Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Facebook weet wanneer je gedumpt wordt

  •  
29-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fbrelastatus300
Studie toont aan dat uitkomst relaties te voorspellen is aan de hand van overeenkomsten in FB-contacten
Dat er veel informatie te destilleren is uit een Facebookprofiel zal niemand verrassen, maar dat het sociale netwerk kan voorspellen of je relatie het gaat overleven is toch wel heel freaky. Zulke voorspellende gaven zijn meestal voorbehouden aan televisieparagnosten of je moeder.
Onderzoek van Cornell Universiteit in samenwerking met Facebook toont aan dat de uitkomst van relaties te voorspellen is aan de overeenkomsten tussen (in plaats van het aantal) gemeenschappelijke vrienden. Mensen in een relatie wiens vrienden een divers pakket aan interesses en omstandigheden delen, hebben de grootste kans om 60 dagen later nog ‘in a relationship’ te zijn. Eerder werd al ontdekt dat zelfs als niet invult wie je vriend of vriendin is, dat Facebook dat toch wel weet.
cc-foto: Anant N S…

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

maclofty
maclofty29 okt. 2013 - 22:08

Ik heb een LAT relatie via FB en bij toeval is het een oude bekende aan de overzijde van de oceaan. Gaat uitstekend, zo af en toe reizen we op en neer. Duurt al geruime tijd, we zien wel hoe het verder gaat. Dit soort onderzoeken zijn nu niet representatief en is vaak natte vinger werk. De wetenschappelijke onderbouwing is meestal ver te zoeken, maar voor de bühne is het weer voer om over te discussiëren .x

MichelReiziger
MichelReiziger29 okt. 2013 - 22:08

Ik heb net facebook gedumpt

1 Reactie
JAWEH
JAWEH29 okt. 2013 - 22:08

Aha, Daar hadden ze zeker niet van terug, want dat hadden ze natuurlijk niet voorspeld..