Joop

FARC wil 'kamp opzetten' in Europa

  •  
01-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-TanjaNijmeijer300.jpg

Rebellenorganisatie zoekt aanhang onder jongeren, meldt Colombiaanse krant El Tiempo

De Colombiaanse Revolutionaire Strijdkrachten (FARC) willen in maart een bijeenkomst organiseren om steun te werven bij extreemlinkse groepen jongeren in Europa. De locatie zou ergens in Nederland, Frankrijk of België zijn.
Op een nieuwe locatie zal het Boliviaanse volk, dat strijdt tegen de agressie van de imperialistische machten, opnieuw met één stem spreken, met de hulp van de Europese kameraden, die zo hun steun aan de Coordinadora Continental Bolivariana (CCB) laten zien.
Zo opent, volgens de Colombiaanse krant El Tiempo , de uitnodiging voor de bijeenkomst die ook wel de “Europese doop” van de Colombiaanse rebellenorganisatie FARC.
De FARC staat in Europa op de lijst van terroristische organisaties en kan op eigen titel niets organiseren. De bijeenkomst in Europa wordt daarom georganiseerd door genoemde CCB, een in Venezuela in 2003 opgerichte politieke tak van de FARC. 
Rodrigo Granda, ook wel bekend als de ‘minister van Buitenlandse Zaken’ van de FARC, hoopt op een grote opkomst van communistische en andere revolutionaire jongeren uit heel de wereld.
De FARC was van oorsprong een extreemlinkse guerrillabeweging die zich is gaan toeleggen op terreur, ontvoeringen en drugscriminaliteit. Al eerder hebben Europese jongeren zich bij de beweging aangesloten. In 2007 kwam het verhaal van de Nederlandse  Tanja Nijmeijer (zie foto) in de publiciteit.

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Paradox2
Paradox21 feb. 2010 - 9:36

Zoiets als de wildjacht, maar dan spannender.

Inge812
Inge8121 feb. 2010 - 9:36

De vertaling van El Tiempo klopt niet. Het gaat niet om het Boliviaanse volk (wat ook vreemd zou zijn, want de FARC is een Colombiaanse rebellenbeweging) maar om de 'bolivarianos', de aanhangers van Simon Bolivar, de bevrijder van een deel van Zuid-Amerika.

ReneeO
ReneeO1 feb. 2010 - 9:36

De VU zou de Farc omarmen? Wat is dit voor een waanzin? @Aert, ik vind het altijd leuk om met jou te discussiëren ook al staan we in politiek opzicht vaak tegen over elkaar, of misschien juist daarom, maar ik geloof dat ik deze discussie even helemaal niet kan volgen... Zal wel aan mij liggen. :(

hjansen01
hjansen011 feb. 2010 - 9:36

Het lijkt me beter dat de mensen die dit een goed idee vinden gezamenlijk gaan congresseren in Columbia. Daar mag de Nedelandse overheid best wat centjes voor beschikbaar stellen. Tenminste een paar euro voor een telefoontje naar de regering in Columbia dat ze er aan komen.

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek1 feb. 2010 - 9:36

Nu maar hopen dat we nog voldoende "oerwoud" in Europa hebben... Ik ben benieuwd hoeveel westerse steun er is voor terreur, ontvoeringen en drugscriminaliteit.

1 Reactie
denmol
denmol1 feb. 2010 - 9:36

Ja lekker in de Biesbos

[verwijderd]
[verwijderd]1 feb. 2010 - 9:36

als de farc ooit al iets bevrijdends is geweest, wat ik betwijfel is elke gram ervan al lang verdwenen, elke poging om kinderen in europa voor die kar te spannen moet krachtig bestreden worden btw is die niemeyer haar paspoort nog niet kwijt?

1 Reactie
ReneeO
ReneeO1 feb. 2010 - 9:36

De vraag is volgens mij eerder of ze nog leeft! :(

[verwijderd]
[verwijderd]1 feb. 2010 - 9:36

Extreem echts manifesteert zich vaak door opvallende, kolderieke optochtjes en grootschreeuwers die met hun legerkistjes nog niet een deuk in een pakje boter durven te schoppen Was dat een feudiaanse vertyping Aert?

1 Reactie
BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek1 feb. 2010 - 9:36

Niet Feudiaans, wel een vetyping Zjen. Vergeten R-belasting te betalen...