Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Farage stapt op als UKIP-leider, voor de tweede keer

  •  
04-07-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
Farage
Nigel Farage, de leider van de extreem-rechtse Britse partij UKIP stapt op. Dat kondigt hij aan in een persconferentie maandag. Hij vindt dat hij met Brexit zijn werk voltooid heeft en eist zijn ‘leven terug’. Farage is eerder in mei al opgestapt en keerde vier dagen later weer terug.
In zijn speech zegt de man – die medeverantwoordelijk is voor Brexit –  geen deel meer te willen nemen aan de Britse politiek maar wel advies te willen geven aan het Europees Parlement.
"Ik heb nooit een politieke carrière geambieerd. Ik wilde alleen Groot-Brittanië uit de EU krijgen. Dat is waar we voor gestemd hebben. Dat is waarom ik nu het idee heb dat ik mijn taak volbracht heb. Ik zou onmogelijk meer kunnen bereiken en daarom is het passend om opzij te stappen als leider van UKIP. Ik blijf de partij en de nieuwe leider steunen. Ik zal de onderhandelingen van Brexit nauwlettend in de gaten houden en zo nu en dan advies geven in het Europees parlement. Ik ben ook blij om de schreeuw onafhankelijkheid in andere delen van EU en ik verzeker je dat VK niet het laatste land is dat de Unie wil verlaten. Het is groot onderdeel geweest van mijn leven en het is niet makkelijk om – als je je gedeeltelijk eigenaar voelt van iets – het los te laten maar het komt wel met een prijs voor mij en degenen om me heen. In aanloop naar het referendum heb ik herhaaldelijk gezegd mijn land terug te willen en wat ik vandaag zeg is dat ik mijn leven terug wil en dat begint nu."
Ik blijf de partij en de nieuwe leider steunen. Ik zal de onderhandelingen van Brexit nauwlettend in de gaten houden en zo nu en dan advies geven in het Europees parlement. Ik ben ook blij om de schreeuw onafhankelijkheid in andere delen van EU en ik verzeker je dat VK niet het laatste land is dat de Unie wil verlaten.
Het is groot onderdeel geweest van mijn leven en het is niet makkelijk om – als je je gedeeltelijk eigenaar voelt van iets – het los te laten maar het komt wel met een prijs voor mij en degenen om me heen. In aanloop naar het referendum heb ik herhaaldelijk gezegd mijn land terug te willen en wat ik vandaag zeg is dat ik mijn leven terug wil en dat begint nu.
Het is nog niet duidelijk wie er opgezadeld wordt met de gigantische taak van een verdeeld Verenigd Koninkrijk uit het slop halen nu de twee van de meest prominente Brexiteers, Boris Johnson en Nigel Farage, hun achterban en de kiezers laten zitten net nu het moeilijk wordt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.