Joop

Extreme make-over: Hans Spekman wordt VVD'er

  •    •  
10-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
spekman_300.jpg

Linkse politicus laat zich in het rechtse uniform hijsen, het strakke donkerblauwe pak

Wie kent ze niet, de door zijn moeder gebreide truien, de spijkerbroeken en makkelijk schoenen van PvdA-Kamerlid Hans Spekman. Typisch links zou de kledingstijl van de politicus zijn. In het televisieprogramma Zóóó Rechts van de AVRO wordt Spekman voor een keer in het uniform van de rechtse politicus gehesen, het strakke donkerblauwe pak. Een radicaal andere look.
In de thema-avond Zóóó Rechts werden aan de hand van een aantal simpele vragen de verschillen tussen Links en Rechts besproken. Op een verder niet heel verheffend programma was de, toch licht beangstigende, make-over van Hans Spekman wel een hoogtepunt. Gelukkig was het de buitenkant maar.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

SirCharles
SirCharles10 feb. 2010 - 21:46

Heb het gezien vond echter de rede over links en rechts van Marcel Verreck het leukst meestzeggende.

Riesch
Riesch10 feb. 2010 - 21:46

Wanneer zend de VARA 'Zooo links' uit?

vaclavklaus
vaclavklaus10 feb. 2010 - 21:46

Ja, ik heb het liefste "linkse mensen" die zich net kleden. Wat mij betreft draag je als man een pak als je in de Kamer zit. En een stropdas als het prinsjesdag is, of omdat je het mooi vindt natuurlijk;-)

SirCharles
SirCharles10 feb. 2010 - 21:46

Heb net de test even "stiekem" gedaan op de AVRO-website, ben voor 34% rechts. :) Jouw deelscores zijn: ECONOMIE: 5 van maximaal 40 punten. Je bent voor een grote invloed van de overheid op de ordening van economie en maatschappij. Anders worden de rijken rijker en de armen armer. Je vindt dat sommige (groepen) mensen steun van de overheid nodig hebben om iets van hun leven te kunnen maken. Socialist! CONSERVATISME: 10 van maximaal 40 punten. Je bent progressief; de wereld kan volgens jou zoveel beter, vooruitgang drijft jou. Je hebt niet alleen niets met traditionele opvattingen en gebruiken, ze staan je zelfs tegen en er mag vergaand gestreden worden om ze uit te bannen en dat maakt je lekker links. IDENTITEIT: 10 van maximaal 40 punten. Je accepteert niet alleen dat we als klein Nederland in een geglobaliseerde wereld leven, je viert het zelfs! Culturele diversiteit is altijd positief. 'Mens zijn' komt bij jou voor 'Nederlander zijn'. Je bent een linkse globalist en Nederland is voor jou meer dan molens en tulpen! LIFESTYLE: 30 van maximaal 40 punten. Je werkt hard en dat mag uiterlijk zichtbaar zijn, je bent immers trots op je prestaties en schaamt je er zeker niet voor jezelf te verwennen. Rechtse nouveau riche, bralbak, yuppie of dandy? Jijzelf noemt het 'gelukkig leven'. Jouw eindscore is: 55 dit is 34% rechts Je komt in het midden van het politieke spectrum uit, niet links, niet rechts. Je hebt niet zozeer een derde of andere opvatting, maar je houdt niet van extremen, je bent redelijk. Waarschijnlijk ben je ook minder inhoudelijk bevlogen, maar vooral pragmatisch gericht. Maar bijvoorbeeld economisch liberaal is nog best wat anders dan cultureel behoudend of conservatief rechts. Je kunt op bepaalde punten dus nog steeds behoorlijk rechtse opvattingen hebben.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman10 feb. 2010 - 21:46

Leuk, allemaal die test doen ;-) Mijn scores: Jouw deelscores zijn: ECONOMIE: 5 van maximaal 40 punten. Je bent voor een grote invloed van de overheid op de ordening van economie en maatschappij. Anders worden de rijken rijker en de armen armer. Je vindt dat sommige (groepen) mensen steun van de overheid nodig hebben om iets van hun leven te kunnen maken. Socialist! CONSERVATISME: 0 van maximaal 40 punten. Je bent progressief; de wereld kan volgens jou zoveel beter, vooruitgang drijft jou. Je hebt niet alleen niets met traditionele opvattingen en gebruiken, ze staan je zelfs tegen en er mag vergaand gestreden worden om ze uit te bannen en dat maakt je lekker links. IDENTITEIT: 0 van maximaal 40 punten. Je accepteert niet alleen dat we als klein Nederland in een geglobaliseerde wereld leven, je viert het zelfs! Culturele diversiteit is altijd positief. 'Mens zijn' komt bij jou voor 'Nederlander zijn'. Je bent een linkse globalist en Nederland is voor jou meer dan molens en tulpen! LIFESTYLE: 20 van maximaal 40 punten. Een beetje comfortabel leven vind je belangrijk, maar je sluit je ogen niet helemaal voor immateriële zaken zoals kunst en het milieu. Het geld daarvoor moet echter wél eerst verdiend worden. Je combineert vanuit het midden links met rechts; Je bent groen en welvarend en geniet met mate! Jouw eindscore is: 25 dit is 16% rechts Je bent duidelijk niet rechts. Rechtse opvattingen staan je waarschijnlijk zelfs flink tegen. Toch gaan economisch links en cultureel rechts of conservatisme soms prima samen. Zelfs jij kan op een van de verschillende blokken een duidelijk rechtse uitslag hebben.

Basoalto
Basoalto10 feb. 2010 - 21:46

JOUW DEELSCORES ZIJN: ECONOMIE: 5 van maximaal 40 punten.Je bent voor een grote invloed van de overheid op de ordening van economie en maatschappij. Anders worden de rijken rijker en de armen armer. Je vindt dat sommige (groepen) mensen steun van de overheid nodig hebben om iets van hun leven te kunnen maken. Socialist! CONSERVATISME: 20 van maximaal 40 punten.Je bent meegaand in maatschappelijke veranderingen zolang het niet te gek wordt. Maar je staat zeker niet op de barricade om veranderingen aan te jagen! Je bent niet zozeer links of rechts progressief of conservatief, je bent pragmatisch, relativeert, ziet dat 'elk voordeel z'n nadeel heb'. IDENTITEIT: 5 van maximaal 40 punten.Je accepteert niet alleen dat we als klein Nederland in een geglobaliseerde wereld leven, je viert het zelfs! Culturele diversiteit is altijd positief. 'Mens zijn' komt bij jou voor 'Nederlander zijn'. Je bent een linkse globalist en Nederland is voor jou meer dan molens en tulpen! LIFESTYLE: 15 van maximaal 40 punten.Een beetje comfortabel leven vind je belangrijk, maar je sluit je ogen niet helemaal voor immateriële zaken zoals kunst en het milieu. Het geld daarvoor moet echter wél eerst verdiend worden. Je combineert vanuit het midden links met rechts; Je bent groen en welvarend en geniet met mate! JOUW EINDSCORE IS: 45 DIT IS 28% RECHTS Je bent duidelijk niet rechts. Rechtse opvattingen staan je waarschijnlijk zelfs flink tegen. Toch gaan economisch links en cultureel rechts of conservatisme soms prima samen. Zelfs jij kan op een van de verschillende blokken een duidelijk rechtse uitslag hebben.

WorstHessel
WorstHessel10 feb. 2010 - 21:46

Hij kan zo bij zijn geesteskindje: de CAO-politie.

daniel565
daniel56510 feb. 2010 - 21:46

Infantiel

kikilotta2
kikilotta210 feb. 2010 - 21:46

frappant was dat je een links politicus echt kan transformeren tot een rechtse bal, maar dat een rechtse bal altijd rechtse bal blijft, welke kleding je hem ook aantrekt...

1 Reactie
WilliamP
WilliamP10 feb. 2010 - 21:46

Precies, wij waaien niet met alle winden mee zoals de links mensch.

JoopSchouten
JoopSchouten10 feb. 2010 - 21:46

Wat een wanstaltig pak. Ouderwetse snit met schreeuwerige kleuren. Mode is een voorgeprogrammeerde epidemie. Het was wel erg leuke en informatieve tv.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten10 feb. 2010 - 21:46

Ik heb het ook maar eens ingevuld.: ECONOMIE: 5 van maximaal 40 punten. Je bent voor een grote invloed van de overheid op de ordening van economie en maatschappij. Anders worden de rijken rijker en de armen armer. Je vindt dat sommige (groepen) mensen steun van de overheid nodig hebben om iets van hun leven te kunnen maken. Socialist! CONSERVATISME: 5 van maximaal 40 punten. Je bent progressief; de wereld kan volgens jou zoveel beter, vooruitgang drijft jou. Je hebt niet alleen niets met traditionele opvattingen en gebruiken, ze staan je zelfs tegen en er mag vergaand gestreden worden om ze uit te bannen en dat maakt je lekker links. IDENTITEIT: 10 van maximaal 40 punten. Je accepteert niet alleen dat we als klein Nederland in een geglobaliseerde wereld leven, je viert het zelfs! Culturele diversiteit is altijd positief. 'Mens zijn' komt bij jou voor 'Nederlander zijn'. Je bent een linkse globalist en Nederland is voor jou meer dan molens en tulpen! LIFESTYLE: 5 van maximaal 40 punten.Je bent erg op de centen, of je hebt ze gewoon niet. Uiterlijke schijn staat jou hoe dan ook tegen. Je steekt je kop niet graag boven het maaiveld uit, daar schuilt een hang naar gelijkheid achter. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg!

Koffie2
Koffie210 feb. 2010 - 21:46

De vraag is alleen: waarom hebben we zo'n programma nodig? Het zou een stuk interessanter worden wanneer het een 'Zoooo Rechts, Zoooo Links' programma zou zijn. Nu ligt de inhoud wel heel erg voor de hand. Slappe uitvoering!

1 Reactie
denmol
denmol10 feb. 2010 - 21:46

Slappe Koffie zal je bedoelem