Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Facebookers komen massaal in actie voor Haagse MS-patiënt

  •  
16-02-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-02-16-om-09.38.41
burgwal

© Foto: Jos Burgwal

De Haagse bewindvoerder Jos Burgwal plaatste vorige week woensdag een noodkreet op Facebook. Zijn cliënt, de 55-jarige MS-patiënt Freek Jansen, heeft te weinig geld om van rond te komen met als gevolg dat hij zijn dagen in vieze kleren in zijn rolstoel doorbrengt. Het aantal reacties op de oproep is overweldigend, meldt Omroep West.
Burgwal vroeg bij de gemeente Den Haag bijzondere bijstand aan voor Jansen, maar had na vier maanden nog altijd niets gehoord. Ondertussen moest zijn cliënt zien rond te komen van krap 35 euro per week. Amper genoeg om van te eten, laat staan om ook nog kleding te kunnen kopen. ‘Aangezien Freek 24 uur in een rolstoel zit en door de MS vaak morst, slijt zijn kleding snel,’ schrijft Burgwal op Facebook.
De noodkreet is er in eerste instantie om zijn cliënt te helpen, maar ook wil Burgwal aandacht vragen voor de vele mensen die net als Jansen verstrikt raken in een bureaucratisch net en buiten de boot vallen.
Het bericht werd in korte tijd ruim vijfduizend keer gedeeld en de berichten stromen nog altijd binnen. Na twee dagen was het aantal mensen dat kleding wilde doneren zo enorm, dat Burgwal een nieuwe oproep moest plaatsen om alsjeblieft geen kleding meer te brengen. Voor 21 februari staat er een benefietconcert gepland om geld op te halen voor Jansen.
Jansen heeft volgens Burgwal geen familie en daarom ook geen mantelzorg. Op Facebook schrijft Burgwal dat zijn cliënt enorm blij is met alle ontvangen steun: ‘Het geeft hem het gevoel dat hij niet meer zo alleen op de wereld is.’ De gemeente Den Haag heeft inmiddels ook van zich laten horen. Volgens hen zullen de problemen worden opgelost. ‘Beter laat dan nooit,’ aldus Burgwal.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.