Joop

Farage ontving half miljoen van Arron Banks na Brexit-referendum

  •  
16-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
40499351592_daaac328e4_z
Oud-Ukip voorman en de huidige aanvoerder van de Brexit Party, Nigel Farage, ontving in het jaar na het Brexit-referendum meer dan een half miljoen euro aan geld en diensten van de omstreden zakenman Arron Banks. Dat onthult Channel 4 News vanavond. Farage ontving onder meer een gemeubileerde woning in Chelsea ter waarde van 13.000 pond per maand, een Land Rover Discovery, een bodyguard en chauffeur van Banks, die verdacht wordt van illegale campagnefinanciering met behulp van schimmige zakendeals met Rusland.
Gedurende deze periode, waarin Farage als Europarlementariër bijna 9000 pond per maand opstreek, declareerde hij ook zo’n €30,000 per maand aan mediaoptredens, waarin hij klaagde dat hij ‘blut’ was en dat er geen droog brood te verdienen valt in de politiek.
Channel 4 beschikt over documenten die aantonen dat Banks en zijn bedrijven tripjes naar de VS organiseerden en financierden voor Farage, waaronder een bezoek aan de Republikeinse Nationale Conventie in 2016. Een bedrijf van Banks zou een Amerikaanse lobbyist betaald hebben om een ‘Brexit-beleid lunch’ met Farage te organiseren. Diezelfde lobbyist, Gerry Gunster, declareerde later meer dan een ton voor een feestje in een vijfsterrenhotel ter ere van Farage.
Farage ontkent de beschuldigingen en stelt dat er sprake is van een ‘smeercampagne’.
Cc-foto: Gage Skidmore
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

De achterkant
De achterkant18 mei 2019 - 21:51

Nooit aan een referendum beginnen,ik heb vertrouwen in de wijsheid van onze bestuurders zowel op midden links en midden rechts . Het gewone volk waaronder ik heeft geen kennis van gecompliceerde bestuurlijke zaken.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin18 mei 2019 - 14:10

Ik vond een link dat naadloos aansluit op dit stuk waar ondermeer de beïnvloeding van de uitkomst van het referendum aan de orde komt. https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_interference_in_the_2016_Brexit_referendum Als ik naar de britse rol binnen de EU kijk door de jaren heen mogen ze van mij vandaag nog vertrekken, ik denk dat we beter af zijn zonder hun destructieve invloed.

Perezoso
Perezoso17 mei 2019 - 15:21

Wat hebben de oplichters Baudet, Trump en Farage gemeen: Cambridge Analytica.

2 Reacties
HM van der Meulen
HM van der Meulen18 mei 2019 - 15:39

Wat hebben de oplichters Baudet, Trump en Farage gemeen? Dat ze de verkiezingen winnen.

Wilma3
Wilma320 mei 2019 - 14:11

HM van der Meulen, en hoe zou dat toch gekund hebben? Russen of cybercrime of beiden of domme Nederlanders? Haha het verhaaltje over Baudet gelezen wat nu in Joop staat? Fijne man die Baudet, laten we daar massaal op stemmen.

Frits Jansen
Frits Jansen17 mei 2019 - 10:41

Ook op deze site moppert men feitenvrij op de EU, het gevolg van een georkestreerde haatcampagne door het grote geld plus Trump Poetin en Xi die de EU willen verzwakken.

Minoes&tuin
Minoes&tuin17 mei 2019 - 9:54

Waarom verbaast mij dit niet?

kipzonderkop
kipzonderkop17 mei 2019 - 6:39

''According to invoices, emails and other documents'' Niet erg snugger van de heren Farage c.s. om aan de EU profiteurs van Channel 4 News dit soort informatie ter beschikking te stellen. Die bewijsstukken liggen natuurlijk binnenkort op straat dus ontkennen heeft geen zin. Welke politici zijn er eigenlijk niet aan het graaien? Dan is het weer D66 Pechtold die een appartement ''krijgt''. Dan weer D66 In t Veld die zich te buiten gaat aan onkosten declareren in Brussel. Wie volgt? https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/europese-onkostenvergoedingen-van-d66-lijsttrekker-brengen-strenge-partij-in-verlegenheid~b50aae6a/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

1 Reactie
Quibus2
Quibus218 mei 2019 - 6:58

In de 'liberale' hoek is het inderdaad schering en inslag. Kennelijk past dat toch wel aardig bij hun gedachtengoed.

JanB2
JanB216 mei 2019 - 23:27

Tja, de bevestiging van mijn vermoeden dat de Brexit feitelijk niets anders is dan een ultrakapitalistisch komplot zou hiermee wel eens een aanvang kunnen nemen. Farage en al die andere mafkezen zijn in wezen no-no's, voetvolk, de lui die het klusje klaren in ruil voor een douceurtje. De lui die werkelijk aan de touwtjes trekken krijg je zelden in beeld. Het hele punt: de invoering van het angelsaksisch turbokapitalisme binnen de EU (zeg maar het neoliberalisme) ging bepaalde kringen niet snel en vooral niet ver genoeg. De EU kent regels. Daar hebben de kapitaalhyena's een allergie tegen ontwikkeld omdat ze daardoor geremd worden in hun "zelfontplooiïng". Het idee: eet van 2 walletjes. De EU als zekere haven in onzekere tijden, het VK als het wilde westen waar alles kan zolang het maar geld oplevert. Rees-Mogg (de enige brexiteer in de politiek die zich echt tot de (financiele) upper class mag rekenen) heeft zijn toko (een investeringsfonds) dan ook gesplitst: een deel zit in Ierland (dat binnen de EU blijft) en moet de vruchten plukken van een verenigd Europa, een deel blijft in Londen en is straks voor de cowboys die zonder regels en zonder scrupules (die hadden ze toch al niet) de zakken van Rees-Mogg en partners moeten gaan vullen.

3 Reacties
LaBou
LaBou 17 mei 2019 - 7:22

Mooie beschrijving van de hedendaagse politiek.

Klaas Punt
Klaas Punt17 mei 2019 - 9:26

Jan, toclh lijkt dit erg op het Pechtold verhaal. En daar speelt geen exit, toch?

JanB2
JanB217 mei 2019 - 22:57

@ Klaas Praat me even bij graag. Wat bedoel je met het Pechtold verhaal?

KlaasPizza
KlaasPizza16 mei 2019 - 21:32

Dit soort nieuws een paar dagen voor de verkiezingen waar de nieuwe partij van Farage de grootste is in de peilingen, waarheid of zoiets als Rutte's 1/2tje met Erdogan? De brexit means brexit crowd heeft geen alternatieve partij om op te stemmen, zowel labour als de con-servatives (pun intended) hebben getraineerd omdat ze vol zitten me EU-fielen en probeerde zelfs een soort brexit only in name te doen. Van nog meer uitstel komt enkel meer afstel; kegel ze er uit!

Perezoso
Perezoso16 mei 2019 - 21:06

Maar hij deed het allemaal voor de Britse arbeiders toch? :-)

2 Reacties
Jaap12342
Jaap1234217 mei 2019 - 9:22

Hij kent helemaal geen Britse arbeiders.

Minoes&tuin
Minoes&tuin17 mei 2019 - 9:58

Het is oppassen met bekeerlingen. Zodra ze denken macht te gaan verliezen worden ze ineens vriendjes, om eenmaal weer aan de macht, op de oude manier door te gaan!. Zo gaat dat. Dat is pure strategie en misleiding.