Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA
Wij zijn voor eerlijke huurprijzen en helpen je in de strijd.

Facebook-protest tegen wc-rolbelasting

  •  
15-12-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Gemeente dwingt ondernemers die vanuit huis werken extra afvalstoffenbelasting te betalen
De gemeente Rotterdam heeft dit jaar besloten alle ondernemers die vanuit huis werken een extra afvalstoffenheffing te laten betalen. In totaal moeten zij 128,20 euro per jaar extra betalen.
De heffing is bij een groot deel van de ZZP-ers in het verkeerde keelgat geschoten. Op Facebook verenigen zij zich inmiddels om in opstand te komen tegen deze heffing.
RTEmagicC_5857428223_e07b67ee5b_m.jpg
De ondernemers protesteren ook omdat de gemeente niet geïnteresseerd lijkt te zijn in ‘de hoeveelheid’ afval die iemand produceert.
Of je als ZZP-er nu elke dag in een café zit te werken, of daadwerkelijk thuis zit. Of je nu tonnen papier per jaar door de printer laat lopen, of niet eens een printer bezit: iedereen betaalt evenveel.
Eén van de ondernemers schrijft op Facebook :
Een ZZP’er is goed voor het milieu omdat deze niet 2 keer per dag met de auto in een blikken polonaise belandt en daardoor bijdraagt aan minder CO2 uitstoot. Daarnaast putten zij de energiebronnen van Moeder Aarde minder uit want de verwarming op kantoor is dezelfde als thuis. Ook in de fietsfile, een nieuw maatschappelijk probleem, kom je ze niet tegen.
De propvolle fietsenstallingen bij de stations worden door afwezigheid van hun tweewielers ontlast en de NS vaart ook wel bij hun absentie daar zitplaatsen op spitstijden in die geel/blauwe dingen aan een waslijn erg schaars zijn.
Een ZZP’er werkt vaak hard en veel want hij/zij weet dat als hij /zij onverhoopt ziek wordt of een ongeluk krijgt de betekenis van de “P” van Personeel in Poen verandert en zij noodgedwongen moeten teren op gespaarde centen.
Het heeft wel iets tragikomisch dat Rotterdam, de stad die altijd pretendeert werkstad nummer 1 te zijn, deze mensen met een dergelijke actie eerder de stad uit jaagt dan omarmt en koestert.
Volg hier het protest op Facebook
Update 22.50
In de gemeenteraad van Rotterdam is een meerderheid gevonden voor afschaffing van de dubbele afvalstoffenheffing. GroenLinks-gemeenteraadslid Arno Bonte laat op Twitter weten:
Blij met raadsmeerderheid voor afschaffen dubbele afvalstoffenheffing thuiswerkers #010. Hoop dat wethouder zzp’ers snel brief stuurt! #BRR
Lees ook de opinie van Brenda Stoter Boscolo op Joop: Mijn toiletrol kost 128,20 euro
Gratis voor zzp-ers (en alle anderen): Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

keck66
keck6615 dec. 2011 - 19:01

Waanzin. Laat ze dan in ieder geval een korting geven op groen afval = energie (dat gemeentes kunnen verkopen aan de biogasindustrie).

JanB2
JanB215 dec. 2011 - 19:01

Schijtziek wordt je van dit geneuzel.

MichelReiziger
MichelReiziger15 dec. 2011 - 19:01

Weer een 'schijt' idee om de algemene middelen pot te vullen. Tip aan alle gemeentes met achterlijke voorstellen: als je de volgende keer nu weer in een 'bubble' stapt en voor miljoenen aan belastinggeld in bijv. 'bubblebouwgrond en on(t)roerendprojecten stopt....denk dan nog eens aan het toilet in relatie tot die geweldige investeringsideeen.

marietjejansen
marietjejansen15 dec. 2011 - 19:01

Getreiter is het. Hoe kun je de burger nog verder uitknijpen om geld over te houden voor rechtse hobbies als de HRA en de JSF.

Florian2
Florian215 dec. 2011 - 19:01

Het is nogal eenvoudig: gemeentes en overheid verzinnen tegenwoordig nog meer dan vroeger volop belasting omdat ze anders niet rondkomen. Misschien kan de gemeente Rotterdam eens naar haar UITGAVEN kijken???? De gemeente had deze belasting beter "we komen nog meer geld tekort" kunnen noemen....

linkserakker
linkserakker15 dec. 2011 - 19:01

Het is ook nooit goed of het deugt niet bij velen hier. Als de gemeente zou bezuinigen op sommige zaken dan zou de kritiek hier ook te horen zijn. Verhoogt de gemeente de belasting dan deugt het ook niet.

Keesje1
Keesje115 dec. 2011 - 19:01

Waar blijft Aptroot met een motie? Voor 9 tientjes lastenverlichting wil hij wel het Hoofdbedrijfschap Ambachten afschaffen... Zie andere item op deze site.

HanvanderHorst1
HanvanderHorst115 dec. 2011 - 19:01

Ik heb eens gekeken welke wethouder verantwoordelijk is voor deze maatregel. Dat is Alexandra van Huffelen van D66. Overigens zal hij wel worden ingetrokken want een raadsmeerderheid verzet zich tegen deze ondoordachte maatregel. Zelfs de kamer van koophandel heeft zich in voor dat bedaarde lichaam hoogst wilde bewoordingen tegen de maatregel uitgesproken.

Mitosis
Mitosis15 dec. 2011 - 19:01

mijn god, het gaat om een freakin afvalstoffenheffing en iemand haalt WOII erbij ? blijkbaar geen argumenten in te brengen dus.

1 Reactie
Qizilbash020
Qizilbash02015 dec. 2011 - 19:01

Misschien dat ik ergens overheen heb gelezen maar waar wordt WOII erbij gehaald dan?