Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Fascistisch Forum

  •  
18-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
forum
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (8)

Libertain
Libertain19 nov. 2021 - 9:44

Cornee 125, ("Het frappante is dat Baudet en consorten ons willen waarschuwen voor deze gevaren en toch worden ze weggezet als degenen die het gevaar zijn.") Hiermee geeft u blijk aan dat u zeer goed kunt nadenken en tevens is mijn indruk dat u over voldoende levenservaring beschikt. (Nederlands disclaimer - ben ik geen aanhang van FvD, wel van het vrije woord a la Voltaire)

Cornee 125
Cornee 12518 nov. 2021 - 13:29

Ik heb er even over nagedacht ( Ik weet het, dat Is niet mijn specialiteit). Over de kwestie Baudet en zijn Forum clubje. Zij worden hier met alle liefde (lees haat) afgeschilderd als nazi's, fascisten, racisten, etc etc. Dit omdat ze bijvoorbeeld ongevaccineerden met Joden vergelijken. En dan doelen ze op de periode van ongeveer 1930 tot 1936. In deze periode werden de Joden langzaam maar zeker steeds meer faciliteiten en vrijheden ontzegt. Forum waarschuwt nu ons ervoor dat dit ook bij de ongevaccineerden gebeurt. In ieder geval voelt het voor deze groep ook zo dat ze minder mogen dan gevaccineerden. Persoonlijk denk ik niet dat ze bij Forum denken dat de ongevaccineerden dezelfde weg gaan bewandelen dan de joden. Dat is natuurlijk waanzin. Maar ze waarschuwen er wel voor dat de weg die nu ingegaan wordt voor een diepe tweedeling zorgt. Het splijt de samenleving. En waar stopt dat? De vraag is even zijn het nu Nazi,s of niet.? Is het zo dat als rechtse partijen vergelijkingen maken met wat dan ook uit de 2de wereldoorlog ze per definitie nazi's zijn, of op zijn minst fascisten? En als linkse partijen dit doen. Zijn dat dan mensen die het goed voor hebben met ons omdat ze ons waarschuwen voor de gevaren? Het frappante is dat Baudet en consorten ons willen waarschuwen voor deze gevaren en toch worden ze weggezet als degenen die het gevaar zijn. Ik ben geen fan van hem en de manier waarop het allemaal gaat is soms op het randje. maar toch heb ik moeite met het idee dat deze mensen zo worden weggezet. Ik vrees dat ik wel hier de enige ben die op dit forum twijfelt aan zijn slechtheid.

5 Reacties
adriek
adriek18 nov. 2021 - 13:49

Nee, ze tonen facisitische trekjes omdat ze haatmails aanmoedigen en democratisch gekozen medekamerleden bedreigen met 'tribunalen'. Tribunalen kunnen strikt genomen keurige juridisch onderbouwde instituten zijn maar staan historisch gezien niet altijd goed bekend. Dat ze zelf ook (al dan niet ten onrechte) aangevallen en beschuldigd worden doet daar niets aan af.

Zandb
Zandb18 nov. 2021 - 16:41

Eirda Zo denk ik er ook over. Ik vind het niet nodig om "etiketten te plakken". Maar het neigt naar fascisme wanneer je een beroep doet op jouw vrijheid om mensen duidelijk te maken dat wie er anders over denkt, geen vrijheid toekomt.

Sonic2
Sonic218 nov. 2021 - 17:55

@ Cornee125 Forum is geen rechtse partij. Forum is een ultra rechtse partij. Net als de PVV. En Forum wordt over het algemeen realistisch neergezet. Dat rode loper uitrollers en faciliteerders zoals u dat neerzetten als "wegzetten" of demoniseren is jullie probleem. Jullie extreme naïviteit. En jullie struisvogel gedrag. Ik ben zelf terughoudend met het woord fascisme. Baudet heeft nog niemand in concentratie kampen gestopt. De Forum dictatuur is er nog niet. Maar het is wel alarmfase rood. En u bent daar mede schuldig van. Met het weg kijken. Met uw oerdomme nuance op mensen die niet zoveel nuance verdienen. https://twitter.com/mmeeuw?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor Voor de rest. Lees dit en ik hoop dat u daarna stopt met extreem naïef zijn.

Khalid3
Khalid318 nov. 2021 - 18:46

Cornee@ ''Ik ben geen fan van hem en de manier waarop het allemaal gaat is soms op het randje. maar toch heb ik moeite met het idee dat deze mensen zo worden weggezet. Ik vrees dat ik wel hier de enige ben die op dit forum twijfelt aan zijn slechtheid. '' A. Heb je te lang onder een steen gelegen? B. Ben je dom? C. Ben je naïef? D. Deel je stiekem zijn gedachtegoed? Welke van de antwoorden is van toepassing bij jou eigenlijk? Ik kan je een lange lijst van zijn uitspraken opsommen waarin iedereen kan concluderen dat hij een racist en een antisemiet is. Bij zijn jongerenorganisatie JFVD zijn nog steeds leden die antisemitische en homofobe berichten verspreiden en nazisympathieën hebben. Waarom grijpt Baudet niet in? Het feit dat hij een geheime ontmoeting heeft gehad met een bekende Amerikaanse white supremacist Jared Taylor bewijst dat hij graag Anton Mussert 2.0 wil worden. Ik zou zeggen word wakker....

Jonathan2
Jonathan218 nov. 2021 - 20:04

Even uitleggen. Ze worden facisten en nazi's genoemd omdat ze een hele vrienden- en kennissenkring vol fascisten en nazi's hebben. Omdat ze voortdurend racistische, antisemitische en homofobe uitspraken doen. Omdat ze de denkaders van het fascisme promoten, omdat ze gebruik maken extreemrechtse framing en propaganda, en omdat ze extremistische opvattingen over de democratische rechtstaat en mensenrechten hebben. Zijn halve partij, die al vol zat met rechtsradicale figuren, heeft het op een lopen gezet omdat Baudet een extremist is volgens hen. Je verkrachting van de realiteit, waarin Baudet een nazi wordt genoemd om zijn lachwekkende vergelijkingen van ongevaccineerde, doet het ergste vermoeden over je eigen gedachtegoed.

adriek
adriek18 nov. 2021 - 12:41

Nee joh, ze menen het niet echt, ze verspraken zich, ze willen niet echt alle linksmensen tegen de muur zetten: iemand moet het werk toch doen als ze eenmaal aan de macht zijn, tenminste tot de slavernij weer ingevoerd is, of worden het heropvoedingskampen, dat is nog niet eens besloten. Niks aan de hand dus eigenlijk. Forum is een heel gewone democratische partij.