Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Farmaceutische bedrijven hebben tragisch gefaald tijdens pandemie’

  •  
15-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
449 keer bekeken
  •  
BRITAIN - HEALTH - VIRUS - VACCINE

© Pharmacist Naeem Khazee dilutes a vial of Pfizer/BioNTech Covid-19 vaccine before doses are drawn to be adminstered at a vaccination centre set up at Thornton Little Theatre managed by Wyre C

Door ijzerenheinig vast te houden aan hun intellectuele eigendomsrechten hebben de grote farmaceutische bedrijven een groot deel van de wereldbevolking in de steek gelaten. Daarmee hebben zij “tragisch gefaald” bij een van de grootste mensenrechtencrises van de afgelopen eeuw, stelt Amnesty International.
Eind vorig jaar was slechts 4 procent van de mensen die wonen in lage-inkomenslanden, volledig gevaccineerd. “Er hadden meer dan 1,2 miljard mensen in lage- en middeninkomenslanden ingeënt kunnen zijn als rijke landen en producenten van vaccins hun verantwoordelijkheid hadden genomen”, stelt Rajat Khosla van Amnesty International.
“Als we willen dat 2022 het laatste jaar is van de pandemie, moeten we het roer omgooien om de WHO-doelstelling te halen om in juli van dit jaar een wereldwijde vaccinatiegraad van 70 procent te bereiken”, meent Khosla.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.