Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

'Bevolking snakt naar toekomstvisie'

Grote zorgen over gevolgen voor MKB
Joop

Farid Azarkan zet moslimhater Geert Wilders op zijn plaats

  •  
22-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6920 keer bekeken
  •  
azarkan

DENK-voorman Farid Azarkan prees donderdagavond het kabinet dat een dag eerder was weggelopen nadat Thierry Baudet in een krankzinnig complotbetoog suggereerde dat Sigrid Kaag een spion van een buitenlandse mogendheid was. Het was goed dat het kabinet een streep had getrokken, zei hij. Maar waarom gebeurt dat niet als Kamerleden bevolkingsgroepen discrimineren, vroeg hij.

Hij wees op een motie die PVV-leider Geert Wilders kort daarvoor had ingediend. “Hij zegt daarin dat mijn religie en de religie van een aantal collega’s hier in de Kamer en van een miljoen mensen geen religie is maar een ideologie van haat en terreur. Hij diende die motie in, en niemand knipperde met de ogen. Niemand in vak K zei: kan dat zomaar? Er was geen Kamerlid die iets deed. Dat raakte mij.”

Azarkan wees er vervolgens op dat Wilders een dag eerder in de Kamer sprak over een stel dat in de problemen zit: Alfredo en Janine. Zij kunnen soms maar een banaan per dag eten. Azarkan: “Maar Alfredo en Janine worden geholpen. En weet u door wie? Door een islamitische buurvrouw. Ze heeft zich over hen ontfermd.” De buurvrouw is, zei Azarkan, een van “de mensen waarop Wilders afgeeft, waar hij haat tegen zaait.”

Het kabinet en het grootste deel van de Kamer waren diep onder de indruk van het gloedvolle betoog van Azarkan. Zij beloonden hem met een luid geroffel op de bankjes. Wilders kon niet anders dan schaapachtig lachen.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (94)

Paul Spijkers
Paul Spijkers24 sep. 2022 - 11:59

Waarom zegt de voorzitter 'genoeg'? Laat het huis spreken. Mooi pak heeft Azarkan aan.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout24 sep. 2022 - 11:03

In ''Devil's Game: How the United States Helped Unleash Fundamentalist Islam'' noemde schrijver Robert Dreyfuss Nasser ''King of all islam.'' Dit overigens niet uit bewondering. https://twitter.com/Seamus_Malek/status/1573036690692001794 Moslims (zoals het grote Afghaanse gezin waarvoor in het ruime huis naast mij plaats moest worden gemaakt en waarmee ik het goed kan vinden) verschillen naar mijn ervaringen hier en in het buitenland meer van elkaar dan westerlingen. Dat besef wil nog steeds niet doordringen.

Nicolay2
Nicolay224 sep. 2022 - 9:38

Ik ben zeker geen fan van Wilders en zal dat ook nooit worden. Maar de hoge criminaliteitscijfers, de matige integratie, de discriminatie van homo’s en Joden en de hoge vertegenwoordiging in de bijstand zijn wel degelijk met cijfers te onderbouwen en zouden Arkazan moeten laten inzien dat ook deze problemen in Nederland spelen.

4 Reacties
Satya
Satya24 sep. 2022 - 10:13

Wat een middeleeuwse manier van redeneren. Wat maken al die zaken die jij opnoemt uit om mensen individueel te bekijken?

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout24 sep. 2022 - 11:36

Geert Wilders' Anti-Muslim Agenda https://www.adl.org/news/article/geert-wilders-anti-muslim-agenda DEFAMATION - Official Trailer https://www.youtube.com/watch?v=pJo7LhSPJaY

Paul Spijkers
Paul Spijkers24 sep. 2022 - 12:13

Regeerders hebben niet alleen de taak om mensen individueel te bekijken. Integendeel. Onmiddeleeuwse denken en doen ook vaak niet. Die problemen gaan ook niet over mensen als individuelen. Het zijn sociaal gegevens voortkomend uit te hoge immigratie in te korte tijd met geen fatsoenlijke selectie of planning voor de diensten en mensen om mee te komen.

Zandb
Zandb25 sep. 2022 - 6:49

Nicolay Als de hoge criminaliteitscijfers van het zwarte deel van de bevolking in de VS wilt gebruiken om te suggereren dat zwarte mensen nou eenmaal crimineler aangelegd zijn dan witte, dan snapt u precies waarom u geen fan van Wilders moet zijn en nooit moet worden.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout23 sep. 2022 - 22:42

Sterk optreden van Farid Azarkan! In feite diskwalificeert Geert Wilders zichzelf al jaren op dezelfde manier als voormalig directeur Atasoy van het Cornelius Haga Lyceum. Daar waar tegen Atasoy rigoreus wordt opgetreden, kan Wilders vrijwel onbelemmerd doorgaan met haatzaaien. Natuurlijk kan deze discrepantie niet worden opgelost met wat handklappen in de Tweede Kamer. Er dienen consequenties worden getrokken. 'Islamitische school juist goed voor burgerschap' https://www.parool.nl/columns-opinie/islamitische-school-juist-goed-voor-burgerschap~b1a10bcc/ = Schelling vond in de filosofie van Spinoza een antwoord op de grote levensvragen waarmee Kant hem had opgezadeld. Thorbecke werd volledig in beslag genomen door Schellings organische begrip van de werkelijkheid, de idee dat het geheel een samenstel is van de delen en dat de delen op hun beurt het geheel weerschijnen. Hij bezocht de gotische kerken van Marburg en Heilbron, verdiepte zich in het werk van de Vlaamse primitieven, om een glimp van de eeuwigheid op te vangen. [...] De staat behoort voorwaardenscheppend te zijn, een kader waarin het individuele tot volle wasdom kan komen en waarin recht, religie, wetenschap en kunsten zich ‘in onderlinge betrekking’ optimaal kunnen ontwikkelen. De overheid moet niet trachten alwetend te zijn. = https://biografieportaal.nl/recensie/thorbecke-wil-het-remieg-aerts/ De gebeurtenissen hedendaags staan daar materieel (TINA) en immaterieel (religie, kunst) haaks op.

Bert van der Neut
Bert van der Neut23 sep. 2022 - 21:15

Azarkan, is dat niet de politicus die een petitie in de tweede kamer onder de aandacht bracht dat men de profeet Mohammed niet mocht beledigen. Precies op het moment dat in Frankrijk een leraar onthoofd werd? Die Azarkan? Azarkan is een hele sluwe politicus die precies weet hoe hij zijn achterban moet bedienen. Verschilt geen haar met Wilders in dat opzicht.

4 Reacties
vdbemt
vdbemt24 sep. 2022 - 9:12

Als er 1 politicus sluw is, is dat Rutte. Die presteert het met 'niet herinneren' en keihard liegen, met het opleveren van al de crises waarin we nu zitten, onder zijn beleid ontstaan, de langstzittende premier te worden. Dat Azarkan destijds die motie indiende, verandert niets aan het feit dat hij hier een geweldig betoog houdt. Azarkan is in de loop der jaren enorm gegroeid in zijn taak. In de goede zin van het woord. Dat valt van Wilders, en zeker de dwaas Baudet, niet te zeggen. Van Rutte overigens ook niet.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout24 sep. 2022 - 9:53

Dat u niet begrijpt dat Arzakan - toegegeven, met een beetje goede wil - uit ging van Artikel 197 van het Wetboek van Strafrecht en daar een onthoofding aan vastkoppelt zegt meer over u zelf dan over Arkazan. Open voor discussie, uiteraard.

Bert van der Neut
Bert van der Neut24 sep. 2022 - 19:26

Beste Arjan, dat zegt helemaal niets over mij, ik constateer slechts. Daar kan je het niet mee eens zijn. Voor mij staat vast dat het extreem ongepast was en alleen bedoeld om zijn eigen achterban te bedienen. Zo ook Wilders doen. Dezelfde loten van één stam.

Zandb
Zandb25 sep. 2022 - 6:50

Bert Zou het er niet toe doen HOE je je achterban bedient, dan zou ik het met u eens kunnen zijn.

TheBigLebowski
TheBigLebowski23 sep. 2022 - 16:14

Geloof ook niet dat Wilders, NB met een buitenlandse vrouw getrouwd, echt alles geloofd wat ie zelf predikt, hij zit er voor het geld en er is een kleine groep onderbuikmensen in NL die hem al jaren aan dat geld helpen. Hij geeft er verder echt geen snars om.

4 Reacties
sAt0Ri...
sAt0Ri...23 sep. 2022 - 23:04

Hij behoorde voorheen tot de aarts-conservatieve tak van de VVD. Dis wat verwacht je dan?

sAt0Ri...
sAt0Ri...23 sep. 2022 - 23:05

Dis = Dus

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert24 sep. 2022 - 12:43

@ sAtORi - Wilders vormt nog altijd de gevaarlijk reactionaire tak van de VVD. Op economisch gebied steunt hij Rutte. Hij is attractief voor racisten en gevaarlijke nationalisten (eigen volk eerst, van die dingen). Wilders houdt de VVD salonfähig en die blijft zo aantrekkelijk voor de bourgeoisie die zichzelf voor verlicht houdt. De aanvaringen tussen Wilders en Rutte zijn gespeeld. VVD'ers en PVV'ers mogen graag met elkaar borrelen, dat is al lang geen geheim meer. Met het verstrijken van de tijd (al veertig jaar lang) is de gemiddelde kiezer minder kritisch geworden. Zelf op onderzoek uitgaan is zeldzaam, tegenwoordig. Te veel rommelmedia is nog gevaarlijker dan maar enkele redelijke media. Want de redelijken hellen thans al te vaak over naar de stupiden. Dit is de gevaarlijke neerwaartse spiraal in tijden van neoliberalisme.

sAt0Ri...
sAt0Ri...24 sep. 2022 - 17:36

@ Drs helemaal waar wat je zegt.

Ivan61
Ivan6123 sep. 2022 - 16:10

Azarkan is echte aanwinst in TK. Wilders komt niet verder dan moslims elke keer te vernederen omdat zij moslims zijn. Dat wordt vervolgd jammer genoeg. Wilders gaat weer los zodra hij kans krijgt.

RaymondenJoop
RaymondenJoop23 sep. 2022 - 12:15

Het houd op als we geen berichten meer zien van turkse hooligans in den haag of problemen in de utrechtse openbare ruimte Nogmaals, en dit zal wel weer niet geplaatst worden, mensen hebben geen moeite met moslims als er geen negatieve boodschap mee gemoeid is of als er adequaat beleid is om deze overlast aan te pakken. Ook al maakt diezelfde beleidsmaker zich dan niet populair bij bijv een Denk

5 Reacties
Volrin
Volrin23 sep. 2022 - 15:57

Je gooit Turken, moslims en gewelddadige/misdadige moslims onterecht op een hoop.

vdbemt
vdbemt23 sep. 2022 - 16:32

Dan zitten we nog met die oerhollandse hooligans. Gaat Wilders zich dan daar op richten? Ik heb nog nooit die indruk gekregen.

oproerkraaier
oproerkraaier23 sep. 2022 - 17:58

Geert Wilders is een wannabe Hitler die miljoenen moslims uit Europa wil deporteren. Hoe gaat dat er uit zien denk je?

Zandb
Zandb24 sep. 2022 - 5:59

Raymond Als het belangrijk is wat als Hooligan je thuisland is, dan is het duidelijk waar u op uit bent: discriminatie.

Satya
Satya24 sep. 2022 - 10:16

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

JohnVKR
JohnVKR23 sep. 2022 - 11:18

Helaas was het opnieuw Vera Bergkamp die de boel verstierde. Zodra het applaus begon, greep zij meteen de microfoon om op te roepen met het applaus te stoppen. Hoewel ik de kritiek op Bergkamp soms wel erg gemakkelijk vind - in de wetenschap dat haar voorgangster Arib ook bijna nooit ingreep bij het racistische gif dat uit de monden van sommige politici kwam - bevestigde Bergkamp met haar reactie helaas opnieuw dat ze niet in staat is aan te voelen wanneer ze wel en wanneer ze niet moet ingrijpen. Dat maakt haar jammer genoeg ongeschikt als Kamervoorzitter.

2 Reacties
GeenProbleem
GeenProbleem23 sep. 2022 - 12:27

'Dat maakt haar jammer genoeg ongeschikt als Kamervoorzitter.' Eens, de beste kandidaat hoort daar te zitten en niet vanwege achterkamertjes politiek.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout24 sep. 2022 - 10:04

Vera Bergkamp heeft wel vaak haast. Zo werd de kritiek op demagoog Jan Paternotte die de lamlendigheid van het kabinet telkens onder het Poetin-tapijt probeerde te schuiven behoorlijk gekortwiekt.

Bernie2
Bernie223 sep. 2022 - 10:58

Een serie kudo's voor Azarkan. Wat een gloedvolle speech die aankomt, terwijl racist- en haatzaaier Wilders zijn slag alweer voor onderbuikend Nederland binnenhaalt en tevreden 'vier op een rij' op zijn gsm speelt. Farid Azarkan heeft het gelijk aan zijn zijde als hij hardop constateert dat het kabinet terecht wegloopt wanneer Baudet schofferende insinuaties aan het adres van Sigrid Kaag richt. Wat Wilders doet gaat een grote stap verder. Hij schoffeert stelselmatig en repeterend de moslimgemeenschap in Nederland en de rest vd wereld door hun kerken te willen slopen en korans te willen verbranden. Bedreigingen aan zijn adres komen natuurlijk niet uit de lucht gevallen. Buitendien pakt de Limburger islamitische collega's in De Kamer mensonterend droef aan. Het roept veel vragen op. In elk geval waarom de respectievelijke Kamervoorzitters hem de mond niet categorisch snoer(d)en als hij zijn xenofobisch braaksel eruit spuugt. In ons Democratisch Huis horen fascisoïde, racistische, antidemocratische en soms staatsgevaarlijke bijdragen niet thuis. Waarom wordt groepen als de PVV en FvD de toegang naar de 2e Kamer niet ontzegd? Ik ben verbijsterd. Is dit de beperking van de democratie? Een kleine 100 jaar geleden glibberde Hitler zo de Reichstag binnen, de gevolgen kennen we maar al te goed. Toen waren joden het slachtoffer... Het dito tuig waarmee Nederland (en omliggende landen) nu mee te maken verschilt in essentie niet van de bruinhemden van toen.

11 Reacties
GeenProbleem
GeenProbleem23 sep. 2022 - 11:16

'Bedreigingen aan zijn adres komen natuurlijk niet uit de lucht gevallen. ' En hoe zat het dan met Samuel Paty? En Rushdie? En Charlie Hebdo? De boodschap is helder: spot niet met onze religie want anders maken we je dood.

Bernie2
Bernie223 sep. 2022 - 12:56

Als je wereldwijd miljarden moslims stelselmatig schoffeert loop je het vroeg of laat op. Hoe dom kun je met je weggeperidoxeerde Indo-roots zijn?

stokkickhuysen
stokkickhuysen23 sep. 2022 - 13:51

'En hoe zat het dan met Samuel Paty? En Rushdie? En Charlie Hebdo?' Waarom zijn deze personen belangrijk voor de reden waarom Azarkan wordt bedreigd?

GeenProbleem
GeenProbleem23 sep. 2022 - 14:13

@bernie Dus? Eigen schuld dikke bult? Had Samuel Paty die cartoon maar niet moeten laten zien aan zijn klas? Is dat wat je wil zeggen?

vdbemt
vdbemt23 sep. 2022 - 14:25

@GeenProbleem. Dat zijn enkelen. Jij weigert de andere kant te zien die Azarkan hier toch duidelijk toont. Wij 'blanken' hebben niet van die groeperingen die er uitzonderlijke ideeën op nahouden en die met agressie ondersteunen en ertoe aanmoedigen ?? (Forum; gereformeerde kerkgangers die tijdens corona journalisten in elkaar trappen). Deugt dan meteen heel 'blank' niet??

oproerkraaier
oproerkraaier23 sep. 2022 - 18:45

geenprobleem, je bent een perfect voorbeeld van een gedegeneerd mens. Jij kunt niet begrijpen dat de meeste moslims gewoon normale mensen zijn. Te dom om te poepen.

Zandb
Zandb24 sep. 2022 - 6:05

GeenProbleem U zegt: "De boodschap is helder: spot niet met onze religie want anders maken we je dood." Daarmee zegt u dus impliciet dat elke moslim achter deze uitspraak staat. U zult, hoop ik, zo toch wel in zien, welke kapitale, gevaarlijke denkfout u en Wilders maken.

GeenProbleem
GeenProbleem24 sep. 2022 - 14:58

@zandb 'Daarmee zegt u dus impliciet dat elke moslim achter deze uitspraak staat.' Niet elke moslim, maar wel veel. Weet je nog? Na de cartoons van de Kurt Westergaard? 'The Jyllands-Posten Muhammad cartoons controversy (or Muhammad cartoons crisis, Danish: Muhammedkrisen)[1] began after the Danish newspaper Jyllands-Posten published 12 editorial cartoons on 30 September 2005, most of which depicted Muhammad, a principal figure of the religion of Islam. The newspaper announced that this was an attempt to contribute to the debate about criticism of Islam and self-censorship. Muslim groups in Denmark complained, and the issue eventually led to protests around the world, including violence and riots in some Muslim countries'

GeenProbleem
GeenProbleem24 sep. 2022 - 15:04

@vdbemt 'Wij 'blanken' hebben niet van die groeperingen die er uitzonderlijke ideeën op nahouden en die met agressie ondersteunen en ertoe aanmoedigen ??' Wat zit je nou huidskleur en religie door elkaar te halen? Religie is niets meer dan een set van ideeën, meer niet. 'ij weigert de andere kant te zien die Azarkan hier toch duidelijk toont.' Dus omdat een vrouw (die toevallig moslim is) haar buren verzorgt is de kritiek op de islam niet meer valide?

vdbemt
vdbemt24 sep. 2022 - 17:35

@GeenProbleem. Je mag kritiek op de Iskam hebben. Bij Wilders gaat dat zo ver dat hij iedere !!!!!!! gelovige verkettert. En moslims discrimineert. Dat mag ook, vind je?

Zandb
Zandb25 sep. 2022 - 6:54

GeenPorbleem Nee, dan zegt u wel impliciet dat elke moslim hierachter staat. Als u dat niet bedoelt, dan moet u dat anders formuleren. Het is onjuist dat je feitelijk op je uitspraak terugkomt maar dan die uitspraak wel wilt laten staan.

GeenProbleem
GeenProbleem23 sep. 2022 - 10:48

'Hij zegt daarin dat mijn religie en de religie van een aantal collega’s hier in de Kamer en van een miljoen mensen geen religie is maar een ideologie van haat en terreur.' Dat klopt natuurlijk ook, net zoals dat het Christendom een religie van haat en terreur is.

6 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen23 sep. 2022 - 13:27

Als je gelijk wil trekken moet je wel nauwkeuriger omgaan met de termen 'religie' en ideologie' Wat is het Christendom nou volgens jou?

r v b
r v b23 sep. 2022 - 13:41

ook het christendom is dan een ideologie, geen religie. De verschillen tussen Islam, Christendom en Jodendom zijn minimaal, het gaat immers over dezelfde god.

vdbemt
vdbemt23 sep. 2022 - 14:28

Een plus voor jou dat je inziet dat het in het Christendom niet veel anders is. Wat je niet ziet, is dat dat voor iedere aanhanger van het geloof opgaat. Het merendeel is gewoon beschaafd volk.

GeenProbleem
GeenProbleem23 sep. 2022 - 14:45

@all Ik hoef jullie toch niet uit te leggen wat de Katholieke kerk op haar geweten heeft?

vdbemt
vdbemt23 sep. 2022 - 17:24

@GeenProbleem. Als we dan net zo doen als Wilders, en jij, zo lijkt het ook, richting Moslims, dan deugt geen enkele katholiek.

Zandb
Zandb24 sep. 2022 - 6:07

GeenProbleem Dat moet u dus juist wel uitleggen, waarom dat wat er binnen de RK-kerk gebeurde, het christendom en dus alle christenen (dus ook niet roomsen) aangerekend moet worden.

Mark Huysman
Mark Huysman23 sep. 2022 - 9:54

Prachtige speech!

Sonic2
Sonic223 sep. 2022 - 9:01

Een erg sterk betoog van Azarkan. Ik sluit me bij het betoog aan en bij de andere sprekers. Het lijkt me niet verstandig om nog meer te polariseren( al vond ik dat wat Azarkan deed gepast). Ik hou het hier dus bij. Geen overbodige polarisatie als dat niet nodig is. Waar ik heel soms zelf ook aanleiding voor heb gegeven

6 Reacties
GeenProbleem
GeenProbleem23 sep. 2022 - 10:45

'Waar ik heel soms zelf ook aanleiding voor heb gegeven' Soms???

Sonic2
Sonic223 sep. 2022 - 11:56

Dat was stom inderdaad om te zeggen, want ik had kunnen weten dat figuren zoals u mij altijd zullen bashen en zelfs als ik zelfkritiek toon mij schofferen en bashen. Voor sommige mensen doe je het nooit goed .

TeeJee2
TeeJee223 sep. 2022 - 12:06

@Sonice2 "Voor sommige mensen doe je het nooit goed." Ik ben anders zeer tevreden met uw zelfreflectie.

vdbemt
vdbemt23 sep. 2022 - 14:31

@GeenProbleem. Moeilijk, niet, om eerlijkheid te horen van mensen, die je niet WILT pruimen. En ze daarvoor te waarderen. Voor jou gaat 'soms' ZEKER niet op.

oproerkraaier
oproerkraaier23 sep. 2022 - 18:01

Geen probleem: iets met pot, ketel en zwart. Ik raak er steeds meer van overtuigd dat jij hier alleen maar zit om te trollen.

Zandb
Zandb24 sep. 2022 - 6:09

Oproerkraaier Gezien de bijdragen van GeenProbleem, geldt dat in ieder hier, bij dit onderwerp. Ik kan me niet voorstellen, dat iemand per ongeluk zo dom redeneert.

HaloOfFlies
HaloOfFlies23 sep. 2022 - 6:53

"....maar een ideologie van haat en terreur." Dat is een valide redenering - je kan het ermee eens zijn of niet, maar anders als bij Baudet kan Wilders aankomen met bewijzen die gewoon 'geldig' zijn. Zie nu wat er gebeurt in Iran met vrouwen die geen hoofddoek willen dragen. Zie het grote aantal islamitische terreurbewegingen in Afrika en het MO. Die argumenten kan je tegenspreken, je hoeft het er niet mee eens te zijn, ze zijn niet onomstreden - maar het zijn wel redelijke argumenten tegen religie. Religie is een zeer schadelijke en kwalijke zaak; ik zit hierin volledig op 1 lijn met partijleider Xi - al ben ik het net eens met zijn methoden. Ook in de grootste democratie van de wereld, India, wil men de invloed van moslims verminderen. In Pakistan, de grote tegenhanger, wil men juist weer exclusief de islam - er is geen plaats voor Hindoes. Overal in Afrika slaan moslims en andere religieuzen elkaar de hersens in. Niets als ellende! Je kan afkeer van religie niet op 1 hoop gooien met afkeer voor buitenlanders, ras, of seksuele voorkeuren.

16 Reacties
Karingin
Karingin23 sep. 2022 - 9:25

Are you f*cking kidding me? In India worden moslims afgeslacht! Gewoon, omdat ze anders zijn. En dat is precíes hetzelfde als racisme of homofobie! Gatverd4m8@22 d38ili00t

Zandb
Zandb23 sep. 2022 - 9:46

HaloOfFlies Dat wat we "ideologie" noemen, dat is wezenlijk iets anders dan wat we (een) religie noemen. Dat is in de wet opgenomen: er is vrijheid van godsdienst. In een godsdienstige stroming kunnen mensen zichzelf vrijheden ontzeggen. Onze wet vindt dat op zichzelf niet zo'n probleem zo lang mensen daar maar niet toe gedwongen worden. (Helaas zijn er landen die er anders over denken.) In onze wet is godsdienst als ideologie feitelijk verboden. (Helaas is de praktijk anders!) Maar wie stelt dat religie schadelijk is en wie garanties wil, dat godsdiensten geen kwaad doen of kunnen doen, die moet zich realiseren dat zijn ideologie als middel erger is dan de kwaal.

Volrin
Volrin23 sep. 2022 - 9:47

"...maar een ideologie van haat en terreur." Dat is een valide redenering - je kan het ermee eens zijn of niet, maar anders als bij Baudet kan Wilders aankomen met bewijzen die gewoon 'geldig' zijn." En tegelijkertijd dat hij een enorme hypocriet is, want hij past diezelfde argumentatie en bewijzen niet toe op o.a. het Christendom.

Mark Huysman
Mark Huysman23 sep. 2022 - 9:52

@Karinin Inderdaad: https://www.forbes.com/sites/ewelinaochab/2022/07/16/muslims-have-become-a-persecuted-minority-in-india-experts-warn/?sh=6bd12148595a https://www.aljazeera.com/news/2022/8/24/indian-politician-boasts-about-getting-muslims-killed-on-camera Maar misschien is dit waar HaloOfFlies op doelt als hij het heeft over ‘de invloed van moslims verminderen’.

Norsemen
Norsemen23 sep. 2022 - 10:11

"Je kan afkeer van religie niet op 1 hoop gooien met afkeer voor buitenlanders, ras, of seksuele voorkeuren." Maar als die afkeur is van één bepaalde religie slaat het nergens meer op. De islam is niet meer of minder achterlijk dan het christendom.

Satya
Satya23 sep. 2022 - 10:11

In Afrika leven juist heel veel mensen samen ondanks hun verschillen. Dat je nu juist de extremisten eruit pikt om je redenaties te onderbouwen zegt veel over die redenaties.

GeenProbleem
GeenProbleem23 sep. 2022 - 10:45

@mark 'Maar misschien is dit waar HaloOfFlies op doelt als hij het heeft over ‘de invloed van moslims verminderen’. Wat een smerig frame.

GeenProbleem
GeenProbleem23 sep. 2022 - 10:59

@karingin 'Are you f*cking kidding me? ' Dat maakt het statement van halofflies toch niet minder waar? Moslims en hindoes slaan elkaar daar de hersenen in vanwege religie.

GeenProbleem
GeenProbleem23 sep. 2022 - 11:00

@volrin 'En tegelijkertijd dat hij een enorme hypocriet is, want hij past diezelfde argumentatie en bewijzen niet toe op o.a. het Christendom.' Het christendom heeft die fase natuurlijk ook doorlopen (inquisitie etc), gelukkig is die fase dankzij de verlichting grotendeels voorbij. Overigens noem jij zo iets toch altijd een: WHATABOUTISM

Volrin
Volrin23 sep. 2022 - 12:58

@GeenProbleem "Het christendom heeft die fase natuurlijk ook doorlopen (inquisitie etc), gelukkig is die fase dankzij de verlichting grotendeels voorbij." 1. Het gaat, om Wilder's eigen woorden te gebruiken, om de ideologie, niet de mensen of de daden. Dezelfde teksten die vreselijke acties van Christenen in het verleden (maar ook nog in het heden) motiveert, staat nog steeds in de bijbel, ook de bijbels van mensen die die passages negeren. 2. Grotendeels =/= geheel voorbij. "Overigens noem jij zo iets toch altijd een: WHATABOUTISM" Integendeel. Ik verexcuseer nog Wilders nog moslims die geweld plegen. Ik zeg niet dat we het gewel van Moslims moeten negeren todat Christenen stoppen met geweld. Dat zou een whatabouisme zijn. Ik wijs er op dat Wilders zijn kritiek selectief toepast, waardoor zijn houding niet geloofwaardig is.

Mark Huysman
Mark Huysman23 sep. 2022 - 13:16

[Wat een smerig frame.] Waar doelt HoF dan op als hij zegt dat “men in de grootste democratie van de wereld, India, de invloed van moslims wil verminderen”? Er bestaat weinig twijfel over het feit dat de Modi regering terreur tegen moslims aanmoedigt en dat moslims steeds verder gemarginaliseerd worden. Sommige analisten waarschuwen dat de voorwaarden gecreëerd worden voor een genocide op moslims. Zie ook deze reportage: https://www.france24.com/en/tv-shows/focus/20220713-india-hindu-extremists-are-stoking-a-wave-of-islamophobic-sentiment-across-the-country

GeenProbleem
GeenProbleem23 sep. 2022 - 14:18

@Mark Huysman 'Waar doelt HoF dan op als hij zegt dat ' Dat is toch een constatering die HoF doet? En jij schuift hem in de schoenen dat hij goedkeuring geeft over dat vreselijke geweld in India.

GeenProbleem
GeenProbleem23 sep. 2022 - 14:20

@volrin 'Dezelfde teksten die vreselijke acties van Christenen in het verleden (maar ook nog in het heden) motiveert, staat nog steeds in de bijbel, ook de bijbels van mensen die die passages negeren.' In het verleden ja, dus wat wil je nu duidelijk maken? De Islam heeft een verlichting nodig.

vdbemt
vdbemt23 sep. 2022 - 14:34

@GeenProbleem. Met jouw "'Waar ik heel soms zelf ook aanleiding voor heb gegeven' Soms???" en andere teksten, is het zeker niet aan jou anderen te beschuldigen van smerig framen.

Volrin
Volrin23 sep. 2022 - 15:58

@GeenProbleem "'Dezelfde teksten die vreselijke acties van Christenen in het verleden (maar ook nog in het heden) motiveert, staat nog steeds in de bijbel, ook de bijbels van mensen die die passages negeren.' In het verleden ja, dus wat wil je nu duidelijk maken? De Islam heeft een verlichting nodig." Lees nog een keer goed, ik zei expliciet: "maar ook nog in het heden". Je kunt niet doen alsof een belangrijk punt in mijn post niet is gemaakt om je eigen punt te maken. Je negeert ook het punt over ideologie dat Wilders constant maakt.

Mark Huysman
Mark Huysman23 sep. 2022 - 16:14

@Geenprobleem [Dat is toch een constatering die HoF doet? En jij schuift hem in de schoenen dat hij goedkeuring geeft over dat vreselijke geweld in India.] Als iemand in 1935 zou schrijven ‘Ook in Duitsland, een van de meest ontwikkelde landen van de wereld, wil men de invloed van joden verminderen’, dan zou jij dat een neutrale constatering vinden die jouw goedkeuring krijgt?

Volrin
Volrin23 sep. 2022 - 6:36

Hoewel ik waarschijnlijk nooit op zijn partij zal stemmen, vind ik Azarkan wel een aanwinst voor de 2e kamer.

3 Reacties
Norsemen
Norsemen23 sep. 2022 - 7:59

Volgens mij speelt bij Denk religie een kleinere rol dan bij het CDA. Enige wat ik me kan bedenken waarin ze in mijn ogen echt de fout ingingen, was het verdedigen van Erdogan.

GeenProbleem
GeenProbleem23 sep. 2022 - 11:11

@norsemen 'was het verdedigen van Erdogan. ' En laat Erdogan nou net het reli-fascisme verspreiden in Turkije en daarbuiten.

Norsemen
Norsemen23 sep. 2022 - 13:04

Erdogan is de Turkse versie van Baudet. Azarkan is trouwens Marokkaans van geboorte. Hij heeft net zoveel met Erdogan als jij.

Arbeider100
Arbeider10023 sep. 2022 - 6:28

“Hij zegt daarin dat mijn religie en de religie van een aantal collega’s hier in de Kamer en van een miljoen mensen geen religie is maar een ideologie van haat en terreur.'' Dan zit PVV Wilders dus fout. De islam is wel degelijk een religie. En hoe die religie van invloed is op het doen en laten van van sekteleden daar kan en mag je wat van vinden in een democratie. Zonder daarbij te discrimineren uiteraard. Dat je wat van een religieuze sekte mag/kan vinden dat heeft de Paus (voorman van de katholieke sekte zeg ik er maar bij) dan ook moeten ondervinden. De katholieke sekte is dus tegen oorlog en geweld en dat niet alleen ook tegen het uitlokken daarvan. Nu zou je wellicht denken mooi toch, maar dan ken de hypocriete agressieve populisten nog niet. Geen dag gaat voorbij of concurrerende religieuze sektes, politici van diverse pluimage, ''deskundigen'' etc. verdringen elkaar dagelijks om via hun media roeptoeters aan het volk te laten weten dat de Paus dat toch echt even verkeerd ziet.

3 Reacties
Marcus A.2
Marcus A.223 sep. 2022 - 9:27

Sorry maar het is een uitermate warrig betoog. "En hoe die religie van invloed is op het doen en laten van van sekteleden daar kan en mag je wat van vinden in een democratie. Zonder daarbij te discrimineren uiteraard." Begrijp je dat je jezelf tegenspreekt? Bovendien zou ik me nog even verdiepen in de betekenis van het woord 'sekte' in de Nederlandse taal.

Norsemen
Norsemen23 sep. 2022 - 13:06

@Marcus Hoezo spreekt Arbeider zichzelf tegen?

Arbeider100
Arbeider10024 sep. 2022 - 8:26

''Bovendien zou ik me nog even verdiepen in de betekenis van het woord 'sekte' in de Nederlandse taal.'' Hoezo? Voor mij zijn alle (religieuze) clubs die in het teken staan van de ideeën en opvattingen van een (1) persoon sektes. Dat er ongetwijfeld reli scherpslijpers zijn die dat anders zien zal niet verbazen. Juist omdat de kwalificatie sekte laat zien waar het om gaat. Als een kip zonder kop geloven in een sprookje. Allemaal populisten die als het hun te pas komt wel hypocriet eisen dat het moet gaan om (bewezen) feiten. Het is een (1) groot reli complot al die sektes. Zo groot dat FvD Baudet erbij in het niets verzinkt met zijn D66 Kaag complotje, en dat is dan weer een voordeel.

Bunzige Vunzing
Bunzige Vunzing23 sep. 2022 - 5:02

Ik ben het niet vaak met Azarkan eens, maar dit was toch wel een Oscarwaardig momentje.

oproerkraaier
oproerkraaier23 sep. 2022 - 0:41

"Wilders kon niets anders doen dan schaapachtig lachen" Wilders een schoft, een ploert een potentiele Hitler en nooit staat er iemand op tegen deze ploert inderdaad. Arkazan is een betere Nederlander dan de schoft Wilders.

4 Reacties
Marcus A.2
Marcus A.223 sep. 2022 - 7:04

@drunken pumpkin Je bent je punt wel gemaakt hoor

Norsemen
Norsemen23 sep. 2022 - 8:00

Een betere Nederlander als in dat hij meer heeft met de Nederlandse manier van samenleven dan Wilders. Eens!

Karingin
Karingin23 sep. 2022 - 9:30

Ik noem geen namen maar sommige mensen zijn heel slecht in het herkennen van schrijfstijl. En daarmee blijkbaar ook net zo slecht in spellen als een dronken pompoen

GeenProbleem
GeenProbleem23 sep. 2022 - 12:28

@Marcus Oproerkraaier is Drunken Pumpins niet hoor.

oproerkraaier
oproerkraaier22 sep. 2022 - 23:44

echt to the point!

oproerkraaier
oproerkraaier22 sep. 2022 - 23:32

Waar is de MSM if you need them?

oproerkraaier
oproerkraaier22 sep. 2022 - 21:18

Erg goed!

Satya
Satya22 sep. 2022 - 20:39

Eindelijk!!! Wat goed gezegd. Ook goed dat hij de haat tegen vluchtelingen benoemd want ook die haat is inmiddels normaal.

7 Reacties
GeenProbleem
GeenProbleem23 sep. 2022 - 10:46

Minder migratie willen is geen 'haat', dat is zo'n goedkope dooddoener.

Satya
Satya23 sep. 2022 - 13:34

"Minder migratie willen is geen 'haat', dat is zo'n goedkope dooddoener." Wanneer bespreekt Wilders migratie? Wilders bespreekt enkel vluchtelingen en in een haatzaaiende wijze. Jouw goedkope dooddoener is doen alsof ooit migratie en de mechanismen daarachter besproken worden. Het enige wat besproken wordt zijn vluchtelingen niet hun redenen om te vluchten. Het is gewoon ontmenselijking.

Volrin
Volrin23 sep. 2022 - 13:50

@GeenProbleem "Minder migratie willen is geen 'haat', dat is zo'n goedkope dooddoener." Beter lezen, want dat zegt ze niet.

GeenProbleem
GeenProbleem23 sep. 2022 - 14:21

@Volrin Maar ik ken de teksten van Satya maar al te goed, en dat zegt ze wel degelijk.

Volrin
Volrin23 sep. 2022 - 16:01

@GeenProbleem "Maar ik ken de teksten van Satya maar al te goed, en dat zegt ze wel degelijk." Dit is vrijwel een Baudetje dat je hier doet. Satya heeft niet gezegd waar jij haar van beschuldigd in je reactie.

Satya
Satya23 sep. 2022 - 16:33

"Maar ik ken de teksten van Satya maar al te goed, en dat zegt ze wel degelijk." Nu de teksten nog begrijpen.

GeenProbleem
GeenProbleem24 sep. 2022 - 14:54

@volrin 'Satya heeft niet gezegd waar jij haar van beschuldigd in je reactie.' Maar in haar andere reacties over migratie wel.

Martin108
Martin10822 sep. 2022 - 20:09

Wat een blunder. Geweldig. Denk dat er iemand zijn/haar baan kwijt is bij de PVV.

2 Reacties
r v b
r v b23 sep. 2022 - 7:27

Het zou nog mooier zijn als een PVV lid uit de partij gegooid werd.

oproerkraaier
oproerkraaier23 sep. 2022 - 18:05

RVB, dat zal niet gaan want als een goed fascist heeft de veroordeelde racist Geert W. zijn partij zo ingericht dat hij enig lid is, zijn wil wet is. Misschien wist je dat al en was het een goede grap van je.