Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Extreemrechtse Brit aast op parlementszetel vermoorde Jo Cox

  •  
19-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-06-19-om-18.29.44
De extreemrechtse Britse politicus Jack Buckby heeft zijn zinnen gezet op de zetel van de donderdag vermoorde Labour-politica Jo Cox. De grote partijen hebben onderling afgesproken uit respect voor Cox niet om haar zetel te zullen strijden. Buckby wordt echter niet door enig respect gehinderd en vindt dat de zetel van Cox te belangrijk om leeg te laten.
In een campagnefilmpje dat begint met ‘De moord op Jo Cox is natuurlijk tragisch, maar…’ kondigt Buckby aan waarom hij voor de zetel besluit te gaan. Hij vindt dat Cox en de Labourpartij bloed aan hun handen hebben omdat zij verantwoordelijk zouden zijn voor de ‘demografische en culturele aanval op Groot-Brittannië’.
Ook de moord op Jo Cox wordt in de schoenen van Cox zelf en Labour geschoven. Immers: ‘Door het wegzetten van de hardwerkende lagere en middenklasse als racisten, neemt de partij het risico dat wanhopige, rechteloze mensen tot meer van dit soort afschuwelijke daden gedreven worden’.
Buckby was eerder een vooraanstand lid van de extreemrechtse British National Party. Tegenwoordig is hij lid van de Liberty GB. Buckby laat overigens in zijn campagnevideo ook weten een referendum te willen houden over de herinvoering van de doodstraf. ‘Ik ben voor en ik stel voor dat we de moordenaar van Jo Cox ophangen.’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.