Goh, zouden deze lieden net zo makkelijk zijn met geld als het hun eigen geld betrof?
Tja, over die overheidsbalken blijven maar lustig de miljarden weggegooid worden. En die Rutte maar klagen dat de overheid teveel uitgeeft. Welnee Mark, al die incapabele overheidsbestuurders verkwisten veel te veel. En de lijst wordt maar langer en langer. Zet hem op Mark, zuig die publieke sector maar leeg om de politieke verkwistingsverslaving overeind te houden. De incompetentie van dat politieke rattenvolk wordt met de dag zichtbaarder en zichtbaarder. En dan maar onbegrijpend reageren op de pvv groei. Mochten die mafkezen bij de volgende verkiezing nog veel meer winnen dan is echt niemand anders verantwoordelijk dan jullie eigen volstrekte incompetentie
Ook ik heb gedurende een korte periode met www.werk.nl te maken gehad. Wat erg slecht geregeld is dat vraag en aanbod niet op elkaar zijn afgestemd. Voorbeeld: ik zocht een baan als docent of in de detailhandel en er werden continue banen aangeboden als bodemonderzoeker. Daarnaast was ik verplicht aanwezig te zijn bij speeddates en sollicitatiecursussen. Geen probleem, graag zelfs! Alleen was het aanbod in Lisse niet passend bij mijn situatie. Een verzoek van mij om in Leiden, Haarlem of Amsterdam mee te doen aan speeddates werd afgewezen. Tja...
Ik denk dat Sylvia een groot deel van het probleem doorheeft. Verder loopt dit soort systemen vaak stuk op continu veranderende eisen die elk goed ontwerp uiteindelijk kapot maken (vaak ook veroorzaakt door steeds veranderende regelgeving), de wens om in elke uitzondering of aparte wens van een afdelingschef te willen voorzien (hoe dat uitpakt weet men bij de politie ook alles van) of veel te ambitieuze ontwerpen die uiteindelijk niet te realiseren zijn. Ik ken zo'n project van binnenuit, het toeslagen 2008 project bij de belastingdienst. Moest te mooi, te generiek en 100en mensen in 1 team laten samenwerken is vrijwel ondoenlijk.
[De hoge kosten komen volgens het UWV door de complexiteit van het werk. ] Hoe complex was het werk zonder ICT. Terwijl ik dacht dat ICT er juist was om complexe dingen te vereenvoudigen. De ICT branche heeft een handige aanpak gevonden om geld te verdienen. Voordeel is dat die werknemers voorlopig geen gebruik hoeven te maken van de diensten van het UWV.
En dan te bedenken dat er in Nederland mensen rondlopen die ongelukkigerwijs geen enkel inkomen of uitkering hebben.
"De hoge kosten komen volgens het UWV door de complexiteit van het werk." Maar die 'complexiteit' kan werk.nl vervolgens niet oplossen. Ben opgeleid als nucleair geneeskundige (een medisch specialisme), maar kreeg, omdat ik een blauwe maandag tandheelkunde had gestudeerd (waarbij ik luid en duidelijk kenbaar had gemaakt dat ik die opleiding niet had afgerond), vacatures voor de functie van tandarts en tandarts-assistent. Gelukkig kon ik als ZZP'er aan het werk in mijn eigen vak, en heb ik uiteindelijk niet echt met die lui te maken gehad. 253 miljoen per jaar voor een falend product is een gotspe.
Wat ik akelig vond, was de reactie van het UWV afgelopen week, naar de WW-ers en WWB-ers toe die door de storing hun verplichte informatie niet kwijt konden. Dat kwam dus een dag 'te laat' binnen, vanwege die storing en dan durft het UWV te zeggen dat ze daar met 'coulance naar zullen kijken'.... Dat komt er bijna op neer dat ze voor die storing de uitkeringsgerechtigden de schuld gaven, maar dat ze dat deze keer misschien door de vingers willen zien. Ik heb er ook mee moeten werken en zou, in principe dat nog 1 keer moeten doen in mei volgend jaar, maar ik heb een gewoon telefoonnummer gekregen van het UWV kantoor in de stad waar ik moet zijn daarvoor. Dat kan ik bellen met het verzoek mijn inschrijving te verlengen en dan sturen ze me dat formulier op. Heel netjes dus.
Dit betekent natuurlijk dat we weer 3 miljard moeten bezuinigen. Valt er nog wat te halen bij uitkeringsgerechtigden, of moeten we weer wat bij de middeninkomens weghalen?
Die 3 miljard zegt natuurlijk niet zo heel veel. Bij ICT projecten van de overheid worden de interne kosten ook meegerekend in de projectkosten. Het kan maar zo zijn dat eigen mensen voor 80 euro per uur (of meer) meegerekend worden in de projectkosten. In die interne kostprijs zitten dan ook de huisvestingskosten e.d. Zo ken ik ICT projecten van honderden miljoenen die ondanks de kosten toch een positieve businesscase opleveren. Verder is het ook zo dat uitvoeringsinstanties met name hoge kosten maken voor ICT ter ondersteuning van het primaire proces. Het gaat dan om software die niet standaard te verkrijgen is en als maatwerk project gebouwd wordt. Dit speelt bij het UWV maar ook bij de Belastingdienst. Velen weten dat niet maar wat automatiseringsgraad is de Belastingdienst het voorbeeld voor andere landen in de wereld. Nergens is het belastingproces zo goed geautomatiseerd als in Nederland. Wat ook nog wel eens onderschat wordt is de enorme complexiteit van ICT omgevingen bij uitvoeringsinstanties. Dit brengt kosten met zich mee zodat je niet zomaar de ICT kosten van een uitvoeringsinstantie kan vergelijken met die van in het bedrijfsleven. Neemt niet weg dat de overheid in het algemeen veel kostenoverschrijdingen op ICT projecten heeft. De overheid is daar niet uniek in. Dat gebeurt ook in het bedrijfsleven. Oorzaken hiervoor zijn bij zbo's o.a. de veranderende regelgeving opgelegd door de rijksoverheid. Al moet ik zeggen dat hier tegenwoordig meer rekenschap mee wordt gehouden. Verder gaat het nog wel eens mis door met incomplete specificaties onder politieke druk zo snel mogelijk de markt op te gaan. Het gevolg is vaak meerwerk en uitloop van planningen. Scopemanagement en projectmanagement zijn specialismen die bij de overheid onderontwikkeld zijn. Op het moment dat daar wel strak op gestuurd wordt zie je dat IT leveranciers het moeilijk krijgen komt het voor dat projecten tegen verlies worden afgerond. Maar het is waar dat de ICT best goedkoper kan. Voorwaarde is dan wel beter projectmanagement, scopemanagement en regievoering. Zolang dat niet op orde is blijven ICT projecten uit de hand lopen.
LOL Als ICT'er is dit zó herkenbaar! Ik kom soms binnen in bedrijven waar men volledig het overzicht kwijt is. De lappendeken van ad-hoc ICT-oplossingen heeft er geleid tot een wanordelijke kluwen van gegevensstromen. Ja, dat is onwijs complex om daarin wegwijs te worden. En nee, er zijn geen 'oplossingen'. Het is simpelweg vrijwel onmogelijk om 17 verschillende systemen naadloos op elkaar aan te sluiten. ICT staat echt nog in zijn kinderschoenen. Het werk wat ik nu doe verschilt dag en nacht met wat ik 10 jaar geleden deed. Nu knoop ik veelal al die verschillende systemen aan elkaar om management een overzicht te bieden in de geautomatiseerde werkomgeving waarin zij leven/werken. 10 jaar geleden werkte ik vooral aan de automatisering van al die repetitieve taken op de administratie...
ICT faalt niet, het ICT beleid faal. Overheidsinstanties willen allemaal voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Dat houdt in dat ze bedrijven tegen elkaar laten opbieden voor de goedkoopste ICT. Wat er dan gebeurd is dat er enorm veel zaken buiten de afspraken worden gehouden (SLA). Deze zaken worden dan achteraf afgerekend. Zo'n manager van een overheidsinstantie (meestal een afgekeurde manager omdat een goede manager over kan werken en meer geld kan verdienen) Ziet alleen maar dat het dan een stuk goedkoper is en gaat daar op in. Niet beseffende dat er bijna niets in zo'n pakket zit en dat hij alles achteraf moet gaan betalen. Zodoende worden de kosten erg hoog. Net zoals met mobiele telefonie, diensten buiten de bundel zijn enorm duur. We praten hier over een overheidsinstantie dus in plaats van te leren van de fouten, zullen ze deze fouten continue blijven maken.
Het uwv is asociaal, ze helpen mensen niet eens als ze geen computer/internet hebben/willen gebruiken. Schandalig! Heb er gelukkig niet mee van doen ik hoor de verschrikkelijkste verhalen van mensen om me heen.
Zijn ze wel verplicht, Henk. Maar het ligt aan de betreffende ambtenaar. Dat was mijn eerste ambtenaar ook die vond dat ik dan maar voor 5e keer een DiGiD moet aanvragen. Toen vond ik het vaste nummer, belde nog eens en klaar. Geregeld. Geen probleem gehad, maar wel begrip.
2000 banen schrappen en toch hetzelfde werk kunnen blijven doen is een indicator dat de ICT het zo slecht niet doet. Een website die af en toe onderuit gaat of een system update nodig heeft zegt op zich weinig over de kwaliteit van de totale automatisering.
Behalve als het jouw eigen baan betreft zeker?
Nou dat lijkt mij niet. De jaarlijkse ICT kosten zijn 235 miljoen. Gesteld dat de gemiddelde totale loonsom van 1 fte: 50.000 is, dan is dat 4700 banen. Als men met die automatisering niet meer dan 2000 banen reduceert, dat is het een flagrante mislukking. Je kan dus beter weer de mensen aan het werk zetten bij het UWV. dan sla je 3 vliegen in een klap: besparing op ICT kosten, verlagen van werkeloosheid door het [her]aannemen van personeel. Want dat is toch het doel van het UWV :) en...betere bereikbaarheid van het bedrijf. Want dan weer goed is voor het imago van het bedrijf. Weer menselijke maat waardoor er meer maatwerk geleverd kan worden. Want ik denk dat daar de kosten zitten. het trachten te kopiëren van het menselijke maatwerk in ICT. Fail!
Maar dat daardoor mensen die laat zijn met hun verplichte informatie blijkt dat vervolgens HUN schuld te zijn en niet die van het UWV. Moet kunnen?? Ik ben bang dat je geen flauw idee hebt van de gevolgen voor de mensen die met Werk.nl MOETEN werken.
Dat komt doordat niemand bij het UWV ook maar een greintje verstand heeft van ICT, en als er toevallig al zo iemand zit dan heeft ie niets te vertellen. Alles moet worden uitbesteed, en dat betekent in de praktijk dat een hoge manager (degene met het minste verstand van ICT) eist dat hij als gesprekspartner een hoge manager (iemand met zo weinig mogelijk verstand van ICT) krijgt van het bedrijf dat er via een Europese aanbesteding uit is komen rollen. Garantie voor hoge kosten en nul kwaliteit.
Een uitstekende samenvatting van het gemiddeld mislukte ict project. Tegen dat de eerste versie op de werkvloer getest wordt zitten de onvolkomenheden al zo diep in het systeem verwerkt dat ze er nooit meer uitgerepareerd kunnen worden zonder andere dingen stuk te maken.
Deels waar, om een externe leverancier aan te kunnen sturen is inderdaad kennis nodig. Mijn ervaring met aanbestedingen van grote ICT projecten van de overheid is dat die kennis wel in huis is. Ook bij de overheid lopen kwalitatief goede mensen. Dat je met een Europese aanbesteding geen kwaliteit in huis kan halen is pertinente onzin. ICT trajecten worden bijna altijd op basis van de economisch meest voordelige inschrijving aanbesteedt waarbij kwaliteit in hoge mate meetelt in de beoordeling. Het probleem is vaak onvolledige specs, veranderende regelgeving, gebrek aan eigen mensen, slechte afspraken over rollen en verantwoordelijkheden etc. Aan de andere kant wordt de complexiteit en omvang nog wel eens onderschat door IT leveranciers. Wanneer je kijkt naar de productiviteitscijfers van eigen IT afdelingen van de overheid met softwareontwikkelaars dan zie je vaak dat de productiviteit aantoonbaar lager is dan wanneer de ontwikkeling uitbesteed zou worden. De prijs per zelf ontwikkelt functiepunt is hoog. Dus zo gek is het niet om softwareontwikkeling uit te besteden. Alleen al om die reden is het goed dat de overheid zich bezig houdt met kerntaken en dat niet kerntaken door de markt worden uitgevoerd.
Dit is nu de overheid. Uit de hand lopende kosten, keer op keer. Onbegrijpelijk dat de tegenstanders van marktwerking deze overheid wel ineens capabel vinden spoorwegmaatschappijen te runnen, de gezondheidszorg te kunnen verzekeren en de telecommunicatie te laten verzorgen. Droom verder...
Volgens mij probeert het UWV, onder druk van het neoliberale denken van de VVD, juist marktwerking principes door te voeren. Grote probleem is niet een kwestie van marktwerking maar van beleid dat wordt uitgezet door bestuurders en de wijze waarop dat wordt vormgegeven in een organisatie. De grote denkfout is dat men vooral bij de VVD denkt dat je een Overheid kan besturen als een private organisatie. Dat werkt nooit omdat de Overheid een essentieel andere opzet en primaire doelstelling heeft dan een private organisatie. je kan wel leren, bepaalde technieken en modellen, maar je kan niet kopiëren. Zie ook de zorgsector. De invoering van marktwerkingsprincipes door Hoogervorst [VVD] heeft tot enorme kostenstijgingen geleid.
Dit is nu de overheid. Nee, het UWV is verzelfstandigd. Dat wil zeggen: het UWV is een zelfstandig bestuursorgaan (product van de terugtredende overheid).
Dit komt door de doctrine dat de overheid zelf niks meer mag uitvoeren maar alles moet uitbesteden aan de markt. Daardoor is er geen enkele expertise meer bij de overheid. Dit is, met andere woorden, juist een gevolg van die marktwerking-doctrine.
Och, de voorloper van het UVW heeft altijd geroepen dat zij beter werk afleverden dan het toenmalig arbeidsbureau. Nu na zoveel jaren waarin het UWV met bondgenoot Uitzendbureau het arbeidsbureau om zeep hebben geholpen is het nooit goed gekomen. Joustra met zijn gouden kranen op zijn toilet enz. (heeft er een mooi baantje aan overgehouden) ICT die al zo'n 30 jaar veel te duur werd ingekocht en niet goed werkte. Maar goed de werkloze moet het er maar mee doen, toch?
Ik vond zelf het GAK redelijk goed functioneren, toen ik met mijn hele zware Burn Out in 1994 thuis kwam te zitten. D.w.z. todat ik een oproep kreeg van hun keuringsarts. Net afgestudeerd doktertje. "Uw Burn Out gaat gelijk over, als u een nieuwe baan accepteert en daar zullen ze u verder opleiden, hoor. Dat doen bedrijven nu eenmaal graag." Ik was toen echt te ziek om het valse ervan door te hebben. Opeens geen WW meer, maar zoeken naar een uitzendbureau en er was natuurlijk geen enkel bedrijf dat me wilde opleiden en nee, de Burn Out was niet voorbij. Mijn huisarts heeft gevochten voor me, maar we verloren. Ik kreeg ook geen behandeling en daarna kreeg ik wel de ene na de andere Burn Out, waardoor in 1998 duidelijk was dat ik nooit meer zou kunnen werken. Ik heb gewerkt. Altijd op plekken waar ik alleen zat. Dat ging beter. Maar in 1997 moest ik verhuizen naar een goedkopere woning, bleek iedereen die hulp had aangeboden opeens wat anders te hebben en moest ik alles alleen doen. De Sociale Dienst in Rotterdam, toen, was zeer begripvol. Ik kon alle papieren overleggen en de uitkomst was: doe rustig aan. U hebt voorlopig vrijstelling van sollicitatieplicht en we hebben wel een folder voor u. Van de Onbenutte Kwaliteiten Bank in Rotterdam. Die zat bijna tegenover me. Vanaf een maand na mijn inschrijving in de bijstand was ik al bezig met vrijwilligerswerk op de uren dat ik kon. In het begin twee uur per week. Het is nu 2013. Sinds eind 2010 heb ik geen last meer van Burn Outs. Ik heb er 7 gehad. Probeer er alles aan te doen om het niet weer te laten gebeuren. Hulp was er nooit en zelf betalen zit er niet in. Ik ben erg blij dat ik nog maar een jaar hoef. Een jaar en iets minder dan 2 maanden.
In 2002 - waar blijft de tijd - werd ik 'wegens reorganisatie' ontslagen bij mijn hogeschool en belandde onder de wielen van het UWV. Dat was precies op het moment dat Cadans, Gak, GUO, SFB, USZO en Lisv fuseerden tot de nieuwe moloch. En al die organisaties hadden een eigen ICT-systeem, die dus allemaal samengevoegd moesten worden tot één nieuw systeem. Maar daarvoor was in eerste instantie geen geld. Dat was slechts een van de problemen waar ik mee te maken kreeg. Ik hield van meet af aan bij wat er allemaal gebeurde, want ik was toen net raadslid en wilde mijn ervaringen gebruiken als 'leermateriaal'. Maar al gauw werd me duidelijk dat het maar goed was dat ik zelf alles zo nauwkeurig documenteerde, want ik belandde in een nachtmerrie die voldoende was om iemand voorgoed krankzinnig te maken. Na een paar maanden werd het me te gek en zocht ik contact met het ministerie (De Geus). Geen reactie. Later, toen de zaak in rustiger vaarwater kwam, ging ik met het verhaal naar de krant (Trouw). Zelf bouwde ik in de nacht voordat Trouw een pagina aan mijn verhaal besteedde, gauw een website, die vervolgens vele honderden volgers, vaak met vergelijkbare verhalen, kreeg. Die ik publiceerde. Het verhaal werd overal opgepikt, onder meer door Bieslog, er kwamen dagelijks gemeenteambtenaren kijken (hoe het niet moest), parlementariërs, zelfs Europarlementariërs, economen stuurden analyses naar me op, publiceerden erover, UWV-medewerkers klapten uit de school, ik had onbegrijpelijk veel bezoekers en dat alles leidde weliswaar tot verbeteringen in het systeem, en zelfs tot Kamervragen en een wetswijziging, maar zelf had ik er weinig aan. Mijn nachtmerrie heeft meer dan drie jaar geduurd. Gelukkig had ik weten te voorkomen dat ik mijn huis moest verkopen, maar voor de rest was het dieptreurig. Ik ontwikkelde een vorm van logofobie. Als er een enveloppe van het UWV op de deurmat lag, werd ik onpasselijk. Zelfs nu ik dit typ nog. De website heb ik online laten staan, als een soort historisch document. Toen was hij als website heel modern, nu is hij vooral onhandig. Sorry daarvoor. http://www.claars-notes.nl/uwv/ Jaap Peters (van 'De intensieve menshouderij') gebruikte het verhaal voor een aantal aanbevelingen. Titel: 'De werkloze als grondstof voor het UWV': "Organisaties als het UWV zijn vervallen zoals zoveel (overheids)organisaties in een ‘nutsfunctie’. Een fabriek waar doorheen op een zo efficiente mogelijk wijze anonieme standaardproducten als Clara moeten rollen. In de echte klant (client, burger) zijn ze helemaal niet geinteresseerd. Het is allemaal niet bedoeling, maar zo pakt het wel uit. Uiteindelijk bereiken ze het tegenovergestelde van wat ze graag willen. Ze verworden tot een professionale bureaucratie, die uiteindelijk niemand helpt. Maar men wil ook niemand helpen, men wil slechts efficient produceren! Je moet immers wel reeel blijven." http://www.managementsite.nl/1365/human-resources/werkloze-grondstof-uwv.html Let wel, dit is dus al acht jaar geleden. Naar mijn mening zijn de huidige perikelen met de UWV-website niet de werkelijke oorzaak van de ellende. Ze zijn eerst en vooral symptoom van een ziekte die door Jaap Peters al in 2005 haarscherp werd gediagnosticeerd. Op 3 mei 2005 kreeg ik eindelijk antwoord van minister De Geus op mijn brandbrief van 3 januari 2003. Bij een enorme bos bloemen die bij me werd bezorgd zat een excuusbrief: ,,Uit onderzoek blijkt, dat uw brief door een verkeerde routing in het ongerede is geraakt.'' 'Vermalen in de bureaucratie, Trouw, 25 mei 2005 http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/archief/article/detail/1718337/2005/05/25/Vermalen-in-de-bureaucratie.dhtml
@Clara, ik vind het fantastisch dat je je gevecht met de UWV tot het einde hebt volgehouden. Het is ongelooflijk moeilijk om het tegen dit soort instanties op te nemen. Ze hebben een zeer lange adam, het was heel goed dat jij dat ook had.
Jeminee, Clara. Wat een nachtmerrie. Ook bij mij is het beslist niet vlekkeloos verlopen, maar waar jij doorheen moest gaan, heb ik gelukkig niet zo meegemaakt. Frustratie wel over de maandbriefjes voor de Sociale Dienst in Rotterdam waarvan er een stuk of 4 zijn kwijtgeraakt en ik hoorde dat ik zelf verantwoordelijk bleef voor mijn RMF formulier, totdat het was afgehandeld en later raakte ook mijn inschrijvingsformulier op hetzelfde adres kwijt en moest ik hals over kop naar Rotterdam om alles aan de balie te gaan regelen. Zelfde gebouw, zelfde manier van postverwerking. Een groene, plastic container die op een plek staat onder de brievenbus, zodat alle post via de brievenbus daarin moet vallen. Dat doet het niet. De valhoogte is 4 meter. Ze raken regelmatig formulieren kwijt, vinden ze nooit meer terug, of ze gooien ze ijskoud weg, o.i.d. maar de cliënt moet ALTIJD controleren en te vaak erachter aan gaan om de boel recht te zetten. Vergeleken bij jou is dit niks... maar de ergernis is er wel. En nu moet ik het via Werk.nl doen. Alleen na 4 keer proberen een DiGiD te regelen en het al die keren mislukte, met excuses van de aardige dame bij DiGiD, die me vertelde dat het aan hun software ligt, heb ik in arren moede maar gebeld en dat mag ik volgend jaar mei weer doen. Ze weten ervan bij dit UWV kantoor in een kleinere stad, waar ik naar overgeheveld ben en bij hen kan het nog 'ouderwets' per telefoon. Ik hoef er zelfs niet naar toe! Die bewuste UWV ambtenaar vertelde me dat dit 'heel normaal' was: fouten bij de DiGiD en bij UWV vanwege de software. Gelukkig mag ik in september 2014 naar een ander computersysteem: de SVB. Of dat echt beter is? De tijd zal het leren.
Weet je ook nog welke ICT firma's verantwoordelijk waren voor dit falen?
We mogen dus nu continue filmen bij het uwv @misbruik van uitkeringsgelden
Dat gebeurt ook al in het V.K. en vaak genoeg is daar reden genoeg voor. Overigens is het filmen hier aan strikte eisen en voorwaarden gebonden, maar ik geloof ook niet dat ze zich daaraan zullen houden... Erger - dit WERD al gedaan. Er waren begin 2010 nog verschillende controlemogelijkheden: 1. het maandelijkse Rechtmatigheidsformulier (RMF) 2. Op gesprek komen met al je gegevens 3. Gevolgd worden - ongezien - door iemand van de SIOD 4. Huisbezoek Nu is dat veranderd in: 1. huisbezoek bij aanvraag uitkering 2. door de hoepel springen op de meest idiote tijden en altijd totaal onverwacht en owee, als je iets vergeten bent mee te nemen 3. huisbezoek tussendoor, waarbij het te vaak voor komt dat de ene ambtenaar je aan de praat houdt en de andere je kasten doorzoekt. Uitleg: een huisbezoek betekent dat men niet zomaar de woning mag DOORzoeken. Daarvoor heb je nog altijd toestemming nodig van de officier van Justitie. Het gebeurt toch en dan vooral bij mensen die niet weten dat het niet mag 4. Uitkering opschorten om je volledig te onderzoeken en je dossier te doorzoeken. Er is een Protocol Huisbezoeken. Gelukkig heb ik dat hier liggen. Behalve verplichte identificatie aan de deur, niet meer dan TWEE ambtenaren en als die in kasten willen kijken en in je koel- en vrieskast, dan uitsluitend met jouw toestemming. Ze mogen niet tandenborstels en hoofdkussens tellen en dat mag ook niet gebruikt worden. Weigering mag. Consequentie: uitkering wordt opgeschort en je moet opnieuw je uitkering aanvragen en de hele riedel opnieuw doorlopen. De nieuwe maatregelen zijn trouwens vooral voor bijstandsgerechtigden, maar eenmaal hiervoor goedgekeurd kan je er op rekenen dat ze voor ALLE uitkeringen, inclusief volksverzekeringen, zullen opgaan. Tot op de dag van vandaag is bv nog steeds niet duidelijk bij de SVB, wanneer mensen samenwonen. Nu geldt nog samen boodschappen doen, af en toe voor elkaar zorgen bij ziekte, samen eten, samen met de auto ergens naar toe als bewijs dat je samenwoont. Zelfs met een wildvreemde. ANBO en ook de SP hebben aangedrongen op een goede regel: samenwonen doe je onder één dak. Zolang iemand zelfstandig een eigen huishouden voert, is er geen sprake van samenwonen. Zoals gezegd, die regel is er nog steeds niet.... Ook bij AOW-ers zware repressie. Overigens hoor ik van familie en vrienden met meer inkomen uit een goed pensioen, dat ZIJ nog nooit een huisbezoek van de SVB gehad hebben. Andere vrienden met een laag inkomen en klein of geen pensioentje worden WEL gecontroleerd.
na één jaar werkeloosheid en voordurend met de website van de UWV in gevecht kan ik alleen maar concluderen dat het één grote ramp is.Kan al meer dan een week niet op de site komen om mijn verplichte sollicitaties in te vullen.Straks krijg ik strafkorting vanwege te weinig gesolliciteerd.Is me al een keer overkomen.Kreeg ik 5 maanden 130 euro minder per maand als straf.
Pieter, het UWV zal daar met 'coulance' naar kijken. Ik ben bang dat dit betekent dat je een 'maatregel' krijgt. Het is werkelijk ongelooflijk, zoals men daar met mensen om gaat. Sterkte!
Ik denk het verhaal van Pieter in te kunnen voelen. Er zijn vele Pieters. Er is helaas geen collectieve Pieter. Werk.nl bestaat niet (lees de kleren van de keizer van Hans Christian Andersen). Het UWV heeft geen klanten, noch cliënten, noch verzekerden. Als je de reactie van het UWV leest (in de Gelderlander) komt het er op neer dat zij ook geen probleem hebben. Als er al schuld is, is het de schuld van de buitenwereld. Naar analogie zou het misschien helpen als het UWV ook een straf / boete zou kunnen krijgen. Zolang er geen collectiviteit bestaat onder de Pieters zal er niks veranderen.
Gelukkig voor de ambtenaren van het UWV kunnen ze rekenen op de gedwongen afname van hun product.
Welke ambtenaren? http://www.nu.nl/binnenland/3398161/uwv-schrapt-komende-jaren-duizenden-banen.html
3.000.000.000 euro. Stel kosten gemiddelde ict-er op 100 euro per uur. Dus, gewerkte uren aan dit project is: 30.000.000 uur Voor 1 persoon, bij een werkweek van 40 uur, is dit: 750.000 weken werk. Oftewel, wanneer deze persoon 48 weken per jaar werkt, 15625 'manjaren'. Stel dat dit ict project 15 jaar heeft gekost => dan hebben ca. 1000 ICT-ers hier, 15 jaar lang, fulltime aan gewerkt. Dit lijkt mij onrealistisch! Voorlopige conclusie: Een gevalletje is van oplichting!
Beste John, Dank voor je berekening, wellicht vergeet je twee zaken: (1) Wat hosting-, overhead-, advies- en managementkosten. (2) Het is zeer ingewikkeld: De hoge kosten komen volgens het UWV door de complexiteit van het werk.
Het zijn gefactureerde uren geen gewerkte uren.