Joop

Extreemrechtse supporters Tommy Robinson jagen Londense politie op

  •    •  
09-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2018-06-09 om 19.39.15
In Londen hebben zaterdag enkele honderden extreemrechtse supporters van de veroordeelde anti-islamist Tommy Robinson de politie belaagd. Nadat de supporters door de dranghekken tussen hen en de politie waren gebroken, werd met stokken en andere voorwerpen naar gegooid. Terwijl de agenten een veilig heenkomen zochten, scandeerden de betogers teksten als ‘wij willen dat Tommy wordt vrijgelaten’. Geert Wilders was ook in Londen om de betogers een hart onder de riem te steken.
De demonstratie trok volgens de organisatie twintigduizend mensen naar het centrum van Londen. Geert Wilders sprak zich in zijn toespraak ook uit voor vrijlating van de extreemrechtse activist Robinson. ‘Weet je hoe wij de Britse bevrijders in de Tweede Wereldoorlog noemden? Tommy’s, en jullie regering heeft een Tommy vastgezet,’ sprak Wilders. Ook Filip Dewinter van het Vlaams Belang hield een praatje.
Robinson werd veroordeeld tot dertien maanden celstraf omdat hij bij een rechtbank filmopnamen maakte van 29 Brits-Pakistaanse verdachten in een omvangrijke zedenzaak. Omdat oprichter van extreemrechtse groepering English Defence League Robinson op dat moment al een voorwaardelijke straf had wegens een soortgelijk vergrijp, besloot de rechter dat hij zijn straf nu moet uitzitten.
Bij de demonstratie zaterdag voor de man die in de Telegraaf afgelopen week nog ‘martelaar van de arbeidersklasse’ werd genoemd, werd door enkele aanwezigen de hitlergroet gebracht.
De extreemrechtse Free Tommy demonstranten liepen ook nog een andere demonstratie tegen het lijf, de Naked Bake Ride waarbij fietsers naakt door de stad rijden. Een Twitteraar vatte de ontmoeting samen als ‘Free Tommy meets Free Willy’. Treffend want het gaat in beide gevallen om onverholen lullen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (86)

Inspector Gadget
Inspector Gadget11 jun. 2018 - 11:35

Wat zou er gebeurt zijn als het moslims waren die zich exact hetzelfde hadden gedragen als deze idioten

2 Reacties
Anoniempje5
Anoniempje511 jun. 2018 - 13:35

Daar ter plekke of hier qua reacties?

Mr.Green
Mr.Green13 jun. 2018 - 11:03

Waarschijnlijk niks en daar protesteren deze mannen tegen. Politiek correcte politici en politieagenten zijn bang om racist genoemd te worden en reageren daarom niet adequaat op criminele moslimorganisaties. Terwijl ze ondertussen wel de mensen die deze problemen (soms ook op onrechtmatige wijze) aan de kaak stellen wel achter slot en grendel gooien.

poeslief
poeslief11 jun. 2018 - 8:45

Fijne tendens bij veel reaguurders: '(extreem) rechts geen grondrechten maar pedofielen & co. wel.' 'Barabbas vrij....'

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen12 jun. 2018 - 18:50

Ah het grondrecht om op de politie te jagen.. het grondrecht om de wet naast je neer te leggen als je denkt dat jij het anders had gedaan (geldt zowel voor Tommy al;s voor de betogers) Maar Poeslief got their backs,

Erik1976
Erik197610 jun. 2018 - 14:41

Dat ziet er uit als een prelude. Als je iemand in de bak gooit wegens een oncomfortabele opinie en zijn talent die te verkondigen is het dan zo moeilijk te voorspellen dat er een reactie komt? Als we dan ook nog eens gaan kijken naar de inhoud wordt het helemaal ongemakkelijk, TR die bij Imam of peace schaterlachend aanschuift, een nazi een kopstoot geeft die weigert een EDL meeting te verlaten.. Het is moeilijk iemand te veroordelen als hij zich in tegenspraak met je oordeel gedraagt, dan roep je verontwaardiging over jezelf af. Dat neerbuigend terzijde schuiven is ook niet echt bevorderlijk voor je politieke geloofwaardigheid. Risicovol beleid, dit willen framen van deze beweging. Het enige wat nodig is is het durven benoemen van misstanden zonder ze te overdrijven of wat dan ook, maar gelijkwaardig aan iedereen met een burgerschap en -plicht. Wat daar zo moeilijk aan is..

1 Reactie
Anoniempje5
Anoniempje511 jun. 2018 - 5:45

"Als we dan ook nog eens gaan kijken naar de inhoud wordt het helemaal ongemakkelijk, TR die bij Imam of peace schaterlachend aanschuift, een nazi een kopstoot geeft die weigert een EDL meeting te verlaten.. Het is moeilijk iemand te veroordelen als hij zich in tegenspraak met je oordeel gedraagt, dan roep je verontwaardiging over jezelf af." Wat is precies dat gedrag waarvan je aangeeft hij zich tegen het oordeel in te gedragen? Want klinkt allemaal geheel binnen de karakterschets. Of neem je nu aan dat het een held wordt voor antifascisten omdat die kopstoot tegen een nazi zou zijn? Geweld is altijd af te keuren maar geweld tussen nazi's onderling is ook niet onverwacht. Geeft je held ook iets om blanke verdachten? Probeert die hun ook voor hun berechting te filmen en te namen en shamen?

HM van der Meulen
HM van der Meulen10 jun. 2018 - 13:37

Ik mis ongeveer 20.000 man politie, enige tientallen waterkanonnen en enorme hoeveelheid traangasgranaten. Hebben ze die allemaal thuis gelaten?

1 Reactie
Anoniempje5
Anoniempje511 jun. 2018 - 5:37

Die hadden ze uitgeleend aan Nederland, hier waren ze harder nodig om een paar geweldloze studenten van een grasveldje te ontzetten. Die dreigden te gaan kamperen!

Gewoon3
Gewoon310 jun. 2018 - 11:55

Natuurlijk zie ik op de plaatjes allerlei (extreem) rechtse mafketels die het de politie zo moeilijk mogelijk proberen te maken. Maar de grote vraag toch (nogmaals) als je je erin verdiept, gun ik mijn (extreem) rechtse tegenstander dezelfde rechten in onze rechtstaat.

3 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen10 jun. 2018 - 15:26

Vrijheid van meningsuiting stopt daar waar het anderen aanzet tot geweld. Hie beoordeel jij die grens in deze casus? verdiep je eens in de materie voor dit soort goedpraterij neer te plempen. 'zo moeilijk mogelijk maken': tja

Gewoon3
Gewoon310 jun. 2018 - 18:14

Beste stokkickhuysen, Volgens mij heb ik mij iets dieper in de materie verdiept dan u en kun je van Tommy Robinson van alles vinden, maar niet dat hij in deze zaak heeft opgeroepen tot geweld. Maar goed ik stel een vraag en die kunt u niet beantwoorden.

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 jun. 2018 - 19:49

Uhh, waar zeg ik dat? Ik zeg dat de UK wetten heeft om namen niet bekend te maken vanwege bescherming van verdachten, en dat Tommy zegt: Fuck you? niet zeggen dat je je verdiept hebt, maar het laten zien, daar gaat het om. Om het 'zo moeilijk mogelijk maken' komt u natuurlijk niet terug,

W-74
W-7410 jun. 2018 - 11:13

Tja dat naaktfietsen. Dat had je ook heel kortstondig hier in Nederland, volgens mij allang weer een stille dood gestorven. Onsmakelijk ook, blote drillerige billen op een zadel. Nee, zo zijn mensen zeker niet op hun mooist.

4 Reacties
RobSon2
RobSon210 jun. 2018 - 14:33

Over smaak valt niet te twisten.

Henri Zwols
Henri Zwols10 jun. 2018 - 14:49

Op je mooist zijn is dan ook niet direct de filosofie achter de Naked Bike Ride.

W-74
W-7410 jun. 2018 - 15:52

Henri Wat is dan wel de filosofie?

Henri Zwols
Henri Zwols10 jun. 2018 - 19:42

De kwetsbaarheid van fietsers in het verkeer tonen. In Nederland hebben we mooie fietspaden, dus is die WNBR niet zo nodig (en niet zo populair), in Londen waar het een jaar of 12 geleden gestart is des te meer.

W-74
W-7410 jun. 2018 - 11:11

Als Wilders weer terug is in Nederland staat 'ie zich weer kwaad te maken over Turkse ministers die een praatje willen houden in Nederland. De hypocrisie en het inconsequente van zijn gedrag zal hem waarschijnlijk daarin ontgaan. En heeft Baudet ook nog iets op te merken hierover? Waarschijnlijk heeft onze nationale intellectueel het te druk met een nieuw boekje of het bestuderen van de pianopartituur van Vader Jacob. Ach het kan me ook niet boeien. Wat me wel opvalt is dat het opvallend druk is bij deze bijeenkomst. Verontrustend. Islamhaters aller landen, verenigt u....zo lijkt het.

3 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen10 jun. 2018 - 15:30

@Basta Wat heeft dat mee te maken. Hypocriet is hypocriet. Je mag bijna alles roepen want VvM, maar dat betekent niet dat wat je roept niet hypocriet kan zijn, en dat staat weer los van de reden waarom je iets roept, of dat nu stemmentrekkerij is of steunbetuiging.

W-74
W-7410 jun. 2018 - 15:51

Basta Dat de inhoud niet op één op één hetzelfde is maakt deze zaken nog niet onvergelijkbaar. Grote mond over een Turkse minister die hier een verkiezingspraatje wilde houden en zelfs opriep tot haar arrestatie (!) en nu zelf tijdens een demonstratie in het VK een opgefokte mensenmassa staan op te hitsen. Veel hypocrieter zie je het niet snel.

Satya
Satya10 jun. 2018 - 16:45

@basta Wilders stond daar zeker niet voor de aandacht en uiteindelijk stemmen te winnen, hoe kun je dat zelf geloven.

FrankAssmann1
FrankAssmann110 jun. 2018 - 10:16

Met domrechts spreekt men niet. NOOIT! Deze onfrisse lieden zijn er van overtuigd dat zedenmisdrijven iets met afkomst te maken hebben. Alles wordt in stelling gebracht om het inmiddels mainstream racisme verder salonfahig te maken.

7 Reacties
Gewoon3
Gewoon310 jun. 2018 - 11:48

Met domrechts spreekt men niet. NOOIT! Dit betekent dan wel dat u er nooit achter zal komen, waarom deze groep zo aan het groeien is. Je moet altijd zolang mogelijk in gesprek blijven lijkt mij anders wordt de etterende wond steeds groter.

spoorsloper
spoorsloper10 jun. 2018 - 11:58

Dat zal wellicht zo zijn, maar zaken onder de pet houden schijnt toch wel iets met de afkomst van de daders te maken te hebben.

FrankAssmann1
FrankAssmann110 jun. 2018 - 14:12

Ik spreek niet met domrechts. Domrechts=Racisme=Misdrijf. Ergo.Iedere aanhanger van domrechts pleegt misdaden. Deze lieden horen in de cel.

RobSon2
RobSon210 jun. 2018 - 14:35

En als ' dom'rechts hetzelfde standpunt inneemt t.o.v. van 'intelligent'links? Dan blijven we dus tegenover elkaar staan zonder te spreken (en belangrijk: te luisteren)? Dan gaan we niks oplossen denk ik.

Erik1976
Erik197610 jun. 2018 - 18:04

Het heeft met een afkomst te maken zodra de overheid besluit om niet te veroordelen op basis van afkomst. Zeg nou zelf, er bestaat niet zoiets als 'positief racisme'.. Door zo te handelen als overheid, door kinderen te laten verkrachten.. Hoe leg je dat in hemelsnaam uit als iets dat positief kan bijdragen aan de stabiliteit van een land dat in korte tijd een enorme instroom van migranten te verwerken heeft gekregen. In plaats van minachting en dedain zou er voor een reactie gekozen kunnen worden die geen olie op het vuur gooit. En niet door zelf een racist te worden, dat is infantiel geredeneerd. Door de hand in eigen boezem te steken en zelfreflectie toe te passen. Normale gang van zaken in elke organisatie waar situaties uit de hand lopen.

Kurtev
Kurtev10 jun. 2018 - 19:09

Fijne bubbel waarin u zich bevindt dan. Daarnaast zijn degenen die anderen zo nadrukkelijk op hun 'domheid' wijzen zelf vaak ook niet al te snugger.

Anoniempje5
Anoniempje511 jun. 2018 - 7:16

@FrankA. "Deze onfrisse lieden zijn er van overtuigd dat zedenmisdrijven iets met afkomst te maken hebben." Zo dom zijn ze nou ook weer niet, enige waarom het ze gaat is de islam te kunnen bashen. Uiteraard weten ze ook wel dat blanken ook zedenmisdrijven plegen.

Break on through
Break on through10 jun. 2018 - 9:12

Toch weer bijzonder dat oorlogshitsers als deWinter en Wilders vinden dat iedereen zich aan de wet dient te houden behalve zijzelf en hun achterban. Delinquent was al een keer veroordeelt voor een soortgelijk vergrijp. En dan is het voor fout Europa van belang dat er voor dit soort word opgetreden natuurlijk..... Extreem rechts staat dus voor wetteloosheid en eigenrichting.

8 Reacties
Dick T.
Dick T.10 jun. 2018 - 10:03

Eind 18de eeuw waren het zeker ook de ‘rechtsen’ in Frankrijk die zich niet aan de wet hielden? Net zoals in 1917 in Rusland, of in 1945-1949 in China of in 1975 in Cambodja. Allemaal uiterst rechts. LOL

Ecclesia
Ecclesia10 jun. 2018 - 11:33

@Dick T. Ah, daar hebben we het 'maar hullie dan!?' argument. Het gaat hier om een groep rechtse hooligans die politie najagen (als iemand in zijn gelijk staat, jaag je dan politie na?! Welke heldere geest doet zoiets...) en u haalt er een aantal linkse revoluties bij als poging om de discussie te verleggen.

RobSon2
RobSon210 jun. 2018 - 14:48

En u staat voor kinderverkrachting?

W-74
W-7410 jun. 2018 - 16:31

Ecclesia Niet zo flauw nu. Het “hullie doen het ook” is hier gewoon een zeer valide en ook veel gebruikt argument.

W-74
W-7410 jun. 2018 - 16:44

BoT Op zich heb ik geen probleem met je verhaal als je zo ook zou reageren als Tommy Robinson 29 veroordeelde blanke pedo’s had gefimd. Gewetensvraagje dus...

Break on through
Break on through10 jun. 2018 - 18:09

Doet weinig ter zake natuurlijk. Als een rechter uitspraak doet kun je in beroep gaan. Dat is wat anders dan met een menigte gaan lopen schreeuwen nadat iemand is veroordeeld. Een ieder dienst zich aan de wet te houden, dus ook extreem rechtse figuren als deWinter en Wilders.... Kom even met een steekhoudend verhaal W Sommige mensen kunnen duidelijk hun frustratie moeilijk beheersen omdat er linksmensen blijken te zijn die hun bijna Adolfjes wegzetten als "fout" (wat ook reëel is overigens)

Satya
Satya11 jun. 2018 - 6:18

@dick t Dat waren rechtse dictators die links misbruiken, het huidige China is zeker socialistisch omdat ze zichzelf zo noemen. Geen van die revoluties die jij noemt hebben linkse kenmerken gehad. Ze waren duidelijk rechts want ze vermoorden hun tegenstanders.

Edwin8
Edwin815 jun. 2018 - 2:43

"W-74 10 juni 2018 at 18:44 BoT Op zich heb ik geen probleem met je verhaal als je zo ook zou reageren als Tommy Robinson 29 veroordeelde blanke pedo’s had gefimd. Gewetensvraagje dus…" Dat is een goede gewetensvraag. Ik ken gelukkig mensen die met een wat genuanceerdere blik naar Tommy Robinson kijken. Ikzelf ben van mening dat ik ook redelijk genuanceerd naar hem kijk. (Men kan in dit topic teruglezen waarom ik zijn veroordeling terecht vindt, maar ook begrijp waar de woede vandaan komt.) Maar je noemt wel een punt wat wellicht mee zal wegen in de veroordeling. Blanke pedo`s bestaan, en ja via internet bestaan er talloze netwerken. Uitbuiting van vooral Aziatische vrouwen kan ik niet ontkennen. Maar gebeurt dit vanuit een racistisch motief? Of vanuit een geval van opportunisme. Ik denk dat het een mix is van beiden. Aziatische vrouwen in landen als Thailand zijn kwetsbaarder en daardoor sneller slachtoffer. Westerse mannen boven de 40 gaan vaak niets voor niets in de regio wonen. Maar andersom kan het ook gebeuren, en dat is iets waar regressieve mensen moeite mee hebben en liever negeren. Blanke meisjes onderaan de sociale ladder worden genegeerd. Aantijgingen zouden voortkomen vanuit racisme. Echt, ik heb alles gehoord en gelezen en ik kan niet anders stellen dat links het contact is verloren met de achterban, en dat de achterban uiteindelijk zijn heil zoekt bij mensen als Tommy Robinson.

Poezenmens
Poezenmens10 jun. 2018 - 8:59

Het Trumptijdperk geeft nationalisten extra vleugels, vrees ik. Le nationalisme c’est la guerre.

Frank1234
Frank123410 jun. 2018 - 8:46

Fascisme krijgt een voedingsbodem door het structureel uitbuiten van de onderkant van de samenleving. Dit was het geval in 1933 en de eerste signalen van een revival hierdoor zijn nu te zien in Engeland en andere delen van Europa. De oorzaken van deze uitbuiting zijn bekend namelijk globalisatie en migratie. Een wedstrijdje 'wie kan het fascisme het hards veroordelen' is prima maar kan de opkomst ervan niet voorkomen. Dit soort lieden drijven op ongenoegen en hoe meer dat ongenoegen toeneemt hoe gevaarlijker het wordt. De gevestigde orde probeert nu met harde straffen voor kleine vergrijpen het lont weer in het kruitvat te krijgen. Dit soort wanhoopsdaden geven aan dat het behoorlijk uit de hand aan het lopen is. Indien we niet snel grip krijgen op de oorzaken van de uitbuiting vrees ik dat veroordelen van fascisme alleen symptoombestrijding zal blijken te zijn.

2 Reacties
Dick T.
Dick T.10 jun. 2018 - 9:56

Ff van Wikipedia geplukt voor je, aangezien je data’s niet kloppen en het fascisme en nationaal socialisme (ik neem aan dat daar je 1933 vandaan komt) niet ontstond door uitbuiting van de onderkant maar door de onoplosbare torenhoge schulden van WO I. De onvrede die er nu is, komt uit het feit dat politici niet naar de ontstane sociale problemen luisteren en het OM de politiek volgt en niet objectief is. Het fascisme (Italiaans: fascismo) is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel.[1] Het is een politiek stelsel dat onder meer werd ingesteld in Italië van 1922 - 1943. Zo is ook het nationaalsocialistisch bewind van Adolf Hitler en zijn partij de NSDAP van 1933 - 1945 in Duitsland fascistisch. Eén partij of persoon heeft alle macht. Door middel van partijmilities (in uniform), massademonstraties en verheerlijking van de leider probeerde men het volk tot een eenheid te smeden. Fascisme in strikte zin is Italiaans en omvat niet het Duitse nationaalsocialisme, dat een andere maatschappijopvatting met minder corporatisme maar meer racisme heeft. Toch duidt men beide stromingen - het nationaalsocialisme en het eigenlijke fascisme - vaak samen aan met "fascisme".

Frank1234
Frank123410 jun. 2018 - 10:18

@Dick T. Mee eens, de opkomst fascisme vereist een precieze beschrijving. De rode lijn is volgens mij wel de extreme onvrede onder grote delen van de bevolking en de belofte van fascisten dat zij de oplossing zijn voor de problemen. Vandaar mijn suggestie toch ook eens een poging te doen de problemen aan te pakken i.p.v. enkel te focussen op fascisten.

Bernie2
Bernie210 jun. 2018 - 8:10

Tsja, pedofielen en de jacht op deze groep doet het altijd goed bij onderbuikers van het RTL-niveau. En behoren verdachten ook nog eens tot de groep moslims, hindu's, joden of andere underdogs, breken de fascisten ook los. Ook in Groot Brittannië. Terwijl de beklaagde in kwestie niets meer is dan een gewelddadige hooligan, een veroordeelde crimineel (en daarvoor veroordeeld), en nu vastzit omdat hij een gerechtelijk vonnis overtrad. Dát is dus het tuig waarvoor vasteland-haatzaaiers als DeWinter en Wilders kwamen rondglibberen op weg naar hun instant-podium. Dit tuig hoort dus in een maatschappij zoals DeWinter en Wilders die voor ogen hebben en zoals De Telegraaf dat na 70 jaar opnieuw graag ziet, blijkens een donkerbruin artikel van een paar dagen geleden. Voor de haatzaaiers eindelijk weer een bühne met een grote groep Britse fascisten voor hun neus. En daar gaat het om. Waar is de PVV-pedofielenjager Henk Bres trouwens op de foto's? Voor Wilders die zijn Hollandse gaarkeuken achter zich aan zeulde, zal de goulash zelden zo lekker hebben gesmaakt. Goedemorgen Nederland..!

2 Reacties
Dick T.
Dick T.10 jun. 2018 - 9:36

Typisch geval van de klok horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt. Lees je eerst eens in in de diverse (links en alle andere rechts van linkse) media.

Erik1976
Erik197610 jun. 2018 - 18:11

TR is 'een veroordeelde crimineel (en daarvoor veroordeeld)'.. Joh. :) En je kan alleen iets verwachten van je zaaigoed als de grond vruchtbaar is. Nou denken veel mensen dat die grond altijd vruchtbaar is en elk rechts geluid daarom gesmoord dient te worden, de meeste mensen weten beter. Als je geen 'fascisten' in je straten wilt zien rellen geef ze dan geen reden door ze te beschouwen en te behandelen als onmensen. Democratie moet je vooral iemand anders gunnen. Als je het alleen jezelf gunt heb je het ergens niet helemaal begrepen en krijg je dit soort situaties.

[verwijderd]
[verwijderd]9 jun. 2018 - 22:48

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Luneau
Luneau10 jun. 2018 - 10:31

"Ik begrijp dat wel, want niemand in de hele UK wilde de zaak breed in de pers brengen, het werd allemaal weg gestopt, want politiek niet correct." Blijf het vooral opnemen voor deze rechtsextremist die door zijn acties het risico op een mistrial vergroot, waardoor de daders vrijuit kunnen gaan en/of de slachtoffers opnieuw de traumatische ervaring moeten herbeleven door opnieuw te getuigen. Het is in het VK wettelijk vastgelegd dat pas na de veroordeling over seksueel misbruik zaken mag worden gerapporteerd om de slachtoffers te beschermen en de integriteit van de rechtzaak te garanderen. Tommy Robinson had deze wet al eerder overtreden en een voorwaardelijke straf gekregen. Nu hij deze wet opnieuw heeft overtreden, krijgt hij terecht een gevangenisstraf. Tommy Robinson komt niet op voor de slachtoffers, hij is juist een gevaar voor de slachtoffers en de samenleving. https://www.snopes.com/fact-check/tommy-robinson-arrest/

Erik1976
Erik197610 jun. 2018 - 18:17

Dat is een isolatie. De hele verkrachtingszaak is jarenlang door de overheden ontkent; vervolging van de daders werd actief tegengewerkt. Een beetje journalist wil dan dat er nu wel een correcte afhandeling plaatsvindt en heeft geen reden de overheid op haar blauwe ogen te vertrouwen. Dus controleert men de macht op het dit keer wel juist uitvoeren van het strafrecht. Zo raar is dat niet.

Luneau
Luneau10 jun. 2018 - 20:55

Erik1976, de rechterlijke macht is niet de overheid. Tommy Robinson is geen journalist. Dit is geen isolatie, want hij is al eerder veroordeeld voor een soortgelijk feit. En Tommy Robinson brengt de correcte afhandeling alleen maar in gevaar door te berichten over een lopende rechtszaak. Hierdoor kan de jury nl bevooroordeeld raken en dat kan reden zijn voor een mistrial of, in het geval van een veroordeling, zelfs tot vrijspraak in hoger beroep.

Geleen
Geleen9 jun. 2018 - 22:21

Het moet niet gekker worden dat politici uit andere landen zich negatief gaan bemoeien met de rechtstaat elders. Daarbij ook nog zijn steentje bijdragen om de "sfeer" er goed in te krijgen. Dit soort politici zijn levensgevaarlijk.

1 Reactie
Erik1976
Erik197610 jun. 2018 - 18:19

Sorry, ik moet meteen aan Timmermans denken :)

kalmpjes
kalmpjes9 jun. 2018 - 22:18

Je hoeft het politiek gezien niet eens te zijn met iemand om verbolgen te zijn hoe hij/zij behandeld wordt. Hij vroeg toestemming om op die plaats te vloggen aan de aanwezige politie. Die kreeg hij. 20 minuten later werd hij gearresteerd. Zijn advocaat belde direct met het OM om te vragen wanneer hij voor moest komen en kreeg te horen dat dat na het weekend was, hij werd op dit punt al getransporteerd naar de recht zaal er werd dus glas hard voorgelogen. Hij werd binnen een uur voor een rechter gezet en werd hem tegen zijn wens een vreemde aangewezen advocaat toegewezen die niet bekend was met hem of zijn zaak. Voor het uur over was kreeg hij een veroordeling voor zijn kiezen met een order dat de Britse media verbied over deze zaak te berichten. Juridisch gezien is het ook lang niet zo sluitend als men hier doet voorkomen, vandaar dat de zaak zo smerig is. Er waren een 20k mensen op de been en ja er is dan altijd wel een groep volslagen extremistische idioten die zich misdragen. Bij de uitwassen in Hamburg vorig jaar werd die nuance duidelijk gemaakt, waarom hier niet?

3 Reacties
Dick T.
Dick T.10 jun. 2018 - 9:40

Omdat het makkelijker wijzen is dan verantwoording afleggen. (Onze denkwijze is niet fout, want wij werden ‘opgejaagd’, maar zij zijn altijd fout)

Luneau
Luneau10 jun. 2018 - 10:57

U bent blijkbaar niet bekend met de Britse wetgeving die het verbiedt om over een lopende rechtzaak te berichten in het kader van een fair trial. En ter bescherming van de slachtoffers, zodat zij niet opnieuw moeten getuigen en de traumatische ervaring moeten herbeleven. De acties van Tommy Robinson waren tegen de Britse wet en dat wist hij, omdat hij hier al eerder voor was veroordeeld. Bij contempt of court is een snelle rechtsgang gebruikelijk en hij is ook bijgestaan door een ervaren barrister. De Britse media mocht tijdelijk niet over zijn zaak berichten, omdat zijn zaak in relatie staat tot de nog lopen seksueel misbruik zaak, waar hij dus prematuur over berichtte. https://inews.co.uk/opinion/why-was-tommy-robinson-arrested-and-jailed-and-why-were-reporting-restrictions-in-place/

kalmpjes
kalmpjes11 jun. 2018 - 2:31

Ben bekend met zowel de wetgeving in kwestie als het artikel. De context voor de contempt of court is bijzonder breed en vrijwel volledig voor interpretatie van de rechter in kwestie. Breed genoeg dat er letterlijk alles onder kan vallen. <- mijn probleem met de zaak of beter gezegd met hun gehele jury systeem gezien waar het hier als onderbouwing voor gebruikt is. In identieke gevallen is er niet ingegrepen en zeker niet met de snelheid die hier als gewoon wordt geschetst. Ik heb de hele tergende stream uitgekeken en de man is een clown. Een clown die duidelijk juridisch advies heeft ingewonnen en het alsnog volledig verkloot voor zichzelf, omdat hij er geen snars van snapt.

Allard Feenstra
Allard Feenstra9 jun. 2018 - 21:31

Robinson publiceerde rebels over een lopende zeer vergelijkbare zedenzaak zoals er nu al in Duitsland én de rest van Europa over de nog te beginnen zaak Susanna gepubliceerd wordt. Het is juist het door rechters bepaalde verbod erover te publiceren wat protest verdiend en niet alleen door rechts.

2 Reacties
Luneau
Luneau10 jun. 2018 - 11:02

Dat verbod is geen verbod, maar een wet waarbij er pas na de veroordeling over een lopende rechtszaak mag worden gepubliceerd ter bescherming van de slachtoffers en ter voorkoming van een mistrial. https://www.snopes.com/fact-check/tommy-robinson-arrest/

Allard Feenstra
Allard Feenstra10 jun. 2018 - 20:15

@Luneau Robinson deed gewoon verslag van een lopende rechtzaak zoals dat allang bij zoveel zaken gebeurt en ook op dit moment. En niet zomaar een zaak als vele. Het gaat om een zaak met een grote maatschappelijke impact. Als er ergens een reden is om de pers erbij te hebben, dan is die hier wel. Om dan het hele gerechtsgebouw te sluiten voor journalisten, doet geen recht aan de publieke functie die een rechtbank heeft. Dit is exact waarom de Nederlandse Vereniging van Journalisten bij monde van Algemeen Secrtetaris Bruning ertoe bracht in een ander geval een klacht in te dienen tegen een dergelijke gerechtelijke persbreidel. En wie hield zich er in dat geval nu aan? https://www.nvj.nl/nieuws/klachtbrief-rechtbank-amsterdam

Katwezel
Katwezel9 jun. 2018 - 20:27

Wilders steunt dus nu openlijk Nazi's. Triest.

3 Reacties
DeRedeMist
DeRedeMist9 jun. 2018 - 20:40

Niets triests aan, gewoon conform verwachting.

Loebkesman
Loebkesman9 jun. 2018 - 21:25

Katwezel, waar baseer jij dat op? Toch niet op knip-, en plak werk hoop ik?

Dick T.
Dick T.10 jun. 2018 - 9:44

Als je met Nazi’s mensen bedoelt die door hun eigen politici en het OM in de steek zijn gelaten, weet je niet wat de betekenis is van Nazi’s.

Paul250371
Paul2503719 jun. 2018 - 20:20

Ik lees nu 7 commentaren en alle 7 verdedigen ze de nazi's. Uiteraard moest Geert ook weer vrijheid van een nazi kraaien.

4 Reacties
Edwin8
Edwin810 jun. 2018 - 1:11

"Ik lees nu 7 commentaren en alle 7 verdedigen ze de nazi’s." Beter lezen allicht? Argumentatie voor je stelling? Ik heb mijn reactie verschillende keren geannuleerd, maar ik plaats hem nu toch maar. Onderbouw je statement eens. Wellicht dat dat uitnodigt om de dialoog met je aan te gaan zodat mensen ook gewaar worden van je standpunten. In een ander topic heb ik mij bijvoorbeeld al op basis van nieuwe informatie een ander standpunt aangemeten. Zonder onderbouwing van je statement zullen weinig mensen overtuigd worden door je.

Extra belegen
Extra belegen10 jun. 2018 - 8:22

Wie zijn de nazi's in deze? Degene die verslag doet van een van de meest uitgebreide maar ook meest verzwegen en meest weggekeken (door oa de authoriteiten) zedenzaken, waarbij minderjarige meisjes massaal door Pakistaanse bendes zijn verkracht en uitgehoerd? Ik vind hem eerder in dit geval een klokkenluider; daar waar de media welhaast blijft zwijgen over de duizenden slachtoffers, om maar niet 'racistisch' over te komen ten aanzien van de daders.. In GB is het heel eenvoudig; jouw dochter mag verkracht worden, de politie en hulpverleners zwijgen, en wie er uiteindelijk verslag van doet wordt vastgezet.. belachelijk.

Luneau
Luneau10 jun. 2018 - 11:06

Klokkenluider? "In GB is het heel eenvoudig; jouw dochter mag verkracht worden, de politie en hulpverleners zwijgen, en wie er uiteindelijk verslag van doet wordt vastgezet.. belachelijk." Nee, in het VK is er wetgeving om slachtoffers te beschermen en een mistrial te voorkomen. Daarom mag er pas na de veroordeling over bericht worden in de media. Dat wist Tommy Robinson heel goed, aangezien hij al eerder veroordeeld was voor het overtreden van deze wet. https://www.snopes.com/fact-check/tommy-robinson-arrest/

Hiltermann
Hiltermann16 jun. 2018 - 8:18

Er is wel degelijk een manco aan de wetgeving in het VK. Inhoudelijk kan men besluiten zedenzaken achter gesloten deuren te behandelen. Dat gebeurt in andere landen zoals Nederland ook om slachtoffers te beschermen. De wetgeving in het VK gaat verder. Alle publiciteit rond zedenzaken is verboden om zowel verdachten als slachtoffers te beschermen. In het VK is er aan de rechtszaak het een en ander vooraf gegaan dat meer openheid noodzakelijk maakt. Jarenlang hebben verdachten met een Pakistaanse etniciteit ongestoord kwetsbare jonge meisjes aangerand, verkracht en tot prostitutie gedwongen. Nu blijkt dat het om een schandaal met aanzienlijke omvang gaat. De Engelse politie heeft uit angst om voor racisten te worden aangezien jaren lang niets tegen deze misdrijven ondernomen. TR wil de gang van zaken aan de kaak stellen en komt daarbij in aanvaring de Engelse rechtsgang die iedere vorm van publiciteit verbiedt zolang de zaak onder de rechter is. Hoewel in strijd met de wet is het optreden van TR begrijpelijk vanwege het falen van politie en de openbare aanklager. Het falen van politie en de openbare aanklager en de vervolging van TR roepen heftige reacties op bij betogers die het voor TR opnemen.

TwoTone
TwoTone9 jun. 2018 - 19:37

Deze excessen zijn slechts een gevolg van het feit dat de lagere klassen voor een groot deel de klappen opvangen van de slecht gecoordineerde migratie naar Europa. De politieke leiders in europa hebben hele grote spiegels nodig...........

2 Reacties
DeRedeMist
DeRedeMist9 jun. 2018 - 20:41

[De politieke leiders in europa hebben hele grote spiegels nodig………..] De boze burgers ook.

TwoTone
TwoTone9 jun. 2018 - 22:15

Hmm dat zijn dan een hoop spiegels volgens uw aanname: Volgens de Wrr en de universiteit Utrecht (smeekes en mulder) komen in aanmerking voor de term boze burger (gevolg verliesgevoelens inzake de multiculturele samenleving) 1. 68% van de lager- of middelbaar opgeleiden; 2. 43% van de hoger opgeleiden; 3. 90% van de PVV-stemmers; 4. 70% van de VVD-stemmers; 5. 60% van de SP-stemmers. In Uk liggen de percentages hoger. In de statelijke ordening van onze maatschappij zijn toch echt de politici verantwoordelijk voor de huidige stand van zaken, niet de boze burgers .........

Gewoon3
Gewoon39 jun. 2018 - 19:04

Hoe je ook staat t.o.v. de politieke opvattingen van Tommy Robinson (ik vind ze walgelijk), draait zijn zaak, indien je je erin verdiept vooral toch of in hoeverre een rechter de vrijheid van meningsuiting mag beperken en zo ja is dan een straf van 13 maanden terecht.

5 Reacties
Edwin8
Edwin89 jun. 2018 - 19:46

"indien je je erin verdiept vooral toch of in hoeverre een rechter de vrijheid van meningsuiting mag beperken en zo ja is dan een straf van 13 maanden terecht." Indien je je er echt in verdiept, dan zie je de feiten gewoon voor je liggen. Hij heeft eerder verdachten. (verdachten en niet veroordeelden) in beeld gebracht, waardoor de verdediging zich kan beroepen op dat de jury bevooroordeeld kan raken. Dat is een bemoeienis met de rechtsgang. En je moet je afvragen of de slachtoffers ermee zijn geholpen als verdachten daardoor hun gevangenisstraf ontlopen. Hij heeft toen een voorwaardelijke straf gekregen met de mededeling dat als hij het nog eens zou doen dat die straf dan in een definitieve straf zou worden omgezet. Die uitspraak lag er al, vandaar dat hij ook zo snel veroordeelt is om zijn straf uit te zitten.

Gewoon3
Gewoon39 jun. 2018 - 20:51

Edwin, ik stel volgens mij twee vragen in mijn commentaar. Jij bent het dus (begrijpelijk) eens met de rechter, maar vind jij dan werkelijk 13 maanden ook echt terecht?

Edwin8
Edwin89 jun. 2018 - 20:58

"Volgens mij stelde hij juist als 1 van de weinigen deze “gangs van kinderverkrachters” aan de orde. Deze verkrachters hebben echt jarenlang vrij spel gehad." Dat was heel ver in het verleden inderdaad zo, daarmee werd hij een publiek gezicht. Maar tegenwoordig schrijven over de hele linie alle media er over. (Van Daily Mail tot The Guardian.) Er zijn inmiddels ook al vele rechtszaken geweest en mensen veroordeelt. Maar wat hij nu deed was verdachten herkenbaar in beeld brengen. En dat is gewoon een kwalijke zaak. En voor datzelfde vergrijp had hij dus al een voorwaardelijke straf gekregen.

Edwin8
Edwin89 jun. 2018 - 21:10

"Jij bent het dus (begrijpelijk) eens met de rechter, maar vind jij dan werkelijk 13 maanden ook echt terecht?" Het zijn "High-profile cases" waar nogal veel van afhangt. Onder andere het vertrouwen in instantie`s. Maar als verdachten worden vrijgesproken omdat ze publiekelijk al aan de schandpaal zijn genageld dan denk ik dat 13 maanden voor het belemmeren van de rechtsgang niet buiten proportioneel is.

Hiltermann
Hiltermann17 jun. 2018 - 7:19

De kernvraag is of de bescherming die verdachten en slachtoffers nu genieten volgens het Engelse recht nog wel van deze tijd is. Het draait hier om zedenzaken die jarenlang door politie en het Engelse OM ongemoeid zijn gelaten. Daar zit een etnische component aan omdat de verdachten allen een Pakistaanse achtergrond hebben. De stelling dat het afschermen van verdachten en slachtoffers, ook al gebeurt dat met de beste bedoelingen, het algemeen belang schaadt is verdedigbaar. Het algemeen belang is gediend met openheid. Door meer openheid te geven wordt de kans kleiner dat zedenmisdrijven die op zo een grote schaal plaatsvonden zo lang door politie en OM werden genegeerd.

Meta  Foor
Meta Foor9 jun. 2018 - 18:43

sympathiek bedoelde aktie van Wilders. Echter, die Robinson (of hoe hij ook moge heten) deugt van geen enkele kant.

3 Reacties
Edwin8
Edwin89 jun. 2018 - 19:46

Wilders snapt gewoon niet hoe het Engelse strafrecht werkt, net zoals de anderen die er staan te demonstreren.

DeRedeMist
DeRedeMist9 jun. 2018 - 20:42

[Echter, die Robinson (of hoe hij ook moge heten) deugt van geen enkele kant.] Je bedoelt "Echter, die Robinson (of hoe hij ook moge heten) deugt ook van geen enkele kant."

Loebkesman
Loebkesman9 jun. 2018 - 21:24

@Meta. Wel eens verdiept in die Robinson? Dus zelf even inlezen? Eigen mening vormen? Even achter het frame kijken?

Edwin8
Edwin89 jun. 2018 - 18:21

"Omdat oprichter van extreemrechtse groepering English Defence League Robinson op dat moment al een voorwaardelijke straf had wegens een soortgelijk vergrijp, besloot de rechter dat hij zijn straf nu moet uitzitten." Waar hij zich al 5 jaar van teruggetrokken heeft overigens. Snap niet waarom men dat er steeds bij blijft halen. Schijnbaar moet dat maar steeds herhaald worden, en is het onmogelijk dat mensen van inzicht kunnen veranderen. En de straf is inderdaad een voorwaardelijke straf die hij eerder opgelegd kreeg die hij nu moet uitzitten. Mijn inziens gewoon een terechte gevangenis straf. Douglas Murray heeft daar in de National Review een stevige opinie over geschreven, met de kritiek aan Tommy Robbinson dat hij door zijn actie wellicht zelfs de rechtsgang in gevaar heeft gebracht. Terechte kritiek aan zijn adres. Laatste filmpje. Noem mij gerust naïef of kwaadaardig. Ik hoor elke keer iemand Nazi scum roepen, en als reactie daarop zie ik iemand de hitler groet brengen. Dan, en ik denk dat mensen het mij niet in dank gaan afnemen. Maar ik snap waar het sentiment vandaan komt en de woede. In 2010 (2x), 2012, 2014 zijn meerdere keren grootschalige zedenzaken aan het licht gekomen. (Rotherham, Derby, Rochdale en Newcastle) Inmiddels zijn er vele malen excuses aangeboden. Onderzoeken en rapportage`s gemaakt. BBC heeft met Three Girls er aandacht aan besteedt. En er zijn een flink aantal rechtszaken geweest. Het is niet iets dat buiten de MSM gehouden wordt zullen we maar stellen. Maar toch kwam er in 2018 weer een omvangrijke zaak naar buiten die decennia door kon etteren in Telford. Die totale minachting van de lowerclass en hun problemen en ook maar enig begin om problemen te adresseren en aan te pakken schijnt dus nog steeds te bestaan. Alleen denk ik dat ze vandaag beter thuis hadden kunnen blijven, want rotzooi trappen leidt meestal niet tot een betere dialoog of tot breder begrip.

4 Reacties
Kurtev
Kurtev9 jun. 2018 - 19:49

Ik had het niet beter kunnen zeggen. Natuurlijk zal er ongetwijfeld 'nazi scum' tussenzitten, maar het niveau op links (AFA) is niets beter. Extremen zijn dan ook niet echt representatief.

DeRedeMist
DeRedeMist9 jun. 2018 - 20:43

[Natuurlijk zal er ongetwijfeld ‘nazi scum’ tussenzitten, maar het niveau op links (AFA) is niets beter. ] Ik ben een moordenaar, maar ik hoef niet gestraft te worden, er lopen nog andere moordenaars rond.

Loebkesman
Loebkesman9 jun. 2018 - 21:27

@DePlankMist, wat een bizarre vergelijking.

Edwin8
Edwin810 jun. 2018 - 1:50

"Natuurlijk zal er ongetwijfeld ‘nazi scum’ tussen zitten" Laat het ongetwijfeld maar weg. Robinson brak juist met de EDL omdat neo-nazi`s zich probeerden te mengen met de EDL. Daarom hekel ik ook juist het narratief dat hij nog steeds gelinkt wordt aan EDL. Hij is daar eerlijk en open in geweest. Liever heb ik het over zijn huidige beweegredenen. Tot een bepaald niveau kan ik sympathie opbrengen. Hij vecht voor een klasse die in de maatschappij verguisd wordt. The working class die in Engeland nog wel een paar treden lager staat dan in NL. Alleen denk ik dat hij teveel gefixeerd is op de daders. Ja, de daders zijn over het algemeen Pakistani moslims alhoewel ze in de media vaak worden benoemd als Asian men. En de manier waarop deze daders te werk gaan verschilt wel degelijk met daders van andere afkomst. Maar het systeem wat de slachtoffers heeft laten vallen zien we overal weer terug in elke (westerse) maatschappij en is niet te wijten aan de Islam. - Vrouwen worden minder snel op hun woord geloofd. - Bij verkrachting, hoe vaak lees je niet dat ze het zelf veroorzaakt hebben door de manier waarop ze zich kleden? - Vrouwen voelen zich niet veilig om hun verhaal te doen als ze slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld. Combineer die 3 factoren met de politieke correctheid dat je minderheidsgroeperingen niet wil stigmatiseren en je hebt een systeem in werking wat enorm veel slachtoffers maakt en er uiteindelijk ook toe leidt dat minderheidsgroeperingen gestigmatiseerd worden. Tommy Robinson is te gefixeerd op 1 element, terwijl er meerdere factoren meespelen. Hij is te geradicaliseerd om het grotere verhaal te begrijpen. En de mensen die nu de straat opgaan willen of kunnen dat ook niet begrijpen. Hoewel ik het sentiment kan begrijpen blijf ik bij mijn standpunt dat de rellen van vandaag niet ten goede komt van de slachtoffers en niet zullen leiden tot een breder begrip.