Joop

Facebook betaalt tieners 20 dollar per maand om al hun privacy op te geven

  •    •  
30-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
19643421526_571117de9a_z
Facebook betaalt smartphonegebruikers al sinds 2016 voor het installeren van een ‘Facebook Research’-applicatie. Deze vpn-app geeft het bedrijf praktisch onbegrensde toegang tot de inhoud en data van de smartphone, inclusief de inhoud van privéberichten en al het internetverkeer. Voor het opgeven van hun privacy ontvingen uitgenodigde gebruikers in de leeftijd van 13 tot 35 jaar maximaal twintig dollar per maand, dat meldt TechCrunch.
Facebook kon via de app privéberichten in sociale media inzien, e-mails en gesprekken in chatapps bekijken inclusief verzonden foto’s en video’s. De app gaf de mediagigant toegang tot internetzoekopdrachten, de browse-activiteit en locatiedata via externe apps. Een woordvoerder van Facebook de berichtgeving bevestigd:
"Zoals veel bedrijven nodigen we mensen uit om te participeren in onderzoek dat ons helpt om zaken te identificeren die we kunnen verbeteren."
Facebook is niet van plan met het project te stoppen, gebruikers zouden op elk gewenst moment hun deelname kunnen stopzetten en de app kunnen verwijderen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Thomas Toverbal
Thomas Toverbal30 jan. 2019 - 12:58

Gewoon vangen kinderen. Volgens diepe inzichten van De Verleiders (van Houts c.s) bestaat die privacy al niet eens meer dus betreft het gratis geld.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen30 jan. 2019 - 17:10

Je weet wat ik altijd zeg: Als iemand zegt dat Van Houts het zegt dan is het zo. De US moet de ongelijkheid tussen bedrijven en consumenten serieus gaan nemen. Waarschijnlijk moet de EU de eerste aanzet daartoe geven.