Joop

Fantastisch: Het Vuilnis Philharmonisch

  •  
04-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
viool_300_01.jpg
Kippenvel: Kinderen die op een vuilstort in Paraguay wonen maken instrumenten van afval en spelen klassieke muziek
Ze wonen op een vuilnisbelt en kunnen zich geen instrumenten veroorloven. Zelfs al zouden ze er een vinden dan nog is een viool te veel waard, en daarom te gevaarlijk, om te bezitten. Dus maken ze zelf klassieke instrumenten, van afval. Hun leven is hard maar de klassieke muziek biedt uitvlucht: “Als ik een viool hoor, voel ik vlinders in mijn buik.”
De clip is een trailer voor de documentaire over dit waanzinnige ‘recycle orkest’ Landfill Harmonic. Je kunt de Facebook-pagina van het project hier liken. Wel zo leuk.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

meijerlahn
meijerlahn4 dec. 2012 - 13:39

"Eine kleine Nachtmusik" van Mozart. Nog nooit eerder ben ik zo emotioneel geweest van dit muziekstuk als nu, gespeeld door deze fantastische kinderen met hun idealen en dromen.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai4 dec. 2012 - 13:39

dat lijkt me nu wel een plekje voor kunstsubsidie!

roher
roher4 dec. 2012 - 13:39

Geweldig! Dit verhaal laat maar weer eens zien hoe doorgeschoten we hier kunnen zijn! Kom je in hier bij een vioolverkoper dan KAN een mogelijke opmerking zijn, op wat voor viool je speelt en hoeveel je ervoor betaalde. Zeg je 2000 euro dan valt dat volgens sommige vioolverkopers onder de classificatie van 20tigste rangs.... dan heb je als kind toch helemaal geen zin meer in vioolspelen!

clara51
clara514 dec. 2012 - 13:39

En hier kun je het orkest zelf subsidiëren. Ten minste, als je het waardevol vindt voor die kinderen daar om met muziek in aanraking te komen. Geldt trouwens voor ALLE kinderen. http://www.creativevisions.org/get-involved/cap/landfill-harmonic