Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Extreemrechtse groep deed zich voor als politie om vluchtelingen te beroven

  •  
13-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
24369972720_b3af3262f5_z
Een groep extreemrechtse activisten heeft toegegeven zich als politie te hebben voorgedaan bij een serie aanvallen op vluchtelingen met als doel hen te beroven.
De autoriteiten in Calais hebben deze week vijf jongemannen uit de buurt opgepakt, onder wie de oprichter van een anti-immigratiebeweging. De groep, die dit jaar mogelijk al zeven aanvallen uitvoerde, doste zich uit met militaire kledij en ijzeren staven, alvorens vluchtelingen aan te vallen die probeerden vrachtwagens te beklimmen voordat ze de Channel-tunnel inreden. De mannen eisten en stalen contant geld en mobiele telefoons van de vluchtelingen. Wanneer omstanders probeerden in te grijpen schreeuwden ze dat ze van de politie waren. De groep wordt vastgehouden in afwachting van een hoorzitting in Boulogne-sur-Mer.
Andere extreemrechtse demonstranten werden zaterdag opgepakt nadat ze bruggen blokkeerden en banden in brand staken, in een poging de vluchtelingen uit het ontruimde ‘The Jungle’-kamp in Calais de weg te versperren. Er ontstonden botsingen met de politie, toen deze hun barricades met daarop teksten als ‘go home’ en ‘no way’ omver probeerden te werpen. De politie arresteerder 14 leden van de groep en nam een van hun voertuigen in beslag. Een woordvoerder van de politie liet weten niet te tolereren dat ‘extremistische bewegingen de migrantencrisis manipuleren’.
Independent: Far-right activists ‘impersonated police to attack refugees for money and mobile phones’ in Calais Cc-foto: het voormalige vluchtelingenkamp ‘The Jungle’ in Calais,  malachybrowne
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.