn fondsenwervingsactiviteiten en contacten met WikiLeaks. Stone wordt rond 17 uur Nederlandse tijd voorgeleid.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (24)

Hiltermann
Hiltermann26 jan. 2019 - 21:32

In de VS wordt voor lieden die voor de president gaan werken een uitgebreide rechtsbijstandverzekering aangeboden die alle risico's dekt inclusief de inquisitie die door meneer Mueller wordt georganiseerd. De premie is vrij hoog, die is gerelateerd aan het risico dat vrij groot is. ????

Nick the Stripper
Nick the Stripper26 jan. 2019 - 9:34

Ah, daar heb je weer zo'n samenzweringswappie die over de Deep State begint. Wat jij de Deep State noemt, dat is niets anders dan de rechtsstaat, met al zijn checks en balances. [ Na twee jaar heksen jagen weet nog steeds niemand waaruit die “collusion” zou moeten bestaan. ] Oh, eigenlijk hebben we daar al een heel aardig beeld van, dankzij journalisten die hun werk blijven doen. Aan Mueller de tijdrovende taak om dat allemaal ook strafrechtelijk rond te krijgen. Maar met je kop in het zand (of verpakt in folie) ga je dat natuurlijk nooit zien.

5 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper26 jan. 2019 - 9:35

Als antwoord op Jaap.

Jaap12342
Jaap1234226 jan. 2019 - 13:08

Nick, in het kader van een verstandige discussie heb ik even tijdelijk het cellofaan van m'n kop gewonden. Kun jij me in het kort voorlichten hoe Trump heeft samen gewerkt met de Russen om z'n eigen verkiezing voor elkaar te krijgen?.

Nick the Stripper
Nick the Stripper26 jan. 2019 - 15:16

[ Kun jij me in het kort voorlichten ] Ik zou zeggen: doe je eigen huiswerk. Maar ik ben de beroerdste niet: hier is een link naar een uitgebreide tijdlijn. Happy research! https://themoscowproject.org/collusion-timeline/

O3
O326 jan. 2019 - 15:31

@Jaap1234 Special investigator Roger Mueller leidt het onderzoek van de wetshandhavings- en contraspionage door de Verenigde Staten van de inspanningen van de Russische regering om zich te mengen in de presidentsverkiezingen van 2016. Het omvat alle mogelijke relaties of coördinatie tussen de presidentiële campagne van Donald Trump en de Russische regering, "en alle zaken die rechtstreeks voortkwamen uit het onderzoek." Bovendien wordt in het onderzoek vermoedelijk ook een potentiële obstructie van gerechtigheid door Trump en anderen opgenomen. Hoe kort kan worden samengevat, moeten we kalm afwachten. Ongeacht de uitkomst van dat onderzoek handelt Trump opvallend in lijn met de "wensen" van het Kremlin. Hier volgen enkele pogingen om die wensen te realiseren: - Opheffen sancties tegen Russische bedrijven en individuen [CHECK] - Samenwerking NATO ondermijnen [CHECK] - Terugtrekken uit Syrië (legitimeren van President Bashar al-Assad als medestrijder tegen terrorisme) [CHECK] - Het ondermijnen van de democratie en mensenrechten t.o.v. autoritarisme [CHECK] - Het negeren van Rusland's politieke inmenging in buurlanden (zie uitspraak over vermeende aggressiviteit van Montenegro) [CHECK] - Erkenning annexatie van de Krim door Rusland (omringd met vaagheid) [CHECK] Dit is geen bewijs voor coördinatie tussen Trump en het Kremlin, maar ik krijg er wel jeuk van.

Bert Jansen2
Bert Jansen228 jan. 2019 - 14:32

[Kun jij me in het kort voorlichten hoe Trump heeft samen gewerkt met de Russen om z’n eigen verkiezing voor elkaar te krijgen?] Ha ha onder welke steen heb jij de laatste twee jaar gezeten?

JanB2
JanB226 jan. 2019 - 8:55

Lachen!!! Je kunt niet anders. Ik niet in ieder geval. Nooit geweten dat een supermacht in staat van ontbinding zo hilarisch kan zijn.

3 Reacties
HM van der Meulen
HM van der Meulen26 jan. 2019 - 15:40

+1 - Hollywood wordt voortdurend in de schaduw gesteld door de realiteit, het is echt genieten.

JanB2
JanB226 jan. 2019 - 19:40

Jij zegt het :-)!

Joe Speedboot
Joe Speedboot27 jan. 2019 - 5:49

'het is echt genieten.' Ik gok dat de slachtoffers van Trump het niet met jullie eens zijn.

Jaap12342
Jaap1234226 jan. 2019 - 1:03

Lijkt steeds meer op een coupe in progress, door de "deep state". Stone is geen aardige kerel, maar zijn arrestatie leek op een happening alsof er een vuurgevaarlijke drugsbaron werd opgepakt. Gek genoeg is ie een paar uur later alweer op borgtocht vrij. Mueller was op zoek naar "collusion" tussen Trump en de Russische overheid, om de verkiezingen te beïnvloeden. Na twee jaar heksen jagen weet nog steeds niemand waaruit die "collusion" zou moeten bestaan. Noch weten we hoe de Russen die beïnvloeding voor elkaar hebben gekregen, behalve een kleine ton aan klickbate grapjes op Facebook. De DNC e-mails zijn vrijwel zeker gelekt, niet gehacked. De Podesta e-mails zijn verkregen door een simpele fishing email. De FBI heeft de DNC server nooit onderzocht, omdat de DNC dat weigerde. WikiLeaks heeft niets met de Russische overheid van doen, en publiceert veel kritisch materiaal over Putin. Bovendien moeten we blijkbaar geloven dat als Trump daadwerkelijk samenwerkte met Russen om z'n verkiezing te bewerkstelligen, dat hij dat dan tijdens z'n campagne van de daken zou schreeuwen. Ten overvloede kunnen we in "Shattered", het boek over de falende Clinton campagne lezen, hoe Robin Mook, Clinton's campagne manager, de dag na haar nederlaag besluit de schuld van haar verlies bij "de Russen" te leggen. Trump is bepaald geen fijne kerel, vooral in het zadel geholpen door de DNC, die de meest impopulaire kandidaat sinds mensenheugenis, door de strot van de kiezers wilde dwingen. Clinton spendeerde gedurende haar campagne ongeveer 2x zoveel tijd aan fundraising diners, dan aan ontmoetingen met haar kiezers. In de "rustbeltstaten" zoals Michigan is ze helemaal niet geweest. De Amerikaanse kiezer wist prima waar haar loyaliteiten lagen. Wat er zich nu via Mueller (in z'n vorige functie ook zeker van de aanwezigheid van WMD in Irak) afspeelt, is weinig minder dan een coup, een schijnproces om een democratisch verkozen president te laten vallen. Dat komt misschien prima uit als je Trump geen fijne president vindt, maar laten we dan nu eindelijk ophouden de VS als een functionerende democratie te beschouwen.

3 Reacties
HM van der Meulen
HM van der Meulen26 jan. 2019 - 15:38

"laten we nu eindelijk ophouden de VS als een functionerende democratie te beschouwen." Dat zijn we in elk geval hartgrondig met elkaar eens.

Bert Jansen2
Bert Jansen227 jan. 2019 - 13:05

[ Na twee jaar heksen jagen weet nog steeds niemand waaruit die “collusion” zou moeten bestaan. ] Grappig hè, NO COLLUSION, NO COLLUSION, NO COLLUSION, NO COLLUSION. Bij elke indictment twittert Trump dat, en de ongeïnformeerde schaapskudde die hem volgt blaat hem na. Maar. Mueller onderzoekt helemaal geen collusion. Hier is zijn opdracht, lees het maar na, als jij het woord collusion vind, zoek dan contact en je krijgt 100 Euro van me. https://www.documentcloud.org/documents/3726408-Rosenstein-letter-appointing-Mueller-special.html

Bert Jansen2
Bert Jansen227 jan. 2019 - 19:51

[Stone is geen aardige kerel, maar zijn arrestatie leek op een happening alsof er een vuurgevaarlijke drugsbaron werd opgepakt. ] Er is een reden dat dit zo gebeurd, inbeslagname van spullen die in zijn woning te vinden zijn, pc's, laptops, tablets, telefoons en documenten. En dat moet gebeuren voordat ze vernietigd zijn. De borgtocht maakt niets uit, het gaat erom wat er gebeurd tussen het weten dat je gearresteerd wordt en het moment dat je afgevoerd wordt. Dus niet even bellen, "We komen je volgende week vrijdag om 10:00 ophalen". Overigens was die borgtocht in zijn geval relatief makkelijk te regelen omdat de man geen geldig paspoort bleek te hebben.

hanzeboog2012
hanzeboog201225 jan. 2019 - 21:29

Langzaam maar zeker vallen de puzzelstukjes in mekaar. En zie je door wie Trump laat omringen. En adviseren in zijn radicale bubbel. Veel van die enge radicale figuren. Er waren een aantal goede mensen rondom Trump. Maar die waren kritisch over Trump. En durfden dat openlijk te zeggen. Kerels als Rex Tillerson, John Kelly die Trump gewoon de waarheid vertelden. Wie Trump enigszins kent weet dan wat er gebeurt.

Karingin
Karingin25 jan. 2019 - 18:10

Ik ben toch zo benieuwd naar het commentaar van de Pisang.

Poezenmens
Poezenmens25 jan. 2019 - 14:46

Een huiveringwekkende documentaire te zien op Netflix: Fascinerende documentaire over Roger Stone, de excentrieke lobbyist en politiek strateeg die al vroeg in de film omschreven wordt als een ‘kwaadaardige Forrest Gump'. Stone wurmde zich ten tijde van de Nixon-administratie de Republikeinse Partij binnen, en in de decennia die volgden liet hij zijn invloed veelvuldig gelden. Zijn pièce de résistance: de verkiezing van zijn goeie vriend Donald Trump tot president. Provocerend portret van een man die geen enkele schaamte lijkt te kennen, en die het een zorg zal zijn dat de halve wereld hem haat. De trailer: https://youtu.be/5IPyv4KgTAA

Nick the Stripper
Nick the Stripper25 jan. 2019 - 14:18

Zat er al een tijdje aan te komen. Nu maar weer wachten op de volgende domineesteen die Mueller omver duwt. Who's next: Brad Parscale? Jared Kushner? Don Jr.?

5 Reacties
Perezoso
Perezoso25 jan. 2019 - 16:28

Steve Bannon?

DePisang
DePisang25 jan. 2019 - 16:37

Staat Mueller nog overeind dan? Al ruim 2 jaar speuren naar bagger heeft nog niks anders opgeleverd dan ketelmuziek voor slechte verliezers. In plaats van de democratie onnodig nog verder te verlammen doen slechte verliezers er beter aan met een kansrijke presidentskandidaat te komen die ''brandschoon'' is. Als die bestaat.

Nick the Stripper
Nick the Stripper25 jan. 2019 - 17:06

domino, niet dominee

Nick the Stripper
Nick the Stripper26 jan. 2019 - 0:26

DePisang 25 januari 2019 at 17:37 [ Staat Mueller nog overeind dan? ] Mueller wel, de Muur van je Idool nog lange niet. [ Al ruim 2 jaar speuren ] Mueller is aangesteld op 17 mei 2017. Reken zelf maar even uit hoeveel maanden geleden dat is. [ naar bagger heeft nog niks anders opgeleverd dan ketelmuziek voor slechte verliezers. ] Word je nou nooit eens moe van je eigen kinderachtige cliché's, Kees? Anyways, aan Trump-gerelateerde bagger geen gebrek, vooralsnog: NSA Flynn, campagneleider Manafort en inauguratiebaasje Rick Gates hebben schuld bekend. Cohen zingt als een kanarie en Trump Organization CFO Allen Weisselberg heeft vast geen immuniteit gekregen in ruil voor een pastramisandwich Stone is nu aangeklaagd en ook hij zal binnenkort wel flippen, als blijkt dat Trump nooit van plan was hem gratie te verlenen. Allemaal criminelen, en allemaal lieden die Il Douche om zich heen heeft verzameld: "Only the best people." Om nog maar te zwijgen over tientallen aangeklaagde Russen en de voeroordeling van NRA/RNC-infiltrant Maria Butina. En dit was nog maar het begin.

Luneau
Luneau26 jan. 2019 - 1:32

DePisang, meerdere arrestaties, bekentenissen en aanklachten van medewerkers van Trump noemt u "ketelmuziek"? U vindt een FBI-onderzoek "de democratie verlammen"? Trump had gelijk: hij kan iemand op 5th Avenue neerknallen en dan nog zullen mensen zoals u het goedpraten.