Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Facebook-protest tegen wc-rolbelasting

  •  
15-12-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Gemeente dwingt ondernemers die vanuit huis werken extra afvalstoffenbelasting te betalen
De gemeente Rotterdam heeft dit jaar besloten alle ondernemers die vanuit huis werken een extra afvalstoffenheffing te laten betalen. In totaal moeten zij 128,20 euro per jaar extra betalen.
De heffing is bij een groot deel van de ZZP-ers in het verkeerde keelgat geschoten. Op Facebook verenigen zij zich inmiddels om in opstand te komen tegen deze heffing.
RTEmagicC_5857428223_e07b67ee5b_m.jpg
De ondernemers protesteren ook omdat de gemeente niet geïnteresseerd lijkt te zijn in ‘de hoeveelheid’ afval die iemand produceert.
Of je als ZZP-er nu elke dag in een café zit te werken, of daadwerkelijk thuis zit. Of je nu tonnen papier per jaar door de printer laat lopen, of niet eens een printer bezit: iedereen betaalt evenveel.
Eén van de ondernemers schrijft op Facebook :
Een ZZP’er is goed voor het milieu omdat deze niet 2 keer per dag met de auto in een blikken polonaise belandt en daardoor bijdraagt aan minder CO2 uitstoot. Daarnaast putten zij de energiebronnen van Moeder Aarde minder uit want de verwarming op kantoor is dezelfde als thuis. Ook in de fietsfile, een nieuw maatschappelijk probleem, kom je ze niet tegen.
De propvolle fietsenstallingen bij de stations worden door afwezigheid van hun tweewielers ontlast en de NS vaart ook wel bij hun absentie daar zitplaatsen op spitstijden in die geel/blauwe dingen aan een waslijn erg schaars zijn.
Een ZZP’er werkt vaak hard en veel want hij/zij weet dat als hij /zij onverhoopt ziek wordt of een ongeluk krijgt de betekenis van de “P” van Personeel in Poen verandert en zij noodgedwongen moeten teren op gespaarde centen.
Het heeft wel iets tragikomisch dat Rotterdam, de stad die altijd pretendeert werkstad nummer 1 te zijn, deze mensen met een dergelijke actie eerder de stad uit jaagt dan omarmt en koestert.
Volg hier het protest op Facebook
Update 22.50
In de gemeenteraad van Rotterdam is een meerderheid gevonden voor afschaffing van de dubbele afvalstoffenheffing. GroenLinks-gemeenteraadslid Arno Bonte laat op Twitter weten:
Blij met raadsmeerderheid voor afschaffen dubbele afvalstoffenheffing thuiswerkers #010. Hoop dat wethouder zzp’ers snel brief stuurt! #BRR
Lees ook de opinie van Brenda Stoter Boscolo op Joop: Mijn toiletrol kost 128,20 euro
Gratis voor zzp-ers (en alle anderen): Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.