Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Facebook kan gezichten nu net zo goed herkennen als jij

  •  
19-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
deepface300.jpg
Nieuw software 'DeepFace' maakt een 3D-model van het gezicht en weet daardoor altijd wie jij bent
Een foto van jou en je vrienden op Facebook uploaden is eigenlijk al eng: het sociale medium scant de gezichten en suggereert met akelige correctheid de ‘tags’. Nog voordat je een naam hebt ingevuld, weet het medium al met wie je op de foto staat. Maar vaak heeft Facebook het ook mis en denkt het sociale medium dat je kat je buurman is. Om dat falen in de toekomst te voorkomen heeft Facebook een nieuw programma ontwikkeld; DeepFace.
Met DeepFace kan Facebook in de toekomst 3D-modellen maken van gezichten. Door deze van diverse kanten te bekijken, kan het met akelige nauwkeurigheid ‘raden’ wie de persoon op de foto is. Zo nauwkeurig dat het gezichten nu bijna net zo goed kan herkennen als de mens zelf. Volgens de onderzoekers kan DeepFace met 97,25% zekerheid gezichten herkennen. Bij de mens ligt dat percentage op 97,53%.
Je hoeft niet gelijk je Facebookprofiel op te zeggen: het programma wordt niet meteen in gebruik genomen door Facebook, maar eerst nog verder onderzocht en ontwikkeld.
RTEmagicC_deepface.jpg

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.