Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Fan-tas-tische speech voor het homohuwelijk

  •  
18-04-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
166 keer bekeken
  •  
maurice.jpg
Maurice Williamson, een parlementslid voor de National Party in Nieuw-Zeeland, neemt het op voor het homohuwelijk
Het parlement van Nieuw-Zeeland heeft woensdag in een definitieve stemming een wet aangenomen die het homohuwelijk mogelijk maakt. Met 77 stemmen voor en 44 stemmen tegen is Nieuw-Zeeland nu het 13e land waar het homohuwelijk toegestaan is.
National Party-parlementslid Maurice Williamson neemt het in een speech op hilarische wijze op voor het homohuwelijk. Scherp weerlegt hij de kritieken die hij vanuit conservatieve en kerkelijke hoek heeft ontvangen. Zo is hem bijvoorbeeld verteld dat hij voor eeuwig in de hel zal branden, maar met een simpele berekening van massa versus hoe warm het vuur zal branden in de hel, komt hij tot de conclusie dat hij nog geen 2,1 seconde zal branden.”Dat is nauwelijks een eeuwigheid,” aldus Williamson.
Wellicht nog belangrijker is het punt dat hij tegen het einde van zijn speech maakt. Tegen gematigden die vrezen dat het openstellen van het huwelijk voor homoseksuelen van invloed zal zijn op hun gezin, zegt hij:
Wij beginnen geen nucleaire oorlog. De zon zal morgen gewoon weer opkomen, dat beloof ik […] Maak hier geen groot punt van. Dit is fantastisch nieuws voor hen voor wie het er toe doet. En voor de rest van ons: het leven gaat gewoon door.
Een andere beschuldiging aan het adres van Williamson was dat de droogte in Nieuw-Zeeland een straf zou zijn van God vanwege het wetsvoorstel. Op de dag van de stemming was er echter een grote regenboog te zien. Williamson twitterde:

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (22)

longlivemokum
longlivemokum18 apr. 2013 - 11:24

...en binnenkort Australië, Amerika, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland enz. ook wat betreft het toegestaan van het homohuwelijk...als goed voorbeeld voor de rest van de wereld.

Gogol
Gogol18 apr. 2013 - 11:24

Prachtig, wat een spreker en wat een rake woorden.

lembeck
lembeck18 apr. 2013 - 11:24

The cause of our draught!!.... Hilarisch!!! Vooral als hij zegt dat het pijpestelen goot....

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa18 apr. 2013 - 11:24

Juist moet je pedofielen wel vergelijken met hetro''s, met vrouw en kinderen!! en zeker niet met homo's, want als je naar de feiten kijkt, zie je altijd dat hetros die kinderen en baby's sexueel misbruiken en mishandelen en niet de homo's. In Marokko is laats maand weer twee imam's aangeklaagt weigens kindermisbruik. Er is nu een vrouwelijk organisatie die tegen het misbruik van kinderen bestrijden en die heet:'' Matkis waladi'''niet aan mijn kind komen'.. Sommige homo's zoals sommige hetros kunnen ook heel extreem criminelen zijn, bijvoorbeeld toen ik hoorde dat een paar homo's andere homo's met AIDS hebben besmet..Zó, die kunnen ook wat zeg! maar ik had en heb homo's als leuke vrindelijke en vrolijke collega's en vrienden, waaronder 1 Marokkaan.

sjaakie2
sjaakie218 apr. 2013 - 11:24

Ach ja aangezien de meeste huwelijken toch stuk lopen, raad ik homoseksuelen niet aan om te trouwen, maar als ze het toch willen mogen ze het natuurlijk doen. Je kan misschien beter een BAV worden (bewust alleen staande vader) hoewel je dan waarschijnlijk met net zoveel discriminatie kunt verwachten als je een homoseksueel paar vormt met een kind.

techneutje2
techneutje218 apr. 2013 - 11:24

Zou Thatcher toch gelijk hebben met de opmerking dat engels taligen beter zijn dan de rest?

JoopSchouten
JoopSchouten18 apr. 2013 - 11:24

G E W E L D I G inderdaad. Mij kop staat nog steeds in de lachstand en tranen van de lol biggelen nog over mijn wangen. ... Je kunt dus ook zonder de homo hypatolamus-theorie je gelijk halen.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten18 apr. 2013 - 11:24

'Mijn'....

Nachtegaaltje
Nachtegaaltje18 apr. 2013 - 11:24

Prachtig nieuws dit! Na de telling werd spontaan door de toeschouwers op de tribune een Maorisch liefdeslied gezongen http://www.youtube.com/watch?v=DW4DXOAXF8U Ontroerend!

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer18 apr. 2013 - 11:24

Kan je je dit in onze tweede kamer voorstellen?

[verwijderd]
[verwijderd]18 apr. 2013 - 11:24

Lijkt me leuk als Al Jazheera dit ook uitzend. Als leermateriaal voor gelovigen.

1 Reactie
JongLinks
JongLinks18 apr. 2013 - 11:24

Hoezo alleen al jazheera, waarom niet gewoon ook in katholieke kerken. Dat lijkt me pas een oplossing, want in Europa hebben homo's op dit moment meer last van het katholieke geloof dan van de islam.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa18 apr. 2013 - 11:24

Ik wil ook de mening van de tegen-stemmers horen, laat staan van de veigerambtenaren en kinderpsychologen, deze kunnen ons vertellen of kinderen risicos lopen bij een adoptie van twee mannen.

2 Reacties
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch18 apr. 2013 - 11:24

Goh, Laat nu ongeveer 95% van de kindermishandeling/misbruik plaats vinden binnen het oh zo veilige 'normale' gezinnetje. De andere 4% komt van de gezellige familie zoals ooms, tantes, neven nichten etc. En wat nog vreemder is dat zelfs binnen die 'normale' gezinnetjes homosensuelen voorkomen/voortkomen. Lekker hoor wat de hoeksteen van onze samenleving zo allemaal uitspookt.

Andy40
Andy4018 apr. 2013 - 11:24

Het lijkt me inderdaad niet raadzaam voor kinderen om twee mannen te adopteren. Maar uw voorstel om de mening van tegenstemmers en kinderpsychologen te raadplegen bij bepaalde bevolkingsgroepen is wellicht zo een slecht idee nog niet. ik ken nog wel wat van deze groepen waarbij dit geen kwaad kan.....

Bilbilla
Bilbilla18 apr. 2013 - 11:24

Oh, Waar gaan we Heen met deze ontwikkeling. De les is nog niet geleerd . Dit is het ontwrichten van de gezonde maatschapij.

3 Reacties
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch18 apr. 2013 - 11:24

Tis toch wat hè. Hoe achterlijk kan je zijn.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa18 apr. 2013 - 11:24

Jij mag nog steeds zorgenloos bukken op je werkvloer hoor!

Beisser
Beisser18 apr. 2013 - 11:24

Flauwekul. Het burgerlijk huwelijk is niet meer dan een all in-contract tussen twee mensen die besloten hebben voortaan samen door het leven te gaan. Een juridisch-administratieve bevestiging van de gevoelens die zij voor elkaar hebben en ver ondergeschikt daaraan. De sekse doet er niet toe. Het kerkelijk huwelijk is religieuze nonsens. Een manier om macht uit te oefenen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa18 apr. 2013 - 11:24

Ontneem het woord ''Mamma'' bij het kind bij twee getrouwde mannen niet en bij twee getrouwde dames het woord'' Papa'' niet.

2 Reacties
JongLinks
JongLinks18 apr. 2013 - 11:24

Want een woord ontnemen is het probleem. Nou mijn kind mag me gewoon mama noemen dan, terwijl ik toch een man ben.

Kilted
Kilted18 apr. 2013 - 11:24

Kwam net Amazon een boekje tegen met de titel Mommy, Mama and ME Geeft eigenlijk al aan: Kinderen zijn flexibel en kunnen daar heus wel mee omgaan. Het bieden van liefde en geborgenheid is veeeeel belangrijker.