Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

&... Facebook beursgang gered door banken

  •  
21-05-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
zuckerberg300_02.jpg
Robert M. krijgt 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging ... Methaangas komt vrij door smeltend poolijs ... Nederland gaat NAVO-project leiden ... Mick Jagger steunt studentenprotesten Quebec ... Madurodam x 11 ... Bee Gee Robin Gibb overleden
Ander nieuws van vandaag
Robert M., de hoofdverdachte van de Amsterdamse zedenzaak, moet achttien jaar de cel in. Daarnaast heeft hij tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. Het OM eiste 20 jaar cel, maar de gevangenisstraf is twee jaar lager uitgevallen. Zijn zakenpartner, Richard van O. moet zes jaar de cel in met verplichte behandeling. M. heeft bekend gemaakt 87 zeer jonge kinderen te hebben misbruikt op de crèches waar hij werkte, bij hem thuis en op oppasadressen.( NRC )
Met veel bombarie heeft Facebook vrijdag zijn beursgang gemaakt. Volgens diverse bronnen hebben de zakenbanken die de beursgang begeleidden de koers moeten steunen om te voorkomen dat Facebook onder de introductieprijs weg zou zakken. De aandelen zijn tegen 38 dollar per stuk verkocht. Wat het aandeel zou hebben gedaan als de banken er aan het eind niet waren ingestapt, zullen we nooit weten. Aanvankelijk steeg het aandeel naar 42 dollar, maar aan het einde van de dag zakten ze ineens weg. Met dank aan Goldman Sachs, Morgan Stanley en JP Morgan Chase hebben beleggers op de eerste dag toch geen verlies geleden. ( de Volkskrant )
In het Noordpoolgebied zijn duizenden plaatsen gelokaliseerd waar methaangas, dat duizenden jaren lang door het ijs was opgeslagen, maar nu vrijkomt door het smelten van het poolijs, de atmosfeer ingaat. Dit gat kan een belangrijke invloed hebben op klimaatsverandering; na CO2 is methaangas het belangrijkste broeikasgas. ( Trouw )
Nederland gaat een nieuw NAVO-project leiden. Het betreft bestrijden van geïmproviseerde explosieven als bermbommen. Nederland gaat gericht onderzoek doen naar de bommenleggers. Ook Denemarken en de Verenigde Staten doen mee aan het onderzoek. Nederland heeft in Afghanistan waardevolle ervaring opgedaan op het gebied van biometrie. ( de Volkskrant )
In het Canadese Quebec wordt al maanden door studenten gedemonstreerd tegen nieuwe wetgeving in de stad. Rolling Stones zanger Mick Jagger heeft zaterdagavond tijdens een optreden met de Canadese indierockband Arcade Fire de studenten – die gelijktijdig op diverse locaties in de stad vuurtjes stookten – gesteund. Jagger en de bandleden droegen rode patches, het symbool van het verzet. De jongeren demonstreren onder meer tegen verhoogde lesgelden, het demonstratieverbod voor groepen groter dan vijftig personen en een vergaande ‘Big Brother’-wetgeving (ook wel: Bill 78 ). ( Spinner )
Wij mogen in Nederland Madurodam hebben, maar wereldwijd zijn er meer fascinerende miniaturen gemaakt. Flavorwire zet een aantal op een rijtje. Wandel (of scroll) zo door Hong Kong, New York of Parijs. Bekijk de Taj Mahal, het Parthenon of de Grote Muur in China. ( Flavorwire )
Robin Gibb, mede-oprichter van het poptrio Bee Gees, is zondag overleden aan de gevolgen van kanker. Hij werd 62. ( NRC )

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.