Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Extreemrechtse knokploeg niet welkom in Ede

  •  
13-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
169 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-05-13-om-14.25.53

© cc-foto: Abumelle

De extreemrechtse groepering Identitair Verzet is door de politie Ede gewaarschuwd: het vormen van een “burgerwacht” wordt niet getolereerd. Leden van de groep willen vrijdagavond de wijk Veldhuizen in, samen met enkele buurtbewoners.
In de wijk die onlangs in het nieuws kwam na overlast door Marokkaans-Nederlandse jongeren, geldt een samenscholingsverbod. Dat verbod geldt voor iedereen, ook voor de ploeg die Identitair Verzet wil samenstellen. Wie zich niet aan het verbod houdt wordt aangehouden, zo laat de politie weten. Wie niet vertrekt riskeert een bestuurlijke dwangsom van 5.000 euro.
Het samenscholingsverbod werd ingesteld door de burgemeester na een reeks autobranden in de wijk. Negen jongeren zijn sindsdien opgepakt, maar geen van hen zou de branden gesticht hebben. Identitair Verzet vindt dat de politie het gezag in de wijk kwijt is en wil daarom met een eigen knokploeg in de wijk patrouilleren.
De politie wil daar niks van weten. ‘Het is op dit moment beheersbaar in de wijk,’ aldus een woordvoerder. ‘Het laatste waar we op zitten te wachten is extra onrust doordat groepen elkaar gaan provoceren.’ Identitair kwam eerder al in het nieuws, onder meer wegens meerdere pogingen een moskee te bezetten.
Bron: NOS/NU.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.