Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Familiedrama bij complotaanhangers, alleen zoon (15) overleeft

  •  
29-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2825 keer bekeken
  •  
ANP-446039898

In de Zwitserse stad Montreux zijn afgelopen donderdag vijf leden van een Franse familie om het leven gekomen na een val van een balkon op de zevende verdieping. De Zwitserse politie concludeert na onderzoek dat ze een voor een zijn gesprongen in wat wordt gezien als waarschijnlijk een collectieve zelfdoding. Alleen een zoon van 15 heeft de val overleefd en ligt in coma in het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel.

Een man van 40, twee tweelingzusters van 41, waarvan er een met de man getrouwd was, hun 8-jarige dochter en de jongen van 15, leefden in vrijwel totale isolatie. Ze waren sinds het begin van de pandemie in de ban geraakt van complotverhalen en hadden zich uit de maatschappij teruggetrokken. In het huis trof de politie een grote voedselvoorraad aan die een aanzienlijk deel van de beschikbare woonruimte in beslag nam.

HLN schrijft: De vader bekleedde vroeger belangrijke functies bij het Franse ministerie van Economische Zaken, werkte vervolgens voor een bedrijf en werd daarna zelfstandige. Zijn vrouw was tandarts, maar haar praktijkvergunning in Zwitserland was ingetrokken. Alleen de tweelingzus, een oogarts, werkte buitenshuis. “Het gezin leefde volledig teruggetrokken uit de samenleving en vreesde dat de overheid zich zou bemoeien met hun manier van leven”, aldus de politie.

De familieleden gingen over tot hun daad nadat kort nadat twee inspecteurs aanbelden om te spreken over het thuisonderwijs dat het gezin gaf.

De twee vrouwen zijn kleindochters van de bekende Algerijnse schrijver en verzetsstrijder Mouloud Feraoun die in 1962 door de extreemrechtse terreurgroep OAS werd vermoord.

In dit bericht gaat het over zelfdoding. Mocht je daar vragen over hebben of behoefte te hebben om er over te praten, bel 0900-0113 of bezoek 113.nl.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.