Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Fact free politics

  •  
21-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
160321-Fact-free-politics

Meer over:

cartoon, politiek

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

[verwijderd]
[verwijderd]22 mrt. 2016 - 13:14

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Rootman2
Rootman223 mrt. 2016 - 7:14

De EU komt niet in oorlog met Rusland. Zo gek zijn Europeanen en Russen nu ook weer niet. Wel wordt de kans op algehele spanning en lokale conflictjes sterk verhoogd: Incidenten in de Baltische staatjes en Polen, en rond het fragmenterende Oekraine. Moldova. De associatieverdragen gaan uit van nu al niet meer bestaande grenzen. Leidend tot contraproduktieve sancties, onnodige defensieuitgaven aan beide kanten. Maar echt escaleren gaat het niet vanuit Europa en dus ook niet vice versa: Europa krijgt het te druk met terrorisme en zijn eigen demonen. Veel meer dan nu kan Putin niet meer gedemoniseerd worden met een levensgrote bedreiging binnen eigen grenzen. Als Hillary president wordt kan de druk op Rusland tijdelijk nog wat toenemen, maar geen Europeaan is zo gek om te gaan kreperen in een Oekraiense loopgraaf. Bij een Trump presidentschap is het hele circus rond die verdragen zowiezo van de baan, en krijgt ook NATO veel minder geld. En de Europese bevolkingen gaan dat heus niet compenseren!

Rootman2
Rootman223 mrt. 2016 - 16:47

@ThWil: Oh ja! Ik stem tegen. Om wel 100 INHOUDELIJKE redenen! Daar is angstzaaien voor Putin er echter geen van. Maar inderdaad: een ja zou Kiev overmoedig kunnen maken. In dat geval is het eindresultaat dat er nog een flink stuk Donbass en Kherson bevrijd wordt, waardoor Biden jr en Soros helemaal naast het schaliegas grijpt. Maakt ook de onafhankelijke republiek meer levensvatbaar. Maar ik loop vooruit op de dingen.

voxpopuli2
voxpopuli222 mrt. 2016 - 11:54

Objectief gezien heeft de oekraine goede kansen om een welvarend land te worden, er zijn grondstoffen, er is vruchtbare bodem, de ligging aan zee geeft kansen voor aan en afvoer van goederen na railvervoer. Maar de infrastructuur is zwaar verwaarloosd, er zijn enorme vuilnisbelten en zwaar vervuilde gebieden die gesaneerd moeten worden. Fabrieken die operationeel zijn zijn echt decennia achterop ten opzichte van het westen. Al die saneringen zijn te doen maar alleen voor rekening en op basis van subsidies vanuit Europa, dat gaat waarschijnlijk honderden miljarden kosten die het bedrijfsleven niet gaat betalen. Vergelijk dat met het voormalig oost duitsland ( treuhand) waar de duitse overheid alle kosten op zich nam en vervolgens de west duitse industrie voor een appel en een ei de zaak overnam. Kortom een failed state ten top en dat wordt dertig jaar bloeden voor de EU lidstaten. Wij worden daar niet beter van , dus nee

Felix-Arnhem
Felix-Arnhem21 mrt. 2016 - 19:01

Helaas zijn er nog genoeg mensen die te lui zijn om zelf te denken en kritisch te zijn. Maar mensen geloven de vluchtelingen en Oekraïne propaganda steeds minder dus we zijn op een goede weg.

12 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods21 mrt. 2016 - 20:24

Ik geloof die PVV/Pegida-propaganda t.a.v. vluchtelingen en de GeenPeil-propaganda t.a.v. Oekraïne inderdaad steeds minder.

rbakels
rbakels21 mrt. 2016 - 23:10

Bedoelt u propaganda voor het verdrag met Oekraïne? Dan moet u beginnen uw kritiek op uzelf toe te passen. We willen handel drijven met Oekraïne. En we van de gelegenheid gebruik.maken het bestuur van dat land te helpen normaliseren. In dat laatste zien Eurofoben een stiekem plan om het land snel EU lud te maken. KOLDER. Als over een jaar of 20 de situatie in Oekraïne genormaliseerd is kan dat trouwens best gebeuren. Het is het grootste land dat in z'n geheel in Europa ligt. En de islamifoben kunnen blij zijn dat het een christelijk land is. Viktoria Koblenko zei in zondag iets wat ik ook zag op een paar korte bezoeken aan het land: veel buurlanden van Oekraïne zijn EU leden en zo zien de Oekraïners hoe gied het ze gaat. Kijk bijv. naar de economie in Polen.

msj_meijerink
msj_meijerink22 mrt. 2016 - 9:12

Ik vrees dat de Eurofoben en de xenofoben ten ene male niet gevoelig zijn voor argumenten. Die geloven slechts in de macht van decibels, net als hun voorvaderen (de Nazis) destijds!

BingoGrubb
BingoGrubb22 mrt. 2016 - 15:03

@meijerink jammer van het nazi gebrabbel maar wat je daar voor schrijft ben ik het mee eens. deze mensen zou is moeten leren advocaat van de duivel te zijn voor hun eigen standpunten. dat doe ik regelmatig. is ook de reden dat ik hier veel lees maar ook op powned of gs. iedereen wil altijd begrip voor hun standpunten. maar weinig mensen begrijpen elkaar. voorbeelden hier van zijn nazi roepers rasicme roepers deze mensen je vind je op joop gs en powned van links tot recht ben ik al uitgemaakt voor racist of nazi nsber noem maar op en dat alleen als je een kritische vraag stelt over pegida of antifa of moslims of tokkies. ik ben dan ook vrij gevoelloos geworden voor dit soort termen en vind ze meer een last in het debat dan iets opbouwend. iemand wegzetten omdat ze een andere mening hebben is makkelijk begrijpen waarom ze die mening hebben is moeilijk begrip vragen voor je eigen stand punt is makkelijk. maar goed ik ben te rechts voor joop en te links voor powned volgens reaguurders.

Felix-Arnhem
Felix-Arnhem22 mrt. 2016 - 15:43

@Prins Pils Onderbouwde meningen die niet de uwe zijn, zijn niet gelijk propaganda.

Felix-Arnhem
Felix-Arnhem22 mrt. 2016 - 19:55

@Frits Jansen 792 769 goederen ingevoerd en 649 904 uitgevoerd dat zijn handels belangen die weg te cijferen zijn. http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=81266NED&D1=1&D2=a&D3=180&D4=51,64,77,90,103,116,129,142,155,168,l&HD=150410-2038&HDR=G2,T,G3&STB=G1 Waarom zouden wij Oekraïne helpen? Wat hebben wij daar aan? Wat maakt mij dat als student uit? "We decide on something leave it lating around and wait and see what happens if no one kicks a fuss because it's to complicated to understand what has bin decided we continue step by step until there is no way back" Jean Claude Juncker http://m.welt.de/wirtschaft/article112948572/Junckers-Tricks-in-den-langen-Bruesseler-Naechten.html Blijf lekker slapen joh. Oekraïne is een ernstig homo foob land net als Rusland en Polen en bijna alle Slavische landen. Bovendien is er geen enkele reden waarom de EU tien miljard per jaar moet neer leggen zodat deze homofoben wat liever voor homoseksuelen worden. Islamofobie bestaat niet en Oekraïne is dat Oekraïne christelijk zou zijn is natuurlijk een van de slechtste argumenten heb gehoord. In 2014 had Oekraïne een economische groei van -6,8 procent, staatschuld 71% BMP werkeloosheid van 9% van de beroepsbevolking en een inflatie van 12% https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Oekra%C3%AFne Dat is dus een tweede Griekenland die absoluut niet in de economische unie mag komen. Verder ben ik absoluut geen vriend van Poetin dus daar kan je over ophouden maar ik heb graag geen oorlog met deze man. Liever hou ik deze man op afstand en dat betekent dus geen provicatie. De Oekraïnse economie ligt op zijn gat de handel met dit kand is weg te cijferen.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods22 mrt. 2016 - 20:03

@FA: ++Onderbouwde meningen die niet de uwe zijn, zijn niet gelijk propaganda.++ PP: Dat komt weinig voor, want meningen die deugdelijk onderbouwd en redelijk zijn deel ik meestal. Het hele concept van islamisering echter is echter één grote hysterie, als je de feiten en cijfers beschouwt. Zo is de Moslimpartij een mislukking geworden en zal het aantal moslims in Nederland waarschijnlijk nooit hoger worden dan 7% (nu 5%).

msj_meijerink
msj_meijerink23 mrt. 2016 - 7:12

@BingoGrubb Dus u ontkent dat de geuite ideeën, de gebezigde methoden én de gewenste resultaten sterk overeen komen met die van de Nazis? Ik zou zeggen: dat is uw feestje. Buiten dat, doe wat aan interpunctie in uw bijdragen. Dat leest wat gemakkelijker: gemak dient de mens!

Felix-Arnhem
Felix-Arnhem23 mrt. 2016 - 8:32

@Prins Pils U heeft het over islamisering ik niet. Het ja kamp heeft betrekkelikk weinig argumenten.

Rootman2
Rootman223 mrt. 2016 - 17:17

@Frits: Polen is echt in een heel andere tijd EU lid geworden. De slimme en ijverige Polen hebben de enorme EU subsidies en de inkomsten uit werk in west Europa heel aardig benut en hun land tot relatieve bloei gebracht. Nu is er nauwelijks geld voor subsidies, de arbeidsmarkt is ingestort en of Oekraieners allemaal zulke goede werknemers als Polen zijn? Theoretisch maakt het niet uit, want Samsom en Asscher hebben ons verzekerd dat werkvergunningen niet in het verdrag staan. Maar als een Oekraiense kostwinner voor E 140/ mnd zijn familie moet voeden, terwijl de brandstofkosten al boven dat bedrag gestegen, en er ook nog het risico is dat hij wordt opgeroepen om in de ijskoude modder bij Donbass op zijn eigen landgenoten te schieten, dan is een weg naar een illegaal dienstverband in de EU wel te vinden. Hun mafia zal helpen tegen een woekerprijs. Hij ziet zijn gezin dan slechts 1 week in de 3 maanden. Geen blaam voor deze mensen, waarvan we er zeer veel gaan zien als het verdrag er door komt. Wel jammer wat betreft kansen voor onze jongeren wat betreft werk en huisvesting. Voor de Oekraieners was het beter en makkelijker geweest als ze hun afzetgebied met Rusland hadden behouden. Dan had die hypothetische werknemer gewoon met de bus naar zijn werk kunnen gaan voor een zeer matig loon (een rijke weelde vergeleken met zijn huidig inkomen, als dat er nog is.). Maar hij had wel het bed kunnen delen met zijn vrouw, en een verhaal kunnen voorlezen aan zijn kleintjes. Als het verdrag zou ingaan moet zij waarschijnlijk naar u en ik gaan werven om het bed met haar te delen...

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen23 mrt. 2016 - 18:03

[Het ja kamp heeft betrekkelikk weinig argumenten.] Klopt. En het nee kamp heeft veel argumenten. Wel uitsluitend gericht op een vraag die niet wordt gesteld.

Felix-Arnhem
Felix-Arnhem24 mrt. 2016 - 6:35

@Gerbie Het is een debat geen vragstelling.